Eurobasket 2015
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Eurobasket 2015
Momci nerealni ste i bezobrazni. Odmah se okreće priča na to ko je s koje strane Drine što nema nikakve veze s ovim. Valjda nemate nikakav drugi argument osim da vas mrze prekodrinci. I od mene dosta na ovu temu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
@Kawhi, ajde lagano, dosta si pisao gluposti. Cuj Noah idiot.Kawhi je napisao/la: Jesam i ja lud. Ovo je ko da navijačima Bullsa pokušavam objasnit da je Noah idiot. Ne ide jednostavno.

Zadnja izmjena: Tribalian, dana/u 11 sep 2015, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- alan_kardec
- Kontakt:
Zaista frapantno koliko su ovdje ljudi spremni ići nisko, koliko gluposti i nebuloza napisati, samo da bi izazvali bilo kakvu reakciju ciljanje grupe na forumu. E sad što to napisano nema uporište ni u čemu, a u realnosti pogotovo i što se gubi na kvalitetu diskusije, to nema veze. Bitno je ovima ciljanima jasno dati do znanja gdje su došli. Ako li se drzneš usprotiviti se tome, jadna ti majka, onda si nacionalista, onda si prepotentan, onda si bezobrazan...
Zadnjih, pa recimo, 5 strana ove teme, priceless.
Ovo još nije viđeno. 
Zadnjih, pa recimo, 5 strana ove teme, priceless.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Jeste udrobili majko moja
Cuj o Francuzima niko nije rekao nista pa zar se ne sjecas Batuma i saketanja Spanjolaca na olimpijadi Srbija ne moze u isti kos sa Spancima istina ima malo onog balkanskog "ispod stola" sto recimo Kalinic kojeg cijenim kao igraca ali najprgaviji mi je nekako od svih a Teo je od zadnje sezone poceo ala Llull mahanje protestvovanje ali to je mrva u odnosu na druge

Francuzi su pravi košarkaški cigani. Činjenica. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Izgubio sam dah citajuci te. Moze li zarez ili tacka tu i tamo?Interista je napisao/la:Jeste udrobili majko mojaCuj o Francuzima niko nije rekao nista pa zar se ne sjecas Batuma i saketanja Spanjolaca na olimpijadi Srbija ne moze u isti kos sa Spancima istina ima malo onog balkanskog "ispod stola" sto recimo Kalinic kojeg cijenim kao igraca ali najprgaviji mi je nekako od svih a Teo je od zadnje sezone poceo ala Llull mahanje protestvovanje ali to je mrva u odnosu na druge
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Hoćeš sa kvačicama ili bez kvacica ? Imat ću te drugi put u vidu.Pirke je napisao/la:Izgubio sam dah citajuci te. Moze li zarez ili tacka tu i tamo?Interista je napisao/la:Jeste udrobili majko mojaCuj o Francuzima niko nije rekao nista pa zar se ne sjecas Batuma i saketanja Spanjolaca na olimpijadi Srbija ne moze u isti kos sa Spancima istina ima malo onog balkanskog "ispod stola" sto recimo Kalinic kojeg cijenim kao igraca ali najprgaviji mi je nekako od svih a Teo je od zadnje sezone poceo ala Llull mahanje protestvovanje ali to je mrva u odnosu na druge
- Donnie Darko
- Kontakt:
messilla je napisao/la:Francuzi su cigani. Činjenica.
Ispravio sam ti post.
ZaFaljujem doktoreDonnie Darko je napisao/la:messilla je napisao/la:Francuzi su cigani. Činjenica.
Ispravio sam ti post.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Cekaj malo, kakav argument si ti dao?Kawhi je napisao/la:Momci nerealni ste i bezobrazni. Odmah se okreće priča na to ko je s koje strane Drine što nema nikakve veze s ovim. Valjda nemate nikakav drugi argument osim da vas mrze prekodrinci. I od mene dosta na ovu temu.
@dantes
Danas je punjenje statistike kad si prva opcija ekipe i dominantan.. A covjek igrao samo 27 minuta po mecu u EL, u ABA ligi cisto sumnjam da je igrao i 20 minuta.. da ne pricam o KLS gdje je ulazio samo kad je kriticno (Izuzev PO).. Cini mi se nesto da i Gasol pumpa statistiku preko reprezentacije

Texi će sutra odigrati:
Francuska - Turska 2
Italija - Izrael 2
Hrvatska - Češka 2
Pogledaće se sve utakmice, čak i Španci, mada mislim da jedino taj meč uopšte neće biti zanimljiv. Očekujem +15 na kraju 3/4.
Francuska - Turska 2
Italija - Izrael 2
Hrvatska - Češka 2
Pogledaće se sve utakmice, čak i Španci, mada mislim da jedino taj meč uopšte neće biti zanimljiv. Očekujem +15 na kraju 3/4.
I think I'm a pussy one.
Texi kao Antić - priča o sebi u 3. licu.
Jesi li video šta klinci rade u h2o polu

Jesi li video šta klinci rade u h2o polu

- tuzlak1987
- Kontakt:
Na kojoj osnovi Turska 2?Texi je napisao/la:Texi će sutra odigrati:
Francuska - Turska 2
Italija - Izrael 2
Hrvatska - Češka 2

Ja mislim da tu glatko Francuska ide sa 10+ razlike.
Hrvatska bi potencijalno mogla da choka. To se slazem..
finale svrbija vs Litvanija
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"
Nemoguce. Sastaju se u polufinalu.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic
Baš sad htedoh na ovoj temi ispod da napišem koju reč, ali odustajem. Napisaću jedan duži post (jelte) kad završi. Nisam zaboravio ni momke iz Kazanja.MaGiCa je napisao/la:Texi kao Antić - priča o sebi u 3. licu.![]()
Jesi li video šta klinci rade u h2o polu![]()
I think I'm a pussy one.
Domaćin često usere kad se najmanje nadamo... SAD, SCG, Litvanija, Španija, sve jaki timovi i favoriti. Ne vidim što bi Francuzi bili izuzetak.tuzlak1987 je napisao/la:
Na kojoj osnovi Turska 2?![]()
Ja mislim da tu glatko Francuska ide sa 10+ razlike.
Hrvatska bi potencijalno mogla da choka. To se slazem..
Mada, meni bi lično bilo zanimljivije da ih otresu Slovenci u 1/4 finalu, kao što su Francuzi njih na prošlom EB.
Inače, ako dođe do tog toliko očekivanog duela Srb-Hrv, po četvrti put zaredom imaćemo (bar) jednu repku sa ovih prostora u polufinalu (Srbija/Slovenija '09, Makedonija '11, Hrvatska '13.) Zato bi mi bilo zanimljivije da Slovenci kresnu domaćina, iako je Turska bolja ekipa i ima veće šanse.
I think I'm a pussy one.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Meni Francuska nekako kroz grupu sa BiH, odgledao sam 3 kompletne Francuske utakmice i izgleda mi kao da su odradili grupu sa pola snage. Sada vjerujem da su dosta odmorni i bez ikakvih manjih povreda..
Iako ih ne sluzi sut, gdje samo De Colo izvlaci ekipu od totalnog suterskog prosjeka mislim da im ova Turska ne moze parirati..
Znaci vise mi vuce na tempiranje forme do finala. Sto je za ovakva takmicenja gdje te jedna utakmica izbacuje jackpot
Iako ih ne sluzi sut, gdje samo De Colo izvlaci ekipu od totalnog suterskog prosjeka mislim da im ova Turska ne moze parirati..
Znaci vise mi vuce na tempiranje forme do finala. Sto je za ovakva takmicenja gdje te jedna utakmica izbacuje jackpot
Evo da odgovorim odmah svima redom koji odma nas koji nismo Srbi a imamo nesto protiv reprezentacije istih nazivaju komplaksasima;
Pocet cu od Bobija. Uredu, Bobi Marijanovic je odlican post up igrac i neko ko na Euro nivou garantuje 15-ak-20 poena po veceri s finim procentima. Njegova igra je vecinom bazirana na taj post up jer nije pokretan centar iz svima nam poznatih razloga (222 cm visina i teska stopala, gigantizam). Medjutim, ja bih uvijek ali uvijek ispred njega u ekipu uzeo jednog Gustava Ayona. Zasto ? Zato sto je covjek na Euro nivou dominantna odbrambena sila na picku i u stanju je preuzet bilo kojeg beka/krilo i lijepo ga ispratit te tu ne pati odbrana kao sto pati sa Bobanom. Takodjer, Ayon je igrac koji ne zahtjeva loptu u napadu izricito u postu da bi bio koristan nego dosta lijepo moze napadati iz picka, i na taj nacin izvlaciti centre poput Bobana van reketa (narocito ako je u kombinaciji s dobrim bekom). To smo uostalom i vidjeli ove sezone u Euroligi i Spanskoj ligi gdje je Real omeo pod barcom i svim ostalim timovima upravo igrajuci tu "bekovsku" kosarku s puno trke i ritma te pokretnim visokim. Pomeo je pod Barcom koja ima igraca slicnog Bobiju pod kosem Tomica (slicne prilagodbe u napadu zahtjevaju s tim sto je meni licno Tomic bolji zbog onih kratkih otvaranja i odlicnih razigravanja) i obojica su relativno slabiji odbrambeni igraci s tim da je Bobi ipak cvrsci od Ante. Jednostavno je, kad imas Bobija u timu, igru u napadu moras maksimalno njemu posvetiti jer kao sporedna napadacka opcija ne moze biti koristan zbog vec opisanih manjkavosti na drugoj strani terena. To i dalje ne spori da je on odlican centar samo sto to nije neko s kim ces u glavnoj ulozi osvajati trofeje na najvisoj razini. Vidjeli smo uostalom koliko je dugo Sale izbjegavao da ga zovne upravo jer ne moze igrat kosarku kakvu on preferira s puno trke i gdje bekovi vode glavnu ulogu.
Sad bih da se osvrnem na ove sto nam govore da mi ne mozemo podnijeti uspjeh komsija i da smo iskompleksirani. Iskreno ljudi, mene boli moj falusni organ i za Srbiju i za sve njene igrace. Prosle godine sam navijao za njih na SP protiv Grka, Francuza, Brazilaca pa i Amera ali ove godine mi nisu bas favoriti. Naravno, priznajem da ste favoriti za medalju ako nista (po dosad prikazanom na prvenstvu vjerovatno i najveci kandidati za zlato) al ja da gotivim igrace poput Kalinica koji uvaljuju laktove protivnicima ili Raduljice koji se podsmjehuje na svaku mogucu odluku, ne mogu. Vjerovatno vas i boli ona stvar sto ja njih ne gotivim kao sto i mene boli to sto vi odmah mene koji sam iznio svoje misljenje koje je iz mojih licnih razloga suprotno vasem nazivate kompleksasem. Prvi cu cestitati ako osvojite titulu il bilo koju medalju jer je to uspjeh za malu zemlju kao SRbija al opet je to relativno ocekivano s obzirom da ste kosarkaska sila, kolko god se to ne svidjalo nekim Bosancima/Bosnjacima ili Hrvatima. U poredjenju sa Spancima, vasa igra nije ciganska al da ste cvjeck Boga mi niste. Od ovih velikih kosarkaskih nacija, Litvanci i Francuzi su najvise fair play, bar po mom licnom misljenju. Uglavnom komsije, zivi i zdravi vi meni bili pa da vas kroz neki vremenski period pocnemo k.a.r.a.t u ovoj kraljici svih sportova pa da vas mogu ko covjek prcat
Pocet cu od Bobija. Uredu, Bobi Marijanovic je odlican post up igrac i neko ko na Euro nivou garantuje 15-ak-20 poena po veceri s finim procentima. Njegova igra je vecinom bazirana na taj post up jer nije pokretan centar iz svima nam poznatih razloga (222 cm visina i teska stopala, gigantizam). Medjutim, ja bih uvijek ali uvijek ispred njega u ekipu uzeo jednog Gustava Ayona. Zasto ? Zato sto je covjek na Euro nivou dominantna odbrambena sila na picku i u stanju je preuzet bilo kojeg beka/krilo i lijepo ga ispratit te tu ne pati odbrana kao sto pati sa Bobanom. Takodjer, Ayon je igrac koji ne zahtjeva loptu u napadu izricito u postu da bi bio koristan nego dosta lijepo moze napadati iz picka, i na taj nacin izvlaciti centre poput Bobana van reketa (narocito ako je u kombinaciji s dobrim bekom). To smo uostalom i vidjeli ove sezone u Euroligi i Spanskoj ligi gdje je Real omeo pod barcom i svim ostalim timovima upravo igrajuci tu "bekovsku" kosarku s puno trke i ritma te pokretnim visokim. Pomeo je pod Barcom koja ima igraca slicnog Bobiju pod kosem Tomica (slicne prilagodbe u napadu zahtjevaju s tim sto je meni licno Tomic bolji zbog onih kratkih otvaranja i odlicnih razigravanja) i obojica su relativno slabiji odbrambeni igraci s tim da je Bobi ipak cvrsci od Ante. Jednostavno je, kad imas Bobija u timu, igru u napadu moras maksimalno njemu posvetiti jer kao sporedna napadacka opcija ne moze biti koristan zbog vec opisanih manjkavosti na drugoj strani terena. To i dalje ne spori da je on odlican centar samo sto to nije neko s kim ces u glavnoj ulozi osvajati trofeje na najvisoj razini. Vidjeli smo uostalom koliko je dugo Sale izbjegavao da ga zovne upravo jer ne moze igrat kosarku kakvu on preferira s puno trke i gdje bekovi vode glavnu ulogu.
Sad bih da se osvrnem na ove sto nam govore da mi ne mozemo podnijeti uspjeh komsija i da smo iskompleksirani. Iskreno ljudi, mene boli moj falusni organ i za Srbiju i za sve njene igrace. Prosle godine sam navijao za njih na SP protiv Grka, Francuza, Brazilaca pa i Amera ali ove godine mi nisu bas favoriti. Naravno, priznajem da ste favoriti za medalju ako nista (po dosad prikazanom na prvenstvu vjerovatno i najveci kandidati za zlato) al ja da gotivim igrace poput Kalinica koji uvaljuju laktove protivnicima ili Raduljice koji se podsmjehuje na svaku mogucu odluku, ne mogu. Vjerovatno vas i boli ona stvar sto ja njih ne gotivim kao sto i mene boli to sto vi odmah mene koji sam iznio svoje misljenje koje je iz mojih licnih razloga suprotno vasem nazivate kompleksasem. Prvi cu cestitati ako osvojite titulu il bilo koju medalju jer je to uspjeh za malu zemlju kao SRbija al opet je to relativno ocekivano s obzirom da ste kosarkaska sila, kolko god se to ne svidjalo nekim Bosancima/Bosnjacima ili Hrvatima. U poredjenju sa Spancima, vasa igra nije ciganska al da ste cvjeck Boga mi niste. Od ovih velikih kosarkaskih nacija, Litvanci i Francuzi su najvise fair play, bar po mom licnom misljenju. Uglavnom komsije, zivi i zdravi vi meni bili pa da vas kroz neki vremenski period pocnemo k.a.r.a.t u ovoj kraljici svih sportova pa da vas mogu ko covjek prcat

-
- Kontakt:
Ubjedljivo br.1 ekipa za sada Srbija.U svim segmentima.Ne samo da imaju sve pobjede nego i igraju najljepše.
Čitam komentare i smjesni su mi ljudi.Koliko zavidan moras biti da ne prepoznas ovo gore.Ili kolika neznalica .
Ovo je ekipa koja igra lagano,leprsavo ,prelijepo za oko.Ima strasnu odbranu.Pa nisu Spanija,Turska,Italija i Njemacka bilo ko nego vrh Evropske kosarke.A oni su se redom popisali na njih.
Ako dobiju Hrvate u cetvrtfinalu,mogu imati problem zbog naboja jaci su za klasu,siguran sam da igraju sa Francuzima za titulu.
Vidjecemo ,po pokazanom favorit prvi sigurno ekipa legende Saleta Djordjevića...
Čitam komentare i smjesni su mi ljudi.Koliko zavidan moras biti da ne prepoznas ovo gore.Ili kolika neznalica .
Ovo je ekipa koja igra lagano,leprsavo ,prelijepo za oko.Ima strasnu odbranu.Pa nisu Spanija,Turska,Italija i Njemacka bilo ko nego vrh Evropske kosarke.A oni su se redom popisali na njih.
Ako dobiju Hrvate u cetvrtfinalu,mogu imati problem zbog naboja jaci su za klasu,siguran sam da igraju sa Francuzima za titulu.
Vidjecemo ,po pokazanom favorit prvi sigurno ekipa legende Saleta Djordjevića...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.