FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NKMramor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NKMramor » 14 sep 2015, 21:57

Heller je napisao/la:Tehnicki dio posla 2 kamere, laptop, ruteri i ostalo nema sanse ispod tri milje,
Dvije kamere ti ne trebaju, nismo BHT. Jedna HD kamera, dobar laptop i ostali poslići da se završi internet, ne treba tri milje realno.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 sep 2015, 22:03

NKMramor je napisao/la:
Heller je napisao/la:Tehnicki dio posla 2 kamere, laptop, ruteri i ostalo nema sanse ispod tri milje,
Dvije kamere ti ne trebaju, nismo BHT. Jedna HD kamera, dobar laptop i ostali poslići da se završi internet, ne treba tri milje realno.
ma dobro kad se radi nek se radi kako treba kamera iz loze il sa one skele i jedna kraj terena. nemoj hljeba ti da se radi ko bht :D mislim da se moze i sa owenom zavrsiti a ne bi bilo lose jedna pro kamera i dvije go pro wifi one su po pedesetak maraka. bezbroj je opcija. i za naplatu postoji dosta opcija.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 14 sep 2015, 22:14

Heller je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
ma dobro kad se radi nek se radi kako treba kamera iz loze il sa one skele i jedna kraj terena. nemoj hljeba ti da se radi ko bht :D
Nije da se ne može, da se razumijemo. Pobacat' ću ja to na papir, napraviti plan pa onda ostaje samo realizacija za neki period pred nama. :D

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 sep 2015, 22:16

zlajci je napisao/la:Gavaric je igrao ono sto sada igra Stjepanovic.

Ordaga ima mnogo veci potencijal prema naprijed i u kreativnosti. Mislim da polako, ali sigurno ulazi na mala vrata te je u buducnosti zamjena Zebi.
Kao sto bi rekli, oslobadja se pocetne treme!
Tako je , samo je Gavarić imao širi opseg kretanja.I ovo se slažem ,"da Ordagić nije def. vezni nego" pledira" na Zebino mjesto".Ali šta ćemo sad , Zeba je još uvijek bolji od njega. Trpi nam defanziva , pa Husref protiv selje umjesto sa Veselinovićem starta sa Sarićem da začepi rupu.I umjesto da pobijedimo selju , mi šućuramo što je bio remi. Jedno je šta je Ordagić sada a drugo šta može biti sutra.Nama ako je cilj visok plasman u ovoj sezoni onda sve treba podrediti tom cilju. Ako je cilj uigravanje ekipe za neke buduće sezone to je baška.I samo da izrazim čuđenje što otjeraše onoga Adema Hodžića.Momak prošao Dinamovu školu i ne valja ,Ordaga školu Gradine iz Srebrenika i odmah igrač.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 sep 2015, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 14 sep 2015, 22:19

Heller je napisao/la:Tehnicki dio posla 2 kamere, laptop, ruteri i ostalo nema sanse ispod tri milje, Grifon bi trebao znati eh sad za vrijeme utakmice mogu se ubaciti reklame. I iz toga finansirati internet, dnevnicu kamermanu i takve stvari. Stream moze preko yt ici.
Oko 1000-1200KM je solidna HD kamera sa pratecom opremom. Laptop se moze nov uzeti za 600-700KM da bude sasvim dovoljan da stream-a video na youtube, ustream i sl. 2000KM plafon sva oprema da klub ima.

Najveci tu problem je dovodjenje interneta koji ima dovoljno brz upload.
Jedan grad, jedna ljubav!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 sep 2015, 22:24

napravit' neku akciju i skupit' će se pare, valjda nam je to svima u cilju

ja sam apsolutno za, nadam se da će ideja biti ostvarena :P

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 sep 2015, 22:28

Gifron je napisao/la:
Heller je napisao/la:Tehnicki dio posla 2 kamere, laptop, ruteri i ostalo nema sanse ispod tri milje, Grifon bi trebao znati eh sad za vrijeme utakmice mogu se ubaciti reklame. I iz toga finansirati internet, dnevnicu kamermanu i takve stvari. Stream moze preko yt ici.
Oko 1000-1200KM je solidna HD kamera sa pratecom opremom. Laptop se moze nov uzeti za 600-700KM da bude sasvim dovoljan da stream-a video na youtube, ustream i sl. 2000KM plafon sva oprema da klub ima.

Najveci tu problem je dovodjenje interneta koji ima dovoljno brz upload.
znas i sam da bhtelecom ima na Pasa Bunaru servere u stau im se serem akobse link od 10 mbps uploada ne moze dovest do stadiona
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 14 sep 2015, 22:31

Heller je napisao/la: znas i sam da bhtelecom ima na Pasa Bunaru servere u stau im se serem akobse link od 10 mbps uploada ne moze dovest do stadiona
Dva su problema realizacije, niko nije lud da uloži te pare, a druga stvar, neće JU nikad' uvest' net na stadion. :lol: :lol:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 sep 2015, 22:44

NKMramor je napisao/la:
Heller je napisao/la: znas i sam da bhtelecom ima na Pasa Bunaru servere u stau im se serem akobse link od 10 mbps uploada ne moze dovest do stadiona
Dva su problema realizacije, niko nije lud da uloži te pare, a druga stvar, neće JU nikad' uvest' net na stadion. :lol: :lol:
uveli bi oni da znaju sta je to i kako se uvodi...i ako je DZABA,naravno te ako ce to neko uradit za njih a onaj pijani ljigavac Secer ce da se slika i da daje izjave te 1000 puta ponovi rijeci STREAM i UPLOAD...valjda ima dvije ciste da zapamti dvije strane rijeci....puuuuu :puke:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 14 sep 2015, 22:57

Ordagic je svoj talenat pokazao u prvoj svojoj sezoni PL dok je igrao u Gradini..zbog ovakvi kao sto je sloboda 72 ,, drzave i svega sto nam donosi lijepa nasa,momak ce tek u 26godini napravit transfer koji je trebao sa 19 godina..
OFK Gradina Srebrenik

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 sep 2015, 22:59

Chinaglia je napisao/la:napravit' neku akciju i skupit' će se pare, valjda nam je to svima u cilju

Kakvi mi i akcija skupljanja para,pa za onu tuzbu smo skupili nekih par stotina maraka..a i to bi realno nastetilo samoj posjeti,dosta bi ljudi ostalo kuci..Nista ovo ne treba dirati,samo gaziti,davati golove i posjeta ce biti 4 milje minimalno ako budemo u prve 3 ekipe na kraju ovog jesenjeg dijela..Dati polugodisnje karte u cijeni od 30 marki,manje je utakmica i to sve a moze se prodati i 100-200 tih komada a vjerovatno i vise uz nekog kapitalca kao pojacanje na desnom krilu..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 sep 2015, 23:20

Ordagic ce uz zebu samo sazriti kao igrac,i napredovati.
Ordagic je nas novi husejnovic.
Nadam se da cemo u narednih godinu dvije igrati evropu,i da ce momak svojim igrama dici sebi cijenu.
Kako on,tako i piric,govedarica,skahic.
Imamo nekoliko tempiranih bombi,Koje samo cekaju da budu unovcene.
Nadamo se da ce tako i biti
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 sep 2015, 08:46

Slatinash_7 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:napravit' neku akciju i skupit' će se pare, valjda nam je to svima u cilju

Kakvi mi i akcija skupljanja para,pa za onu tuzbu smo skupili nekih par stotina maraka..a i to bi realno nastetilo samoj posjeti,dosta bi ljudi ostalo kuci..Nista ovo ne treba dirati,samo gaziti,davati golove i posjeta ce biti 4 milje minimalno ako budemo u prve 3 ekipe na kraju ovog jesenjeg dijela..Dati polugodisnje karte u cijeni od 30 marki,manje je utakmica i to sve a moze se prodati i 100-200 tih komada a vjerovatno i vise uz nekog kapitalca kao pojacanje na desnom krilu..
Ja bih volio da sta bude od toga jer nisam na zalost u nogucnosti da idem na stadio, a dok sam zivio u tz redovno sam isao. A rado bih donirao i nesto novca u tu svrhu. Samo u pravu si da bi i raja iz tz umjesto da ide na tribine ostala pred compovima.

Ima li jos uvijek sumana i njegove ekipe na zapadu? Bio je i onaj jedan gurbo debeli, ne znam kako se zove. Jao kad se sjetim Boze, ljudi ponesu mali stolic na rasklapanje i meso, piknik naprave
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 sep 2015, 09:09

@dreamer
Suman je jos uvijek tu oko Slobode,covjek to zivi,znas i sam..Bilo bi dobro napraviti taj stream ali uvesti neka ogranicenja npr da to mogu samo IP adrese van BiH ili tako nesto..Okaciti snimak ljudima sutra dan svakako,to bi bio pun pogodak..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 15 sep 2015, 09:56

Slatinash_7 je napisao/la:@dreamer
Suman je jos uvijek tu oko Slobode,covjek to zivi,znas i sam..Bilo bi dobro napraviti taj stream ali uvesti neka ogranicenja npr da to mogu samo IP adrese van BiH ili tako nesto..Okaciti snimak ljudima sutra dan svakako,to bi bio pun pogodak..
Ili napravit da samo ko ima sezonsku da moze aktivirati stream, da se od sljedece godine uz sezonsku dobije neki kod kojim aktiviras prenos i cao. Il uz to da mozes aktivirat prenos za nekih 5 KM. Posteno da ne moze postenije biti.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 15 sep 2015, 10:18

Slatinash_7 je napisao/la:@dreamer
Po meni je bolje ako se ograničava stream, da se ograniči za IP adrese van Grada Tuzle, jer Tuzlaci nemaju opravdanja da ne dođu gledat utakmicu na Tušanj, dok za druge opštine u TK treba imati razumjevanja kol'ko tol'ko.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 sep 2015, 10:31

Kakav stream, samo nam jos fali da i ovo sto dodje prestane dolazit :)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 sep 2015, 11:05

Sanjah sinoc dvije pobjede u nizu,kiks zrinjskog
I ispunjen tusanj do posljednjeg mjesta :zviz: :njanjanja:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 sep 2015, 11:31

Momci kakva su vasa ocekivanja za kup? Ja posto imam sezonsku prizeljkujem domacu utakmicu neku, a protivnika iz lige Rs ili Federalne da mozemo izrotirati igrace. Da se u startnoj nadju Kiso, Mehidic, Krpic, Salihovic, Moranjkic. Hamzabegovic i mozda jos neko, a da imamo opet realne sanse za prolaz.

Jer moraju i oni igrati radi forme i da osjete teren, to moze biti pogubno ako nas stignu povrede, a oni van forme.

Isto tako samo da ne bude neko zafrkan iz PL, u gostima ili kod kuce. Bezveze bi se umarali izmedju PL utakmica..

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 sep 2015, 11:34

Sto bi se umarao bezveze...
Bolje dobili zelju,Sarajevo,siroki ili zrinjski odma kuci,i pokusat izbaciti,olaksat sebi put u kupu.
Nego ih dobili u cetvrtfinalu,polufinalu.
Odma daj ove jace,po mogucnosti kuci,dok smo u formi.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.