Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bosnas_
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bosnas_ » 07 sep 2015, 08:23

Mesa je u ovom dvomecu pokazao svoje nedostatke,to je evidentno. Iz ovih utakmica mora izvuci pouku,inace ne znam kako on sa ovim igrama misli pobjediti Vels i Kipar!? Po meni igra u ovom dvomecu je morala biti puno bolja, ali opet kako ce biti bolja kad u ekipi igraju Zec,Hadzic,desnog beka Bicakcic itd. ? experiment Mese nije uspio i to treba javno reci. Odavno nismo losiju utakmicu odigrali u Zenici,i to protiv amatera... da se hoce bar vratiti Zukanovic,koji moze igrati vise pozicija u timu,pa i zadnjeg veznog... kako god,nisam optimista za naredne utakmice u Oktobru..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 sep 2015, 09:04

Lose tekme po pitanju selektora, vrlo lose. Nadam se da je svjestan nedostataka i da ce iste ispraviti inace nam nema baraza.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 09:15

bosnas_ je napisao/la:Mesa je u ovom dvomecu pokazao svoje nedostatke,to je evidentno. Iz ovih utakmica mora izvuci pouku,inace ne znam kako on sa ovim igrama misli pobjediti Vels i Kipar!? Po meni igra u ovom dvomecu je morala biti puno bolja, ali opet kako ce biti bolja kad u ekipi igraju Zec,Hadzic,desnog beka Bicakcic itd. ? experiment Mese nije uspio i to treba javno reci. Odavno nismo losiju utakmicu odigrali u Zenici,i to protiv amatera... da se hoce bar vratiti Zukanovic,koji moze igrati vise pozicija u timu,pa i zadnjeg veznog... kako god,nisam optimista za naredne utakmice u Oktobru..
Upravo tako. Da smo bar imali srece sa drugim rezultatima. Ali **** ga tako to biva to je poznata stvar. Kada se igras i ne ides sa 100% u utakmice, eksperimentises. Kasnije se je tesko vaditi i ocekivat "logicne" rezultate.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2015, 09:24

Papeta ste prozivali mjesecika radi Zeca, sad kad ga Mesa zove ne valja. Pa de odlucite se. :roll:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 07 sep 2015, 09:41

stvarno ........kad procitam komentare ovdje zapitam se treba li nama reprezentacija uopste . i onda se cudimo zasto nece vaha , zasto nece dusko ovaj onaj . popljuvali bi mi bekenbauera da dodje za dva mjeseca.

svi sve znaju a veze niko ni o cemu nema . vic o nasem drustvu : Pitaju cigu zna li svirati klavir . kaze on , mozda i znam nisam nikad probao ..

sve primarijusi i akademici ... strucnjaci za sve ...i nista

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 09:45

Tako je. Puno forumasa je pozivalo Zeca, Djurica, Mahmutovica i Hodzica ( kako koji i kako koga naravno ) kao igrace koji trebaju dobiti svoju sansu jer je svakome bilo evidentno da dvojica napadaca nisu dovoljna nego cetvorica ( sto se je i pokazalo na kraju kao tacno nazalost kada smo ostali bez napadaca ) ako se razmislja na duze staze i ne kocka se sa povredama. Naravno preko 90% tih ljudi je zeljelo da vide te nabrojane igrace na poziciji napadaca a ne krila. To se podrazumjeva. I poslje da se ih poziva prema zaslugama. Znaci kao Prcica. Eto ti dvije utakmice nisi zadovoljio. Cekaj u redu na novu priliku - do tebe je. Napreduj u svom klubu i mozda zasluzus opet sansu. I na kraju se je pozvao Djurica kojega je daleko najmanji broj njih pozivao ovdje i koji nije nesto bas zadovoljio. Zec je trebao da igra u vrhu napada protiv onih amatera a ne da se trosi na krilu. Ne moze i Vedo i on. Bolje da je dao svakom po poluvrijeme nego ovako.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 sep 2015, 09:49, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2015, 09:47

Mi smo jedina repka u kojoj su centralni veznjaci bekovi, napadaci krila, bekovi zadnji vezni,.....
=\_1921_/=

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 09:52

invincible1921 je napisao/la:Mi smo jedina repka u kojoj su centralni veznjaci bekovi, napadaci krila, bekovi zadnji vezni,.....
I centralni vezni - zadnji vezni.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 07 sep 2015, 09:56

Sumnjam da ce Bazdarevic dobiti otkaz ukoliko ne uspijemo izboriti plasman na EP. Pred njega je postavljen dosta tezak zadatak i za sada mu rezultati idu u korist. Dvije pobjede protiv Andore, pobjeda protiv Izraela i poraz od Belgije u gostima. U prve 4 utakmice smo izgubili previse bodova i sada je jako tesko stici ostale.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2015, 09:58

Ajax je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Mi smo jedina repka u kojoj su centralni veznjaci bekovi, napadaci krila, bekovi zadnji vezni,.....
I centralni vezni - zadnji vezni.
Dobro to su već detaljnije razrade, ovo moje je ustaljeno godinama :D

Nije belaj sto neko ne valja...govorili smo daj ovog daj onog ako ne valja noga i cao dok se opet ne pokaze. Međutim smijesno je da se nekom ne da šansa čak i kad mu je moraš dat. Pape vs Izrael, nemamo napadača, što bi zvao novog igraćemo bez napadača....Meša ponavalja njegove greške bukvalno ima 15 igrača sa kojima krpi sve pozicije....

Moja najveća zamjerka pored toga je što fraer toliko ziheraski igra da je to za nepovjerovat :crazy:
=\_1921_/=

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 10:08

Dobar posao je Mesa uradio u prve tri utakmice i izgledalo je kao da izvlaci maksimum iz onoga sto ima na raspolaganju. U ove zadnje dvije i ne bas. Mogao je on to i bolje sigurno. I protiv Belgije i protiv Andore.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2015, 10:10

Goalgetter je napisao/la:Papeta ste prozivali mjesecika radi Zeca, sad kad ga Mesa zove ne valja. Pa de odlucite se. :roll:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma jarane vidis da je logika samo nek se pljuje
Nad tobom sunce najljepše sja

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2015, 10:36

Ajax je napisao/la:Dobar posao je Mesa uradio u prve tri utakmice i izgledalo je kao da izvlaci maksimum iz onoga sto ima na raspolaganju. U ove zadnje dvije i ne bas. Mogao je on to i bolje sigurno. I protiv Belgije i protiv Andore.
Dok se ne pokaze u narednom periodu Austirju i Izrael cu prepisat pocetnoj euforiji i osvjezenju u repci
=\_1921_/=

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 07 sep 2015, 10:48

U nas je uvijek sto ovog sto nije ovog, a mogao je i ovog, nadam se samo da se do Welsa barem pola nasih dosegnuti barem minimalni nivo forme i da ce nas sreca posluziti, a problem nije u selektoru, problem je u nasoj limitiranosti i tu se nema sta puno raspravljat, na papiru smo bolji i od Welsa i od Cipra a to treba dokazati na terenu...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 07 sep 2015, 10:58

Ajax je napisao/la:Dobar posao je Mesa uradio u prve tri utakmice i izgledalo je kao da izvlaci maksimum iz onoga sto ima na raspolaganju. U ove zadnje dvije i ne bas. Mogao je on to i bolje sigurno. I protiv Belgije i protiv Andore.
Hajd ne zaje*bavaj i ti vise. :mrgreen:
Covjek ima 3 pobjede iz 4 oficijelne utakmice + remi sa Austrijom (za koji mu je trener Austrije priznao da mu je unistio planove i nije nikako dopustio da razviju svoju igru) a Austrija je jedno od najpozitivnijh iznenadjenja u ovim kvalifikacijama.

Protiv Belgije su igrali isti oni koji su donijeli pobjedu protiv Izraela (koji nas je kod kuce uzeo 3-0) i za vecinu nas je to bila ta "idealna" prva 11-orka.
Kako je on mogao znati da ce 3-4 igraca podbaciti i da ce neke amaterske poteze/greske napraviti?
Jako bezobrazno je njega optuzivati za takve stvari.
Svi smo drkali i trazili da igramo 4-2-3-1 jer nam ta formacija najbolje leži i eto pokazalo se protiv Belgije kako nam leži. Onda je ispalo da je Višća kriv, da je Vranješ kriv, da je Medunjanin kriv jer guši Pjanića...
E je*bi ga, slabom kur*cu i dlaka smeta.

Sto se Andore tice, sve poteze mogu da razumijem osim Hadzica. Ja bi isto kao i ti više volio da je Vrancic dobio priliku da se malo više pokaže.
Igralo se na pobjedu i nije zelio da mu se desi samar koji se Susicu desio protiv Kipra (kontre) i zato su igrala, tako reci, 4 stopera. Andora se ipak skroz zacepila i samo im je vazno bilo ne primiti "jos jedan" gol. Svi smo vidjeli kako su grubo i supacki igrali (provocirali citavo vrijeme) tako da je jako tesko nesto posebno iz te utakmice izvuci.

Sve u svemu Bazdarevic je do sada zasluzio pozitivnu ocjenu, pogotovo ako uzmemo u obzir kakvu ekipu je preuzeo i u kakvoj formi su (bili) igraci, posebno oni koji su trebali biti odnosno bili nosioci igre i za vrijeme Sušićevog mandata.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 11:14

Utakmica protiv Austrije je bila prava. Znaci odlicne tri utakmice a zadnje dvije su mogle bolje. Ovdje pise 1000 ljudi. I svako je imao svoje zelje. Ja sam prije Belgije napisao ( sto se i vidi ovdje ) da bi trebao odigrati Sunjic kao i da ce Visca potpuno podbaciti ( jer se ocekuje da igra krilo ) i da bi trebao umjesto Medunjanina odigrati neko drugi desetku. ( po meni Vrancic ) Kao i da Pjanic nije taj igrac za tu poziciju. I tacno sve te cetiri stvari su se desile upravo tako kao sto sam i napisao. Izvoli pa pogledaj moje postove prije utakmice. Znaci nije nista slucajno ispalo da su bas ta trojica igraca odigrala lose nego se bas o tome pisalo.

To da Medunjanin gusi Pjanica to pisu oni koji kritikuju Pjanica ovdje. Medo je stetio cijelom timu jer je bio jedva prolazan ofanzivno i jako los defanzivno. Posto je igrao centralnog veznog trebao je da igra u oba smjera ( i defanzivno ) posebno protiv ovakve Belgije. Pjanic je trebao da odigra njegovu poziciju posto je bas to njegova pozicija - centralni vezni.

Nema teorije da je uveo Hadzica da sacuva rezultat. Pa bilo je vec 3:0 :roll: Kome je to Andora zabila gol a kamoli 4. Znaci taj argument nije tacan nego bas suprotno od toga. Osim toga Andora nije Kipar. Kipar je puno ozbiljnija reprezetacija.

Sto se Andore tice tu je neshvatljiva odluka da Vrancic odigra samo 10-tak minuta sto mu najvjerovatnije smanjuje mogucnost neke ozbiljne minutaze u zadnje dvije utakmice i opet ce igrati Medo u kakvoj god formi bio. Odlucio se je da da sansu Zecu na krilu ali ok to je bila njegova odluka i to je donekle ok. Hodzic je bolji igrac od Djurica tako da i to nema nikakve logike.

I ja nisam u nijednom postu napisao da je zasluzio negativnu ocjenu ukupno. U prve tri jako dobar ( 4 ) u zadnje dvije max. dobar ( 2-3 ). Znaci sve ukupno pozitivna ocjena.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 sep 2015, 11:24, ukupno mijenjano 3 puta.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2015, 11:20

Goalgetter je napisao/la:Papeta ste prozivali mjesecika radi Zeca, sad kad ga Mesa zove ne valja. Pa de odlucite se. :roll:
Prcic :lol:

Daj Boze da on u Torinu uspije, pa da i na njega racunamo u buducnosti.

Zec, Djuric, Anel, Vrancic sinoc sasvim OK s obzirom na minutazu i kakva je utakmica.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 07 sep 2015, 11:24, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2015, 11:23

Elegant je napisao/la: Daj Boze da on u Torinu uspije, pa da i na njega racunamo u buducnosti.

Zec, Djuric, Anel sinoc sasvim OK nema se sta prigovoriti.
Pruzili su Andori dobar otpor, njihovo poluvrijeme 0:0, bare-bare sa velesilom, nije slucajnost.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 07 sep 2015, 11:53

Nije Mesa glup i sigurno ima neki razlog zasto je pravio te poteze. Tesko je preuzeti ekipu u pola kvalifikacija, imas dva boda a od tebe se ocekuje da dohvatis barem baraz. Ekipa ti je u fazi raspada u svakom smislu, i ja licno ne bih mnogo mjenjao. Treba realno reci da mi imamo jednog pravog igraca, svjetskog kalibra, dva dobra igraca za najveci nivo, a ostalo je prosjek. Druga stvar je sto mi pravimo neke igracine od Lulica, Besica, Kolasinca... Nasa sansa i najveca snaga je jak kolektiv, ogromna borba i srcanost na terenu, navijaci. To smo izgubili u ovom ciklusu i rezultat je kakav jeste.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 07 sep 2015, 11:59

Ajax je napisao/la:Ovdje pise 1000 ljudi. I svako je imao svoje zelje. Ja sam prije Belgije napisao ( sto se i vidi ovdje ) da bi trebao odigrati Sunjic kao i da ce Visca potpuno podbaciti ( jer se ocekuje da igra krilo ) i da bi trebao umjesto Medunjanina odigrati neko drugi desetku. ( po meni Vrancic ) Kao i da Pjanic nije taj igrac za tu poziciju. I tacno sve te cetiri stvari su se desile upravo tako kao sto sam i napisao. Izvoli pa pogledaj moje postove prije utakmice. Znaci nije nista slucajno ispalo da su bas ta trojica igraca odigrala lose nego se bas o tome pisalo.
To da Medunjanin gusi Pjanica to pisu oni koji kritikuju Pjanica ovdje. Medo je stetio cijelom timu jer je bio jedva prolazan ofanzivno i jako los defanzivno. Posto je igrao centralnog veznog trebao je da igra u oba smjera ( i defanzivno ) posebno protiv ovakve Belgije. Pjanic je trebao da odigra njegovu poziciju posto je bas to njegova pozicija - centralni vezni.
Nema teorije da je uveo Hadzica da sacuva rezultat. Pa bilo je vec 3:0 :roll: Kome je to Andora zabila gol a kamoli 4. Znaci taj argument nije tacan nego bas suprotno od toga. Osim toga Andora nije Kipar. Kipar je puno ozbiljnija reprezetacija.
Naravno, to i jeste smisao foruma. Da se razmjenjuju misljenja.
Ko kaze da bi mi bolje odigrali da su igrali Sunjic, Vrancic i Hajrovic? Mozda bi onda odmah na pocetku u onoj situaciji Hazard pretrcao Sunjica i centrirao Lukakuu za pogodak za 1-0? Jer ako se ne varam jednom je Vranjes gore zaustavio Hazarda u prvom dijelu a jednom Lukakua.
Sta da je Vrancic igrao pa da je kojim slucajem on isto kao i Medunjanin ostavio protor De Bruyneu za udarac koji je rezultirao pogotkom?
Da je Hajrovic igrao i da se pokusavao ubacivati prema sredini da li bi onda kritikovali sto nije igrao Visca jer je brzi i jer je mozda mogao da iskoristi svoju brzinu za prolazak pored sporih bekova Belgije?
Jednostavno, previse je toga SBBKBB i u svakom slucaju bi opet bilo dosta nezadovoljnika koji bi nasli nesto da prigovore.
Pjanic gusi sam sebe. Zato sam napisao, slabom kur*cu i dlaka smeta. Pjanicu ne pase taktika, ne pase jer nema ko da ga pokriva u defanzivi, ne pase da igra 10-ku, ne pase jer previse defanzivno igra, ne pase jer previse desno igra.. Pa je*bem ga vise.. Koji klinac mu onda pase? Isto igra i u Romi pa tamo pruza daleko bolje partije nego u repki! Od utakmice sa Belgijom svako kritikovanje Pjanica je postalo u potpunosti opravdano dok se njegova igra u reprezentaciji ne popravi (posebno se misli na utakmice protiv jacih protivnika).

A ovaj dio sa Hadzicem i Kiprom me nisi dobro shvatio (ili se ja nisam dobro izrazio :mrgreen: ).
Napisao sam da ne shvatam ubacivanje Hadzica ali da shvatam zasto je poceo utakmicu sa cetvorkom pozada Kolasinac-Spahic-Sunjic-Bicakcic. I da je ta cetvorka vjerovatno pocela zbog mogucnosti da u velikom naletu popijemo neki glupi go iz kontre (kao sto smo primili protiv Kipra a kao sto smo mogli i da primimo u onoj odlucujucoj utakmici protiv Litvanije kad nam je zadnji igrac odbrane bio na 40-ak metara od njihovog gola i kad su nam nekoliko puta krenuli prema golu, samo sreca pa nisu znali).
Zato sam napisao da ne razumijem zasto je Hadzic usao u igru, jer smo imali 2-0 i nije bilo potrebe cuvati rezultat. Neposredno nakon ulaska Hadzica smo zabili i taj treci gol.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, ASD, Beduin, CAGarfia, Fudo, greenwood, HariTz, strucnjak9 i 38 gostiju.