Zagonetke
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- theboss_RD07
- Kontakt:
Re: Zagonetke
5=3125 A dobije se stepenovanjem broja 5
5^1=5
5^2=25
5^3=125
5^4=625
5^5=3125
5^1=5
5^2=25
5^3=125
5^4=625
5^5=3125
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
ova mi je naumpala jer vježbam slične zadatkeuNbx je napisao/la:Evo jedna stara i lagana, ne mogu se sjetit.ovih tezih trenutno:
Znaci bacili ste kovanicu pet puta, i bas svih pet puta vam je ispalo pismo. Kol'ke su sanse/vjerovatnoca da i sesti put opet dodje pismo?
vjerovatnoća je 0,01562

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
valjda 50% 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- theboss_RD07
- Kontakt:
Schwarz je napisao/la:5=3125 A dobije se stepenovanjem broja 5
5^1=5
5^2=25
5^3=125
5^4=625
5^5=3125
5=1theboss_RD07 je napisao/la: 1=5

⭐
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Re : RE: Re: Zagonetke
Logično bi bilo :smilanist je napisao/la:valjda 50%
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Re: Re : RE: Re: Zagonetke
pa ja logicno je, ako imas dvije strane kovanice sanse su 50-50Tracy3McGrady je napisao/la:Logično bi bilo :smilanist je napisao/la:valjda 50%

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Mislim ipak da je topnik upravu,jer su ti dogadjaji povezani,pa ti se mogucnosti smanjuju,makar sam ja tako ucio a imao sam tu statistiku 

Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ja bi ipak rekao da je to puka sreca i da su sanse podjednake sta ce ti se pojaviti 

Topnik je otišao na skroz drugi zadatak. Nije pitanje kolike su šanse da šest puta zaredom dođe ista strana kovanice. Da se to traži, onda bi bio u pravu. To što stoji u pitanju da je pet puta došla ista strana kovanice, stoji samo da te odvede baš u tom pravcu. Treba posmatrat bacanje kao izolovan slučaj. Dakle, 50% su šanse da dođe opet isto.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Jap kao sto sam i pretpostavljao, to je bilo tu samo da te zbuni tih 5 puta zaredom. On je mozda racunao neki niz ili ajd znaj sta vec
umjesto da se logicno zakljuci 

Ne razumijete jednu stvar, a to je ono šesti put. Vjerovatnoća je 50% za svaku stranu i da vam padne jedna strana, glava ili pismo. Ali ako vam neko kaže kolika je šansa da n-ti put padne na glavu onda imaš određeni postupak koji moraš raditi.
Jbg više ne znam kako da vam nacrtam da je 50% sasvim druga stvar
Jbg više ne znam kako da vam nacrtam da je 50% sasvim druga stvar

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Nema to veze, ne pita te kolika je vjerovatnoća da dobiješ pismo 6 puta. Nego samo za 6. put, znači to je zaseban dogadjaj, 2 moguća ishoda, vjerovatnoća svakog je 0,5. Nebitno da li bacaš prvi put ili šesti ili hiljaditi.
doobro 

VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Vidi što je sluša. 
@p_o_m

Momak ne popušta već x mjeseci, i ti ga opametiš u jednom postu. What kind of sorcery is this?

@p_o_m

Momak ne popušta već x mjeseci, i ti ga opametiš u jednom postu. What kind of sorcery is this?

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Ništa posebno, jednostavno žensko se mora slušati.
Al' mislim logično je stvarno, nema potrebe za tolikom raspravom. Po njegovom je vjerovatnoća da dobije pismo 0,01562, a glavu 0,98438. Eto, ne treba ti ništa više da vidiš da ne može tako. Jedino ako glava ima neku štelu.
Previše se uživio u te teške zadatke, pa misli da svugdje ima neka caka.

Al' mislim logično je stvarno, nema potrebe za tolikom raspravom. Po njegovom je vjerovatnoća da dobije pismo 0,01562, a glavu 0,98438. Eto, ne treba ti ništa više da vidiš da ne može tako. Jedino ako glava ima neku štelu.

Nisi u pravu.pride_of_merseyside je napisao/la:Ništa posebno, jednostavno žensko se mora slušati.![]()

VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Nisi u pravu pride bgm
topnik jeste, jer pitanje ide vjerovatnoca da 6 put zaredom dobiješ, ne gleda se kao zaseban slučaj nego niz od 6 bacanja 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.