Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Interista02
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Interista02 » 11 sep 2015, 22:22

Otelo je napisao/la:Fojnica i Jajce :P
Jesi možda sa Belminom ? :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 22:26

Interista02 je napisao/la:
Ma kakvi :lol:

Jel može neko da objasni ovu stavku?

slika

Koliko ja shvatam, morao bih se pojaviti u domu do 22.09 i predati ljekarski koji još nisam izvadio? Iili se pojavim u domu, smjestim se i onda izvadim ljekarski te naknadno predam?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 sep 2015, 22:29

Mozes izvaditi ljekarski naknadno ako dodjes 15., pa do 22. da doneses :P :P

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 sep 2015, 22:30

Otelo je napisao/la:
Interista02 je napisao/la:
Ma kakvi :lol:

Jel može neko da objasni ovu stavku?

slika

Koliko ja shvatam, morao bih se pojaviti u domu do 22.09 i predati ljekarski koji još nisam izvadio? Iili se pojavim u domu, smjestim se i onda izvadim ljekarski te naknadno predam?
Odeš u bolnicu, uradiš ljekarsko, i odneseš im, kad odeš po ključ :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 22:32

JHam je napisao/la:Mozes izvaditi ljekarski naknadno ako dodjes 15., pa do 22. da doneses :P :P
Hvala.

Poslije 22.09 ne smijem ništa donositi? I kad se plaća dom za septembar? Odmah ili negdje kasnije?

@Dex šta ću u 6 ujutro raditi kad stignem na stanicu? Prvo sa koferima po ljekarsko? :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 sep 2015, 22:33

Otelo je napisao/la:
JHam je napisao/la:Mozes izvaditi ljekarski naknadno ako dodjes 15., pa do 22. da doneses :P :P
Hvala.

Poslije 22.09 ne smijem ništa donositi? I kad se plaća dom za septembar? Odmah ili negdje kasnije?

@Dex šta ću u 6 ujutro raditi kad stignem na stanicu? Prvo sa koferima po ljekarsko? :lol:
Odes u zmaj na 10ku s kajmakom :P :P

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 22:36

Lako se vama zayebavati :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 sep 2015, 23:04

I ja sam prvo kontao upisat fakultet ali sam odustao jer mislim da tu i neću steči znanje koje mi treba. Meni papir, diploma, ne treba već znanje. Odlučio sam se za IT Akademiju, možda je i ovo prevara ali po ovome što sam malo gledao, izgleda odlično i meni što treba je da me uvede u polje koje me zanima. Svakako ću se nadograđivat preko internetima putem nekih tutorijala.

Profesori misle da su glavni, da mogu radit šta hoće. Kod meen sestra na Književnosti u Zenici pala ispit jer nije pročitala nešto "sa strane". Došla na ispit i ponjela 10 knjiga po 400-500 str. koje je prof. rekao da se trebaju znati i ona je sve to pročitala i znala i pita je je li šta još pročila i kaže da nije. Prof. je, logično, obori i to je naljuti i napusti fakultet i Pravo upiše i sve položi u roku.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 sep 2015, 23:11

ChaosX je napisao/la:
R32 je napisao/la:Hajd valjda bude hajra od ovog drugog :mrgreen:
Imam "skriptu", odgovore na pitanja koje je pisala Zerina, poprilicno je opsirno i ima preko 50 pitanja u kojim mozda nema odgovora za 3-4 pitanja.
Mogu ti slikat pa poslat, ili da se nadjemo negdje sutra da kopiras.(pp-detalji)

Haman ce bit hajra :mrgreen:
Bit ce jasta :D eto ti PP.
Mia San Mia

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2015, 23:13

Joj valja popamtit sve ove formule iz fizike :yawn: Držao sam se dobro dok nije nuklearna fizika došla na red. Najlakša oblast sa najglupljim formulama.

Plus konstante sve pamtit :twisted:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 sep 2015, 23:15

Donnie Darko je napisao/la:Joj valja popamtit sve ove formule iz fizike :yawn: Držao sam se dobro dok nije nuklearna fizika došla na red. Najlakša oblast sa najglupljim formulama.

Pa snađi se :zviz:
Mia San Mia

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2015, 23:18

R32 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Joj valja popamtit sve ove formule iz fizike :yawn: Držao sam se dobro dok nije nuklearna fizika došla na red. Najlakša oblast sa najglupljim formulama.

Pa snađi se :zviz:
Previše je rizično kod ove asistentice. Nije normalna žena.

Javili bili prije par dana da je neće biti, da će umjesto nje profesorica bit na ispitu, obradovali se svi, da prepisat voli pomoć. I jučer jave da će ipak asistentica bit.

Najviše me brine fotoelektrični efekat, borov model i raspadi. Najjednostavnija i najlakša oblast, ali ko da gledam da ću zaboraviti neku konstantu, a ima ih bruku.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 sep 2015, 23:22

Zar vam to ne daju konstante ? :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 sep 2015, 23:22

Dobra je oblast. Vjezbaj je samo.. Nemoj uzeti i citati konstante sa papira. Vjezbanjem najlakse naucis formule. Ali je oblast kada je izvjezbas najsladji dio fizike.

Kod nas je to na fiz2 bilo..

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 11 sep 2015, 23:28

Unofficialpage je napisao/la:I ja sam prvo kontao upisat fakultet ali sam odustao jer mislim da tu i neću steči znanje koje mi treba. Meni papir, diploma, ne treba već znanje. Odlučio sam se za IT Akademiju, možda je i ovo prevara ali po ovome što sam malo gledao, izgleda odlično i meni što treba je da me uvede u polje koje me zanima. Svakako ću se nadograđivat preko internetima putem nekih tutorijala.

Profesori misle da su glavni, da mogu radit šta hoće. Kod meen sestra na Književnosti u Zenici pala ispit jer nije pročitala nešto "sa strane". Došla na ispit i ponjela 10 knjiga po 400-500 str. koje je prof. rekao da se trebaju znati i ona je sve to pročitala i znala i pita je je li šta još pročila i kaže da nije. Prof. je, logično, obori i to je naljuti i napusti fakultet i Pravo upiše i sve položi u roku.
Sta je sa meteorologijom? :mrgreen:
Ima li to kod nas da se studira, mozda na PMF-u?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2015, 23:30

Dex je napisao/la:Zar vam to ne daju konstante ? :rol:
Daju neke. Mislim da napišu samo kulonovu i plankovu konstantu. ostale ništa.

Al ovisi sve, kad je profesorica tu, zna često napisati i neke od ostalih. Ali asistentica (95% ispita je ona samo tu) ne da ništa.
tuzlak1987 je napisao/la:Dobra je oblast. Vjezbaj je samo.. Nemoj uzeti i citati konstante sa papira. Vjezbanjem najlakse naucis formule. Ali je oblast kada je izvjezbas najsladji dio fizike.

Kod nas je to na fiz2 bilo..
Ma znam, stvarno je najlakša, ali račun mi se ne sviđa. Preveliki, odnosno premali brojevi su u pitanju, tako da je prelagano okliznut se i pogrešno izračunat. Najviše mi se sviđa najteža oblast, optika. Divota formule, samo što daju najteže zadatke sa najkopleksnijom matematikom.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 sep 2015, 23:34

@Unofficialpage kod nas obaraju kad kazes da te zanima znanje a ne ocjena i da ti ocjena nije bitna, jer ako tako kazes, ocekuju da si i procitao nesto mimo ispricanog gradiva :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 sep 2015, 23:36

JHam je napisao/la:@Unofficialpage kod nas obaraju kad kazes da te zanima znanje a ne ocjena i da ti ocjena nije bitna, jer ako tako kazes, ocekuju da si i procitao nesto mimo ispricanog gradiva :D
Reci nam ko je dobitnik abelove nagrade za 2014 :rol:

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 12 sep 2015, 09:50

Masinstvo UNTZ :

od 14.9 do 18.9 je upis na fakultet, a ja obnovi :facepalm: Kad predam u studentskoj za upis, treba predati i index sta sam polozio, ali ima 2 predmeta gdje nisam graficke predao da se upise ocjena ( polozio zavrsne ) .. Jel mi se ponistavaju oni ili ih prijavljujem kao polozene ? :crazy:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 sep 2015, 10:05

Otelo je napisao/la:
Hvala.

Na kafu, poliklinika ne radi u 6 :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 45 gostiju.