Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Ima li ko da je dovozio lično auto da napise tacnu proceduru, znam da se placa PDV i još nešto prije registracije, ali detaljnije gdje sta se ima platit nek napise 

Dovuces auto, na granici te pitaju oces ovde placat pdv i carinu(mozes u i svom gradu, na carinskom terminalu platit).To ti sve pretezno osiguranje radi, al mozes i ti.
Uglavnom placas pdv i oni ti procijene auto i onda placas carinu na tu cijenu. Tako je bar bilo kad sam ja mislio uvest auto(al nisam)
puno mi sve bilo
Najbolje ti je uzmes podatke auta, motor godina proiz., koliko vrata, gorivo, odes u osiguranje oni ti sve izracunaju do registracije.
Uglavnom placas pdv i oni ti procijene auto i onda placas carinu na tu cijenu. Tako je bar bilo kad sam ja mislio uvest auto(al nisam)

Najbolje ti je uzmes podatke auta, motor godina proiz., koliko vrata, gorivo, odes u osiguranje oni ti sve izracunaju do registracije.
Zeder majka!sekerbay je napisao/la:je li neko ugradjivao ove zastite u auto?
dvoumim se izmedju hudinija i zedera.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Bas složio bi se sa madridskom dosta bolja je ponuda nego na mobile.De samo pazi kada tražiš da označis samo njemačku,a ne Austriju,Holandiju,španjolsku,svicu itd.. Ali ponavljam kada odeš u njemačku imaš mnogo, mnogo više automobila na ponudi po onim placovima ili privatnih koji su fantastični,a nisu objavljeni po oglasima... U svakom slučaju, sretno sa kupovinom
Sabrine mi moje!
cala je napisao/la:Zeder majka!sekerbay je napisao/la:je li neko ugradjivao ove zastite u auto?
Zeder je smeće.Hrpa gvožđurije koju raja uzima i ne znajući da je ovaj vid zaštite odavno provaljen.
Hudini je trenutno bez premca.
[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Maxx Lock, znam lika kojem su 3x obijali auto s tom zastitom, i volan mu lomili al auto ostalo na mjestu.
Pročitaj komentare. Nije ti ovo lavlja kandža ili ono obijanje auta teniskom lopticom.Saurman je napisao/la:cala je napisao/la:Zeder majka!sekerbay je napisao/la:je li neko ugradjivao ove zastite u auto?
Zeder je smeće.Hrpa gvožđurije koju raja uzima i ne znajući da je ovaj vid zaštite odavno provaljen.
Hudini je trenutno bez premca.
[youtube][/youtube]
Ovo je samo skuplja verzija lavlje kandže.Beskorisno jedno i drugo.cala je napisao/la: Pročitaj komentare. Nije ti ovo lavlja kandža ili ono obijanje auta teniskom lopticom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Cobra alarm i zeder najjači, ovo ostalo srednje,a multi lock **** najveće
Sabrine mi moje!
ne znam, nesto mi zeder ne izgleda pozudano. pogotovo nakon gledanja onih klipova na yt.
najvjerovatnije da ce to biti hudiny, samo sto cu traziti da mi umjesto onih njihovih kljuceva napravi kljuc poput onih s kojima se zakljucavaju sefovi.
najvjerovatnije da ce to biti hudiny, samo sto cu traziti da mi umjesto onih njihovih kljuceva napravi kljuc poput onih s kojima se zakljucavaju sefovi.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ne znam koje ti je auto u pitanju, ali vidi da i OBD "odrezes", on ti ne treba u autu, a da malo otezas lopovu ako vec krene, a nije ni skupo da ti ga neko prepravi...Ili ubacis neku elektronsku zastitu onu da na dugme tek dobija kontakt npr. Kod mene je i Maxx Lock i jedna elektronska u autu, nikad ih dosta xDsekerbay je napisao/la:ne znam, nesto mi zeder ne izgleda pozudano. pogotovo nakon gledanja onih klipova na yt.
Hocu sebi da kupim cd player za auto jer sad kad budem mijenjao akumulator nemam kod za svoj fabricki player,a ionako mi nesto u zadnje vrijeme steka pa zbog tog uzimam novi cd player. Eh sad je pitanje da li su svi ti cd playeri standardne velicine pa necu pogrijesiti kad budem uzimao ? Da li ce bilo koji cd player moci stati na mjesto ovog starog playera ? 

neznam kakva je sad procedura ali ja sam htio prosle godine uvesti iz svedske audija a4 2008 godiste i nisam jer su mi na carini trazili 16 000 km znaci ja sam im donio sve podatke od auta i oni su mi odredili tu cijenu to mi je bili mnogo pa sam odustao pitao sam ih da im donesem racun iz salona gdje bi uzeo auto pa da na tu cijenu platim pdv i te obaveze nisu mi dali tako da sam ipak uzeo ovde kod nas izaslo me povoljnijeJoseMourinho je napisao/la:Ima li ko da je dovozio lično auto da napise tacnu proceduru, znam da se placa PDV i još nešto prije registracije, ali detaljnije gdje sta se ima platit nek napise

Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
Ma jasta su nego, nego ja prodajem te auto radie
If you know what i mean
Koje ti je auto?
If you know what i mean

Koje ti je auto?
Mia San Mia
Gdje naci metlicu brisaca 650mm >_<
Treba ti eventualno maska jos, zavisno od velicine radija koji si imao. Zavisno od auta, na nekima ne mozes tek tako da zamjenis radio, jer neka auta nece upaliti bez radija fabrickog, pa moras u servisu preprogramirati.arelinho je napisao/la:Hocu sebi da kupim cd player za auto jer sad kad budem mijenjao akumulator nemam kod za svoj fabricki player,a ionako mi nesto u zadnje vrijeme steka pa zbog tog uzimam novi cd player. Eh sad je pitanje da li su svi ti cd playeri standardne velicine pa necu pogrijesiti kad budem uzimao ? Da li ce bilo koji cd player moci stati na mjesto ovog starog playera ?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Jedno pitanje za ove sto su tokarili nekad centralnu rupu na felgama, ako ima takvih. Da li je poslije moguce staviti cep na felgu?
Kažu da ovi noviji Megan Sedan da ih je teško obiti, imam sad' 2006. godište, nije ga niko obio, a imam super povoljnu opciju da kupim ovog 2013. godište. Međutim, priča mi jaran da zna on par ljudi kojima su obijali Megane i to nerijetko auto odvezu.
Ako neko zna više o ovome, zahvalan bi bio
Ako neko zna više o ovome, zahvalan bi bio

Ma ako ti auto zapadne lopovu za oko, nema te zastite da ga spasi, ako nista doci ce slepom i odnijet ga...Ali francuzi se dosta manje kradu od ostalih, valjda sto kod nas se ne traze toliko dijelovi za ta auta pa nemaju neke koristi od njih..Ja vozio 307 skoro 5 godina bez zastite, nikad niko nije ni pokusao obiti....
Mada sam cuo price za te Megane, da imaju neki iz IB valjda, odakle vec, prodaju ih sa jednom karticom i nakon par dana ti nestane auto
Al ne vjerujem da su ti 2013. godina
Mada sam cuo price za te Megane, da imaju neki iz IB valjda, odakle vec, prodaju ih sa jednom karticom i nakon par dana ti nestane auto

Al ne vjerujem da su ti 2013. godina

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
To je bio hit jedno vrijeme @JHam 
Joj ovaj zadnji model C klase AMG oprema, perverzno bas

Joj ovaj zadnji model C klase AMG oprema, perverzno bas

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 5 gostiju.