FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

uNbx
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la uNbx » 14 sep 2015, 00:30

Suma sumarum, puno razigranije, leprsavije i zivotnije Sarajevo nego sto smo navikli ove sezone. Sta je razlog tome, Hurta ili sami igraci - to je vec drugi par opanaka. Igra nam ide na bolje i to je jedino sto je bitno. Istina, nije to jos ni blizu kako treba i moze, da ne kazem mora, izgledati. Kakva trka Almira, za svaku pohvalu. Centarsut Barica, njegove kretnje... :thumbup: Drago mi je zbog Herica, i odmah sam pozitivno nastrojen prema Hurti, to je ono sto nas par govori konstantno: kad je utakmica vec rijesena, ubaci brate akademca nek osjeti kako je igrat za prvi tim na vakat. Mihojevic odlican, za razliku od tekme sa Rudarom, sad je igrao povucenije, a Dzenan ga je gurnuo skoro pa na desetku. Tu se osjeti razlika izmedju njegove danasnje partije, i one protiv Rudara. Odlicnih nekoliko pasova, i pokazuje fudbalsku inteligenciju sto je za svaku pohvalu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 14 sep 2015, 00:39

momirpeh je napisao/la:Problem oko našeg SD je u tome što je čovjek sa sela,što je sposoban i uspješniji od nekih naših iz grada koji bi rado bili tu gdje je on.Onda krene priča i mahalanje.Naši su svi gradovi postale obične mahale.Ljudi jednostavne ne vole pametnije i sposobnije od sebe,pogotov ako su još stranci i sa sela.
:tokralju: Tu sva prica zavrsava.... :salut:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 sep 2015, 00:40

koalem je napisao/la:Izvinjavam se ako je reakcija bila pretjerana.

@hilmo, @joker90, @head @totti i još par ostalih

Ne pišem puno na temi, ali stalno čitam i imam visoko mišljenje o vama i još par momaka tu.

Citirao sam vas jer sam vidio da ste vi u zadnje vrijeme poželili odlazak Ibraka. Samo me zanima šta to vi znate da mi ne znamo? Iznesite argumente zbog kojih on treba da ide?

EDIT: @totti

Tek vidjeh post. Hvala na odgovoru. Izvini još jednom.
on treba da ide,,,jer nije sa carsije,,,to je poenta,,, to je svakom normalnom jasno

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 14 sep 2015, 00:47

"Kundakom ga sine Samire" :urnebes: :urnebes: :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 sep 2015, 00:54

hz033 je napisao/la:
farukzidane je napisao/la:kad citas neke komentare ovdje tacno dobro dodje da se nasmijes,,,ko da viceve citas
ja sam cuo da je Ikande dosao jer je dino selimovic dobar sa njegovom tetkom, a dzenan uscuplic dobio otkaz jer je Edisu Kusturici zaboravio kupiti bajaderu :D
Nemoj širiti dezinformacije, nije u pitanju tetka, nego od sestre mu zaova. A nije bila bajodera nego, nego rahat lokum. :mrgreen:
hvala brate na ispravci :D :D :D :D :D mozda do sutra se promijeni ovo za edisa,,,posto znam licno da voli bajaderu,,,ali opet kazem,,mozda je presao na rahat lokum,,,,ali nije u zadnje vrijeme mu nista RAHAT :D :D :D :D :D :D

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 14 sep 2015, 00:59

Pozz braco. Cestitke na pobjedi. Stvarno mi je zao sto nisam bar prek tv gledao...
@obiteljski, ja sam se s pleckom izhrvao, nadam se da si i ti sa zapadom :P
@kinosvra, Bgm bi kako ti rece (mada nisam ni sumnjao jer uvijek imas tacne info)...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 sep 2015, 01:23

Prošle sezone kada smo zaredali nekoliko loši rezultata, naravno opet se udarilo po dežurnom krivcu Ibrakovicu. Dok ga je 90% raje na ovom forumu pljuvalo, vjerovatno sam jedini bio koji sam ga branio. Nisam ga branio, jednostavno sam govorio cinjenice. I dalje imam isto mišljenje o Ibrakovic i ne shvatam zašto je taj covjek toliko smeta. Ako je zadovoljan Tan i ljudi koji ga prate i kome ''raportira'', ko sam ja ili bilo ko od vas da mu sudi? Po tim mahalskim ispade da jedn Ibrakovic krade Tana, jednostavno vrijeđanje inteligencije.
momirpeh je napisao/la:Problem oko našeg SD je u tome što je čovjek sa sela,što je sposoban i uspješniji od nekih naših iz grada koji bi rado bili tu gdje je on.Onda krene priča i mahalanje.Naši su svi gradovi postale obične mahale.Ljudi jednostavne ne vole pametnije i sposobnije od sebe,pogotov ako su još stranci i sa sela.
Odlicno objašnjeno.
Ovdje ce ti oprostiti sve, ali uspjeh nikad nece.
Das Ist Walter

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 14 sep 2015, 01:26

Nije mi bilo mrsko da napravim spisak igraca koji su dosli od kada je Ibrakovic sportski direktor:
Dusan Jevtic, Nemanja Bilbija, Irfan Vusljanin, Milos Stojcev, Krste Velkoski, Dario Puric, Mario Baric, Matej Delac, Mato Jajalo, Germain Kouadio, Andrija Petrovic, Miroljub Kostic, Risto Mitrevski, Sevko Okic, Haris Duljevic, Dzemal Berberovic, Rados Protic, Ahmad Kallasi, Amer Bekic, Leon Benko, Edin Rustemovic, Senedin Ostrakovic, Almir Bekic, Anel Hebibovic, Milan Stepanov, Rijad Kobiljar, Tomislav Barbaric i Harmony Ikande.
Od 28 navedenih igraca 5-6 su istinska pojacanja, ostalo mrtvi prosjek.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 sep 2015, 01:31

skoJaa je napisao/la:Nije mi bilo mrsko da napravim spisak igraca koji su dosli od kada je Ibrakovic sportski direktor:
Dusan Jevtic, Nemanja Bilbija, Irfan Vusljanin, Milos Stojcev, Krste Velkoski, Dario Puric, Mario Baric, Matej Delac, Mato Jajalo, Germain Kouadio, Andrija Petrovic, Miroljub Kostic, Risto Mitrevski, Sevko Okic, Haris Duljevic, Dzemal Berberovic, Rados Protic, Ahmad Kallasi, Amer Bekic, Leon Benko, Edin Rustemovic, Senedin Ostrakovic, Almir Bekic, Anel Hebibovic, Milan Stepanov, Rijad Kobiljar, Tomislav Barbaric i Harmony Ikande.
Taj mrtvi prosjek bi bio pojacanje igrao u prvi 11 u svakom klubu u ovoj ligi.
Das Ist Walter

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 14 sep 2015, 01:40

skoJaa je napisao/la:Nije mi bilo mrsko da napravim spisak igraca koji su dosli od kada je Ibrakovic sportski direktor:
Kada budemo davali pare za obeštećenja tada će svi biti pojačanja, a do tada se možemo poklopiti po ušima i biti zadovoljni i sa ovim što imamo.
SRETAN BROJ - 1725

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 sep 2015, 01:40

i svi ti su kostali 0 km za obestecenje,,neki su bili posudba,,,, saberi njihove plate,,, i to ti dodje otprilike jedna cetvrtina,, maksimalno.. transfera Gojka Cimirota,,,pod pretpostavkom da su tvoje tvrdnje tacne,,, a NISU
kao sto neko rece,,,svio ti ostali koji kao nisu pojacanja za nas u svakom drugom klubu bi bili u prvih 11
problem je sto vi izgleda ocekujete,,,Saviolu,Adebajora, Pirla, isl, :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 sep 2015, 01:43

A u Sarajevu si inače igrali i prije ibrakovića dovođeni: magazin, vučina,limun, džakmić, belošević, šunjevarić, melunović, Todorović, Todorović bek, travančić, huseinbašić, krpić, bandović, zrnanović, nuhanović, diata, tadejević, žuninjo boteljo, matošević, maksumić, hamzić, muminović dženaldin hamzagić, sve same vedete i svjetske klase. Da ne nabrajam.

Ne sjećam se nešto benka, Stojčeva, Ikandea, Stepanova, Barbarića, Velkoskih, Duljevića, Jajala, Delača, ili je do mene...

U novijoj historiji jedino husejinović i Komazec što su bili igrači kakvi takvi ovo ostalo ne bih rekao da su bolji od ovih sad.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 sep 2015, 01:44

Pa trebo bi se Adebayor zaganjati kako su ga liferovali :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 sep 2015, 01:46

miden je napisao/la:Prošle sezone kada smo zaredali nekoliko loši rezultata, naravno opet se udarilo po dežurnom krivcu Ibrakovicu. Dok ga je 90% raje na ovom forumu pljuvalo, vjerovatno sam jedini bio koji sam ga branio. Nisam ga branio, jednostavno sam govorio cinjenice. I dalje imam isto mišljenje o Ibrakovic i ne shvatam zašto je taj covjek toliko smeta. Ako je zadovoljan Tan i ljudi koji ga prate i kome ''raportira'', ko sam ja ili bilo ko od vas da mu sudi? Po tim mahalskim ispade da jedn Ibrakovic krade Tana, jednostavno vrijeđanje inteligencije.
Odlicno objašnjeno.
nisi jedini,,,ja sam to radio od prvog dana,,,mnogi su mislili da sam ja ibrakovic pod laznim nickom :D :D :D :D :D
niti ga sada branim,,,ali su mi ovi pljuvaci toliko dosadili da nekad covjek pomisli,,sta se s nama desava,,,kad vode nestane u gradu,,ibrak kriv,,,kad kisa pada,,,opet on kriv,,,kad ekipa lose igra on kriv,,,,kad nekog prodamo ili uzmemo,,, on kriv,,,kad,,,da ne nabrajam vise.,,kad se titula osvoji,,Dzeno zasluzan,,,dino zasluzan,,,edis zasluzan,,,,cistacice zasluzne ,,,redari i bla bla i bla bla,,,nigdje ibraka :D :D :D
Zadnja izmjena: farukzidane, dana/u 14 sep 2015, 01:52, ukupno mijenjano 1 put.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 14 sep 2015, 01:46

jurisicduska je napisao/la:A u Sarajevu si inače igrali i prije ibrakovića dovođeni: magazin, vučina,limun, džakmić, belošević, šunjevarić, melunović, Todorović, Todorović bek, travančić, huseinbašić, krpić, bandović, zrnanović, nuhanović, diata, tadejević, žuninjo boteljo, matošević, maksumić, hamzić, muminović dženaldin hamzagić, sve same vedete i svjetske klase. Da ne nabrajam.

Ne sjećam se nešto benka, Stojčeva, Ikandea, Stepanova, Barbarića, Velkoskih, Duljevića, Jajala, Delača, ili je do mene...

U novijoj historiji jedino husejinović i Komazec što su bili igrači kakvi takvi ovo ostalo ne bih rekao da su bolji od ovih sad.
Problem je što se odmah sada hoće šetanje, a ne mogu se pomiriti sa tim da još od toga nema ništa. Šetanje najviše potenciraju simpatizeri, derby, selfie navijači jer u svom neznanju govore sada se ima para daj igrače, sada se ima para i poslije svakog poraza ili neriješenog ishoda govore sramota i pljuju.
SRETAN BROJ - 1725

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 sep 2015, 01:48

Derdiyok je napisao/la:Pa trebo bi se Adebayor zaganjati kako su ga liferovali :D
kazu ovi sa sjevera i dezurni pljuvaci sa istoka,,,da ne valja,,,,jer nije dijete sarajeva :D :D :D :D :D

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 14 sep 2015, 01:49

Pare i mediji su nam nabili takvo breme da se svaki kiks čeka na nož. Kada su mediji u pitanju tu ima i naše krivice. I ovo nam stvara velike probleme i pritisak.
SRETAN BROJ - 1725

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 sep 2015, 02:00

LP
pitic je napisao/la:Pare i mediji su nam nabili takvo breme da se svaki kiks čeka na nož. Kada su mediji u pitanju tu ima i naše krivice. I ovo nam stvara velike probleme i pritisak.
Nije nego papci zaboravljaju kroz šta smo sve prošli i hoće da automatski igramo grupnu fazu a marke u igrački kadar uloženo nije. Kad platimo igrača pola miliona očekujem šetnje i to ne jednog nego tri četiri. Zaboravljaju da nam je napad izgledao Amer Osmanagić desetka, lijevo huseinbašić desno travančić i istureni melunović... Tako da ovo nisu pojačanja. Ovo su prosjek. Pa bolji je purić igrač od svih ovih skupa da ne govorim o ostalim.

Ne bi mi mrsko da vidim ko je krenuo na pripreme u Sloveniji prije tačno dvije godine: Bandović, Abdihodžić, Hujić, Radulović, Tatomirović, Dupovac, Tadejević, Hrelja, Varatanović, Haurdić, Todorović, Suljić, Osmanagić, Dzakmić, Radovac, Handžić, Šunjevarić, Cimirot, Čulov, Huseinbašić, Melunović, Aganspahić, Plakalo.

Ovako je izgledao naš udarni sastav u Europi 2013/2014
Bandović, Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Haurdić, Todorović, Šunjevarić (Osmanagić), Džakmić, Cimirot, Suljić (Huseinbašić), Melunović (Karić).

Ko od ovih sad nije bolji od svih ovih, jednog mi recite, osim Cimija za kojeg smo uzeli milionče.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 14 sep 2015, 02:07, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 sep 2015, 02:02

farukzidane je napisao/la:
miden je napisao/la:Prošle sezone kada smo zaredali nekoliko loši rezultata, naravno opet se udarilo po dežurnom krivcu Ibrakovicu. Dok ga je 90% raje na ovom forumu pljuvalo, vjerovatno sam jedini bio koji sam ga branio. Nisam ga branio, jednostavno sam govorio cinjenice. I dalje imam isto mišljenje o Ibrakovic i ne shvatam zašto je taj covjek toliko smeta. Ako je zadovoljan Tan i ljudi koji ga prate i kome ''raportira'', ko sam ja ili bilo ko od vas da mu sudi? Po tim mahalskim ispade da jedn Ibrakovic krade Tana, jednostavno vrijeđanje inteligencije.
Odlicno objašnjeno.
nisi jedini,,,ja sam to radio od prvog dana,,,mnogi su mislili da sam ja ibrakovic pod laznim nickom :D :D :D :D :D
niti ga sada branim,,,ali su mi ovi pljuvaci toliko dosadili da nekad covjek pomisli,,sta se s nama desava,,,kad vode nestane u gradu,,ibrak kriv,,,kad kisa pada,,,opet on kriv,,,kad ekipa lose igra on kriv,,,,kad nekog prodamo ili uzmemo,,, on kriv,,,kad,,,da ne nabrajam vise.,,kad se titula osvoji,,Dzeno zasluzan,,,dino zasluzan,,,edis zasluzan,,,,cistacice zasluzne ,,,redari i bla bla i bla bla,,,nigdje ibraka :D :D :D
Raja jednostavno mora imati dežurnog krivca i to je tako. Nažalost nakon svakog kiksa ce se on spominjati i tjerati, a kada ode raja ce naci nekog drugog i tako u krug.
Das Ist Walter

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 sep 2015, 02:09

jurisicduska je napisao/la:LP
pitic je napisao/la:Pare i mediji su nam nabili takvo breme da se svaki kiks čeka na nož. Kada su mediji u pitanju tu ima i naše krivice. I ovo nam stvara velike probleme i pritisak.
Nije nego papci zaboravljaju kroz šta smo sve prošli i hoće da automatski igramo grupnu fazu a marke u igrački kadar uloženo nije. Kad platimo igrača pola miliona očekujem šetnje i to ne jednog nego tri četiri. Zaboravljaju da nam je napad izgledao Amer Osmanagić desetka, lijevo huseinbašić desno travančić i istureni melunović... Tako da ovo nisu pojačanja. Ovo su prosjek. Pa bolji je purić igrač od svih ovih skupa da ne govorim o ostalim.

Ovako je izgledao naš udarni sastav u Europi 2013/2014
Bandović, Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Haurdić, Todorović, Šunjevarić (Osmanagić), Džakmić, Cimirot, Suljić (Huseinbašić), Melunović (Karić).

Ko od ovih sad nije bolji od svih ovih, jednog mi recite, osim Cimija za kojeg smo uzeli milionče.
Pa tog istog Purica su mnogi priželjkivali. Hebibovica godinama ganjamo. Napokon ga uspijemo dovesti, momak odigrao 2-3 loše partije i odma se psuje Ibrakovic što ga je doveo, a do jucer molio boga da taj isti Hebibovic dođe. Fuj kakvi smo licemjeri
Das Ist Walter

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Hajdeee, JavierBosnia i 42 gosta.