FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Krvotok
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Krvotok » 10 maj 2010, 21:58

Samo je do ljudi u Željezničaru da sačuvaju ovu prednost i kontinuitet, niko ne može nauditi Željezničaru ako mu sam Željezničar ne naudi. Teško je naučena lekcija iz ne tako davne prošlosti, i nikada se više ne smije ponoviti (rasulo u klubu, tjeranja stručnog štaba, šarlatansko-mahalsko bagatelisanje igračima i kvazi ugovorima). Sve preko toga (akvizicija novih igrača, priprema stadiona za euro lige, itd) je bonus. Jer nije cilj dosegnuti vrh, daleko teži je cilj tamo u vrhu i ostati. Žejljezničaru se, vlastitim dobrim odabirom kadrova, ove sezone slagalica složila, rad na svim poljima u klubu dao je rezultate. Šta znači rad na kratke staze vidi se iz primjera Leotara, Slavije, kratkotrajni bljeskovi i povratak u sivu kolotečinu, spram dobrog rada npr. jednog Širokog koji ima kontinuitet igranja u vrhu ove lige, kojemu se kontinualni sportski rezultat ne može osporiti.
I ne brine me ni Željezničarevo eventualno ispadanje iz euro liga, jer mnogo bogatiji i lobistički moćniji od nas stalno ispadaju, ali je bitno da smo tamo što je moguće češće, a šta to znači za Željezničar ne treba objašnjavati (premije od UEFE, atraktivnije mjesto za dolazak najboljih domaćih igrača pod najpovoljnijim uvjetima u naš klub, jači tim na početku svake sezone, lakše pronalaženje sponzora, rejting u domaćem prvenstvu, respekt protivnika, veća prodajna cijena igrača itd, itd.) Ovaj stručni štab, uprava, a nakon paklenog treniranja i igrački kadar, su već prekaljeni veterani, suludo bi bilo, gotovo pa nezamislivo, ispustiti ovako veliki zalogaj koji drže u svojim rukama.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 10 maj 2010, 22:02

AMAR AMAR... :mrgreen:
BRAVE HEART 1979-2005

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 10 maj 2010, 22:09

Krvotok je napisao/la:Samo je do ljudi u Željezničaru da sačuvaju ovu prednost i kontinuitet, niko ne može nauditi Željezničaru ako mu sam Željezničar ne naudi. Teško je naučena lekcija iz ne tako davne prošlosti, i nikada se više ne smije ponoviti (rasulo u klubu, tjeranja stručnog štaba, šarlatansko-mahalsko bagatelisanje igračima i kvazi ugovorima). Sve preko toga (akvizicija novih igrača, priprema stadiona za euro lige, itd) je bonus. Jer nije cilj dosegnuti vrh, daleko teži je cilj tamo u vrhu i ostati. Žejljezničaru se, vlastitim dobrim odabirom kadrova, ove sezone slagalica složila, rad na svim poljima u klubu dao je rezultate. Šta znači rad na kratke staze vidi se iz primjera Leotara, Slavije, kratkotrajni bljeskovi i povratak u sivu kolotečinu, spram dobrog rada npr. jednog Širokog koji ima kontinuitet igranja u vrhu ove lige, kojemu se kontinualni sportski rezultat ne može osporiti.
I ne brine me ni Željezničarevo eventualno ispadanje iz euro liga, jer mnogo bogatiji i lobistički moćniji od nas stalno ispadaju, ali je bitno da smo tamo što je moguće češće, a šta to znači za Željezničar ne treba objašnjavati (premije od UEFE, atraktivnije mjesto za dolazak najboljih domaćih igrača pod najpovoljnijim uvjetima u naš klub, jači tim na početku svake sezone, lakše pronalaženje sponzora, rejting u domaćem prvenstvu, respekt protivnika, veća prodajna cijena igrača itd, itd.) Ovaj stručni štab, uprava, a nakon paklenog treniranja i igrački kadar, su već prekaljeni veterani, suludo bi bilo, gotovo pa nezamislivo, ispustiti ovako veliki zalogaj koji drže u svojim rukama.
ovo je jedan o najboljih komentara na ovoj temi ;)

u potpunosti se slazem s tobom...

da bi sve ovo postigli sto si napisao, prvo sto bi trebalo uraditi jeste dugo godina ugovorom vezati osima za klub i njemu prepustiti sve ovlasti sto se tice kupovine i prodaje igraca (ako vec sada nema te ovlasti)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 maj 2010, 22:22

Itekako bi bilo suludo, ali najtužnije je što se već dešavalo. I ne samo nama. Još kad se na sve ovo doda i 2.350.000 KM od Džeke, što je vrlo izvijesno, onda bi baš bio rekord upropastiti takvu situaciju.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 maj 2010, 22:30

Zašto bi se trebali bojati bilo koga???????????zar postoje nepobjedivi klubovi????????????Zar nije Rubin dobio Barsu u sred Nou Campa????Zar nije Slavija dobila jednog Alborga??????????????Zar prosjećni Fulham nije u finalu EL?????????????

Danas nema autsajdera ni favorita.Možda na papiru DA,ali sve to pada u vodu kada se izađe na teren.Zbog toga me nije briga ko god da dođe.I makar ispali odma u prvom kolu,ja ću biti zadovoljan ako igrači poginu na terenu boreći se za sveti dres.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 10 maj 2010, 23:01

TMovac je napisao/la:Zašto bi se trebali bojati bilo koga???????????zar postoje nepobjedivi klubovi????????????Zar nije Rubin dobio Barsu u sred Nou Campa????Zar nije Slavija dobila jednog Alborga??????????????Zar prosjećni Fulham nije u finalu EL?????????????

Danas nema autsajdera ni favorita.Možda na papiru DA,ali sve to pada u vodu kada se izađe na teren.Zbog toga me nije briga ko god da dođe.I makar ispali odma u prvom kolu,ja ću biti zadovoljan ako igrači poginu na terenu boreći se za sveti dres.

Nije problem vise ni u favoritima na papiru, nego u podancikom, luzerskom, mentalitetu dobrog dijela bh. zivlja. Ovdje se nekima tresu gace i od same pomisli na Partizan, a to je nista vise no gubitnicki mentalitet. Nije ovdje problem Partizan (on je samo primjer), nego nacin razmisljanja prosjecnog Bosancerosa koji sam sebe pljuje i omalovazava, a onda se mazohisticki nasladjuje svojim porazom pljujuci po samome sebi, jer je izgubio - a otpisao se vec i prije pocetka. Upravo je bitno to sto ti kazes, a to je vjera u sebe i ubjedjenost da se mozes sa svima nositi (ako ti dodje Mancester imas dvije opcije: reci kako si ti niko i nista i skinuti gace i prije pocetka, tj. samo cekati da ti ga spaprici, ili realno shvatiti da je bolji, ali da, ako nista drugo, onda mozes ostaviti dobar utisak i poginuti na terenu, te tako samome sebi dici vrijednost u vlastitim ocima).

To je upravo ono sto se navijacima Zeljeznicara nije svidjalo kod njihovih igraca sve ove godine, a sto je novo rukovodstvo otklonilo. No, neki nisu pocistili takav nered u svojoj glavi. To ti je primjer utakmice s Olimpikom u kojoj mozes ici prepotentno pa reci da ces ih poderati - sto nije ni lose ako si dovoljno kvalitetniji, mozes biti realan, pa reci da si bolji, al' da ce oni zapeti i da su isuvise kvalitetni da bi se sa njima islo na "lako cemo", ili moze biti "realan" pa reci kako ces prosuti bodove. Sta god da kazes mozda ces biti upravu - razlika je samo u stavu i posljedicama koje ce na tebe licno ostaviti taj stav sutra.

Eto malo duzi post. Ko se ne slaze, postujem. Kome se ne svidja tematika, nek' preskoci i zaboravi da je ista i procitao.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 maj 2010, 23:10

Trebali bi probat dovest onog Thiaga iz Olimpika na ljeto. Pogotovo sad kad Bekric izgleda da ce otic iz kluba a on bi bijo super zamjena. Momak je zvijer a ima samo 22 godine. Mada su vrlo male sanse da dodze a da nije odigro ni jednu cjelu sezonu sa vukovima. Nemogu samo da svatim kako on nema mjesto u prvih 11. :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 10 maj 2010, 23:16

hocemo Dijalibu nazad :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ako budemo prvaci aBd
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 maj 2010, 23:54

1921 je napisao/la:Ako je vjerovati mojim izvorima, onda pobijedjujemo na derbiju, dok ce Velez pobijediti - eventualno igrati nerijeseno sa Borcem.

Koliko su izvori tacni, pokazuje cinjenica da sam imao informaciju o Borcevim ljudima koji su sa koferima (parama) htijeli uci u Velezove klupske prostorije, kako bi potplatili sudije da Zeljo izgubi ali im zastitari nisu dozvolili. Par dana nakon toga Avaz je objavio istu tu informaciju :mrgreen:
Uzeo je njihov predsjednik pare (Velezov), ali nije rekao igracima nego ih je pokusao motivisati da dobiju Zelju. Na kraju utakmice su pare vracene.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 11 maj 2010, 00:00

Željovac je napisao/la:Itekako bi bilo suludo, ali najtužnije je što se već dešavalo. I ne samo nama. Još kad se na sve ovo doda i 2.350.000 KM od Džeke, što je vrlo izvijesno, onda bi baš bio rekord upropastiti takvu situaciju.
Moze li malo pojasnjenja u vezi ovog.Da li to znaci da bi Zeljo mogao od sledeceg Zeljinog transfera da dobije procenat.?
BosnaE

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 11 maj 2010, 00:10

Evo i nekih izjava jednog od igraca Zeljeznicara koji je uspio napraviti najbolju inostarnu karijeru,Mario Stanic.
Željo je bio i ostao moja prva ljubav. To uvijek govorim. Od saigrača iz tima sa Grbavice najbolju relaciju sam imao sa Suvadom Katanom i Gordanom Vidovićem. Radeta Bogdanovića sreo sam prije nekoliko godina u Španiji, sa Pehlijem (Adnan Pehlivanović, op. a.) čujem se tu i tamo. Žao mi je Adžema. Čuo sam za smrt njegove supruge.
Posljednje nastupe Stanić je zabilježio u dresu londonskog Čelzija 2004. godine, za koji je u 60 odigranih utakmica postigao sedam golova.

- Nadam se da će i Čelzi i Željo osvojiti naslove prvaka. Ančeloti (Ancelotti) mi je bio trener u Parmi. Radi se o strašno dobrom treneru, koji je uspio već prve godine pohvatati konce. Od igrača, kada sam ja nosio dres Čelzija, tu su Frenk Lampard (Frank), Džo Kol (Joe Cole), Džon Teri (John Terry). Radujem se i Željinim uspjesima. Amar odlično vodi ekipu. Sa njim sam igrao neko vrijeme u Želji, a posljednji put smo se vidjeli u Londonu prije nekoliko godina - kaže bivši hrvatski nogometni reprezentativac.
BosnaE

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 11 maj 2010, 00:11

Na kraju sezone Sehic i Bekric napustaju Zelju...100% ;)

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 11 maj 2010, 00:13

newton_heath_lyr je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Itekako bi bilo suludo, ali najtužnije je što se već dešavalo. I ne samo nama. Još kad se na sve ovo doda i 2.350.000 KM od Džeke, što je vrlo izvijesno, onda bi baš bio rekord upropastiti takvu situaciju.
Moze li malo pojasnjenja u vezi ovog.Da li to znaci da bi Zeljo mogao od sledeceg Zeljinog transfera da dobije procenat.?
da..i to bi trebalo da budi oko dva miliona ako dzeko ode za 40 miliona..i ne pitaj dalje prezvakano..prelistaj malo forum drug..
a ove godine mislim da bi mogle biti stabilne finansije
- bekrica bo mogao donijeti oko milion,
-pretpostavimo dzeko dva miliona,
-mozda sta i od stilica bude ako promjeni sredinu..
-pare koje se dobiju za igranje pretkola lige prvaka
-mislim da su i navijaci dosta ustabilili klub sa masovnim odazivom i kupovinom karata
-ima tu nesto sitno od opstine,kantona i tak..
sve u svemu mislim da bi se moglo dosta toga uradit s ovim parama..

p.s.sto se tice duga zelje prema drzavi cini mi se da to iznosi izmedju 2-3 miliona..e sad koliko je pametno da se taj dug otplati neznam,jer postoji inicijativa da se taj dug oprosti klubovima i samo bi ispali klupi da od ovih para platimo to a ostalim da kasnije bude oprosteno..
-PAJA Fan Club!!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 11 maj 2010, 00:15

ma nece sehic,ostace on jos malo,al bekric ce vjerovatno otic,iako sto se mene tice bilo bi steta da neigra evropu zanas,jer bi jos dobio na cijeni
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 maj 2010, 00:16

Janez je napisao/la:Na kraju sezone Sehic i Bekric napustaju Zelju...100% ;)
Za Bekrića se priča već dugo da će otići, a i ima logike da ide, tj vrijeme mu je da šta mazne :D . Postoje i neke konkretne ponude koliko sam čuo,pročitao. Ali to za Šehića me iznenadilo, odakle ti taj info, patka?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 11 maj 2010, 00:17

_Bad_boy je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:
da..i to bi trebalo da budi oko dva miliona ako dzeko ode za 40 miliona..i ne pitaj dalje prezvakano..prelistaj malo forum drug..a ove godine mislim da bi mogle biti stabilne finansije
- bekrica bo mogao donijeti oko milion,
-pretpostavimo dzeko dva miliona,
-mozda sta i od stilica bude ako promjeni sredinu..
-pare koje se dobiju za igranje pretkola lige prvaka
-mislim da su i navijaci dosta ustabilili klub sa masovnim odazivom i kupovinom karata
-ima tu nesto sitno od opstine,kantona i tak..
sve u svemu mislim da bi se moglo dosta toga uradit s ovim parama..

p.s.sto se tice duga zelje prema drzavi cini mi se da to iznosi izmedju 2-3 miliona..e sad koliko je pametno da se taj dug otplati neznam,jer postoji inicijativa da se taj dug oprosti klubovima i samo bi ispali klupi da od ovih para platimo to a ostalim da kasnije bude oprosteno..
Nemam ja 24 sata dnevno da provodim na netu,pitao sam ako hoces objasniti obajsni ,ako neces,nemoras vala.A mene sto god bude interesovalo ja cu pitati.
BosnaE

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 11 maj 2010, 00:29

Nemam ja 24 sata dnevno da provodim na netu,pitao sam ako hoces objasniti obajsni ,ako neces,nemoras vala.A mene sto god bude interesovalo ja cu pitati.
da..rekao sam ti da hoce..znaci u slucaju da se dzeko proda za 40 miliona mi bi te pare dobili..tacnije ta dva miliona..
-PAJA Fan Club!!

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 11 maj 2010, 00:47

[youtube][/youtube]

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 11 maj 2010, 00:49

Monolog je napisao/la:Pa ne igraju sezonu poput nas, razumiješ? Oni su prošle sezone bili prvaci, pa zato idu u CL, vidiš da su sad odigrali tek 11 kola. :D

Oni igraju sezonu poput Rusa zbog vremenskih (ne)prilika.
kakvih vremenskih (ne)prilika?

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 maj 2010, 00:49

drug je napisao/la:Vedran Ješe

Zajko Zeba

Boubacar Dialiba

sto bi bilo veselo :D
to bi bila pojacanja po mjeri,sto je veoma izvjesno!.. Zeljo prvo treba sezonu privesti kraju,onda krenuti u lov na pojacanja i spremni docekati duele u EL. Zeljo ima njbolju uprvu i najboljeg trenera u BIH,ako dodju 3-4 kvalitetna pojacanja Zeljo u Evropi moze nesto i napraviti..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], JuzniVjetar1979, Kajkutenjoyer i 41 gost.