FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zbog para ce te i budalom praviti konstantno. Ocito da Ajfel i ekipa dobro placaju neke ljude. Ako je iko imao strpljena onda su to navijaci Zelje. Primali smo samare od Litexa, Makabija, Hapoela, Maribora, izbacivao nas je neki Metalurg, trpala nas razna sela sirom drzave, primali trice na Grbavici, Zrinjski nas gazio na nasem stadionu, ali niko nikad nije bio protiv ekipe. Znali smo svi da nema para, da igraju nasa djeca, da se bore koliko mogu, pa i vise od toga. Bodrili smo ekipu kada niko na svijetu ne bi, imate samo koji kilometar dalje primjer kako neki postupaju prema svojim igracima, a mi smo ih aplauzom nagradjivali poslije poraza, nije bilo vazno, **** pobjedu ili poraz, jer su igrala nasa djeca na koju smo bili ponosni. Onda smo svi vidjeli da se moze, srali su nam da idemo na titulu, da cemo je osvojiti, da vise nemamo repova i da smo blizu potpune stabilizacije kluba, doveli su neke nazovi igrace koji nisu Zeljina djeca, nisu djeca uopste. Dodje Radnik i pobjedi na Grbavici, Mladost DK dobije Zelju, nikakve igre, niti borbe na terenu. Svi mi znamo da moze svanuti dan kada nista ne ide, kada je sve protiv tebe, ali brate bori se, dobiji crveni karton, udari nekog, poderi nogu da se vidi da hoces, da ti znaci, da postujes i klub i navijace. Kako neko moze prigovarati Zoloticu kada je djete slomilo nogu da spasi jednu **** i nebitnu loptu na terenu, a sve zbog Zelje, kada je Eldar svaku drugu utakmicu umotane glave igrao za Zelju, a Bog zna je li dobijao platu, a momku su psovali isti klosari koje danas neki brane i kuju u zvijezde. Zasto su ukinuli Eldaru suspenziju, zasto supak nije imao muda da se suprostavi navijacima koji su uvijek na strani nase djece, a ne nekih **** koji Bog zna sta rade. Ipak su docekali da ih se redom rijese i da nam dovedu Livaju, Dijatu i ekipu.
Svi znaju kakva je situacija oko tribine, ali sada tu stoje samo djecaci, a oni su jedina sansa da se situacija popravi. Svi su digli ruke, ali ta djeca nisu, najlakse je srati sa strane, a ti o kojima ovaj pise prije 2010. godine su i doveli do ovog stanja svojim glupostima. I naravno ta djeca smiju sve osim da kazu sta misle o onima koji igraju kao prave picke i o onima o kojima se ne smije nista lose napisati. Popljuvase sve i svakoga samo da brane Ajfela i ekipu. Ako neko misli da je djecacima lako sada stajati na tribini i pokusavati nesto neka sami preuzmu stvari.
Svi znaju kakva je situacija oko tribine, ali sada tu stoje samo djecaci, a oni su jedina sansa da se situacija popravi. Svi su digli ruke, ali ta djeca nisu, najlakse je srati sa strane, a ti o kojima ovaj pise prije 2010. godine su i doveli do ovog stanja svojim glupostima. I naravno ta djeca smiju sve osim da kazu sta misle o onima koji igraju kao prave picke i o onima o kojima se ne smije nista lose napisati. Popljuvase sve i svakoga samo da brane Ajfela i ekipu. Ako neko misli da je djecacima lako sada stajati na tribini i pokusavati nesto neka sami preuzmu stvari.
Kakav Eldar pljuvali ga svi čitavu sezonu, krampa, ovakav onakav, sad kao fali Eldar. I ovaj gore dio "bori se, dobiji crveni karton, udari nekog, poderi nogu da se vidi da hoces, da ti znaci", udari Memija momka protiv Mladosti laktom u lice pa ne viđoh da je iko to odobrio. Većina je to okarakterisala kao papanski potez, što i jeste.
Nadrobi ti svašta, a ustvari niđe veze. Kakav ba LItex, Hapoel, Makabi, Maribor? Tad nije bilo para? Igrala naša djeca? Šta ti je majke ti.
Nadrobi ti svašta, a ustvari niđe veze. Kakav ba LItex, Hapoel, Makabi, Maribor? Tad nije bilo para? Igrala naša djeca? Šta ti je majke ti.
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Sigurno moze shvatiti da se to odnosi da se boris za loptu, da uletis klizeci i npr. dobijes karton, a ne da bez lopte laktas ljude, svadjas se sa sudijama, simuliras i sl. Barem se nadam da mozes, kao i ovo: ispadali smo u Evropi od tih ekipa, a od ovih na pocetku primali podosta golova, a momci su uvijek dobijali aplauz jer smo znali nekako da ljudi imaju vise para, bolje uslove i to, a onda dodje Mladost DK koja nema stadion i dobje nase zvijezde. Slobodno ti pitaj, za tebe cu sve pojedinacno objasniti.bagrcavi je napisao/la:Kakav Eldar pljuvali ga svi čitavu sezonu, krampa, ovakav onakav, sad kao fali Eldar. I ovaj gore dio "bori se, dobiji crveni karton, udari nekog, poderi nogu da se vidi da hoces, da ti znaci", udari Memija momka protiv Mladosti laktom u lice pa ne viđoh da je iko to odobrio. Većina je to okarakterisala kao papanski potez, što i jeste.
Do sada sam pokusava da nekima objasnim neke stvari u koje sam koliko toliko upucen, ali od sad cu biti samo citalac. Neke sam do sada uvazavao, ali od sada...necu. Bas me zanima da vidim na kraju koji ostati dosljedni svojih rijeci koje napisu. Toliko od mene.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
- Jaozinho22
- Kontakt:
Pašukan je već jednom prelazio preko svog ponosa kada nas je digao protiv Veleža,treba ovog momka koji vodi podržat(da ga ne imenujem bezveze a svi znate vjerovatno ko je ) Nije ni drogeraš ni kriminalac ni papak ni pjandura,samo mu treba ukazat na neke stvari kao što @Minjore reče da je to sinoć uradio,preuzeo je grupu u najtežim momentima i mi kao navijači ga trebamo podržat samo nek izbaci pjevanje protiv svetinje.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Sve se može dogovoriti. Kada je bio sastanak navijača oko nastavka jedva da je došlo 30 ljudi a uvijek se nađe neko po fb, po youtubeu, po forumima da priča o navijačima i iste blati, a kad treba doći da se daju prijedlozi nigdje nikog.SvePlavo je napisao/la: Ne pričamo mi o Jugu u to vrijeme, nego konkretno na zadnje dvije utakmice. I rekli smo da nam se plače kad se sjetimo koliko dugo nema tih koreografija i svega. Nije problem, dajte da se dogovorimo svi ćemo odvajati od usta za te koreografije. Odbijam trenutno otići na Jug jer ne želim da svojim prisustvom odobravam one povike s tribine. Jug je jako važan za Želju, sjetimo se utakmice s Veležom i kad su svi skupa navijali. Podržati naše igrače s Juga, skupa pjevati s društvom je neprocjenjivo. Ali isto tako taj Jug na zadnje dvije utakmice nije bio podrška a ja ne želim biti dio toga. Pa šta misliš što je jučer pola ljudi sjelo kad su počeli ti povici? Ok, možeš ti biti vođa, ali moraš slušati i naša mišljenja, osjećaje. JEr mi želimo da naša mišljenja dođu do igrača i da se čuju, a ne da stadionom odzvanja mišljenje pojedinca.
Jedan od tih momaka o kojem govoriš je jučer napao drugog na tribini. Izvini ali to nije ponašanje kakvo želimo gledati, a posebno ne od onog ko vodi navijanje. I da se još osvrnem na to završavanje u muriji. Baklje i jesu bio problem koji je trebalo riješiti, između ostalog. Tako da to završavanje u muriji nije pohvala.
Da ti pravo kažem, jučer ulazim taman na pjesmu vi pijete ponekad i duvate, i odmah sam sjeo nisam želio navijati. Ali razmislim kroz prvo poluvrijeme, ne može više ovo ovako, Jug treba sve nas zajedno. I onda su se kakve takve bolje pjesme pjevale u drugom poluvremenu. Svjesni smo svi da grupa prolazi kroz teške momente, i zato svi trebamo stati jedan uz drugog, a ne pisati ja sam napustio jug te zbog ovog te zbog onog, na kraju krajeva, mi na Jugu nismo ni zbog AP-a, ni zbog ovog momka koji vodi, ni zbog Zulića, ni zbog svoje "reklame" već smo tu da bi dali podršku našem Želji. Proći će svi nabrojani ali Željo će ostati.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- invincible1921
- Kontakt:
Nisam bio na tekmi radi ispita, al gledam pregled
PRVO POL: Sut koji je jedva dosao do golmana i go
i to je to
DRUGO POL: Kokot fulio prazan go i onaj pokusaj sa 25 metara i to je to pa jbt
PRVO POL: Sut koji je jedva dosao do golmana i go

=\_1921_/=
Koje zvijezde? Trenutni Željo je ekipa sastavljena od talentovane djece i prosječnih igrača koji nigdje osim u PLBiH ne mogu igrati.sergejevic je napisao/la:Sigurno moze shvatiti da se to odnosi da se boris za loptu, da uletis klizeci i npr. dobijes karton, a ne da bez lopte laktas ljude, svadjas se sa sudijama, simuliras i sl. Barem se nadam da mozes, kao i ovo: ispadali smo u Evropi od tih ekipa, a od ovih na pocetku primali podosta golova, a momci su uvijek dobijali aplauz jer smo znali nekako da ljudi imaju vise para, bolje uslove i to, a onda dodje Mladost DK koja nema stadion i dobje nase zvijezde. Slobodno ti pitaj, za tebe cu sve pojedinacno objasniti.bagrcavi je napisao/la:Kakav Eldar pljuvali ga svi čitavu sezonu, krampa, ovakav onakav, sad kao fali Eldar. I ovaj gore dio "bori se, dobiji crveni karton, udari nekog, poderi nogu da se vidi da hoces, da ti znaci", udari Memija momka protiv Mladosti laktom u lice pa ne viđoh da je iko to odobrio. Većina je to okarakterisala kao papanski potez, što i jeste.
DRUG NEBI TI PUNCA
Zadnji put se navijalo kako treba protiv Ferenca prvo poluvrijeme i drugo protiv Veleža i to je to...shzna je napisao/la:Sve se može dogovoriti. Kada je bio sastanak navijača oko nastavka jedva da je došlo 30 ljudi a uvijek se nađe neko po fb, po youtubeu, po forumima da priča o navijačima i iste blati, a kad treba doći da se daju prijedlozi nigdje nikog.SvePlavo je napisao/la: Ne pričamo mi o Jugu u to vrijeme, nego konkretno na zadnje dvije utakmice. I rekli smo da nam se plače kad se sjetimo koliko dugo nema tih koreografija i svega. Nije problem, dajte da se dogovorimo svi ćemo odvajati od usta za te koreografije. Odbijam trenutno otići na Jug jer ne želim da svojim prisustvom odobravam one povike s tribine. Jug je jako važan za Želju, sjetimo se utakmice s Veležom i kad su svi skupa navijali. Podržati naše igrače s Juga, skupa pjevati s društvom je neprocjenjivo. Ali isto tako taj Jug na zadnje dvije utakmice nije bio podrška a ja ne želim biti dio toga. Pa šta misliš što je jučer pola ljudi sjelo kad su počeli ti povici? Ok, možeš ti biti vođa, ali moraš slušati i naša mišljenja, osjećaje. JEr mi želimo da naša mišljenja dođu do igrača i da se čuju, a ne da stadionom odzvanja mišljenje pojedinca.
Jedan od tih momaka o kojem govoriš je jučer napao drugog na tribini. Izvini ali to nije ponašanje kakvo želimo gledati, a posebno ne od onog ko vodi navijanje. I da se još osvrnem na to završavanje u muriji. Baklje i jesu bio problem koji je trebalo riješiti, između ostalog. Tako da to završavanje u muriji nije pohvala.
Da ti pravo kažem, jučer ulazim taman na pjesmu vi pijete ponekad i duvate, i odmah sam sjeo nisam želio navijati. Ali razmislim kroz prvo poluvrijeme, ne može više ovo ovako, Jug treba sve nas zajedno. I onda su se kakve takve bolje pjesme pjevale u drugom poluvremenu. Svjesni smo svi da grupa prolazi kroz teške momente, i zato svi trebamo stati jedan uz drugog, a ne pisati ja sam napustio jug te zbog ovog te zbog onog, na kraju krajeva, mi na Jugu nismo ni zbog AP-a, ni zbog ovog momka koji vodi, ni zbog Zulića, ni zbog svoje "reklame" već smo tu da bi dali podršku našem Želji. Proći će svi nabrojani ali Željo će ostati.
protiv standarda je po meni jedno od najboljih navijanja na evropskim utakmicama poslije rata.
-
- Kontakt:
Ja koliko znam talentovana djeca su prosle godine poginula za svaku loptu, kao i prosjecni igraci. Pogledaj malo bolje, mozes i pitati nekog da danas ta talentovana djeca od prosle godine glume neke zvijezde i svojim ponasanjem stete najprije sebi, a i ekipi. Sigurno je da momci koji pokusavaju navijati nisu krivi sto nam je ekipa sastavljena od igraca koje si i sam dobro opisao, i da ih treba kritikovati ako ukazu na to.
meni nije, jer se griješilo u izboru pjesama kad je bio pritisak itd, a puno je bilo i derbi navijača koji ne znaju pola pjesama, dok je protiv Ferenca bila prava raja i grmilo je duplo bolje, ali eto htio sam da kažem da je tada bilo ekstra i nakon toga odron... Trebamo se zapitati zbog čega i šta dalje...ChWilla je napisao/la:protiv standarda je po meni jedno od najboljih navijanja na evropskim utakmicama poslije rata.
Nije to to...invincible1921 je napisao/la:Nisam bio na tekmi radi ispita, al gledam pregled
PRVO POL: Sut koji je jedva dosao do golmana i goi to je to
Prije gola imaš dobru poziciju Kokota...
Poslije gola imaš čist gol Djelmica...
Poslije toga imaš dobar šut Blagojevica iz slobodnog. udarca...
U drugom imaš taj šut Stokica sa 25 m...
Imaš mrtvu šansu Bogdanovica nakon kornera,liznula stativu...
Imaš odličan šut Stokica tok pored lijeve stative..
Imaš dobar pokušaj Dzenisa, golman za pola koraka brzi...
Imaš tu šansu Kokota...
Na broja ti pofino...za jednu slabu predstavu kakva je bila,nije ni tako kriminalno...Al,nek si ti dao komentar u stilu...Gledao, ne gledao...**** to...bitno je trendovski komentarisati.
I opet to nema veze sa Ajfelom kojeg ti prozivas vec sa trenerom on ja taj koji treba voditi racuna o tome jel se igrac zalaze na terenu a ne predsjednik kluba. Postenije je reci mene nervira njegova pojava, ne volim ga jer ga moja raja ne voli, smeta jednom komsiji i meni odmah isto, leci ce pare u narednom periodu pa su neki probali dici hajku da otjeraju upravu i ja se slazem sa njima i to je posteno reci. Ali upotrebljavati argumente koji ne postoje to jedino ima kod nas u Bosni.sergejevic je napisao/la:Ja koliko znam talentovana djeca su prosle godine poginula za svaku loptu, kao i prosjecni igraci. Pogledaj malo bolje, mozes i pitati nekog da danas ta talentovana djeca od prosle godine glume neke zvijezde i svojim ponasanjem stete najprije sebi, a i ekipi. Sigurno je da momci koji pokusavaju navijati nisu krivi sto nam je ekipa sastavljena od igraca koje si i sam dobro opisao, i da ih treba kritikovati ako ukazu na to.
Meni se ne svidja Kokot ni kao covjek ni kao igrac i ja to priznam. Greda mi se ne svidja pojavom, nervira me ali i jedan i drugi napravo ono sto je njihov posao i tako mi zatvore usta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
Zna li se kada igramo sa Drinom???
-
- Kontakt:
nemojte srati da nije bio offside
Nadam se u subotu 19-og,za godišnjicu klubateteac8684 je napisao/la:Zna li se kada igramo sa Drinom???

Einigkeit und Recht und Freiheit
-
- Kontakt:
Sigurno je tako. Prvo je do Amara bilo, onda do Dine, pa do Adzema, pa Memica, onda je bilo do Odovica, a vjerovatno ce biti i do Capljica. Ako je mogao smijeniti Memica npr i dovesti Odovica, umjesto Amara postaviti Harisa, onda je i on odgovoran. To su argumenti. Sto se tice toga kao covjeka, jednostavno ne ulazim u to, niti me zanima. Bavim se samo cinjenicama, a ono sto ja mislim o nekome nije vazno ni najmanje. Ako ti je bas stalo do toga, taj lik je trebao biti udaljen od kluba zbog poznate afere koja je gore spomenuta, jer mislim da steti ugledu kluba radeci takve stvari. Neko ko vara i laze svoju porodicu ne bi trebao imati problem da laze i vara tebe ili mene. Ako dolaze pare zasto bas da on bude tu, a ne neko drugi ? Sto je to on bolji od nekog drugog? Ovdje se Zujo spominje za sve negativno, a Gredic kada je izabran za predsjenika se zahvalio Zuji za sve sto je uradio za klubpile87 je napisao/la:I opet to nema veze sa Ajfelom kojeg ti prozivas vec sa trenerom on ja taj koji treba voditi racuna o tome jel se igrac zalaze na terenu a ne predsjednik kluba. Postenije je reci mene nervira njegova pojava, ne volim ga jer ga moja raja ne voli, smeta jednom komsiji i meni odmah isto, leci ce pare u narednom periodu pa su neki probali dici hajku da otjeraju upravu i ja se slazem sa njima i to je posteno reci. Ali upotrebljavati argumente koji ne postoje to jedino ima kod nas u Bosni.sergejevic je napisao/la:Ja koliko znam talentovana djeca su prosle godine poginula za svaku loptu, kao i prosjecni igraci. Pogledaj malo bolje, mozes i pitati nekog da danas ta talentovana djeca od prosle godine glume neke zvijezde i svojim ponasanjem stete najprije sebi, a i ekipi. Sigurno je da momci koji pokusavaju navijati nisu krivi sto nam je ekipa sastavljena od igraca koje si i sam dobro opisao, i da ih treba kritikovati ako ukazu na to.
Meni se ne svidja Kokot ni kao covjek ni kao igrac i ja to priznam. Greda mi se ne svidja pojavom, nervira me ali i jedan i drugi napravo ono sto je njihov posao i tako mi zatvore usta.

Znas i sam da nemam neke veze s bilo kime od ovih ili onih i pisem samo ono sto mislim. Mozda grijesim, ali jednostavno vrijeme prolazi, a stvari su otprilike iste, neke bolje, a neke nisu. Prije je bilo trofeja, a sada nema. ****, jednom smo otjerali Amara i zajebali se, dva puta Odovica, ovog i onog, vrijeme nikome ne ide u korist.
za_zivot_cijeli je napisao/la:ako nekoga treba prozivati to je uprava a ne igraci i pravi navijaci.
upravu treba pitati zasto je otisao Mensur Dogan?
upravu treba pitati zasto u prvim ekipama mladjih selekcija mjesta dobijaju novopridosli djecaci ciji roditelji voze skupa auta a iz istih ekipa se istiskuju prvotimci siromasnijih roditelja?
upravu treba pitati zasto je tek tako pustila Stanica, Colica i Tomica?
upravu treba pitati zasto placa reket onima koji sebe nazivaju navijacima?
upravu treba pitati zasto je dopustila da se igraci reketiraju i sta su uradili po pitanju zastite i kluba i igraca?
upravu treba pitati zasto Misimovic uzima 10% od svake prodate karte?
upravu treba pitati sta radi Misimovicev sin u Zelji za ogromnu platu?
upravu treba pitati zasto samo jedan clan upravnog odbora od njih 16 koliko ih ima, vodi glavnu rijec? sa koliko je para on to zaduzio Zelju i na koji nacin?
upravu treba pitati zasto nista nije uradila po pitanju ciscenja stolica, WCa, obnovi krova zapadne tribine i generalno poboljsanju uslova na stadionu?
upravu treba pitati zasto smo izasli iz sistema Kupikartu?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava preprodaja karata dva metra od regularnog standa za prodaja karata?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava prodaja suvenira za imenom FK Zeljeznicar dva metra od sluzbenog Fan Shopa?
upravu treba pitati zasto samostalno ne vode Fan Shop?
upravu treba pitati zasto se svake godine izdaju/prinataju nove clanske karte?
upravu treba pitati zasto pregovore o kupovini igraca vodi covjek koji misli da moze dovesti igraca recenicom "dajte nam ga, dacemo vam sta para"
upravu treba pitati zasto je u svakoj prilici kada se mogu prodati znatne kolicine dresova i drugih navijackih stvari uvijek nestasica istih?
upravu treba pitati sta je, koliko i kome je tacno vraceno duga i koliko i kome jos ima da se vrati?
upravu treba pitati zasto igraci nose dres bez ikakve reklame?
upravu treba pitati zasto su reklame na stadionu za koje su dobili novac praljave, blijede i neuredne?
upravu treba pitati zasto je jedini marketing koji imamo onaj koji navijaci organizuju putem drustvenih mreza?
upravu treba pitati zasto ulaze u direktne sukobe sa Savezom putem medija umjesto da stvari rjesavaju za stolom sa ljudima iz Saveza?
bezbroj je pitanja...
nastavi niz!
puna podrska igracima i velikoj vecini navijaca!

Kada postavis jedno od tih pitanja kako u raji, drustvu na tekmi pa i ovdje na forumu ispada da imas protiv nekoga nesto, ili u najgorem slucaju te ocijene kao neprijatelja kluba.
Sva pitanja su opravdana osim dva tri, i opste poznata, dalo bi se dugo dugo diskutovati oko svega, medjutim doci ce vrijeme za neke stvari jos je rano, samo cu reci da niko nije iznad kluba, ni igraci ni ljudi u upravi, navijaci su sacuvali, i ocuvali klub a i dan danas to rade, samo cu jos reci da je proslo vrijeme mesetarenja kao u eri nekih bivsih uprava kada je Zeljo od transfera Diallibe i Stilica dobivao tek mrvice, dok su iznosi transfera bili i vise nego solidni za bh. uslove.
-
- Kontakt:
Karma je ravaku i sigurno je da su se ogrijesili ako ni na kog onda na Stanu koji je gino svaku tekmu dok se nije povrijedio.. Supacki su se ponijeli prema njemu i to im se mozda sad obija o glavu..sergejevic je napisao/la:Ipak su docekali da ih se redom rijese i da nam dovedu Livaju, Dijatu i ekipu.
BUDI ŽELJO !!!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 25 gostiju.