FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- Bila je ovo 35. utakmica Amara Osima na klupi Željezničara u novom mandatu. Omjer pobjeda, neriješenih i poraza iznosi 22, 8, 5.
- Radovanović je odigrao 15. utakmicu u nizu za Željezničar
- Bekriću je ovo bio 38. nastup u nizu za tim sa Grbavice. Pauzirao je još prošle sezone, 3. maja 2009. u utakmici koju je Željezničar izgubio na gostovanju kod Borca (2:0)
- Radovanović je odigrao 15. utakmicu u nizu za Željezničar
- Bekriću je ovo bio 38. nastup u nizu za tim sa Grbavice. Pauzirao je još prošle sezone, 3. maja 2009. u utakmici koju je Željezničar izgubio na gostovanju kod Borca (2:0)
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- Ponos Torina
- Kontakt:
Željovac je napisao/la:Samo onaj Brazilac što je igrao drugo poluvrijeme za Olimpik pravi čarobnjak! Nije mi jasno da onakav tehničar uopšte zaluta u našu ligu, a kamoli da nije u prvih 11.
I Bekrić je imao dvije čarolije i jednu Ćulum. Šehić savršeno siguran, puca od samopouzdanja i jedna odlična odbrana. Šimić igra k'o sat kadgod dobije šansu. Radovanović dobar, Mešić(Lucio) najbolji stoper lige, Bogičević imao dva pomračenja, što mu već prelazi u naviku. Bekrić ponajbolji, Višća se baš boji ići jedan na jedan, samo gleda kako da ošuta. Svaka mu čast za realizaciju, ali mora malo hrabrije ići u prodore. Stanić je dosta pokušavao, a malo uradio. Vidi se da ima dribling i brzinu, samo još da uhvati pravu formu, koja bi došla s nekim kontinuitetom igranja. U ovakvoj konkurenciji nema ni vremena Amar da trpi bilo koga, pa tako ni njega i Rovčanina, koji opet nije ništa naročito uradio, ali dosta bolji nego prošli put. Haris Bešlija savršeno iskoristio svojih 10 minuta i nadam se da je to naznaka njegovog povratka. Uvjerio sam se davno da je sposoban za čuda. Ćulum mi nije bio loš, pogotovo ako je dao tu asistenciju za Višću koja je prelomila utakmicu. Popović vrlo dobar. Perak zna ponešto, 20-ak cm ga je dijelilo od eurogola. Iako je nekakav mlitav i pasivan, a i pred kraj utakmice je zeznuo vrlo opasnu kontru kad nije dao Bešliji u for.
Dosta navijača je, što Osim kaže, razmaženo, pa se dešavalo da nešto tersaju oko mene kad smo ekstra igrali(do 2-0). Bilo je teško gledati utakmicu nakon našeg drugog gola, jer je praktično nije ni bilo, što mi je u većini slučajeva uvredljivo prema gledaocima. Ali ako im je to način da se odmore, opraštam.
Šaranović je jednom krajnje korektno izbacio loptu u aut, dok je Suljević čini mi se izbio jednu loptu Bekriću iz ruku, kad je ovaj htio da aut izvede, što je bila jedina nekorektnost.
Nikako da zapazim posebnosti Ješea, kojem se ovdje većina divila i nakon one prve utakmice kad ga je Bekrić bacao na usta. Sumnjam da bi ga tako hvalili da nema nešto jaču reputaciju(zbog čega je i medijski popraćeniji).
P.S. Svaka čast za našu državnu televiziju koja nam je prikazala djelić "možda i najljepšeg gola ikad viđenog na našim terenima", bez dostojanstva da priznaju taj gaf.("Ma neće niko skontat' "). Kao da termin pregleda nije bio dovoljan specijalitet.
Prezime: de Andrade Lopes
Ime: Thiago
Datum rođenja:08.02.1988.
Valja li ovaj brazilac poprilicno je mlad
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Sramota je da niko od NAS ne pohvali veoma fer i korektno navijanje navijaca olimpika sinoc.BRAVO tako se navija(bilo ih je ko pitara protiv zrinjskog!!)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- plavimomak
- Kontakt:
Mislim da je vrijeme da krene rasprava o derbiju, ja sam siguran da pobjedjujemo.
Samo je ogromna stete sto nece biti navijaca.
Samo je ogromna stete sto nece biti navijaca.

× Plava krv ispod koze ×
Željezničar 2-0 Olimpik
Neda mi se sad analizirati posebno svakog igrača i tako to, a i nema potrebe, onako znalački, iskusno sa pola snage odigrati protiv veoma snažnog Olimpika koji po igračkom kadru spada sigurno među 5-6 ekipe PL BiH je sjajno.
Konačno mi se javio onaj stari osjećaj da kad ulazim na Grbavicu nemam neki strah hoćemo li pobjediti, to je postalo normalno, jednostavno laganini sa pola snage dvica je zagarantovana, a ako im se da onda ih dotuku.
Posjeta me pravo iznenadila, 7-7.500 protiv Olimpika je prije godinu dana izgledao kao san, a sad je to postalo sasvim normalno, čak sam na tribinama čuo neke likove kako pričaju, da je posjta slaba. Samo kad se sjetim da je nedavno na Grbavici za derby bilo po 8-9.000 sve mi bude jasno. Sve ide kako treba, i daj Bože da ovo potraje što duže i samo molim Boga da uprava ne napravi grešku kao onu u prvom mandatu.
Što se tiče slijedećeg kola, titula bi mogla biti riješena. Čak i da mi ne osvojimo bod na Hadisonu, što je naučna fantastika, a da Borac izgubi u Vrapčićima titula je onda sigurno naša. Ostaje nam da savladamo gvoždove iz Laktaša i to je to, nema Borcu ni boda na Hadisonu, a kamoli trica.
EDIT
Jel danas ona sjednica FSBiH
Bogami po čaršiji uveliko kruži priča da bi se derby mogao odigrati pred navijačima
Sloboda narodu, smrt udbi
Neda mi se sad analizirati posebno svakog igrača i tako to, a i nema potrebe, onako znalački, iskusno sa pola snage odigrati protiv veoma snažnog Olimpika koji po igračkom kadru spada sigurno među 5-6 ekipe PL BiH je sjajno.
Konačno mi se javio onaj stari osjećaj da kad ulazim na Grbavicu nemam neki strah hoćemo li pobjediti, to je postalo normalno, jednostavno laganini sa pola snage dvica je zagarantovana, a ako im se da onda ih dotuku.
Posjeta me pravo iznenadila, 7-7.500 protiv Olimpika je prije godinu dana izgledao kao san, a sad je to postalo sasvim normalno, čak sam na tribinama čuo neke likove kako pričaju, da je posjta slaba. Samo kad se sjetim da je nedavno na Grbavici za derby bilo po 8-9.000 sve mi bude jasno. Sve ide kako treba, i daj Bože da ovo potraje što duže i samo molim Boga da uprava ne napravi grešku kao onu u prvom mandatu.
Što se tiče slijedećeg kola, titula bi mogla biti riješena. Čak i da mi ne osvojimo bod na Hadisonu, što je naučna fantastika, a da Borac izgubi u Vrapčićima titula je onda sigurno naša. Ostaje nam da savladamo gvoždove iz Laktaša i to je to, nema Borcu ni boda na Hadisonu, a kamoli trica.
EDIT
Jel danas ona sjednica FSBiH

Sloboda narodu, smrt udbi
Na Koševu bi bio zadovoljan i sa bodom, ali eto "potajno" nadam se 3. Doduše, trenutno smo bolja ekipa od Sarajeva, ali u derbiju najmanje odlučuje jačina. 

1996
Na kosevu ti je bod dovoljan ako Velez dobije borca a ako oni odigraju nerijeseno mi moramo 3 uzeticassanova je napisao/la:Na Koševu bi bio zadovoljan i sa bodom, ali eto "potajno" nadam se 3. Doduše, trenutno smo bolja ekipa od Sarajeva, ali u derbiju najmanje odlučuje jačina.
[youtube][/youtube]
Ovo je stvarno nenadjebivo. Svaki put se iznova oduševim. Ovaj klip se mora uvesti u osnovne škole, kao obavezni dio muzičkog obrazovanja djece, i kulture življenja.
Pogotovo od 0:58 pa do 1:20, kad je ispred nas došao.
Ovo je stvarno nenadjebivo. Svaki put se iznova oduševim. Ovaj klip se mora uvesti u osnovne škole, kao obavezni dio muzičkog obrazovanja djece, i kulture življenja.

Pogotovo od 0:58 pa do 1:20, kad je ispred nas došao.

Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 10 maj 2010, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Covjek je nespreman vec sam jednom rekao nije mi jasno zasto jer je dosao na pocetku sezone nesto slicno kao Lazar kod nas ja sam i tad tvrdio da zna lopte ( da je bio spreman od pocetka sigurno bi bio u vrhu liste strijelaca i bice lose ako ga ne zadrzimo hem zabije gol hem navlaci po dvojicu na sebe bez problema po meni jako koristan igrac pogotovo na utakmicama na strani gdje mu ostaje dosta vise prostora( prilicno je spor) nego na Grbavici.Mislim da je slicna situacija sa Jeseom ako bi ga uspjeli dovesti i na vrijeme spremiti mislim da bi mogli imati koristi od njega...Željovac je napisao/la:.Nikako da zapazim posebnosti Ješea, kojem se ovdje većina divila i nakon one prve utakmice kad ga je Bekrić bacao na usta. Sumnjam da bi ga tako hvalili da nema nešto jaču reputaciju(zbog čega je i medijski popraćeniji).
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
http://sportsport.ba/galerija/858/zeljo_olimpik1.jpg KUPI KOŠPE,JEFTINU KARTU I DOĐI U DOLINU ĆUPOVA 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- zlaya_tm87
- Kontakt:
Radovanovic je dobio jedan glup zuti karton na sredini terena kad je povukao protivnickog igraca s ledja. Molim vas, recite mi da nije treci zuti, jer je igrao do sad svaku utakmicu, a ne znam je li imao vec suspenziju.
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Kada neki igrac ima "nesto jacu" reputaciju onda se zna i zbog cega je to tako,a ovaj Jese koji danas igra u olimpiku je totalno nespreman igrac sa ogromnim mogucnostima,lik ne moze da hoda kako treba i to se vidi,sve sto i igra je na kliker i opet se vidi mnogo toga,zato ne treba gledati sa te strane sto je njega Bekric valjao po terenu jer to nije poenta,nijedan nespreman igrac ne moze da daa neke posebno kvalitetne utakmice nespreman,on u olimpiku "talja" ugovor i ima dobru lovu..siguran sam da ne bi nimalo pogrijesili kada bi ga doveli,s obzirom da Kerle vise nema i nece ga ni biti,a Bajicu istice ugovor ( nadam se da ce ga produziti ),Mulalic zavrsava karijeru i na njega se vec odavno ne racuna...Pile u pravu si bio za Lazu 100%,i on ima kraj ugovora uz opciju produzenja na godinu ako se ne varam,i ja bih volio da ostane,mada je definitivno neophodan jedan dobar spic,ko zna kako cemo sa Alenom iduce sezone,on ima zelju da igra ali ima godine koje su mu teret i nova povreda nije nerealna uz ovakve napore kakve imaju igraci zeljepile87 je napisao/la:Covjek je nespreman vec sam jednom rekao nije mi jasno zasto jer je dosao na pocetku sezone nesto slicno kao Lazar kod nas ja sam i tad tvrdio da zna lopte ( da je bio spreman od pocetka sigurno bi bio u vrhu liste strijelaca i bice lose ako ga ne zadrzimo hem zabije gol hem navlaci po dvojicu na sebe bez problema po meni jako koristan igrac pogotovo na utakmicama na strani gdje mu ostaje dosta vise prostora( prilicno je spor) nego na Grbavici.Mislim da je slicna situacija sa Jeseom ako bi ga uspjeli dovesti i na vrijeme spremiti mislim da bi mogli imati koristi od njega...Željovac je napisao/la:.Nikako da zapazim posebnosti Ješea, kojem se ovdje većina divila i nakon one prve utakmice kad ga je Bekrić bacao na usta. Sumnjam da bi ga tako hvalili da nema nešto jaču reputaciju(zbog čega je i medijski popraćeniji).
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
2 mu je to zuti, Daka je dobio 3 zutizlaya_tm87 je napisao/la:Radovanovic je dobio jedan glup zuti karton na sredini terena kad je povukao protivnickog igraca s ledja. Molim vas, recite mi da nije treci zuti, jer je igrao do sad svaku utakmicu, a ne znam je li imao vec suspenziju.
ovo mu je drugi, sto znaci igra za derbyzlaya_tm87 je napisao/la:Radovanovic je dobio jedan glup zuti karton na sredini terena kad je povukao protivnickog igraca s ledja. Molim vas, recite mi da nije treci zuti, jer je igrao do sad svaku utakmicu, a ne znam je li imao vec suspenziju.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- zlaya_tm87
- Kontakt:
uh dobro je, ne znam kako bi nasli zamjenu na lijevom boku... a to za Daku ne mogu da vjerujem. lik udje svake prestupne i uspije nabrati 3 zutadefender je napisao/la:2 mu je to zuti, Daka je dobio 3 zutizlaya_tm87 je napisao/la:Radovanovic je dobio jedan glup zuti karton na sredini terena kad je povukao protivnickog igraca s ledja. Molim vas, recite mi da nije treci zuti, jer je igrao do sad svaku utakmicu, a ne znam je li imao vec suspenziju.

Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Ješe malo previše konzumira alkohol i cigarete, ko ne vjeruje nek nalti naveče u kafić SSH na Ch. Wili.
A Željo igro taman tolko kolko treba, malo dosadna tekma u drugom poluvremenu, al nije bilo potrebe za jurišanjem i srljanjem... Sanić je podbacio al baš baš, ostali prosjek.
Sad aBd mlatnut udbaše, i uzet ono što nam pripada- duplu krunu!
A Željo igro taman tolko kolko treba, malo dosadna tekma u drugom poluvremenu, al nije bilo potrebe za jurišanjem i srljanjem... Sanić je podbacio al baš baš, ostali prosjek.
Sad aBd mlatnut udbaše, i uzet ono što nam pripada- duplu krunu!
kako se stavlja ovaj potpis???
Najvjerovatnije nece igrati do kraja sezone.MaliMemo je napisao/la:Kakve su sanse da Alen zaigra na derbiju
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Iskreno mislio sam da ce se nedostatak Alena osjetiti vise.Lazo je dokazao da je kvalitet i da Amar nije slucajno bio na "njegovoj strani",od kako je kloc otisao nismo imali igraca koji moze svezati dvojicu i tako stvoriti prostor za drugog igraca,nadam se da ce Lazo ostati i dogodine...pile87 je napisao/la:Najvjerovatnije nece igrati do kraja sezone.MaliMemo je napisao/la:Kakve su sanse da Alen zaigra na derbiju
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Trenutno korisnika/ca: dencho, kraljlavova, MaroonWhite1946, Rauber33 i 109 gostiju.