AnelZ je napisao/la:Ocekivano i drago mi je da su izdominirali protivnike. Nakon proslogodisnje nesrece i izvlacenja Baku United kao predstavnika Engleske opet smo u glavnoj rundi. Sta ocekujes Pappy od ove glavne runde? Ja bi na prvu rekao da imaju sanse za prolaz dalje no ne pratim bas poblize mali nogomet pa svoj sud donosim na osnovu rezultata u ligi i rankingu drugih drzava i njihovim evropskim rezultatima u protekloj godini. Bilo bi dobro proci dalje jer mislim da bi u tom slucaju naredne godine Centar preskocio ovu preliminarnu rundu gdje se bezveze stvaraju dodatni troskovi.
I tek primjetim da predstavnik Srbije pocinje direktno u elitnoj rundi

Svaka cast.
U suštini jedna je to fina grupa, djeluje optimistično, ali ja nisam optimista.

Najveći razlog je atmosfera u ekipi, koja nije na nivou one koja je vladala u Tangu, a veliki broj istih igrača je tu. Sada u dubinu tih odnosa ne bih da ulazim, nije za javni dio, ali mnogo toga tu ne štima. Druga stvar je trener. Muhamed Poričanin nije nivo trenera koji može da donese prevegu, kao što je to bio Mirko Marvan. Igrači što sami zamisle na terenu, to je to. Iskreno se nadam da će uspjeti proći. Protiv Benfike mislim da nemaju šanse, to je ipak druga dimenzija futsala. E sad pričaću malo sa igračima da vidim koliko se poznaju ekipe. Varna je isto tako dosta jaka ekipa, ali je i Tango pokazao da se može sa njima igrati. Sada su još malo pojačani, ali vjerujem da može egal sa njima. Dobovec je najveća nepoznanica. Domaćini su, a sama činjenica da su završili ispred Litije dovoljno govori. Nisam još uvijek istraživao njihov igrački kadar, za koji dan ću, pa ću da se javim.
Veliki hendikep za Centar je što nema više Nere Kahvedžića (gore spomenuti odnosi u ekipi), nema tu ni Mare, starog futsal lisca, navodno će u Tango, čekam potvrdu toga.