1. HNL

dean33
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 13:40

andro234 je napisao/la:
dean33 je napisao/la:čini se da je hrvatska liga sada prestigla austrijsku po koeficijentu i trenutno je na 16.mjestu....naravno najviše zaslugom dinama...
ne bi bilo loše kad bi hajduk nešto napravio jer ni 15. mjesto nije neuhvatljivo
nevjerojatno kako nam se rezultati poklapaju ovi ostali svi kiksaju ali Rijeka je sve ujebala :facepalm:
da to je šteta, ali vratit će se rijeka...morali su malo smanjiti ulaganja jer ulažu u infrastrukturu
neka hajduk malo preuzme posao...rijeka je zadnjih godina dosta pomogla u dizanju koeficijenta
Besic je napisao/la:Koliko stranca može biti u ekipi u HNLu ?
koliko god treba

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 avg 2015, 13:41

To je super Big lajk
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 avg 2015, 13:46

Pitanje o strancima me podsjetilo na ovo od nedavno:
Novi zanimljiv igrokaz pripremili su nam u Vukovarskoj 269, gdje je sjedište Hrvatskog nogometnog saveza. Bez posebnog objašnjenja, ponovno su promijenili pravila o dozvoljenom broju stranih igrača u momčadima 2. i 3. HNL. Podsjetimo, prema propozicijama HNS-a, stranim državljanima ne smatraju se igrači koji imaju dvojno državljanstvo, od kojih je jedno hrvatsko, te igrači koji su državljani država članica Europske unije i Europskog ekonomskog prostora.

Krenimo od sezone 2013/2014. i natjecanja u 3.HNL. U toj je sezoni u početnoj postavi neke od ekipa bio dozvoljen nastup samo 2 igrača koji su strani državljani. S obzirom da se radi o poluamaterskoj ligi, jasno je da je ovaj broj dozvoljenih stranaca optimalan. Do prve izmjene dolazi uoči sezone 2014/2015., kada se limit za strane igrače u momčadi podiže s 2 na 4. Od iste sezone, prvoligaškim je klubovima otvorena mogućnost da formiraju svoje druge momčadi, te im se dozvolilo igranje u 3.HNL. Time je pravilo o povećanju kvote stranaca pogodovalo drugoj momčadi GNK Dinama, u čijim je redovima prošle sezone boravilo najviše stranaca u ligi (npr. Hodžić, Gojak, Cekici, Badji, Bekić), uz brojne domaće talente. Ista momčad uvjerljivo osvaja naslov prvaka u 3.ligi. Ovu pogodnost također su iskoristile i druge momčadi Hajduka (Hairlahović, Basha, Arkorful) i Rijeke.

Nova sezona donijela nam je novu izmjenu pravila o dozvoljenom broju stranih igrača u momčadi (izmjena je provedena već u prosincu 2014.godine). Nimalo iznenađujuće, ta je kvota u i 2. HNL i u 3.HNL povećana s 4 na 5 stranaca. Tragikomičan je paradoks da je ovo ljeto ista kvota u 3.HNL smanjena s 5 na 2 strana igrača, uz napomenu da druge momčadi profesionalnih klubova istovremeno na terenu mogu imati čak 5 stranaca. Ovo je nepobitan dokaz da se druge momčadi profesionalnih klubova 1.HNL stavljaju u ravnopravniji položaj spram „običnih“ klubova u istoj ligi, koji nemaju zaleđe u vidu starijeg brata u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Ova odluka dopušta im da momčad pojačaju većim brojem kvalitetnih stranaca te tako osnaže momčad na način koji nekima nije dozvoljen. Ovime će posebno profitirati druga momčad HNK Rijeke, poznata po tome da dovodi čitav niz mladih Nigerijaca u svoju školu. Trenutno se u toj momčadi nalaze četvorica (Diyoke, Musa , Kabiru, Izuepamitan). Također, nemoguće je ne uočiti kako su promjene pravila savršeno odgovarale drugoj momčadi zagrebačkog Dinama. Naravno, neozbiljno bi bilo tvrditi da su oni krivci za tu promjenu i da HNS prilagođava pravila kako Dinamu odgovara, no da se radi o popriličnom sinkronicitetu, jasno je svakom neutralnom promatraču. Sve skupa ovo je ispao još jedan čudan igrokaz u režiji HNS-a, jer je doista nepotrebno da se kvota stranaca tako drastično mijenja već drugo ljeto u nizu, posebno u nižim ligama.

Poseban odlomak zaslužuje Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a. Savez je u prosincu 2014.godine odobrio novu promjenu kvote stranaca, da bi Jozak na press konferenciji sredinom travnja izjavio da je nakon opsežnih analiza zaključeno da je to problem, ali konkretne poteze nije povukao. Time je problem ostao neriješen, a kako će se HNS ophoditi prema istome, veliko je pitanje.

Izbori :kafa:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 avg 2015, 23:06

Austrija je donja. Jos da sutra ispadnu RBS i Altach i to je odlicno. Racunam na to da ce Hajduk proci. Stvarno steta Rijeke, da su dosli do play offa nebi brinuli ni o rumunjima. Nadat je se da ce otpasti i Astra i Steaua, mada ce Steaua sigurno nakon domacih 0-3. Mislio sam si jel bolje ganjati nizozemce ili rumunje, ali rumunji se mogu stici vec ove sezone pa bolje da AZ prodje.

Stvarno je ludnica s ovim konkurentima koji svi redom gube predstavnike u Europi, ali trebat ce Dinamo i Hajduk ubrati neke bodove u grupnoj fazi da bi se pretekli rumunji. Kamo srece da je Dinamo barem jednu dobio Molde, da su dobili obe Folu, uzeli bod Astri vani, barem jednom sacuvali prednost protiv Chernomoretsa, da se Hajduk nije zezao s Koperom, estoncima, Karagandijem, Dundalkom, da su prosli Dilu Gori i da ne nabrajam dalje. U tim malim utakmicama lezi veliki koeficijent. Vec se sad trebalo biti petnaesti, ali vjerujem da ce uspjeti.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 27 avg 2015, 13:13

Da bi za 2 godine imali 2 predstavnika u LP treba Hajduk uci u EL i oba nasa kluba skupiti 3 pobjede i remi u skupinama tako da ipak mslm da nece moci ove sezone ali sljedece bi mogli osigurati da za 3 god imamo 2 predstavnika

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 avg 2015, 13:32

Vidjet cemo kako ce Hajduk proci veceras i kakav ce zdrijeb imati oba predstavnika. Dinamo mozda skupi nesto, ali mislim da bez Hajduka ne moze ni blizu rumunjima. Ako se zdrijeb nasmijesi i Dinamu i Hajduku mislim da ce uspjet, a s obzirom na zdrijeb do sad sanse su odlicne :mrgreen: Samo nek se ista sreca nastavi.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 28 avg 2015, 15:37

znači ove godine samo jedan klub u skupinama...koji gotovo sigurno neće uzet previše bodova...
hajduk je jučer totalno podbacio ali 4. kolo je trenutno za njih lijep uspjeh

najviše je Rijeka podbacila...ali valjda će se vratiti sljedeće sezone

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 avg 2015, 15:50

Treba se nadat da ce Dinamo uzet nesto, ali jako tesko ce se sad izganjat to 15. mjesto, bit ce lakse naredne sezone kad ce se u nju vjerojatno i uci kao 15. nakon sto se skinu koeficijenti od prije pet sezona.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 28 avg 2015, 16:42

Bez obzira kako Dinamo završio u grupama mislim da nam završni račun za koeficijent u usporedbi sa prošlom sezonom neće ofalit. Bit će tu negdje ili za malo manji..
Lokomotiva je sasvim u redu odigrala. Protiv PAOK-a se nije moglo ništa. Ukupno 2 pobjede i neriješeno.

Rijeka definitivno podbacila. Mislio sam da će ponovno doći do 4.kola, a možda i treći put zaredom do grupa, al velika nula od njih. 1 neriješeno.

Hajduk sasvim korektan. Bilo je bitno proći Norvežane u 3. kolu. 4 pobjede i 1 neriješena.

Dinamo isto ko i Hajduk, solidan i korektan ( za sad ). Imao sreću u ždrijebu, ali su ipak trebali dobiti Molde bar jednom i Folu oba. Al nek sad to nadoknade sa 4-5 bodova u grupi i odlično. 3 pobjede i 3 neriješena. + bonus bodovi koji su dobili ulaskom u ligu prvaka.

kad sve saberemo to bi bilo, za sada, 9 pobjeda i 6 neriješenih. Što bi rekao Đuro sa avatara: "Dva pamtim, tri pišem", ukupan koeficijent bi bio 12. Dijelimo na 4 i to je 3 po klubu?
jel ja to dobro radim Signore?! :D
Koliko nose ti bonus bodovi?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 avg 2015, 11:49

Bonus bodovi idu kao i ovaj koeficijent. Dinamu ide 4.000, a Hrvatskoj idu 4 boda koja se dijele na 4 kluba i Dinamo na taj nacin donosi 1.000 koeficijenta ligi.

Mi smo u dobroj poziciji da se naredne sezone izbori to 15. mjesto. Svedska, Norveska i Lihtenstajn su jedine lige koje su uzele veci koeficijent ove sezone od Hrvatske. Konkurenti su napravili dobro los posao. Brine me samo Poljska. Legia je dobra, ali mislim da ih Napoli dobija, a Club Brugge bi takodjer trebao, bili su odlicni prosle sezone. Danci tesko, ali najbitnije da Legia ne prodje grupu i ostat ce na sigurnoj udaljenosti. Za Lech mislim da nema kvalitete da prodje Basela i Fiorentinu, moze se s Belenensesom cupat za koji bod. Ipak, Poljskoj treba sest pobjeda da nas pretekne.

Nama je jedino preblizu Austrija koja ima samo Rapida u EL u grupi sa Villarrealom, Plzenom i Dinamom iz Minska. Skupit ce sigurno koji bod i preteci nas ako Dinamo ne osvoji jednak broj bodova.

Ipak, mi svakako ne mozemo sad zavrsiti kao 15. pa je sve ovo manje vise nebitno. Hrvatskoj ce se na kraju sezone oduzeti 3.750 dok oni najblizi gube ogromne koeficijente. Austrija 7.125, Cipar 9.125, Poljska 6.625, Grcka 7.600, Nizozemska 13.600...

Kada se njihovi koeficijenti oduzmu Hrvatska (19.625) zauzima 14. poziciju i s nje ulazi u narednu sezonu. Tako je ove sezone najbitnije da lose rezultate ostvare:
Grcka 19.100
Nizozemska 17.796
Svedska 16.475
Austrija 15.975
Bjelorusija 15.375
Poljska 14.125

Dolje ostale mislim da se ne mogu pribliziti.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 avg 2015, 14:19

Sinoć Lokomotiva tukla Zagreba u Kranjčevićevoj 2:1. Zagreb sve više tone :(
Žao mi je mojih dragih pjesnika, ali ako treba neka skrzo potonu samo da ono go.vno iz kluba ode..

Danas Dinamo igra protiv Slavena, Istra ide na noge Splitu koji ima dva poreza za redom.

Sutra Rijeka na Rujevici dočekuje Osijek (nadam se da će im jedno 5 komada uvaliti, gamad jedna :twisted: , dabogda ispali iz lige ), a ajmo reći derbi kola, Inker - Hajduk u Zaprešiću...

Što se tiče 2. Lige, jučer mali derbi u Gorici i visoka pobjeda Šibenčana od 3:0. Nadam se njihovom skorom povratku u prvoligaško društvo. Zadar na žalost tone i tone, možda i u propast :( Danas gostuju na Hitrec kacijenu kod Dinama II i vjerojatno još jedan visoki poraz.
A za Dinamo II nisam toliko siguran da bi mogao izboriti 1. ligu bez obzira što je to 4 dinamova ekipa.
Ima tu i Gorica, Cibalia, Dugopolje koji nisu za odbaciti..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 avg 2015, 21:18

Ma Dinamo II se danas dokazao. Mislim da njima nije neki imperativ rezultat, nego to da ostanu u toj ligi koja je daleko jaca od nizeg ranga koji se grana na tri grupe. Tu ce se stjecati neko iskustvo, ozlijedjeni igraci ce imat gdje zapocet povratak i slicno. Ocekujem u skorije vrijeme Rijeku i Hajduk tu. Zanimljivo da je osim Dinama, Hajduka i Rijeke drugu ekipu imala i Istra, ali ju ove sezone nema.

Rijeka II je startala porazom 1-0 u Vrbovecu dok je Hajduk remizirao kuci sa Zmajem. Samo na istoku su odigrana dva kola, a na samom vrhu nalazi se NK Varazdin Varazdin iz Varazdina :mrgreen: Nadam se da nece napredovati. Moj favorit je Marsonia koja je porazena kod Slavije, a onda kod kuce dobila Vukovara.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 31 avg 2015, 05:25

dubrava je napisao/la: Što se tiče 2. Lige,
Cibalia ce se prosetati ligom.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 avg 2015, 20:32

Nista od Osijeka i njemackih ulagaca. 29% dionica otislo je tvrtci 'Prvo hrvatsko pivo 1664' ili ti ga osijeckoj pivovari. Tako je NK Osijek ostao uskracen za stranog ulagaca i pozamasan kapital koji bi rijesio mnoge probleme. Navijaci su ljuti, a mislim da ni u klubu nisu bas najsretniji. Najbolje bi bilo da dodje netko i uzme preko 51% dionica, jer klub sa 3-4 gazde ne moze funkcionirati, ali tko zna, mozda i uspiju, mada im ovdje ne vidim svijetlu buducnost. Jos kad se sjetim da je ova ista pivovara proizvodila hajducko pivo, mislim da navijaci nece nikad to prihvatiti.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 07 sep 2015, 18:40

Milinovic dao ostavku nakon samo pet kola zbog pritiska i mijesanja politike u njegov rad.Kapa do poda gospodine...da mu nece neki jazvaci sastavljat momcad a onome amaterskom direktoru sto glumi Mamica i brani ljudima dolazak na stadion zbog skandiranja protiv njega od srca zelim da gori u paklu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 sep 2015, 13:40

slika
- Karl-Heinz Rummenigge

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 sep 2015, 20:37

I to baš protiv Čelika 5:0 :mrgreen:

Nego, trebalo bi malo prokopati u arhive HNL-a da se vidi li se ovo ikad dogodilo. Dakle, rezultati 10.kola su sljedeći

Osijek - Zagreb 0:0
Rijeka - Inter 0:0
Hajduk - Dinamo 0:0
Slaven - Istra 0:0

I dok ovo pišem igraju Lokomotiva i Split. Poluvrijeme je završilo, pogađate, 0:0, međutim, u 62.minuti Lokomotiva vodi autogolom Splićana (Vrgoč) sa 1:0.

U 2.HNL Šibenčani uvjerljivi i dalje, na vrhu su sa 22 boda, druga Cibalia sa 15, treće Dugopolje sa 12 itd itd....

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 sep 2015, 21:37

dubrava je napisao/la:I to baš protiv Čelika 5:0 :mrgreen:
Tesko ti palo sto rasturise tvoje? :mrgreen:
dubrava je napisao/la:Nego, trebalo bi malo prokopati u arhive HNL-a da se vidi li se ovo ikad dogodilo. Dakle, rezultati 10.kola su sljedeći

Rijeka - Inter 0:0
Hajduk - Dinamo 0:0
Slaven - Istra 0:0
Jos se nikad nije desilo da svi odigraju nerijeseno, a tek da se desi da sve budu isti rezultati. Evo nekih zanimljivih :mrgreen:

97/98 - 21.kolo
Varteks - Šibenik 1:1
Zagreb - Hajduk 1:1
Slaven Belupo - Croatia 1:1
Mladost 127 - Osijek 0:0
Dragovoljac - Samobor 0:0
Zadarkomerc - Rijeka 1:0 :damn:

99/00 - 4.kolo
4. kolo
Cibalia - Slaven Belupo 0:0
Varteks - Šibenik 0:0
Dragovoljac - Vukovar 91 1:1
Croatia - Rijeka 1:1
Hajduk - Istra 1:0 :damn:

00/01 - 21.kolo
Cibalia - Šibenik 1:1
Slaven Belupo - Dinamo 1:1
Zagreb - Dragovoljac 1:1
Marsonia - Varteks 1:1
Hajduk - Osijek 1:1
Čakovec - Rijeka 1:0 :damn:

I jadno binarno kolo :mrgreen:

08/09 - 10.kolo
Rijeka - Šibenik 0:1
Dinamo - Osijek 1:0
Inter - Slaven Belupo 0:0
Croatia Sesvete - Hajduk 1:0
Cibalia - Zagreb 0:1
Zadar - Varteks 1:0

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 sep 2015, 21:37

1 gol za cijelo kolo...Napadaci mamurni :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 sep 2015, 12:27

I taj jedan gol je bio autogol :lol:

HNL bodovi i koeficijent u Europi - 95.5 bodova - koeficijent 23.875
Dinamo 44.5 bodova - koeficijent 11.125
Rijeka 20.5 bodova - koeficijent 5.125
Hajduk 10.5 bodova - koeficijent 2.625
Split 7.5 bodova - koeifijent 1.875
Varteks 4.0 boda - koeficijent 1.000
Lokomotiva 3.5 boda - koeficijent 0.875
Slaven 3.0 boda - koeficijent 0.750
Osijek 2.0 boda - koeficijent 0.500

Tako je Dinamo doprinjeo 46.59% nacionalnom koeficijentu, a sezona jos nije gotova i mozda ugrabi jos koji bod. Da bi pretec rumunje, al jbg, da je Rijeka ili Hajduk usao u grupnu fazu onda bi to bila sigurica.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.