Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Ninaa
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 13:13

Elegant je napisao/la:Ne znam za taj Alcatel nisu mi nesto privlacni, inace ti je to sve u pet deka Sony, Samsung, HTC, LG ovi trenutno najjaci.

Ja sam fan Sonya nekako mi se sviđaju, ne znam vidjet cu mozda promjenim na Samsung. :D
Ima dobar onaj novi Alcatel Idol 3, predobar, meni se on svidja, kao i LG G3, i cak sam mislila da kupik G3 ili G2, ali kad vidim naprimjer samsung s3, koji je davno izašao, znači poslije njega su 3 nova izasla, ubrzo i četvrti, ali on dobro drzi cijenu. Dok naprimjer xperia itd, brzo opadaju.. Uzmes naprimjer neku Xperiu, i nakon određenog perioda zelis prodati nećeš moci uzeti baš puno, ali zato samsung je uvijek dobar na cijeni.. Ja se time vodim..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 sep 2015, 13:14

Alcatel ima izvanredan odnos cijena-kvalitet, ustedis dobre pare a dobiješ isto samo što ne Pise Samsung na njem ;)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 13 sep 2015, 13:19

anell je napisao/la:Kakav je ovaj Xperia M2?
Imam ja Xperiu M2 (godinu i mjesec tačno) i mogu ti reći da nisam nešto pretjerano oduševljen. U početku sam bio zadovoljan, ali već par mjeseci unazad štopa sve više i situacija je sve gora kako vršim više update-a. Bateriju inače prilično brzo trošim pa sam morao instalirati 'Battery doctor' što je doprinijelo štopanju pa sam nedavno pobrisao skoro sve, ostalo samo par aplikacija koje baš koristim i sad je prihvatljivo. Prednja kamera je dno, zadnja nije loša. Lično, prvom prilikom ću uzeti nešta drugo. Uzeo sam je prvenstveno jer sam imao u BHTelecomu neki popust, pa sam je kao novu kupio za manje od 300 KM. :wave:
Zadnja izmjena: reds, dana/u 13 sep 2015, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK Pjetlovi

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 13:24

JoseMourinho je napisao/la:Alcatel ima izvanredan odnos cijena-kvalitet, ustedis dobre pare a dobiješ isto samo što ne Pise Samsung na njem ;)
Pa da. I ja sam to kontala, samo je problem što kada kasnije želim prodati taj Alcatel da bih kupila neki drugi, neću ta njega moci dobiti baš puno.. Jedino zbog toga bih se mozda odlučila za Samsung..

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 13 sep 2015, 13:38

Ninaa je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Alcatel ima izvanredan odnos cijena-kvalitet, ustedis dobre pare a dobiješ isto samo što ne Pise Samsung na njem ;)
Pa da. I ja sam to kontala, samo je problem što kada kasnije želim prodati taj Alcatel da bih kupila neki drugi, neću ta njega moci dobiti baš puno.. Jedino zbog toga bih se mozda odlučila za Samsung..
Isto ti dodje, procentualno ćeš manje izgubiti na samsungu ali pretvoreno u prave pare to ti dodje tu negdje jer ćeš ovaj platit manje pa i manji pad je nego Samsung za kojeg moraš dati hiljadu sto je bar po meni previše za mobitel ;)

Ninaa
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 13:45

JoseMourinho je napisao/la:
Ninaa je napisao/la:
Isto ti dodje, procentualno ćeš manje izgubiti na samsungu ali pretvoreno u prave pare to ti dodje tu negdje jer ćeš ovaj platit manje pa i manji pad je nego Samsung za kojeg moraš dati hiljadu sto je bar po meni previše za mobitel ;)
Da.. Sve ja to znam, ali evo uzet cu primjer ovog Alcatel idol 3 koji kosta nov 550-600, isto tako dodje i s4, s tim da za godinu dana ja da hoću da prodam taj alcatel ne znam bih li mogla uzeti za njega 300 KM, ALI za samsung bih mogla uzeti bar 400 ako ne i vise, u tome je stvar.. Eh sad da naprimjer taj alcatel kosta nekih 300 km to bi već bilo nesto i sigurno bih uzela taj..

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 13:55

Imam S4 godinu i pol i odlično mi služi, osim što je ispao jednom/dvaput pa ima manje oštećenje po rubovima :oops:
Kroz 2 tjedna ću ga se riješiti jer sam uzeo novi mob pa bas nevjerujem da mogu dobiti više od 1000 kuna (cca 250km) obzirom da ima tih par oštećenja po rubovima :plac:
Možda sam puno i rekao kako se kreću cijene polovnih kod nas.

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 14:01

jopaa7 je napisao/la:Imam S4 godinu i pol i odlično mi služi, osim što je ispao jednom/dvaput pa ima manje oštećenje po rubovima :oops:
Kroz 2 tjedna ću ga se riješiti jer sam uzeo novi mob pa bas nevjerujem da mogu dobiti više od 1000 kuna (cca 250km) obzirom da ima tih par oštećenja po rubovima :plac:
Mislim da mozes dobiti cca 300 bar. Dobar ke telefon, a svako koristi masku itd tako da se to ne primjeti.. Koliko si platio ti nov s 4 ?

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 14:10

Ninaa je napisao/la:
jopaa7 je napisao/la:Imam S4 godinu i pol i odlično mi služi, osim što je ispao jednom/dvaput pa ima manje oštećenje po rubovima :oops:
Mislim da mozes dobiti cca 300 bar. Dobar ke telefon, a svako koristi masku itd tako da se to ne primjeti.. Koliko si platio ti nov s 4 ?
To bi bilo cca 1200kn,nešto malo manje. Ali teško da bi prodao nekom kad se prodaju i po 900/1000/1100. Mogu probat, nemam što izgubiti :D ali dao bi ja njega i za 230km (900 kn)
Što se tiče maske, istina. A za cijenu ne znam, jer je kupljen u Švicarskoj, i kad je meni iPhone 5 završio na popravku, ispostavilo se da je veći kvar, prodao sam iPhone i dobio S4 iz Švicarske. Sad je novi tamo oko 300-350 franaka. Oko 550 km.
Edit. Evo našao za 250 franaka novog.

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 14:15

jopaa7 je napisao/la:
Ninaa je napisao/la:
To bi bilo cca 1200kn,nešto malo manje. Ali teško da bi prodao nekom kad se prodaju i po 900/1000/1100. Mogu probat, nemam što izgubiti :D ali dao bi ja njega i za 230km (900 kn)
Što se tiče maske, istina. A za cijenu ne znam, jer je kupljen u Švicarskoj, i kad je meni iPhone 5 završio na popravku, ispostavilo se da je veći kvar, prodao sam iPhone i dobio S4 iz Švicarske. Sad je novi tamo oko 300-350 franaka. Oko 550 km.
Ako nema neka veca oštećenja, mislim da mozes prodati fino. Vidjela sam po piku cak 400-450 KM, A ima oštećenja, vide se, tako da, ti najbolje skontas, evo da ja ne preferiram kupovati novo, uzela bih ja odmah, ali mene nešto strah uzimati polovno.. E ja sam kontala s 4 nov uzeti mozda u februaru, nadam se da će mu cijena malo opasti.. A kakav je kamera, prednja, zadnja?

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 14:29

13MP i 2MP, to već znaš. Koliko je meni potrebna i koliko sam ju koristio, više nego dobra :)

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 14:36

jopaa7 je napisao/la:13MP i 2MP, to već znaš. Koliko je meni potrebna i koliko sam ju koristio, više nego dobra :)
Da. To znam da je tolika kamera, samo me zanimalo da li je dobra, cista i kakve slike u mraku ispadaju.. Inace ima mob koji tako imaju veliku kameru, ali totalno slaba.. Sta mislis za koliko ja mogu prodati sony xperia L?

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 14:41

Ninaa je napisao/la:
jopaa7 je napisao/la:13MP i 2MP, to već znaš. Koliko je meni potrebna i koliko sam ju koristio, više nego dobra :)
Da. To znam da je tolika kamera, samo me zanimalo da li je dobra, cista i kakve slike u mraku ispadaju.. Inace ima mob koji tako imaju veliku kameru, ali totalno slaba.. Sta mislis za koliko ja mogu prodati sony xperia L?
Ne razumijem se bas u sonije, ali kod nas se kreću oko 750-900 kuna. Za 1000, 1200 se nađe novog na oglasu, s garancijom. Bar sam tako sad na brzinu vidio :D
To bi bilo oko 300km (1200kuna)

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 14:46

jopaa7 je napisao/la:
Ninaa je napisao/la:
Ne razumijem se bas u sonije, ali kod nas se kreću oko 750-900 kuna. Za 1000, 1200 se nađe novog na oglasu, s garancijom. Bar sam tako sad na brzinu vidio :D
To bi bilo oko 300km (1200kuna)
Aha, pa tako sam nesto i kontala prodati 180-200 KM, ALI eto vidjet cu kad dodje vrijeme za to.. Koji je kod tebe sad taj novi mob što govoris?

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 14:50

Ninaa je napisao/la: Aha, pa tako sam nesto i kontala prodati 180-200 KM, ALI eto vidjet cu kad dodje vrijeme za to.. Koji je kod tebe sad taj novi mob što govoris?
Vidiš kako se kreću cijene ostalih pa procjenis otprilike :)
Znas u kakvom je stanju (čitao sam da je odlično) i to je to.
Produžio pretplatu i uzeo S6 uz dodatnih 150kuna mjesečno.

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 14:56

jopaa7 je napisao/la:
Ninaa je napisao/la: Aha, pa tako sam nesto i kontala prodati 180-200 KM, ALI eto vidjet cu kad dodje vrijeme za to.. Koji je kod tebe sad taj novi mob što govoris?
Aha, pa dobro si prosao.. Ma meni se trenutno svidja s 4 , ne trazim te neke bijesne mob tipa s5,6. Itd, mislim bijesne cijenom, ali eto ispade i da je s 3 skup..

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 13 sep 2015, 14:59

Ninaa je napisao/la:
jopaa7 je napisao/la:
Aha, pa dobro si prosao.. Ma meni se trenutno svidja s 4 , ne trazim te neke bijesne mob tipa s5,6. Itd, mislim bijesne cijenom, ali eto ispade i da je s 3 skup..
Možda se nisam najbolje izrazio, prije sam plaćao samo pretplatu, sada sam na tu staru cijenu dodao još 150kn za uređaj i pretplatu + 600kn odmah. Sve u svemu skupo ali eto...skupilo se nekih para, ovaj će se prodat i dobro :D
Ne znam kako se tamo kod vas kreću cijene S5?

Ninaa
Kontakt:

Post Postao/la Ninaa » 13 sep 2015, 15:23

Možda se nisam najbolje izrazio, prije sam plaćao samo pretplatu, sada sam na tu staru cijenu dodao još 150kn za uređaj i pretplatu + 600kn odmah. Sve u svemu skupo ali eto...skupilo se nekih para, ovaj će se prodat i dobro :D
Ne znam kako se tamo kod vas kreću cijene S5?[/quote]
Aha, kontam.. E kod nas s 5 taman gledam 700-800 KM nov..

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 13 sep 2015, 15:58

Imam Iphone 5, da li je pametno da ga mijenjam za Galaxy S5? :)
FK Željezničar
Chelsea FC

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 13 sep 2015, 16:01

Keenan.- je napisao/la:Imam Iphone 5, da li je pametno da ga mijenjam za Galaxy S5? :)
Jeste :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 16 gostiju.