Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Gabon
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Gabon » 08 sep 2015, 00:59

zgembo89 je napisao/la:KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic
Pjevac siguran :urnebes: tromuguz, boji se sam sebe...pa jedan Muratovic sa 40 godina je brzi i pametnije igrac od ovog TALENTA Germanije..
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 sep 2015, 01:03

hule_barca je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic cim je sad dobio 45min umjesto Pjanica nema se sta pricat..
Pazi koga je zamijenio Anel, Pjanića. A mi tražimo zamjenu za Bešića. Slažem se da je Kolo slab s loptom u nogama, ali ni Anel nije tu baš mnogo bolji. Mislim da ipak treba posvetiti više pažnje defanzivnim segmentima koje pojedinci mogu pružiti u zaustavljanju kopitara, nego dodavačkim sposobnostima. Po toj logici, najbolje bi bilo da Medo igra DM-a kao protiv Slovačke.
E da ali mi moramo pobijediti. Defanziva jest vazna ali nerjeseno je isto sta i poraz. Napad i obranu moraju igrati najbrzi i najopasniji igraci koje imamo. Mora i Sunjic jer je Wales ipak otocka momcad. Trebali bi mi njih dobiti ako Mesa ne upropasti utakmicu. Neka nam je sa srecom. Neka gledaju ovi nogometni treneri mestra na klupi kosarkaske reprezentacije. Koga to on ima od Evropskih a ne svjetskih klasa. Prosinecki jos nije dozivio poraz a vodi totalne amatere.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 08 sep 2015, 01:05

Kakve nam koristi sto je Mudunjunin siguran s loptom i dodavanjima kad se protiv jacih protivnika i ekipa koje igraju brze i agresivnije u sredini ne vidi? On je dobar kada igramo protiv slabijijh selekcija kojima je cuvanje svog gola prioritet, a gore sta urade i tad njegovo umijece s loptom moze doci do izrazaja.
DD

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 sep 2015, 01:06

dubrovnik je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:KOlasinac je nesiguran sa loptom i dodavanjima i zbog toga nece igrati u sredini 100% igra Anel HAdzic cim je sad dobio 45min umjesto Pjanica nema se sta pricat..
Pazi koga je zamijenio Anel, Pjanića. A mi tražimo zamjenu za Bešića. Slažem se da je Kolo slab s loptom u nogama, ali ni Anel nije tu baš mnogo bolji. Mislim da ipak treba posvetiti više pažnje defanzivnim segmentima koje pojedinci mogu pružiti u zaustavljanju kopitara, nego dodavačkim sposobnostima. Po toj logici, najbolje bi bilo da Medo igra DM-a kao protiv Slovačke.
E da ali mi moramo pobijediti. Defanziva jest vazna ali nerjeseno je isto sta i poraz. Napad i obranu moraju igrati najbrzi i najopasniji igraci koje imamo. Mora i Sunjic jer je Wales ipak otocka momcad. Trebali bi mi njih dobiti ako Mesa ne upropasti utakmicu. Neka nam je sa srecom. Neka gledaju ovi nogometni treneri mestra na klupi kosarkaske reprezentacije. Koga to on ima od Evropskih a ne svjetskih klasa. Prosinecki jos nije dozivio poraz a vodi totalne amatere.
Ovo! Kad bi imali upola ovakvog na klupi nogometne repke ubijali bi sve redom. Ljudi nekad nisu svjesni šta odličan trener s prosječnom ekipom može napraviti.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 sep 2015, 01:08

dubrovnik je napisao/la: E da ali mi moramo pobijediti. Defanziva jest vazna ali nerjeseno je isto sta i poraz. Napad i obranu moraju igrati najbrzi i najopasniji igraci koje imamo. Mora i Sunjic jer je Wales ipak otocka momcad. Trebali bi mi njih dobiti ako Mesa ne upropasti utakmicu. Neka nam je sa srecom. Neka gledaju ovi nogometni treneri mestra na klupi kosarkaske reprezentacije. Koga to on ima od Evropskih a ne svjetskih klasa. Prosinecki jos nije dozivio poraz a vodi totalne amatere.
Nećemo ići ni grlom u jagode. Moramo naći balans između odbrane i napada. Velšani će upravo i čekati da mi krenemo svim silama u napad, jer oni i jesu najbolji iz kontri. Klasična otočka momčad koja igra brz fudbal, koji nama baš i ne leži. Ja bih probao prije strpljivom igrom barem u prvom poluvremenu, a u drugom baciti sve karte u napad u slučaju nepovoljnog rezultata.
Mes Que Un Club

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 sep 2015, 01:11

Mesa ne smije, barem poluvrijeme, Vrancica oprobati protiv mrtve Andore, a pojedinci vec vide Grahovca u prvih 11.
Medunjanina ne smijem ni zamisliti u timu, pogotovo u defanzivi, pa Welsani ce mu trojke napraviti, iskasapili bi ga, trkacki pogotovo... ne gine Anelu ta pozicija DM uz Pjanu i jos jednog u sredini (pretpostavljam Medo, mada ima tu i Zec kao poluspic uz brze Viscu i Lulica po krilima)... sumnjam da ce igrati ofanzivno kao protiv Andore, sa 2 napadaca + Zec, kao protiv Andore.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 08 sep 2015, 01:25

Zukanovic idd na zadnjeg veznog, upamtite.
Nego sta je sa Cocalicem?
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 sep 2015, 09:20

pinoglavi je napisao/la:Hadzica je uveo jer je mozda htio da vidi sta moze dokazati protiv Andore ofanzivno, kada je u top formi i moze igrati rasterecno jer je jedini veznjak i vec je dobijena utakmica. A mozda ga je htio uvest da mu da zadnju sansu prije nego ga izbaci iz repke? Pravite se da ste pametniji od Mese, nije bezveze uveo Hadzica, ima neka stvar koju on hoce da vidi njegovim uvodjenjem. Svakako se slazem da je trebao vise probati Vrancica.
Cuj Hadzic ofanzivno ?? Pa zar nije covjek zadnji vezni ?? Zar nemamo veliki izbor ofanzivnih veznjaka a manji defanzivnih sto bi on trebao da bude ?? Znaci prije nego sto ga izbaci iz repke ( kao defanzivnog veznog ) zelio je da mu da sansu kao ofanzivnom veznom. Kako da ne, aha. A vas 20,30-tak koji ovdje crtate Vrancica cak u prvih 11 protiv Walesa mozete da zaboravite na to. Pa covjek je odigrao samo 10 minuta protiv Andore :lol: :lol: A sa tim potezom je Mesa pokazao svima ( koji zele da vide ) kakvi ce biti njegovi sljedeci potezi i buduci izbor igraca.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 08 sep 2015, 11:03

malta071 je napisao/la:Zukanovic idd na zadnjeg veznog, upamtite.
povreda
#Salihović

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 sep 2015, 12:27

Ajax je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Hadzica je uveo jer je mozda htio da vidi sta moze dokazati protiv Andore ofanzivno, kada je u top formi i moze igrati rasterecno jer je jedini veznjak i vec je dobijena utakmica. A mozda ga je htio uvest da mu da zadnju sansu prije nego ga izbaci iz repke? Pravite se da ste pametniji od Mese, nije bezveze uveo Hadzica, ima neka stvar koju on hoce da vidi njegovim uvodjenjem. Svakako se slazem da je trebao vise probati Vrancica.
Cuj Hadzic ofanzivno ?? Pa zar nije covjek zadnji vezni ?? Zar nemamo veliki izbor ofanzivnih veznjaka a manji defanzivnih sto bi on trebao da bude ?? Znaci prije nego sto ga izbaci iz repke ( kao defanzivnog veznog ) zelio je da mu da sansu kao ofanzivnom veznom. Kako da ne, aha. A vas 20,30-tak koji ovdje crtate Vrancica cak u prvih 11 protiv Walesa mozete da zaboravite na to. Pa covjek je odigrao samo 10 minuta protiv Andore :lol: :lol: A sa tim potezom je Mesa pokazao svima ( koji zele da vide ) kakvi ce biti njegovi sljedeci potezi i buduci izbor igraca.
Kad ti se nesto napise citas kako tebi odgovara i pises onda nevezane stvari. Rekao sam probao ga da vidi jel moze ista u ofanzivi. Probao. Da vidi jel moze ista. Anel Hadzic. Ofanzivno.
Nebitno je to, ponasas se kao da imas vise fudbalskog znanja od Mese. Pa ima nesto sto je htio Mesa isprobat sa ubacivanjem Hadzica, ali ne po vama je mentalno zaostao. Tesko nama onda u buducnosti.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 sep 2015, 23:19

slika

Sta ljudi rade, a s obzirom da mu je bio debi i u kakvom smo stanju bili, mislim da se ovaj remi sa Austrijom Mesi moze upisati kao veliki plus. :thumbup:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2015, 23:25

Mesa je odradio 5 utakmica u nasoj reprezentaciji, ja jos uvijek ne vidim napredak, stavise na terenu djelujemo manje opasni nego ranije...
Puno putuje a novi igraci se ne naziru (Vrancica bi i Susic zvao)...ne znam koji vrag on ima ici gledati Ibisevica naredno kolo, bolje taj novac utrosi da pogledas nekog potencijalnog ili ga nemoj ni trositi, ionako nemamo para...a s dr.strane neopravdano neke igrace ostavlja bez poziva a sigurno su u top 15 po kvaliteti...
Forsiranje povrijedjenog Pjanica protiv Andore mi ne ide u glavu...taktika ciscenja kartona Edina Dzeke - jesu li uopce na to pomislili? i mnoga dr.pitanja...
Andora je bila savrsena prilika da das Vrancicu, Kvesicu, i nekim igracima da odigraju po 90 minuta i pokazu sta znaju, itd.

Vise nisam toliki optimista (po pitanju Bazdarevica), nadam se da cu se prevariti...naravno, ocekujem tesko izvojevane pobjede protiv Walesa i Kipra, ali uz nikakvu, jadnu igru...
Ocekivao sam vise protiv Belgije, pogrijesio je u taktici: Sunjic, Pjanic ne igra 10-ku, Visca-donekle...+ izmjene ne toliko razumne.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 09 sep 2015, 07:22

BozePetra je napisao/la:
malta071 je napisao/la:Zukanovic idd na zadnjeg veznog, upamtite.
povreda
Zukanovic nece ni poziv dobiti. :kafa: I ovo je BIH..
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 sep 2015, 09:58

Tanak trener, ništa bolji od sušica. Čovjek izgubio od Belgije i mijenja formaciju. Ibisevic nije trebao igrati od početka, ona simulacija pa žuti i onda gura ove konobare i mogao je komotno drugi žuti da dobije. Dao mu je šansu prošli put dosta više. Ova utakmica protiv andore nam je bila šansa da se uigramo a on pravi neke eksperimente kao Sušić protiv Nigerije. Izmjene nula, mogao je probati Hajrovica na lijevom krilu, Lulica na sredini. Vrančića a on gura Hadžića koji je užas. Protiv Wales igraju Lulic, Pjanić, Medo, Hadžić i Visca igraju od početka. Nadam se da grijesim

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 sep 2015, 10:27

hule_barca je napisao/la:Nećemo ići ni grlom u jagode. Moramo naći balans između odbrane i napada. Velšani će upravo i čekati da mi krenemo svim silama u napad, jer oni i jesu najbolji iz kontri. Klasična otočka momčad koja igra brz fudbal, koji nama baš i ne leži. Ja bih probao prije strpljivom igrom barem u prvom poluvremenu, a u drugom baciti sve karte u napad u slučaju nepovoljnog rezultata.
Tako je.
soko je napisao/la:Tanak trener, ništa bolji od sušica. Čovjek izgubio od Belgije i mijenja formaciju. Ibisevic nije trebao igrati od početka, ona simulacija pa žuti i onda gura ove konobare i mogao je komotno drugi žuti da dobije. Dao mu je šansu prošli put dosta više. Ova utakmica protiv andore nam je bila šansa da se uigramo a on pravi neke eksperimente kao Sušić protiv Nigerije. Izmjene nula, mogao je probati Hajrovica na lijevom krilu, Lulica na sredini. Vrančića a on gura Hadžića koji je užas. Protiv Wales igraju Lulic, Pjanić, Medo, Hadžić i Visca igraju od početka. Nadam se da grijesim
Upravo tako.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 sep 2015, 10:42

soko je napisao/la:Tanak trener, ništa bolji od sušica. Čovjek izgubio od Belgije i mijenja formaciju. Ibisevic nije trebao igrati od početka, ona simulacija pa žuti i onda gura ove konobare i mogao je komotno drugi žuti da dobije. Dao mu je šansu prošli put dosta više. Ova utakmica protiv andore nam je bila šansa da se uigramo a on pravi neke eksperimente kao Sušić protiv Nigerije. Izmjene nula, mogao je probati Hajrovica na lijevom krilu, Lulica na sredini. Vrančića a on gura Hadžića koji je užas. Protiv Wales igraju Lulic, Pjanić, Medo, Hadžić i Visca igraju od početka. Nadam se da grijesim
e moj sokole, za prvu recenicu ti treba dati nobelovu nagradu.. :crazy:
Volim te Bosno!!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 sep 2015, 16:13

Jel tebi ovo dobro što je on napravio protiv andore? Čovjek bezveze unosi nemir u tim. Koji će mu Bico na desnom beku? Lik jednom igrao tu poziciju protiv Bayern, spor igrac, protiv bilo kojeg jačeg krila će ispadati. Ibisevic igra od početka? Rad cega mijenjati formaciju. Zašto nismo odigrali ni jednu prijateljsku da se iproba vrancic, Kvesić itd. Hadžić igra. Nema Salihovica.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 11 sep 2015, 16:26

A jel to selektor organizira prijateljske utakmice?
Njemacka je osvojila SP sa stoperima na bekovima, nas je Belgija uzela sa stoperima na bekovima.
Tu utakmicu protiv Bayerna ga je neki Ribery "sasjekao". I taj Ribery se izgubio poslije te utakmice.

:facepalm:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 sep 2015, 16:32

Osvojila je zato što je imala jaku sredinu kao što i Belgija ima jaku sredinu, jednog hazarda i kevina. Bico je spor stoper i nema sta tražiti na beku. Poredis Bicu sa ovim belgijancima , lahm stoper Bico i boateng :facepalm:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 sep 2015, 18:41

Ne razumijem zašto je problem sto je Bicakcic igrao? Odmorio je Mujdzu, Bicakcic je i više nego pristojno odigrao i jos je i zabio gol.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Dinhooo, izdzezveubrazil i 43 gosta.