Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 sep 2015, 16:11

Fidelis je napisao/la:Najjadnije od svega sto smetljari ne pljuju Muhameda zbog toga sto je uradio vec ga pljuju zato sto njima nije dao izjavu.
Jos jednom se jasno pokazuje koliko je Emir Spahic bio upravu ignorisuci ovaj hamelj.
Ma ja. Hajmo mi uvijek biti seljaci ti nam je u krvi izgleda.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 07 sep 2015, 16:19

Kao da bi ga Englezi tu nešto i pitali, napisali bi šta im je ćejf i tačka. Ali ovo je baš smiješno, mislim šta bi ga ovaj novinar i pitao da se on kojim slučajem zaustavio? "Ej, šta ti bi pa gađa žvakom protivničkog igrača?" ili "Ej kako komentarišeš svoj potez?" Mislim, nema logike. Novinarski posao je da istražuje i prezentuje javnosti nepoznate informacije, a ne da dolijeva ulje na vatru u situaciji u kojoj ništa novo nismo mogli saznati.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 07 sep 2015, 16:26

Ono sto je sada vazno, je da Besic shvati da je napravio mega glupost i pokazao nepostovanje prema reprezentaciji i navijacima..
Nazalost, toj glupsti su prethodila davljenja igraca, ulasci u konflikte, grubio startovi...sve je upucivalo da bi se moglo desiti nesto ovako, dakle, ne radi se o trenutku nesmotrenosti, afektu, nego o karakteru koji je sklon ovim stvarima.
Ne znam da li mu je Mesa, na vrijeme, skrenuo paznju da koriguje svoje ponasanje na terenu, ako nije , sada je vrijeme za najozbiljniji razgovor.
Sto se tice prolaska pored novinara,bilo bi pristojno i profesionalno da je dao izjavu, jer njega, za razliku od Spahica, ti novinari ne sahranjuju svaki dan, nego pisu hvalospjeve.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 07 sep 2015, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 07 sep 2015, 16:27

Pa naslov se takav pise upravo radi posjete, da se cita.
Da se napisalo "Igrac Evertona napravio amaterski potez", kao da bi iko citao. Logika, nista vise.

Meni je jedino interesantno da mi slabo ucimo na svojim greskama, na tudjim nikako, i bojim se da cemo opet ponavljati greske koje ce nas kostati u utakmicama.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 sep 2015, 16:31

DragonGirl je napisao/la:Kao da bi ga Englezi tu nešto i pitali, napisali bi šta im je ćejf i tačka. Ali ovo je baš smiješno, mislim šta bi ga ovaj novinar i pitao da se on kojim slučajem zaustavio? "Ej, šta ti bi pa gađa žvakom protivničkog igrača?" ili "Ej kako komentarišeš svoj potez?" Mislim, nema logike. Novinarski posao je da istražuje i prezentuje javnosti nepoznate informacije, a ne da dolijeva ulje na vatru u situaciji u kojoj ništa novo nismo mogli saznati.
Ja ne znam jel tebi jasno da je ovo sto je on uradio bilo samo pitanje trenutka. Izbjegao je za nesportsko ponasanje u dresu reprezentacije par puta crveni karton. Zasto se ovo ne bi ponovilo ako javnost ne reaguje?

Niko ne doljeva ulje na vatru. Kod vas je diskusija doljevanje ulja na vatru, svako ima pravo da pise tekst koji zeli i izrazi svoje misljenje. Ne moramo svi isto misliti..

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 07 sep 2015, 16:44

You can take the SELJAČINA out of the selo, but you can't take the selo out of the SELJAČINA.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 sep 2015, 16:52

Ja ne vidim nikakvih problema u tome da novinar iznese svoje vidjenje gluposti koje je ucinio Besic.
Nasi novinari su od svakog igraca pravili novog Maradonu i to nikome ne smeta.
Ali cim kritikuju nasa javnost pocne da se buni, kao sta to novinarcic napda naseg zmaja, idola, heroja itd itd.
Trebamo svi kao narod nauciti primati kritike kad ih zasluzimo, a Besic ih zasluzuje u ovom momentu.

Novinarima nije u zadatku da odrzavaju mir u reprezentaciji. Za to postoje treneri, strucni stab.
Nasi novinari su zlato kako se na otoku i u Spaniji igraci vjesaju svake sedmice.
Pa niko ne place zbog toga.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2015, 17:20

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:Nasi novinari su od svakog igraca pravili novog Maradonu i to nikome ne smeta.
Ali cim kritikuju nasa javnost pocne da se buni, kao sta to novinarcic napda naseg zmaja, idola, heroja itd itd.
Trebamo svi kao narod nauciti primati kritike kad ih zasluzimo, a Besic ih zasluzuje u ovom momentu.
Zašto onda ne idu po redu? Imaju igrači koje treba kritikovati prije Bešića, a oni im traže alibi i opravdanja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 07 sep 2015, 17:22

tuzlak1987 je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Kao da bi ga Englezi tu nešto i pitali, napisali bi šta im je ćejf i tačka. Ali ovo je baš smiješno, mislim šta bi ga ovaj novinar i pitao da se on kojim slučajem zaustavio? "Ej, šta ti bi pa gađa žvakom protivničkog igrača?" ili "Ej kako komentarišeš svoj potez?" Mislim, nema logike. Novinarski posao je da istražuje i prezentuje javnosti nepoznate informacije, a ne da dolijeva ulje na vatru u situaciji u kojoj ništa novo nismo mogli saznati.
Ja ne znam jel tebi jasno da je ovo sto je on uradio bilo samo pitanje trenutka. Izbjegao je za nesportsko ponasanje u dresu reprezentacije par puta crveni karton. Zasto se ovo ne bi ponovilo ako javnost ne reaguje?

Niko ne doljeva ulje na vatru. Kod vas je diskusija doljevanje ulja na vatru, svako ima pravo da pise tekst koji zeli i izrazi svoje misljenje. Ne moramo svi isto misliti..
Ova situacija je sama po sebi dovoljno ozbiljna i poučna da nikakvi novinari tu nemaju potrebe reagovati. Sve je jasno, sve je poznato, nema ništa skriveno i mediji tu nemaju šta ni čeprkati ni iznijeti novo. Jedino što mogu je svojim senzacionalističkim naslovima i linčom doprinijeti da situacija bude još gora. Neće ga i ne mogu prevaspitati ni oni niti javnost, to treba da radi mnogo uži krug ljudi i u miru.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 sep 2015, 17:27

Amater koji je isprovocirao Bešića
Znate li ko je Victor Rodriguez?
Prije 5min, E. Škorić
Muhamed Bešić napravio je u sinoćnjem meču protiv Andore prvoklasnu glupost.

:puke: :puke:
Don't believe the hype.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 sep 2015, 17:29

Je li onaj andorac sto ga je Besic pogodio zvakom jos uvijek na intenzivnoj? Sta kazu doktori, hoce li se oporaviti? Hoce li moci nastaviti karijeru?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2015, 17:32

DragonGirl je napisao/la:Ova situacija je sama po sebi dovoljno ozbiljna i poučna da nikakvi novinari tu nemaju potrebe reagovati. Sve je jasno, sve je poznato, nema ništa skriveno i mediji tu nemaju šta ni čeprkati ni iznijeti novo. Jedino što mogu je svojim senzacionalističkim naslovima i linčom doprinijeti da situacija bude još gora. Neće ga i ne mogu prevaspitati ni oni niti javnost, to treba da radi mnogo uži krug ljudi i u miru.
Novinari treba da reaguju, ovo je incident o kojem se mora pričati i koji se ne može gurnuti pod tepih. Ono što smeta je činjenica da nemaju isti tretman za sve igrače. Kad Spahić radi pizdarije većina novinara mu traži patetična opravdanja tipa 'branio je brata' i slično, kad Pjanić ne može da se sastavi sa loptom pola kvalifikacija, opet mu traže opravdanja, pozicija i slično. Ss.ba je jedini portal koji piše o tim problemima, jedini su koji se usude da napišu da je Spahić kabadahija, da je Pjanić ponovo podbacio, da je Bešić napravio glupost i slično... Kad ostali mediji dođu u tu ravan, svi će paziti kako se ponašaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 sep 2015, 17:35

Dzeko je navijaca hvatao za gusu ispred stadiona. Spahic se tukao sa redarima, laktovima namjerno udarao protivnike. Salihovic je sudiji opsovao majku i zbog toga propustio pola kvalifikacija. Lulic je zbog gluposti zaradio crveni kada smo se vracali u utakmicu u barazu.
Svi ponekad naprave neku glupost. Siguran sam da ste i vi nekad napravili neku glupu gresku.
Eto dobio je Besic kritike zbog greske , a sada dosta. Idemo dalje i necemo pretjerivati.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 sep 2015, 17:36

calcio je napisao/la:Je li onaj andorac sto ga je Besic pogodio zvakom jos uvijek na intenzivnoj? Sta kazu doktori, hoce li se oporaviti? Hoce li moci nastaviti karijeru?
Najnovije vijesti kazu da je moguce da ce ostati paralizovan, hirurskim putem su morali ukloniti zvaku sa kraljeznice.
Don't believe the hype.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 sep 2015, 17:45

akisarajevo92 je napisao/la:
calcio je napisao/la:Je li onaj andorac sto ga je Besic pogodio zvakom jos uvijek na intenzivnoj? Sta kazu doktori, hoce li se oporaviti? Hoce li moci nastaviti karijeru?
Najnovije vijesti kazu da je moguce da ce ostati paralizovan, hirurskim putem su morali ukloniti zvaku sa kraljeznice.
Izgleda da je bilo rijec o dum-dum zvakacoj gumi, Besic je pred utakmicu narezao nozem da bi napravila sto vecu stetu.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 07 sep 2015, 17:49

Virtu4l je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ova situacija je sama po sebi dovoljno ozbiljna i poučna da nikakvi novinari tu nemaju potrebe reagovati. Sve je jasno, sve je poznato, nema ništa skriveno i mediji tu nemaju šta ni čeprkati ni iznijeti novo. Jedino što mogu je svojim senzacionalističkim naslovima i linčom doprinijeti da situacija bude još gora. Neće ga i ne mogu prevaspitati ni oni niti javnost, to treba da radi mnogo uži krug ljudi i u miru.
Novinari treba da reaguju, ovo je incident o kojem se mora pričati i koji se ne može gurnuti pod tepih. Ono što smeta je činjenica da nemaju isti tretman za sve igrače. Kad Spahić radi pizdarije većina novinara mu traži patetična opravdanja tipa 'branio je brata' i slično, kad Pjanić ne može da se sastavi sa loptom pola kvalifikacija, opet mu traže opravdanja, pozicija i slično. Ss.ba je jedini portal koji piše o tim problemima, jedini su koji se usude da napišu da je Spahić kabadahija, da je Pjanić ponovo podbacio, da je Bešić napravio glupost i slično... Kad ostali mediji dođu u tu ravan, svi će paziti kako se ponašaju.
Slučaj Bešić se teško može porediti i sa slučajem Spahić i sa slučajem Pjanić uz prostog razloga što se priče i pričice o ovoj dvojici provlače već duže vrijeme i sve je to uglavnom nešto vidio ovaj, rekao onaj, moglo bi ovako, ne bi moglo onako itd. Fazon je što se ovdje, konkretno nema šta gurati pod tepih kad se sve zna. I ko je šta uradio i kakve su posljedice i kakva je situacija, a ona je kristalno jasna, napravio je groznu stvar koja neće proći bez sankcija i sada u miru treba da se pozabavi time i posljedicama svoga postupka. Neće njega nijedan novinar natjerati da se preispita, može ga natjerati jedino savjest, razgovor sa selektorom i ljudima koji mu mogu pomoći. U njegovom slučaju ne vidim, ama baš nikakvu ulogu uplitanja kojekakvih novina i portala.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 07 sep 2015, 17:52

slika

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 07 sep 2015, 18:59

Meni nije samo jasno zbog čega toliko "pišanja" po Muhamedu zbog crvenog,dobio pa dobio sta onda nije ni prvi ni zadnji, bilo je i gorih stvari pa se nije pisalo
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2015, 19:08

slika

Smecari, za lajk bi guzicu dali.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 19:37

xxh2o je napisao/la:Meni nije samo jasno zbog čega toliko "pišanja" po Muhamedu zbog crvenog,dobio pa dobio sta onda nije ni prvi ni zadnji, bilo je i gorih stvari pa se nije pisalo
Pisanje je zato jer osim Dzeke jedino za njegovu poziciju nemamo pravu zamjenu. Neki kazu da je za to kriv selektor. Neki krive malu bazu igraca kao nemamo boljih, mi smo malo bla bla bla bla. A i jedni i drugi znaju da smo bez njega puno losiji. Znaci da je to uradio bilo koji igrac osim Dzeke i Besica nebi bilo ovakvih reakcija.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, jasmin10, zastitaIdentiteta i 30 gostiju.