Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Donnie Darko » 07 sep 2015, 12:05

Ne možete suditi o formacijama na osnovu utakmica protiv daleko superiornijih ekipa od nas, što Belgija sigurno jeste u ovom trenutku. Tako je Pape razmišljao poslije utakmice sa Argentinom, pa se odrekao najbolje formacije i znamo šta je poslije bilo.

Jedino Vranješa izbaciti. Budimo realni, nema on šta tražiti u prvih 11 ispred Šunjića ili Bičakčića. Znalo se to i prije utakmice sa Belgijom.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 12:14

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Naravno, to i jeste smisao foruma. Da se razmjenjuju misljenja.
Ko kaze da bi mi bolje odigrali da su igrali Sunjic, Vrancic i Hajrovic? Mozda bi onda odmah na pocetku u onoj situaciji Hazard pretrcao Sunjica i centrirao Lukakuu za pogodak za 1-0? Jer ako se ne varam jednom je Vranjes gore zaustavio Hazarda u prvom dijelu a jednom Lukakua.
Sta da je Vrancic igrao pa da je kojim slucajem on isto kao i Medunjanin ostavio protor De Bruyneu za udarac koji je rezultirao pogotkom?
Da je Hajrovic igrao i da se pokusavao ubacivati prema sredini da li bi onda kritikovali sto nije igrao Visca jer je brzi i jer je mozda mogao da iskoristi svoju brzinu za prolazak pored sporih bekova Belgije?
Jednostavno, previse je toga SBBKBB i u svakom slucaju bi opet bilo dosta nezadovoljnika koji bi nasli nesto da prigovore.
Pjanic gusi sam sebe. Zato sam napisao, slabom kur*cu i dlaka smeta. Pjanicu ne pase taktika, ne pase jer nema ko da ga pokriva u defanzivi, ne pase da igra 10-ku, ne pase jer previse defanzivno igra, ne pase jer previse desno igra.. Pa je*bem ga vise.. Koji klinac mu onda pase? Isto igra i u Romi pa tamo pruza daleko bolje partije nego u repki! Od utakmice sa Belgijom svako kritikovanje Pjanica je postalo u potpunosti opravdano dok se njegova igra u reprezentaciji ne popravi (posebno se misli na utakmice protiv jacih protivnika).

A ovaj dio sa Hadzicem i Kiprom me nisi dobro shvatio (ili se ja nisam dobro izrazio :mrgreen: ).
Napisao sam da ne shvatam ubacivanje Hadzica ali da shvatam zasto je poceo utakmicu sa cetvorkom pozada Kolasinac-Spahic-Sunjic-Bicakcic. I da je ta cetvorka vjerovatno pocela zbog mogucnosti da u velikom naletu popijemo neki glupi go iz kontre (kao sto smo primili protiv Kipra a kao sto smo mogli i da primimo u onoj odlucujucoj utakmici protiv Litvanije kad nam je zadnji igrac odbrane bio na 40-ak metara od njihovog gola i kad su nam nekoliko puta krenuli prema golu, samo sreca pa nisu znali).
Zato sam napisao da ne razumijem zasto je Hadzic usao u igru, jer smo imali 2-0 i nije bilo potrebe cuvati rezultat. Neposredno nakon ulaska Hadzica smo zabili i taj treci gol.
Naravno bas tako. Hajmo redom.
Ako se pogleda realno poslje utakmice. Tesko da bi Sunjic bio losiji od Ogija koji je bas puno grijesio ( iako je bio na vjetrometini zbog loseg srednjeg reda ) posebno jer je trebao snazan i visok stoper zbog Lukakua i tesko da bi Vrancic odigrao losije od Medunjanina koji nije skoro nista pokazao. Ako nista sigurno bi Vrancic puno vise trkacki pokazao u oba smjera a i kod njega je postojao takticki faktor iznenadjenja koje je isto mogao da upali. Kao sto sam pisao prije utakmica. Teska odluka za Mesu samo po meni bi Vrancic bio bolji izbor. Sto se tice Hajrovica on je pokazao vise u 20 minuta nego Visca u 90 minuta koji nije nista uradio osim te jedne pete za Dzeku. Visci brzina nije mogla pomoci ( kao sto se je i pisalo ovdje ) jer mu fali tehnika da odigra 1 na 1 protiv beka Belgije kvalitetno. Njemu brzina koristi protiv losijih reprezentacija kada se igra na njega dubinskim loptama i on njihove igrace pretrci. Hajrovic je jaci u svim tim elementima od njega sto se tice igre 1 na 1. Mada slazem se da je Visca poceo jer bi selektora "strucnjaci" ispljuvali da nije tako a i u formi je. Samo trebao ga je zamjeniti najkasnije oko 60 minuta a ne drzati do kraja.

Pjanic ne igra isto u Romi. Covjek igra centralnog veznog. Znaci spona obrane i napada. Ulazi duboko do zadnje linije i onda prenosi loptu kroz sredinu terena do napada i razigrava napadace. Defanzivno je sasvim solidan i nije statican kao neki. A ponekad zna i napraviti dobar potez napadacki. On nije klasicna desetka sto je morao da igra protiv Belgije. Bolje bi to Medo odigrao a Pjanic njegovu poziciju. Ostalo se slazemo.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 07 sep 2015, 13:10

Ajax je napisao/la:
ne_znam_ko_sam je napisao/la:Naravno, to i jeste smisao foruma. Da se razmjenjuju misljenja.
Ko kaze da bi mi bolje odigrali da su igrali Sunjic, Vrancic i Hajrovic? Mozda bi onda odmah na pocetku u onoj situaciji Hazard pretrcao Sunjica i centrirao Lukakuu za pogodak za 1-0? Jer ako se ne varam jednom je Vranjes gore zaustavio Hazarda u prvom dijelu a jednom Lukakua.
Sta da je Vrancic igrao pa da je kojim slucajem on isto kao i Medunjanin ostavio protor De Bruyneu za udarac koji je rezultirao pogotkom?
Da je Hajrovic igrao i da se pokusavao ubacivati prema sredini da li bi onda kritikovali sto nije igrao Visca jer je brzi i jer je mozda mogao da iskoristi svoju brzinu za prolazak pored sporih bekova Belgije?
Jednostavno, previse je toga SBBKBB i u svakom slucaju bi opet bilo dosta nezadovoljnika koji bi nasli nesto da prigovore.
Pjanic gusi sam sebe. Zato sam napisao, slabom kur*cu i dlaka smeta. Pjanicu ne pase taktika, ne pase jer nema ko da ga pokriva u defanzivi, ne pase da igra 10-ku, ne pase jer previse defanzivno igra, ne pase jer previse desno igra.. Pa je*bem ga vise.. Koji klinac mu onda pase? Isto igra i u Romi pa tamo pruza daleko bolje partije nego u repki! Od utakmice sa Belgijom svako kritikovanje Pjanica je postalo u potpunosti opravdano dok se njegova igra u reprezentaciji ne popravi (posebno se misli na utakmice protiv jacih protivnika).

A ovaj dio sa Hadzicem i Kiprom me nisi dobro shvatio (ili se ja nisam dobro izrazio :mrgreen: ).
Napisao sam da ne shvatam ubacivanje Hadzica ali da shvatam zasto je poceo utakmicu sa cetvorkom pozada Kolasinac-Spahic-Sunjic-Bicakcic. I da je ta cetvorka vjerovatno pocela zbog mogucnosti da u velikom naletu popijemo neki glupi go iz kontre (kao sto smo primili protiv Kipra a kao sto smo mogli i da primimo u onoj odlucujucoj utakmici protiv Litvanije kad nam je zadnji igrac odbrane bio na 40-ak metara od njihovog gola i kad su nam nekoliko puta krenuli prema golu, samo sreca pa nisu znali).
Zato sam napisao da ne razumijem zasto je Hadzic usao u igru, jer smo imali 2-0 i nije bilo potrebe cuvati rezultat. Neposredno nakon ulaska Hadzica smo zabili i taj treci gol.
Naravno bas tako. Hajmo redom.
Ako se pogleda realno poslje utakmice. Tesko da bi Sunjic bio losiji od Ogija koji je bas puno grijesio ( iako je bio na vjetrometini zbog loseg srednjeg reda ) posebno jer je trebao snazan i visok stoper zbog Lukakua i tesko da bi Vrancic odigrao losije od Medunjanina koji nije skoro nista pokazao. Ako nista sigurno bi Vrancic puno vise trkacki pokazao u oba smjera a i kod njega je postojao takticki faktor iznenadjenja koje je isto mogao da upali. Kao sto sam pisao prije utakmica. Teska odluka za Mesu samo po meni bi Vrancic bio bolji izbor. Sto se tice Hajrovica on je pokazao vise u 20 minuta nego Visca u 90 minuta koji nije nista uradio osim te jedne pete za Dzeku. Visci brzina nije mogla pomoci ( kao sto se je i pisalo ovdje ) jer mu fali tehnika da odigra 1 na 1 protiv beka Belgije kvalitetno. Njemu brzina koristi protiv losijih reprezentacija kada se igra na njega dubinskim loptama i on njihove igrace pretrci. Hajrovic je jaci u svim tim elementima od njega sto se tice igre 1 na 1. Mada slazem se da je Visca poceo jer bi selektora "strucnjaci" ispljuvali da nije tako a i u formi je. Samo trebao ga je zamjeniti najkasnije oko 60 minuta a ne drzati do kraja.

Pjanic ne igra isto u Romi. Covjek igra centralnog veznog. Znaci spona obrane i napada. Ulazi duboko do zadnje linije i onda prenosi loptu kroz sredinu terena do napada i razigrava napadace. Defanzivno je sasvim solidan i nije statican kao neki. A ponekad zna i napraviti dobar potez napadacki. On nije klasicna desetka sto je morao da igra protiv Belgije. Bolje bi to Medo odigrao a Pjanic njegovu poziciju. Ostalo se slazemo.
Nego, si gledao utakmicu sinoć, kako Šunjić gubi zračne duele protiv vodoinstalatera?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2015, 14:06

Donnie Darko je napisao/la:Ne možete suditi o formacijama na osnovu utakmica protiv daleko superiornijih ekipa od nas, što Belgija sigurno jeste u ovom trenutku. Tako je Pape razmišljao poslije utakmice sa Argentinom, pa se odrekao najbolje formacije i znamo šta je poslije bilo.

Jedino Vranješa izbaciti. Budimo realni, nema on šta tražiti u prvih 11 ispred Šunjića ili Bičakčića. Znalo se to i prije utakmice sa Belgijom.
To je to :thumbup: :thumbup: :thumbup:
=\_1921_/=

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 14:20

Ajax je napisao/la:Utakmica protiv Austrije je bila prava. Znaci odlicne tri utakmice a zadnje dvije su mogle bolje. Ovdje pise 1000 ljudi. I svako je imao svoje zelje. Ja sam prije Belgije napisao ( sto se i vidi ovdje ) da bi trebao odigrati Sunjic kao i da ce Visca potpuno podbaciti ( jer se ocekuje da igra krilo ) i da bi trebao umjesto Medunjanina odigrati neko drugi desetku. ( po meni Vrancic ) Kao i da Pjanic nije taj igrac za tu poziciju. I tacno sve te cetiri stvari su se desile upravo tako kao sto sam i napisao. Izvoli pa pogledaj moje postove prije utakmice. Znaci nije nista slucajno ispalo da su bas ta trojica igraca odigrala lose nego se bas o tome pisalo.

To da Medunjanin gusi Pjanica to pisu oni koji kritikuju Pjanica ovdje. Medo je stetio cijelom timu jer je bio jedva prolazan ofanzivno i jako los defanzivno. Posto je igrao centralnog veznog trebao je da igra u oba smjera ( i defanzivno ) posebno protiv ovakve Belgije. Pjanic je trebao da odigra njegovu poziciju posto je bas to njegova pozicija - centralni vezni.

Nema teorije da je uveo Hadzica da sacuva rezultat. Pa bilo je vec 3:0 :roll: Kome je to Andora zabila gol a kamoli 4. Znaci taj argument nije tacan nego bas suprotno od toga. Osim toga Andora nije Kipar. Kipar je puno ozbiljnija reprezetacija.

Sto se Andore tice tu je neshvatljiva odluka da Vrancic odigra samo 10-tak minuta sto mu najvjerovatnije smanjuje mogucnost neke ozbiljne minutaze u zadnje dvije utakmice i opet ce igrati Medo u kakvoj god formi bio. Odlucio se je da da sansu Zecu na krilu ali ok to je bila njegova odluka i to je donekle ok. Hodzic je bolji igrac od Djurica tako da i to nema nikakve logike.

I ja nisam u nijednom postu napisao da je zasluzio negativnu ocjenu ukupno. U prve tri jako dobar ( 4 ) u zadnje dvije max. dobar ( 2-3 ). Znaci sve ukupno pozitivna ocjena.
Ajax po meni Mesa u zadnje dvije utakmice nema prolaznu ocjenu. Belgija izbor igraca i zamjene pogresne Andora je dobra samo u slucaju da je htio provjeriti tko ne moze ali ja mislim da bi ideja trebala biti da vidi tko moze. Necu puno o pozivima ali drasticno je pogrijesio i sto nema na spisku zamjenu za DM i tu losu odluku bi mi mogli platiti u buducnosti. Nazalost po mene zadnje dvije utakmice kecina i sto je jos gore sada sam sebi postavljam pitanje da li je njegovo znanje manje nego sto sam mislio. Da bi prosao ovaj ispit mora sada postati hazarder a ne znam da li je spreman za to. Trio u sredini protiv Walesa ce morati igrati Grahovac, Pjanic i Vrancic.
Ne vjerujem u ovakav izbor naseg trenera. Bojim se izbora Pjanic, Hadzic i Medunjanin i u tom slucaju imamo novog Safeta na djelu i valjat ce otvoriti karte po pitanju Mese. Od toga trena bi on za mene postao nepozeljan trener.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 07 sep 2015, 14:33

Ne vjerujem u ovakav izbor naseg trenera. Bojim se izbora Pjanic, Hadzic i Medunjanin i u tom slucaju imamo novog Safeta na djelu i valjat ce otvoriti karte po pitanju Mese. Od toga trena bi on za mene postao nepozeljan trener.
Od Safeta i njegovog pristupa ne može biti gori to je sigurno. Ali bio on pozeljan ili nepoželjan dok ovakva garnitura ljudi sjedi u savezu imaćemo uvijek selektora na isti kalup.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2015, 14:34

Pet utakmica,pet pripremnih perioda,to nije malo.
Jos uvijek nemamo prepoznatljiv stil i sistem igre,igramo smuseno,stihijski,na mahove,improvizujemo,ne mozemo drzati loptu u posjedu,lose stojimo defanzivno,lose trcimo i slabo pokrivamo prostor,osim Lulica....

I dalje nemamo zamjenu za desnog beka,zamjenu za zadnjeg veznog,nemamo dovoljno veznih igraca opcenito na koje se mozemo osloniti,na spisku je nekoliko beskorisnih ikebana koji su tu stelom.....

Pjanic,Bešić i Medunjanin su jedini veznjaci na koje se stvarno moze racunati i ni jedan nema odgovarajuce zamjene,Vrančić umjesto da se uigra i ukonponuje umjesto Medunjanina i da vec bude spreman za Wels i Kipar njemu se daje deset minuta radi reda,Salihovic se ne poziva uopste.......

Trecinu spiska i dalje ne kroji selektor,kao i cetvrtinu pocetnih sastava i izmjena.....I dalje se jasno guraju menadzerski igraci....

Pricekat cu jos ali nismo na pravom putu...ni blizu.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 07 sep 2015, 14:52

Ajax je napisao/la: Naravno bas tako. Hajmo redom.

Lukaku je bio, usudio bih se reci, neutralisan. Fellaini je poslije kornera glavom zabio za 1-1, De Bruyne za 2-1 i Hazard iz penala (koji je napravljen na Hazardu) za 3-1.
Znaci Lukaku je bio neutralisan i tako da ti zracni dueli (izuzev gola Fellainia) i nisu bili neki problem. Pitanje je samo koji je klinac rekao Vranjesu da cuva Fellainija kod tog kornera za 1-1.

Sta da Vrancic nista nije uspio pokazati? Da taj "faktor iznenadjenja" nije upalio? Onda bi kritikovali Bazdarevica sto je ostavio Medunjanina na klupi nakon maestralne partije protiv Izraela.

Visca je trebao da se ubacuje iz drugog plana no tu je zakazala vezna linija koja se nije istakla slanjem upotrebljivih dubinskih lopti. Tu opet dodjemo do onoga koji je to trebao da uradi a najvise je zakazao.

Ne bih se složio za Pjanića. On je jedino protiv Austrije probao igrati tu neku 10-ku i tu nije nista pokazao pa je u narednim utakmicama malo povucenije igrao.
Protiv Belgije je bas trebao da bude ispred Bešića i Medunjanina, da od njih dobija lopte i da uposljava napadace odnosno krilne vezne igrace. Samo tu je nastao problem jer se Pjanića nije moglo vidjeti. Da se radi o tako klasnom igraču kako ga mnogi od nas izdižu onda bi on uspio jednom da se izvuce i da napravi neki potez koji bi prelomio utakmicu u nasu korist. To je odlika igraca svjetske klase. Dzeko protiv Belgije u prvom dijelu dobije jednu, rekao bih polu-upotrebljivu loptu i uspije postici pogodak. Jer onaj pogodak je vise klasa Dzeke nego dobar centarsut Mujdze (jer ono je jako los centarsut bio). A Pjanića svaki iole jači vezni "stavi u džep" i nema ga nikako. Ali interesantno da mu se to desava samo u dresu reprezentacije.
Medunjanin mi je jedan od drazih igraca ali on trenutno nije igrac koji moze unaprijediti igru reprezentacije! Ja bi vise volio da se Hajrovic ustabili u Eibaru i da se njega stavi na "10-ku" pa da vidimo kako ce to izgledati (naravno da ga Bazdarevic upozori da svaku bezveze potrosenu loptu mora platiti 5.000 € :mrgreen: ;) ).
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 15:19

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Pitanje je samo koji je klinac rekao Vranjesu da cuva Fellainija kod tog kornera za 1-1.
Pa problem je sto Belgija ima previse visokih igraca. I opet bi njega zapao neki ako ne Fellaini onda Lukaku ili Kompany.
ne_znam_ko_sam je napisao/la:Protiv Belgije je bas trebao da bude ispred Bešića i Medunjanina, da od njih dobija lopte i da uposljava napadace odnosno krilne vezne igrace. Samo tu je nastao problem jer se Pjanića nije moglo vidjeti. Da se radi o tako klasnom igraču kako ga mnogi od nas izdižu onda bi on uspio jednom da se izvuce i da napravi neki potez koji bi prelomio utakmicu u nasu korist. To je odlika igraca svjetske klase.
Pa i Modric, Rakitic i naprimjer Nainggolan su igraci svjetske klase pa ne mogu odigrati desetku vrhunski kao ni Pjanic.
ne_znam_ko_sam je napisao/la:Medunjanin mi je jedan od drazih igraca ali on trenutno nije igrac koji moze unaprijediti igru reprezentacije! Ja bi vise volio da se Hajrovic ustabili u Eibaru i da se njega stavi na "10-ku" pa da vidimo kako ce to izgledati (naravno da ga Bazdarevic upozori da svaku bezveze potrosenu loptu mora platiti 5.000 € :mrgreen: ;) ).
Po meni je Vrancic bolji izbor a Hajrovic bi trebao igrati to desno krilo koje ulazi u sredinu. Mada ne kazem da bi bio los na desetki. Nazalost neznamo ni koliko moze da ponudi Vrancic da bi lakse govorili o tome. Hoce li biti kakve prijateljske prije Walesa ??

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2015, 15:26

Za nadati se da ce Pjanic uz Dzeku sad u Romi da proradi, trebaju nam njegovi potezi za Vels i Kipar !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 07 sep 2015, 15:28

Ja ne kontam ove sto napadaju Mesu sto nije stavio Grahovca ili Ančića da ih kao isproba. Pa nije bila prijateljska da ima pravo na 6 izmjena. Ušao je konzervativno u utakmicu sa punim repektom prema protivniku sa najjačim timom sto je za pohvaliti. Povreda Pjanica je bila nepredvidjena. Izmjena dzeke u pravo vrijeme i taktička a ubacivanje Vrancica sasvim dovoljna da se oproba varijanta pojačavanje sredine shodno da je Besica ne predviđeno ispao. Sta bi to Ančić pokazao u odbrani protiv Protivnika koji nije napada imao 90 minuta. Možda je mogao ostaviti Hadžića na klupi ali opet je išao konzervativnijom varijantom.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 16:57

Dado je napisao/la:Ja ne kontam ove sto napadaju Mesu sto nije stavio Grahovca ili Ančića da ih kao isproba. Pa nije bila prijateljska da ima pravo na 6 izmjena. Ušao je konzervativno u utakmicu sa punim repektom prema protivniku sa najjačim timom sto je za pohvaliti. Povreda Pjanica je bila nepredvidjena. Izmjena dzeke u pravo vrijeme i taktička a ubacivanje Vrancica sasvim dovoljna da se oproba varijanta pojačavanje sredine shodno da je Besica ne predviđeno ispao. Sta bi to Ančić pokazao u odbrani protiv Protivnika koji nije napada imao 90 minuta. Možda je mogao ostaviti Hadžića na klupi ali opet je išao konzervativnijom varijantom.
Bi li ti radije protiv Andore vidio na djelu Grahovca ili Hadzica? Da li je bilo logicnije ubaciti Vrancica ili Hadzica
na Pjanicevo mjesto? Da li je bilo logicno drugo poluvrijeme malo vidjeti Hodzica? Da li je godina dana dovoljno da se srede papiri Milicevicu i Marticu? Zasto nije bilo Vranjesa ovaj put ako je pozvan u zadnjoj reprezentativnoj akciji a od tada je otisao u bolji klub? Da li se protiv Andore mogao probati neki novi igrac i znati nesto vise nego prije ove utakmice? Ja na svako ovo pitanje imam drugacije vidjenje nego Mesa ili su mi neobicni njegovi odgovori na njih. Tako bi rekao u najmanju ruku. Daj boze da sam u krivu.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 07 sep 2015, 17:14

vrancic je trebao uci jos u prvoj tekmi nekada oko 60-min, ili nakon njihovog 3 gola, a ovu najmanje poluvrijeme.
slabi smo bili protiv belgije, mnoge stvari tu nisu stimali, jako lose odigrano i cudi me da ljudi pisu kako belgija nije odigrala nista posebno. imali su oni i u prvom poluvremenu jos 2 dobre sanse za da nam uvale (a vec dva uvalili), posjed lopte nas katastrofalnih 31%, u drugom mi dvije sanse, jedna medunjanina kada se lomio rezultat a oni isto 2-3 do treceg gola. odigrali smo jako losu utakmicu i treba to da nas brine, veoma bezmudni fudbal
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 17:16

Neki jos misle da je Sunjic bolji u skoku od Kompanya, Lukakua ili Fellainia, a uz to ga niko pretrcao ne bi. Pa frajer bi onda igrao u Realu ili Barci a ne bi tek ovo ljeto presao u fenjerasa Bundeslige.
Probao je Hadzica da vidi da li ista moze ofanzivno protiv Andore kada je u top formi, nema pritisak jer je vec bila dobijena utakmica i kada ima potpunu slobodu da igra ofanzivno. Pa nije Mesa retardiran da ne zna koju igra poziciju Hadzic. Mozda mu je htio dati zadnju sansu prije nego ga odyebe, al necemo znati zbog Besica.
Pozvao je sasvim dovoljno novih imena, i polako izbacuje ove koje treba izbaciti(Vrsajevic, treci golman). To se mora postepeno raditi, a ne ajmo probat sve odjednom, kao sto neki ovdje hoce.
Jos jednom da napomenem Hadzic, koji nazalost nije kvalitet za reprezentaciju, je toliko hvaljen na ovom forumu, cak se i pljuvao Susic jer ga ne poziva (sve ovo prije njegovog debija).
Nad tobom sunce najljepše sja

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 07 sep 2015, 17:21

dubrovnik je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ja ne kontam ove sto napadaju Mesu sto nije stavio Grahovca ili Ančića da ih kao isproba. Pa nije bila prijateljska da ima pravo na 6 izmjena. Ušao je konzervativno u utakmicu sa punim repektom prema protivniku sa najjačim timom sto je za pohvaliti. Povreda Pjanica je bila nepredvidjena. Izmjena dzeke u pravo vrijeme i taktička a ubacivanje Vrancica sasvim dovoljna da se oproba varijanta pojačavanje sredine shodno da je Besica ne predviđeno ispao. Sta bi to Ančić pokazao u odbrani protiv Protivnika koji nije napada imao 90 minuta. Možda je mogao ostaviti Hadžića na klupi ali opet je išao konzervativnijom varijantom.
Bi li ti radije protiv Andore vidio na djelu Grahovca ili Hadzica? Da li je bilo logicnije ubaciti Vrancica ili Hadzica
na Pjanicevo mjesto? Da li je bilo logicno drugo poluvrijeme malo vidjeti Hodzica? Da li je godina dana dovoljno da se srede papiri Milicevicu i Marticu? Zasto nije bilo Vranjesa ovaj put ako je pozvan u zadnjoj reprezentativnoj akciji a od tada je otisao u bolji klub? Da li se protiv Andore mogao probati neki novi igrac i znati nesto vise nego prije ove utakmice? Ja na svako ovo pitanje imam drugacije vidjenje nego Mesa ili su mi neobicni njegovi odgovori na njih. Tako bi rekao u najmanju ruku. Daj boze da sam u krivu.
Ja generalno mislim da Andora nije nikakva provjera kvaliteta. Jeste možda je mogao da ubaci Vrančića ranije a isprobavanja Grahovca nebi uopste dale pravu sliku o igraču kao sto uostalom ni ubacivanje Vrančića nije oslikalo profil tog igrača.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 17:36

Pa cemu je onda sluzilo ubacivanje Hadzica? Sada ce svi reci mora igrati Hadzic jer Grahovac nije isproban a od ulaska Hadzica nismo 3 pasa sastavili a on nije nikom oduzeo loptu. Ako ova utakmica nije mjerodavna da nam da odgovor o mogucnostima Grahovca nesumnjivo nam je dala odgovor da Hadzic ne moze. Znaci ponovno ubacivanje Hadzica u igru bi meni srusilo zadnje iluzije o Mesi. Ako uopce vise i postoje?

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 07 sep 2015, 17:51

dubrovnik je napisao/la:Pa cemu je onda sluzilo ubacivanje Hadzica? Sada ce svi reci mora igrati Hadzic jer Grahovac nije isproban a od ulaska Hadzica nismo 3 pasa sastavili a on nije nikom oduzeo loptu. Ako ova utakmica nije mjerodavna da nam da odgovor o mogucnostima Grahovca nesumnjivo nam je dala odgovor da Hadzic ne moze. Znaci ponovno ubacivanje Hadzica u igru bi meni srusilo zadnje iluzije o Mesi. Ako uopce vise i postoje?
Ja nekako imam dojam da njega Mesa "gotivi ", zbog čega to samo on i dragi Bog znaju i da će se Hadžić još dugo ili barem za vrijeme Mesina mandata u većoj ili manjoj mjeri nastaviti forsirati u reprezentaciji.
Do Hadžića je morao isprobati najmanje još 5 igrača na toj poziciji (igračkog kadra ne manjka -volje od strane selektora i stručnog štaba u pogledu sređivanja papirilogije itekako)
Taj čovjek do sad u reprezentaciji nije pokazao ništa, forsirao se u utakmicama gdje smo imali veći posjed lopte pa se mogao veoma uspješno sakriti iza Pjanica, Besica i ostalih.
Međutim, imam dojam da Mesa njega ne gleda na taj način i da ga ima u krugu od nekih 15-tak igrača. Daj Bože da griješim.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 sep 2015, 17:55

dubrovnik je napisao/la:Pa cemu je onda sluzilo ubacivanje Hadzica? Sada ce svi reci mora igrati Hadzic jer Grahovac nije isproban a od ulaska Hadzica nismo 3 pasa sastavili a on nije nikom oduzeo loptu. Ako ova utakmica nije mjerodavna da nam da odgovor o mogucnostima Grahovca nesumnjivo nam je dala odgovor da Hadzic ne moze. Znaci ponovno ubacivanje Hadzica u igru bi meni srusilo zadnje iluzije o Mesi. Ako uopce vise i postoje?
Mislis da bi sa Grahovcem odjednom zaigrali kao Barcelona? Isto bi izgledalo, utakmica je bila rjesena, cekao se samo kraj utakmice i izbjegavali smo povrede i kartone. Dobro, ovo drugo nije do kraja uspjelo ali nije poenta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2015, 18:18

calcio je napisao/la:
Mislis da bi sa Grahovcem odjednom zaigrali kao Barcelona? Isto bi izgledalo, utakmica je bila rjesena, cekao se samo kraj utakmice i izbjegavali smo povrede i kartone. Dobro, ovo drugo nije do kraja uspjelo ali nije poenta.
Pa ja ne znam zasto to vecina pisete. Mi nemamo DM a nekolicina propitiva kvalitet Grahovca. Pa nije mu Matic konkurent pa je njegov poziv nepotreban. Mi smo jucer bili u slicnoj situaciji kao i u Izraelu samo na drugoj poziciji. Nakon kartona Besicu nije bilo igraca koji igra negovu poziciju na klupi. To je sramotno i zamisli da je bila kakva bitna utakmica i kvalitetan protivnik na sto bi to slicilo. Ja samo to govorim i zelim da se to prestane dogadjati. Puna mi je vise pipa dokazivati da je nebo plavo. Pa ovakve stvari rade samo amateri i tu je kraj. Kakvu Barcelonu spominjes kad je igra na razini Leotara.
Na klupi mora biti DM i on ne smije mijenjati Pjanica. Ako se to dogadja Safet nam se smije. Eto toliko.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 18:24

Kako ocekujete da vidimo kvalitet defanzivnog veznog protiv Andore?
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, boatenkk, Brazzzoo123, Coolpanda24, Google Adsense [Bot], hurem, kakarut, Kobayashi, ovisnik i 85 gostiju.