Eurobasket 2015

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

jestamaji
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2015, 15:42

Belmin6 je napisao/la:Ti kazes da ne moze? Pa ko si ti?

Ja iskreno nisam gledao Drazena, ali covjek koji nije dozivio vrhunac karijere, koliko god bilo zalosno, ne moze biti ispred jedne majstorcine kakva je Pau Gasol.

ovakvi postovi samo pokazuju da je svaka diskusija na ovu temu na ovome forumu više nego suvišna, nisu u pitanju samo lična mišljenja, njih svako treba imati ali logika je ovdje toliko iskrivljena da je svaka diskusija u korjenu besmislena :wave:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 08 sep 2015, 15:45, ukupno mijenjano 2 puta.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2015, 15:43

MaGiCa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Ti se bas volis grbav pravit. Postoji razlika izmedju vrhunskog fransiznog igraca i vrhunske prve opcije. Fransizni igraci su samo najvece klase dakle ti koje sam ja naveo u zadnjih 10-ak godina. Inace Pedja u treknutku kad su Kingsi bili jedan od najboljih timova lige i krvili se s Lakersima nije bio najbolji igrac te ekipe nego Chris Webber. Za biti vrhunski fransizni igrac moras biti all round zvijer kakve su bili svi igraci koje sam ja naveo. Drazen taj potencijal nije imao jer nit je kad bio vrhunski defanzivac nit neki vrhunski razigravac ala Manu Ginobilli.
To je problem definicije.
Ako prihvatiš da ima tek 5-6 franšiznih igrača u NBA - onda to Pedja nije bio.
Ako smatraš da ima franšiznih igrača skoro pa koliko ima franšiza - onda jeste bio.
A i Pedja je bio najbolji igrač Kingsa, dok je Webber bio van stroja. Taj Webberov povratak im je upropastio sezonu.
Pa logicno je valjda da ne postoji u svijetu 30 tako klasnih igraca koji su u stanju sami na ledjima nositi fransizu i uz to ostvarivati vrhunske rezultate sto je ujedno i odlika igraca fransizne razine talenta. Takvih u NBA vecinom ima veoma malo (danas tu to LeBron, Durant, Davis, Westbrook, Curry, Harden). Po meni je Webber bio najbolji igrac one ekipe Kingsa koja je zamalo izbacila Lakerse i mislim da taj covjek nije ostvario savsvoj potencijal, oanakva atletika u kombinaciji s osjecajem za igru se ne vidja cesto.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 sep 2015, 15:45

BernardBarnjak je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:Ti kazes da ne moze? Pa ko si ti?

Ja iskreno nisam gledao Drazena, ali covjek koji nije dozivio vrhunac karijere, koliko god bilo zalosno, ne moze biti ispred jedne majstorcine kakva je Pau Gasol.

Jel ovo meni upuceno? AKo jeste, to je moje misljenje. AKo se ti ili neko drugi ne slazes sa tim to je tvoj problem. I ti imas pravo na svoje misljenje :mrgreen:
Hvala Bogu, nek ste mi zivi i zdravi. :salut:

Isto vazi i za ovog Manijaka.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 08 sep 2015, 15:45

delinjo je napisao/la:¸ovi Islandzani veze nemaju ccc
Samo trče kao navijeni. :D

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 sep 2015, 15:45

Spain vs Italy
Croatia vs Macedonia

Bit ce zanimljivo :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 sep 2015, 15:48

Saboins je u svoje vrijeme 80" bio bolji igrac u svjetskim razmjerama od Nowitzkog. Kada bi se to sve skaliralo iz 80" u 00" ...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 sep 2015, 15:51

Epidaurus je napisao/la:Pa logicno je valjda da ne postoji u svijetu 30 tako klasnih igraca koji su u stanju sami na ledjima nositi fransizu i uz to ostvarivati vrhunske rezultate sto je ujedno i odlika igraca fransizne razine talenta. Takvih u NBA vecinom ima veoma malo (danas tu to LeBron, Durant, Davis, Westbrook, Curry, Harden). Po meni je Webber bio najbolji igrac one ekipe Kingsa koja je zamalo izbacila Lakerse i mislim da taj covjek nije ostvario savsvoj potencijal, oanakva atletika u kombinaciji s osjecajem za igru se ne vidja cesto.
Opet-kazem-ponavljam: to je do definicije.
Ti si taj broj "suzio", ja "povisio". Recimo samo da samo npr. Cavsi imaju 3 igrača koji mogu pod oznaku franchise player: James, Irving i Love.
Dakle, cifra takvih igrača je uvek bila preko 5-6 u ligi. ;)

Webber jeste bio najbolji igrač tih Kingsa, ali ne i sezone 2003-04. - koju je izdominirao Stojaković, kad je bio 4. u MVP glasanju.
C-Webb se nikada nije vratio na nivo igre pre povrede i nikada više nije bio najbolji igrač Kingsa, nakon te 2003. godine.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 sep 2015, 15:51

Skoro da mi se ucinilo da sam usao na temu o Eurobasketu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 sep 2015, 15:51

Pappy je napisao/la:
delinjo je napisao/la:¸ovi Islandzani veze nemaju ccc
Samo trče kao navijeni. :D
ma ljudi ne mogu trojke pogoditi nema sanse,a svaki put kad odu pod kos,spetljaju se i uzmu im loptu bez problema :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2015, 15:55

MaGiCa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Pa logicno je valjda da ne postoji u svijetu 30 tako klasnih igraca koji su u stanju sami na ledjima nositi fransizu i uz to ostvarivati vrhunske rezultate sto je ujedno i odlika igraca fransizne razine talenta. Takvih u NBA vecinom ima veoma malo (danas tu to LeBron, Durant, Davis, Westbrook, Curry, Harden). Po meni je Webber bio najbolji igrac one ekipe Kingsa koja je zamalo izbacila Lakerse i mislim da taj covjek nije ostvario savsvoj potencijal, oanakva atletika u kombinaciji s osjecajem za igru se ne vidja cesto.
Opet-kazem-ponavljam: to je do definicije.
Ti si taj broj "suzio", ja "povisio". Recimo samo da samo npr. Cavsi imaju 3 igrača koji mogu pod oznaku franchise player: James, Irving i Love.
Dakle, cifra takvih igrača je uvek bila preko 5-6 u ligi. ;)

Webber jeste bio najbolji igrač tih Kingsa, ali ne i sezone 2003-04. - koju je izdominirao Stojaković, kad je bio 4. u MVP glasanju.
C-Webb se nikada nije vratio na nivo igre pre povrede i nikada više nije bio najbolji igrač Kingsa, nakon te 2003. godine.
Ja recimo od te trojice koju si ti nabrojao vidim jednog pravog fransiznog i dvije dobre prve opcije jer i Kyrie i Love imaju svoje mane u igri koje bas nisu pokazali da mogu popravit (Kyrie nedovoljno dobar defanzivac i razigravac, a Love rupa u odbrani al u svemu ostalom fantazija). Slazem se definitivno da je Pedja te sezone bio najbolji igrac Kingsa ali ja sam gledao na citavu tu eru i generaciju gdje je Webber bio vodja bez ikakve sumnje.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 sep 2015, 15:57

Dobro.
Ajde mi reci ko je TWolvesima bio franchise player pre odlaska Lovea u Cavse :?:
Ko je bio franchise player u Cavsima pre dolaska Jamesa i Lovea :?:

Isto vazi i za npr. OKC, jer bi njihovi Westbrook i Durant bili najbolji igrači u 26-27 franšiza u ligi, a u istom klubu se ne zna ko je #1.

ITD.

:kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2015, 16:02

Ti izgleda ne kontas sta hocu da kazem. Ja za Franchise playera ne smatram igraca koji je zbog nedostatka kvalitetnijeg igraca prinudjen da bude taj franzisni igrac neke lose ekipe i pri tome ne uspjeva da ponese sav teret koji biva dat. I Love i Kyrie su svojim kvalitetama dobre prve opcije koje trebaju dosta poslozenu ekipu oko sebe da istu uvedu u PO ili pak ganjaju neki veci rezultat. S njima u glavnoj ulozi se moze borit za najvise postignuca al oko njih je tim puno teze slozit nego oko jedne super klase poput Jamesa. Jel sad kontas ?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 sep 2015, 16:12

Epidaurus mudro zbori.
MaGiCa je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Otkada je to Dražen franšizni igrač? Jbte kakav mit se od njega nepotrebno napravio :facepalm:
U igračkom smislu da se razumijemo...
Dražen je bio legitimni franšizni igrač u NBA, po kvalitetu. Njegove najbolje sezone nismo ni videli. :(
Jeste se oko njega napravio mit, ali je on igrao u vreme kada se iz Evrope nije upadalo u prvu petorku NBA ligaša. ;)
Mozda (po meni ne jer takvi igrači to već u prvoj godini pokažu),ali ne bih o potencijalu.Svakako da je značajan igrač zbog raznih stvari,ali nema govora ni o prvoj opciji,a kamoli o franšiznom igraču.Što ne znači da ga se podcjenjuje na bilo koji način nego samo nije dobro neke mitove radit.

Izbori :kafa:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 sep 2015, 16:15

Epidaurus je napisao/la:Ti izgleda ne kontas sta hocu da kazem. Ja za Franchise playera ne smatram igraca koji je zbog nedostatka kvalitetnijeg igraca prinudjen da bude taj franzisni igrac neke lose ekipe i pri tome ne uspjeva da ponese sav teret koji biva dat. I Love i Kyrie su svojim kvalitetama dobre prve opcije koje trebaju dosta poslozenu ekipu oko sebe da istu uvedu u PO ili pak ganjaju neki veci rezultat. S njima u glavnoj ulozi se moze borit za najvise postignuca al oko njih je tim puno teze slozit nego oko jedne super klase poput Jamesa. Jel sad kontas ?
Skonto sam te odavno.
Kao što rekoh - definicije nam se razlikuju.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 08 sep 2015, 16:15

Ima li ko link Slovenija Nizozemska :D Gurava tekma
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 08 sep 2015, 16:17

SiamoNoi je napisao/la: Mozda (po meni ne jer takvi igrači to već u prvoj godini pokažu),ali ne bih o potencijalu.Svakako da je značajan igrač zbog raznih stvari,ali nema govora ni o prvoj opciji,a kamoli o franšiznom igraču.Što ne znači da ga se podcjenjuje na bilo koji način nego samo nije dobro neke mitove radit.

Izbori :kafa:

Let's agree to disagree. :kafa:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 08 sep 2015, 16:17

Lagana pobjeda, glavni igraci odmoreni, Milutinov upisao prve minute i poene. Sve u svemu odlicno.
Island sa druge strane zanimljiva ekipa. Nisu imali srece sa grupom jel bi u nekoj drugoj mozda i upisali koju pobjedu. Ovako ce casno da poginu u svakom mecu ali ce dobro izmoriti protivnika.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 sep 2015, 16:19

Stojakovic kao prvi igrac oko koga se gradi ekipa ne bi mogao uvesti NBA tim u PO. Tajna uspjeha Sacramenta je bila u timskoj igri, nesebicnosti, dobroj atmosferi, kvalitetnoj rotaciji.. Ekipno su znaci bili siroka ekipa

Uporedio bih Stojakovica sa Klay Thompsonom, on je star igrac ali mislim da nije sposoban da neku ekipu bez druga dva star igraca vodi do PO kao glavni igrac..

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 08 sep 2015, 16:21

Islanđani savku četvrinu po 16 poena :D Koji kraljevi :mrgreen: :lol:
Dobar trening i razigravanje igrača,prije svega centara;Kuzmić 11p,3sk,Raduljica 13p,3sk,4as i Milutinov 6p,3sk.Bogdan sa po gasa skoro pa tripl-dabl(9p,7sk,6as).
Procenti šuta ekvivalentni snagi protivnika.Sutra već ozbiljniji posao sa Turcima,ali dobijamo i to ;)
Mens sana in corpore sano.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 sep 2015, 16:24

Ko sve ne igra ovu kosarku...cuj Island...ljudi sut 20 % imaju..ne kontam u ovako tankom rosteru nosu angazovali amerikanca ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.