Eurobasket 2015

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

djoleprijedor
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la djoleprijedor » 09 sep 2015, 12:22

tuzlak1987 je napisao/la:Pa vece pravo ima Mirotic da igra za Spaniju jer su mu u Spaniji pruzili sansu i odgojili ga kosarkaski, sve je naucio tamo i njima treba biti zahvalan. Dok Bogdanovic nije zaigrao u Hrvatskoj ligi do 20, a Kuzmic nikada nije niti imao dodira sa Srbijom i igrao je po nasoj ligi u BIH.
To nema veze sa košarkaškim odgojem i karijerom već sa tim da je Bogdanović Hrvat a Kuzmić Srbin,koji su odabrali da igraju za nacionalne timove Hrvatskei Srbije.I Njegoš Sikiraš je Srbin ali je odabrao da igra za BIh,i Nemanja Gordić,I Minja Milošević i Neno Marković i mnogi drugi.I to nije problem,ko što nisu problem ni gore navedeni dvojac.

Ja ni Mirotiću ne zamjeram ništa u pogledu izbora,to je njegovo pravo i njegov izbor,kao što je bio i Preldžićev,Omićev,Begićev i šta ti ja znam.Zamjeram mu na nesportskom ponašanju.
Mens sana in corpore sano.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 09 sep 2015, 12:24

tuzlak1987 je napisao/la:Pa vece pravo ima Mirotic da igra za Spaniju jer su mu u Spaniji pruzili sansu i odgojili ga kosarkaski, sve je naucio tamo i njima treba biti zahvalan. Dok Bogdanovic nije zaigrao u Hrvatskoj ligi do 20, a Kuzmic nikada nije niti imao dodira sa Srbijom i igrao je po nasoj ligi u BIH.

Uostalom jednako razmisljanje se bas vidi, Sikiras se sa zlatom vrati na Pale nigdje raje da pozdravi. Neko ko igra za Srbiju ili Hrvatsku dodje u BiH rulja izadje na ulice.

Znaci tako cemo? Svi Srbi i Hrvati pod zastavu Hrvatske i Srbije. Onda sto trazite jednaka prava u ovoj drzavi ako je ne gledate kao svoju? Zasto nam ne posaljete Kolasinca nazad da baca za nas jer je Bosnjak jebga
:thumbup: :thumbup:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 09 sep 2015, 12:25

slika
Neki španski list napravio tim ex yu(12) za ovo EP.
Šta mislite kako bi se Franci i Španci snašli sa njima?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:25

Hocemo Kolasinca nazad jer je Bosnjak i musliman :D

Ako idemo Srpskom logikom. Sve je to stvar politike, ista bi se prica pricala da neko iz Hrvatske i Srbije dodje igrati za BIH. Odmah bi mu se stavio predznak izdajnika i pocela prica iz Srbije i Hrvatske kako je otisao igrati za drzavu koja mu nije pruzila nista. Dvostruki standardi i nista vise od vas.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 sep 2015, 12:27

Onda mozes komotno traziti i svakog muslimana iz Albanije, jer je Kolasinac rodjen u Makedoniji a roditelji su mu iz Raske.. barem koliko ja znam. Moze pricati ko sta hoce, ali samim rodjenjem Bogdanovic i Kuzmic su stekli pravo da igraju za Hrvatsku i Srbiju.

Pretvoriste i ovu temu u nacionalnu raspravu, a bila je skroz dobra do sada.

@djole

Ova eks-Ju reprezentacija bi dominirala u Evropi.. Pa cak bi mogla i pruziti dobar otpor Amerima koji igraju na SP (niko nista ne moze onima sto idu na OI)
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 09 sep 2015, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:28

djoleprijedor je napisao/la:
To nema veze sa košarkaškim odgojem i karijerom već sa tim da je Bogdanović Hrvat a Kuzmić Srbin,koji su odabrali da igraju za nacionalne timove Hrvatskei Srbije.I Njegoš Sikiraš je Srbin ali je odabrao da igra za BIh,i Nemanja Gordić,I Minja Milošević i Neno Marković i mnogi drugi.I to nije problem,ko što nisu problem ni gore navedeni dvojac.

Ja ni Mirotiću ne zamjeram ništa u pogledu izbora,to je njegovo pravo i njegov izbor,kao što je bio i Preldžićev,Omićev,Begićev i šta ti ja znam.Zamjeram mu na nesportskom ponašanju.
Izvinit ces me ali u drzavama u kojima su se rodili Hrvati i Srbi imaju jednaka prava kao i Bosnjaci? Da su neke nacionalne manjine shvatio bih da odu igrati za drugu drzavu.

Ako tako rade onda ja punim pravom mogu reci Hrvati i Srbiji voz u Hrvatsku i Srbiju, a da vi nemate pravo da se uvrijedite jer vi ocito na ovu drzavu gdje imate jednaka prava kao i svi ne gledate kao na svoju :mrgreen:

@dscile, znas ti dobro ko je Kolasinac, Bosnjak iz Sandzaka. To sto se rodio u Skoplju nema nikakve veze, svako se moze zadesiti na nekom mjestu u neko vrijeme. Ali momak ima ljubav prema zastavi Sandzaka i Bosnjak je. Ako cemo se koristiti vasom logikom Bosnjace dodji da igras za Bosnu, nemoj biti izdajica i igrati za drzavu koja ti je pruzila sanse da uspijes :mrgreen:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 09 sep 2015, 12:32

tuzlak1987 je napisao/la:Hocemo Kolasinca nazad jer je Bosnjak i musliman :D

Ako idemo Srpskom logikom. Sve je to stvar politike, ista bi se prica pricala da neko iz Hrvatske i Srbije dodje igrati za BIH. Odmah bi mu se stavio predznak izdajnika i pocela prica iz Srbije i Hrvatske kako je otisao igrati za drzavu koja mu nije pruzila nista. Dvostruki standardi i nista vise od vas.
Da je Kolašinac odlučio da nastupa za BiH,svaki normalan i iskren čovjek mu to ne bi zamjerio,Ja prvi ne bi.Ni njemu,ni Bekriću,ni pokojnom Harisu Brkiću,ni malom Ljajiću.Ali nisu,i to je njihov izbor.
Odošmo u politiku bezveze,ovde je bilo riječ o nesporskom ponašanju jednog vrhunskog košarkaša koji se ponio neprofesionalno a ne o tome ko treba igrati za koga.Svako igra,navija i voli onog koga hoće.Lični izbor koji treba poštovati i o kome se ne diskutuje.

I ne može ti ljudima kojima na prostorima žive koliko i ti,možda i duže govoriti da voz ovamo ili tamo.Bosna je moja ,koliko i tvoja,a to što nismo iste nacije je nešto što treba poštovati a ne ponašati se netolerantno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:33

dscile je napisao/la: Moze pricati ko sta hoce, ali samim rodjenjem Bogdanovic i Kuzmic su stekli pravo da igraju za Hrvatsku i Srbiju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 sep 2015, 12:33

Uostalom jednako razmisljanje se bas vidi, Sikiras se sa zlatom vrati na Pale nigdje raje da pozdravi. Neko ko igra za Srbiju ili Hrvatsku dodje u BiH rulja izadje na ulice.

Znaci tako cemo? Svi Srbi i Hrvati pod zastavu Hrvatske i Srbije. Onda sto trazite jednaka prava u ovoj drzavi ako je ne gledate kao svoju? Zasto nam ne posaljete Kolasinca nazad da baca za nas jer je Bosnjak jebga
ko brani kolašincu da baca kuglu za bih? niko. zašto ne baca? jer neće
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 sep 2015, 12:35

Ista ta priča važi i kod vas najmundijaliskijeg od svih naroda ExYU.
Kad budete sastavili repku u fudbalu od svojih home grown igrača, umesto od dijasporaca koji su se sve i jedan formirali tamo - onda dodji i prigovori o duplim aršinima.

BTW, i ja sam zagovornik toga da svako igra za zemlju gde je rodjen ili odrastao i da te odluke ne donosi putem ius sanguinis u ranim 20im.
Ali, jbga, ne živimo u idealnom svijetu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 sep 2015, 12:35

Moze to tebi biti smijesno koliko hoces, ali ja samim rodjenjem imam pravo na drzavljanstvo Srbije, kao Srbin iz BiH. Isto koliko i Hrvat iz BiH ima pravo na drzavljanstvo Hrvatske.. Ne znam samo da li nisi bio upucen u to ili..?

Sto se mene tice, Kolasinac moze slobodno nastupati za BiH ako hoce..a vjerujem da svi Srbi dijele to misljenje. Isto tako ne bih nista zamjerio ni onom fudbaleru iz Minhena 1860, koji moze birati izmedju BiH i Srbije.. ali je sam rekao da je Srbija njegova drzava i da su ga zvali iz BiH, ali da je odbio.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:37

djoleprijedor je napisao/la:

Da je Kolašinac odlučio da nastupa za BiH,svaki normalan i iskren čovjek mu to ne bi zamjerio,Ja prvi ne bi.Ni njemu,ni Bekriću,ni pokojnom Harisu Brkiću,ni malom Ljajiću.Ali nisu,i to je njihov izbor.
Odošmo u politiku bezveze,ovde je bilo riječ o nesporskom ponašanju jednog vrhunskog košarkaša koji se ponio neprofesionalno a ne o tome ko treba igrati za koga.Svako igra,navija i voli onog koga hoće.Lični izbor koji treba poštovati i o kome se ne diskutuje.

I ne može ti ljudima kojima na prostorima žive koliko i ti,možda i duže govoriti da voz ovamo ili tamo.Bosna je moja ,koliko i tvoja,a to što nismo iste nacije je nešto što treba poštovati a ne ponašati se netolerantno.
Naravno da ne bi pozdravio to niko u Srbiji. Mozda 1 od 1000 ljudi i ti to dobro znas.. Kolasinac nije ista situacija kao Bekric i Brkic. Potpuno druga je situacija..

Ako je Bosna tvoja kao i moja onda bujrum sto bi se reklo. Ali mi vise vuce na ono da ti ne zelis ovakvu BIH i da si silom prilika samo politicki mamac jer nema tvog postupka koji bi pomogao ovoj zemlji da napreduje. Dodjes vise kao covjek koji je tu da uspori napredak ove drzave. Znaci opet ne gledamo isto na ovu drzavu kada ti vise volis drzavu u kojoj nisi rodjen.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 sep 2015, 12:37

Mirotic je Crnogorac, Bogdanovic Hrvat. O cemu dalje da pricamo :?:

Za mene kraj rasprave.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:39

Lillard je napisao/la:Mirotic je Crnogorac, Bogdanovic Hrvat. O cemu dalje da pricamo :?:

Za mene kraj rasprave.
Svrha tvog zivota je da budes politicki mamac Hrvatskoj.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 09 sep 2015, 12:42

Lillard je napisao/la: Bogdanovic Hrvat. O cemu dalje da pricamo :?:

Za mene kraj rasprave.
koji treba da igra za BiH :kafa:
ja ne znam sta bi vi da vam nije sportista iz ove lijepe zemlje

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 sep 2015, 12:42

Lillard je napisao/la:Mirotic je Crnogorac, Bogdanovic Hrvat. O cemu dalje da pricamo :?:

Za mene kraj rasprave.

A taj tu na tvom avataru - Srbin.

:tralala:
:mrgreen:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 09 sep 2015, 12:43

Tema je Eurobasket 2015 ne serite previse o prezvakanim temama Anton Gavel je Slovak !!!!

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la edo07 » 09 sep 2015, 12:44

Za mene kraj rasprave.
Mirotic je crnogorac a Bogdanovic je bosanski hrvat kao sto je i Kuzmic bosanski srbin..tu je kraj rasprave...ili je po tvojoj logici svaki austrijanac njemac?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 12:44

Ljudi ako tako razmisljate onda da mi Bosnjaci dobijemo prava kakva vi imate u Srbiji i Hrvatskoj na Bosnu i Hercegovinu i Srbi i Hrvati dobiju status nacionalnih manjina i onda je sve korektno sto se mene tice. Ne bih imao nista protiv da Srbi i Hrvati odu nastupati za Hrvatsku i Srbiju..

Jer nekim spletom okolnosti zbog dobrote Bosnjackog naroda je BIH ostala u zadnjih 100 godina jedina multinacionalna drzava iako je uvijek dominirala Bosnjacka populacija dok su Hrvati i Srbi svoje drzave etnicki ocistili. Znaci mozda bi i Srbi danas imali sportistu iz Hrvatske i Hrvati iz Srbije pa bi to vas nerviralo. Ali u ovoj situaciji lako je vama pricati tako kada imate etnicki ciste drzave pa ne razumijete drzavu tipa Bosna i Hercegovina.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 sep 2015, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 09 sep 2015, 12:45

tuzlak1987 je napisao/la:
Ako je Bosna tvoja kao i moja onda bujrum sto bi se reklo. Ali mi vise vuce na ono da ti ne zelis ovakvu BIH i da si silom prilika samo politicki mamac jer nema tvog postupka koji bi pomogao ovoj zemlji da napreduje. Dodjes vise kao covjek koji je tu da uspori napredak ove drzave. Znaci opet ne gledamo isto na ovu drzavu kada ti vise volis drzavu u kojoj nisi rodjen.
Pa s obzirom da izvlačiš zaključke na osnovu ničega,te da živo i misaono biće nazivaš neki mamcem ili šta već(pri tom me i ne znaš lično),te pričaš o nekim imaginarnim postupcima(Wtf???) te se iz tvojih zaključaka vidi da si poprilično pristrasan,neobjektivan i netolerantan,onda ja definitivno Bosnu volim više nego ti.Sa takvim pristupom prema ljudima koji ne misle isto kao ti,nisu i ne moraju misliti i biti što si ti,sa osuđivanjem bez argumenata i na osnovu imaginarnih zaključaka ne možeš imati dobar odnos ni sa kim,a dobri odnosi među ljudima u Bosni su prijeko potrebni.Ukoliko voliš tu zemlju onda moraš da shvatiš da je ona sastavljena i specifična upravo zbog tih njenih različitosti i gledanjem na stvari crno-bijelo te osuđivanjem nekoga samo zato što ne misli kao i ti,ti ustavri ne misliš dobro ni Bosni.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.