Reprezentacija BiH na EP 2015
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Reprezentacija BiH na EP 2015
bas tako. ja sam i danas pisao kako su finci druga ekipa grupe jer su neki ovdje pravili kalkulacije sa pobjedom protiv njih.
mozemo se jedino nadati rusima i izraelcima i u nekom raspletu proci sa dvije pobjede.
mozemo se jedino nadati rusima i izraelcima i u nekom raspletu proci sa dvije pobjede.
Suomi , SuomiAhonen je napisao/la:bas tako. ja sam i danas pisao kako su finci druga ekipa grupe jer su neki ovdje pravili kalkulacije sa pobjedom protiv njih.

Realno u ovakvom sastavu kada ti podbace 2 krucijalna igraca, onda se nemas cemu nadati tu utakmicu, nekako smatram Kikana, Renfroa i Gordica glavnim igracima i danas Gordic i Kikan napadacki doprinos jedna velika 0, jos tu dodaj los doprinos ostalih... tako da sam ja u cudu kako smo mi uopste ovako parirali Poljacima. Mene cak i ne zabrinjava taj los ucinak Gordica, Kikana, Sutala... proradit ce oni sigurno, zabrinjava me odbrana, Poljaci su promasili bruku otvorenih suteva i tu smo imali dosta srece, ako zelimo ostvariti 2 pobjede, odbrana mora biti bolja, pogotovo na sutu za 3p.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
evo ja cu ti reci kako smo parirali poljacima,oni su goli prosjek kao i mi i to je to,dvije lose reprezentacije od koje je pobjedila manje losija ...to je sveasunsao je napisao/la:Realno u ovakvom sastavu kada ti podbace 2 krucijalna igraca, onda se nemas cemu nadati tu utakmicu, nekako smatram Kikana, Renfroa i Gordica glavnim igracima i danas Gordic i Kikan napadacki doprinos jedna velika 0, jos tu dodaj los doprinos ostalih... tako da sam ja u cudu kako smo mi uopste ovako parirali Poljacima. Mene cak i ne zabrinjava taj los ucinak Gordica, Kikana, Sutala... proradit ce oni sigurno, zabrinjava me odbrana, Poljaci su promasili bruku otvorenih suteva i tu smo imali dosta srece, ako zelimo ostvariti 2 pobjede, odbrana mora biti bolja, pogotovo na sutu za 3p.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Samo što su Poljaci igrali sa legitimnim NBA igračem i EL igračem koji daleko bolje kotira nego naši i opet tek u zadnjim sekundama su izborili pobjedu pored naše loše igredelinjo je napisao/la:evo ja cu ti reci kako smo parirali poljacima,oni su goli prosjek kao i mi i to je to,dvije lose reprezentacije od koje je pobjedila manje losija ...to je sveasunsao je napisao/la:Realno u ovakvom sastavu kada ti podbace 2 krucijalna igraca, onda se nemas cemu nadati tu utakmicu, nekako smatram Kikana, Renfroa i Gordica glavnim igracima i danas Gordic i Kikan napadacki doprinos jedna velika 0, jos tu dodaj los doprinos ostalih... tako da sam ja u cudu kako smo mi uopste ovako parirali Poljacima. Mene cak i ne zabrinjava taj los ucinak Gordica, Kikana, Sutala... proradit ce oni sigurno, zabrinjava me odbrana, Poljaci su promasili bruku otvorenih suteva i tu smo imali dosta srece, ako zelimo ostvariti 2 pobjede, odbrana mora biti bolja, pogotovo na sutu za 3p.....ekipe koje po 6 minuta ne mogu biti blizu kosa a ne pogoditi kos su sve samo ne ozbiljne
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Finci moze se reci imaju 12 igraca koji mogu pogoditi trojku u svakom trenutku nekako je kljuci zatvoriti Salina(Koponena je malo teze ipak je klasa) pod kosem smo bolji samo da ne budu pogadjali one lude suteve mozemo parirati
Gortat vise bio na klupi nego sto je igrao,a i ovo sto je igrao vidio si i sam,bilo je tu i koraka licnih svega,a ovaj drugi ima ocajnu sezonu iza sebe pa je i ovo posljedica toga,a ovi ostali poljaci su u rangu sa nasim igracima,tako takonerminh74 je napisao/la:Samo što su Poljaci igrali sa legitimnim NBA igračem i EL igračem koji daleko bolje kotira nego naši i opet tek u zadnjim sekundama su izborili pobjedu pored naše loše igredelinjo je napisao/la:evo ja cu ti reci kako smo parirali poljacima,oni su goli prosjek kao i mi i to je to,dvije lose reprezentacije od koje je pobjedila manje losija ...to je sveasunsao je napisao/la:Realno u ovakvom sastavu kada ti podbace 2 krucijalna igraca, onda se nemas cemu nadati tu utakmicu, nekako smatram Kikana, Renfroa i Gordica glavnim igracima i danas Gordic i Kikan napadacki doprinos jedna velika 0, jos tu dodaj los doprinos ostalih... tako da sam ja u cudu kako smo mi uopste ovako parirali Poljacima. Mene cak i ne zabrinjava taj los ucinak Gordica, Kikana, Sutala... proradit ce oni sigurno, zabrinjava me odbrana, Poljaci su promasili bruku otvorenih suteva i tu smo imali dosta srece, ako zelimo ostvariti 2 pobjede, odbrana mora biti bolja, pogotovo na sutu za 3p.....ekipe koje po 6 minuta ne mogu biti blizu kosa a ne pogoditi kos su sve samo ne ozbiljne

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
pa onda je i Spanija neozbiljnadelinjo je napisao/la: evo ja cu ti reci kako smo parirali poljacima,oni su goli prosjek kao i mi i to je to,dvije lose reprezentacije od koje je pobjedila manje losija ...to je sve....ekipe koje po 6 minuta ne mogu biti blizu kosa a ne pogoditi kos su sve samo ne ozbiljne

samo mi imamo Gasola i Fernandeza da nas izvadesemir01 je napisao/la:pa onda je i Spanija neozbiljnadelinjo je napisao/la: evo ja cu ti reci kako smo parirali poljacima,oni su goli prosjek kao i mi i to je to,dvije lose reprezentacije od koje je pobjedila manje losija ...to je sve....ekipe koje po 6 minuta ne mogu biti blizu kosa a ne pogoditi kos su sve samo ne ozbiljne

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- invincible1921
- Kontakt:
Ne pricajte gluposti kakv Musa i Sikiras, pa ko je ikad imalo ozbiljnije igrao kosarku zna kakva je razlika igrati kao junior i senior, a kamol bit dijete od 14-15 godina....
ako vec niste toliko upuceni onda nemojte ni pisat
Musa trpa djecu svojih godista, dalek je put pred njim do profesionalnog kosarkasa uopste, a kamol kvalitetnog. Jestel vi svjesni cinjenice da ce od ovih igraca mozda trojica ili cetvorica se uopste baviti kosraokm
Ivanovic je majstor jedan, covjek je bukvalno ugasio poljake u odbrani, ali jbg kad ti nema ko dat kosa u napadu.
Kikanovic nije imao svoj dan i jbg...smio bi se kladiti da ce imati dvije tekme 15 + u narednim tekmama
Sutalo najvise razocaro po meni uz Kikana. Pa covjek je imao pet otvorenih trica da pogodi nije uspio ni jednu. Ono na kraju ne racunam. Izguljbene lopte ponovo kobne bile u prvom, cim smo prestali sra.t u tom segmentu vratio se rezultat.
Po meni bar s obzirom na roster, gordic je premalo pokazo i moro je vise da uzme stvar u svoje ruke.
ALEX BOG OTAC ! KAKVA STETA STO NEMAMO NEKOG SUTERA...
Stipanovic odlican.
Ovi sto govore da je mirza da je ovaj da je onaj, jbg nikad to ne znas. Igro je Mirza i u kvalifikacijama pa nas je propisno namucila britanija kojoj je od 12 igraca u rosteru otkazalo 13. Naravano da bi bili jaci,ali nikad se ne zna....mi smo takva nacija i reprezentacija.
Po meni jedina nada je da Izrael dobijemo nekom srecom, a sa Fincima igrati sto grublje i sporije odnosno ne dat im sut za tri poena. Jer i oni i Latvijci su nas u toj run and gun kosarci razbili na eurobasketu i pored naseg najjaceg sastava. Ne moze se sa njima igrati na taj nacin, nego lomi cim pomisli da osuta...
Na kraju jbg ne znam sta da kazem kad nisam nista ni ocekivo. Velika zal ostaje jer konacno imamo trenera, al nemamo sastav. Opcenito da ne pomisli neko da pljujem svaka cast momcima, svima koji su igrali jer su ostavili srce na terenu i sto se tice ovakvog rostera za mene je to sasvim dovoljno.

@asunsao Mislim brate da smo im svjesno pustali taj sut..

Ivanovic je majstor jedan, covjek je bukvalno ugasio poljake u odbrani, ali jbg kad ti nema ko dat kosa u napadu.
Kikanovic nije imao svoj dan i jbg...smio bi se kladiti da ce imati dvije tekme 15 + u narednim tekmama
Sutalo najvise razocaro po meni uz Kikana. Pa covjek je imao pet otvorenih trica da pogodi nije uspio ni jednu. Ono na kraju ne racunam. Izguljbene lopte ponovo kobne bile u prvom, cim smo prestali sra.t u tom segmentu vratio se rezultat.
Po meni bar s obzirom na roster, gordic je premalo pokazo i moro je vise da uzme stvar u svoje ruke.
Stipanovic odlican.
Ovi sto govore da je mirza da je ovaj da je onaj, jbg nikad to ne znas. Igro je Mirza i u kvalifikacijama pa nas je propisno namucila britanija kojoj je od 12 igraca u rosteru otkazalo 13. Naravano da bi bili jaci,ali nikad se ne zna....mi smo takva nacija i reprezentacija.
Po meni jedina nada je da Izrael dobijemo nekom srecom, a sa Fincima igrati sto grublje i sporije odnosno ne dat im sut za tri poena. Jer i oni i Latvijci su nas u toj run and gun kosarci razbili na eurobasketu i pored naseg najjaceg sastava. Ne moze se sa njima igrati na taj nacin, nego lomi cim pomisli da osuta...
Na kraju jbg ne znam sta da kazem kad nisam nista ni ocekivo. Velika zal ostaje jer konacno imamo trenera, al nemamo sastav. Opcenito da ne pomisli neko da pljujem svaka cast momcima, svima koji su igrali jer su ostavili srce na terenu i sto se tice ovakvog rostera za mene je to sasvim dovoljno.

Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 06 sep 2015, 10:39, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=
invincible1921 je napisao/la:Ne pricajte gluposti kakv Musa i Sikiras, pa ko je ikad imalo ozbiljnije igrao kosarku zna kakva je razlika igrati kao junior i senior, a kamol bit dijete od 14 godina....ako vec niste toliko upuceni onda nemojte ni pisat
Musa trpa djecu svojih godista, dalek je put pred njim do profesionalnog kosarkasa uopste, a kamol kvalitetnog
Stipanovic odlican.
![]()
![]()

- bistrikboy
- Kontakt:
I od mene također.Sabinho je napisao/la:Jos jednom, Nihade i Jusufe yebem vam komplet familiju prodane duse.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Iskreno govoreci, zapostavljeni Stipanovic me je najvise iznenadio. On ako onakvih partija ima 50% u sezoni, po meni zaslužuje da igra u NBA. Kakvih sve kloceva i panjeva ima u NBA, tako da njegova borbenost, pozrtvovanost, snaga i optimalna skocnost mu mogu donijeti u prosjecnom NBA timu nekih 15-tak minuta uz prosjek 5pts i 5reb - sto ne bi bilo zanemarivo. On je juce Gortata koji godinama u NBA igrao strpao u dzep.
Gortat - 27min - 10pts - 40% sut - 7reb - 3turn - 2faula izvukao
Stipanovic - 29min - 20pts - 67% sut - 2reb - 4turn - 6faulova izvukao
Bas me interesuje kakav ce veceras ucinak imati pored skocnih i francuza.
- invincible1921
- Kontakt:
Svaka cast stipanu, al pretjerujete i to debelo...cuj NBA...Strpo bi karne Gortata da oni imaju boljeg pleja koji zna igrat 2na2 ili pick. Pa poljacima je plej Slaughter to ti je otprilike koda ti pleja igra kobi samo sa jos gorim razumjevanjem igre. Uostalom nema ni kontinuitet. U odbarni je dobar, ali napad je itekako liminitranhz1987 je napisao/la:Iskreno govoreci, zapostavljeni Stipanovic me je najvise iznenadio. On ako onakvih partija ima 50% u sezoni, po meni zaslužuje da igra u NBA. Kakvih sve kloceva i panjeva ima u NBA, tako da njegova borbenost, pozrtvovanost, snaga i optimalna skocnost mu mogu donijeti u prosjecnom NBA timu nekih 15-tak minuta uz prosjek 5pts i 5reb - sto ne bi bilo zanemarivo. On je juce Gortata koji godinama u NBA igrao strpao u dzep.
=\_1921_/=
Dobar je Andro ali kakav NBA. Zaslužuje da igra u nekom većem evropskom klubu, u NBA ligi je malo centara ispod 210cmhz1987 je napisao/la:Iskreno govoreci, zapostavljeni Stipanovic me je najvise iznenadio. On ako onakvih partija ima 50% u sezoni, po meni zaslužuje da igra u NBA. Kakvih sve kloceva i panjeva ima u NBA, tako da njegova borbenost, pozrtvovanost, snaga i optimalna skocnost mu mogu donijeti u prosjecnom NBA timu nekih 15-tak minuta uz prosjek 5pts i 5reb - sto ne bi bilo zanemarivo. On je juce Gortata koji godinama u NBA igrao strpao u dzep.
Pridruzujem se cestitkama.Sabinho je napisao/la:Jos jednom, Nihade i Jusufe yebem vam komplet familiju prodane duse.
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Protiv Finske postoje puno vece sanse da se ih iznenadi nego protiv Francuske. Ovaj tijesan rezultat njihove utakmice nije bitan. Francuzi nemaju mana i domacini su. Sve sto bude vise vremena prolazilo oni ce biti sve bolji i bolji i podizat ce svoju formu postepeno. Finska ima svoje mane. Losi su pod kosem i nemaju neku veliku tradiciju u kosarci. Znaci moglo bi se sa njima fino potuci ako se zaustavi njihova brza igra i ako nase krene sut. Pod kosem ocekujem dobre partije Kikanovica i Stipanovica.
Jako je bitno da danas sto vise odmori glavne igrace i da se ne izgubi prevelikim rezultatom. Ganjat Francuze svom snagom bi bila greska, jer pobjedit necemo svakako. Najbitnije je odmoriti Stipanovica od svih igraca jer se vidi da je on najumorniji i trebao bi biti najbitniji igrac u zadnje tri utakmice.
Jako je bitno da danas sto vise odmori glavne igrace i da se ne izgubi prevelikim rezultatom. Ganjat Francuze svom snagom bi bila greska, jer pobjedit necemo svakako. Najbitnije je odmoriti Stipanovica od svih igraca jer se vidi da je on najumorniji i trebao bi biti najbitniji igrac u zadnje tri utakmice.
Kikanović se prepao uloge vodećeg igrača i totalno podbacio, njegovih 10-12 poena je na kraju presudilo. al opet momcima i treneru sve čestitke 

nema potpisa
Eh ovako ,drugi dan EP nam slijedi,posto je nas poraz gotovo pa siguran (ma da ja bi vjerovao u pobjedu kad bi igrali vaterpolo protiv hrvatske,srbije) ja mislim da nam odgovara pobjeda poljske protiv rusije i finske protiv izraela i da po mogucnosti pokusamo mi izgubiti sto manje razlike ako j emoguce manje od 10 

FK Sarajevo !
Ma da igramo večeras protiv SAD-a ja se nadam nečem, yebi ga mentalitet! Podbacimo protiv najlošijih, rasturimo najbolje (Litvanija prošlo EP). Od naših košarkaša jedno je sigurno nikad ne znaš na čemu si i šta možeš očekivati. Možda večeras krene Šutala i Kikana + Gordić i ostali. Mada je ovo sve u domenu Sci Fi, očekujem poraz. Ovo bi otprilike bilo kao vađenje fudbalera u Belgiji. 

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !
Vedran Puljić ...
Vedran Puljić ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.