FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 09 maj 2010, 14:18

Laporta i jeste zato veliki predsjednik sto je trenerima pustao da biraju igrace, i nalazio nacina da ih dovede. Vidjeli smo ga u petak protiv CSKA kako skace i raduje se ko dijete, sposoban je i voli klub to se vidi. U dovodjenje Vilje ja ne sumnjam, to je vjerovatno sad samo stvar formalnosti, a sto se tice Fabregasa, mislim da ce to biti zadnji veliki potez velikog predsjednika. Uvijek sam ga postovao,al kad sam ga vidio u Srebrenici, tad mi je postao i vrlo drag. Vjerujem da zbog svega sto je uradio ima veliki uticaj u klubu i da ce pobijediti kandidat kojeg on preferira i da ce Laporta tako i dalje ostati uticajan, nesto kao i Johan Krojf, te da ce klupska politika i dalje biti zdrava bez nekih znacajnijih promjena. Pep bi tu mogao ostati jos mnogo godina, igracki kadar isto tako nece se bitno mijenjati barem u sledecih pet godina, jedino sto ce Puyol i Xavi polako u penzijicu. Ako Pep i pozeli da ode, radi nekih novih izazova, trebamo ga razumjeti i ne zamjeriti, a jedini covjek kojeg bi ja volio vidjeti umjesto njega nekad je profesor Venger, sto zbog stila koji preferira, sto zbog toga jer je zasluzio da vodi jednog giganta.

Sto se tice pojacanja, Vilja i Fabregas su vjerujem prvi ciljevi, a ja bi volio tu vidjeti i Klisija, da tako dobijemo i igraca extra dobrog koji ce godinama biti tu, iako nam mozda i nije potreban toliko sledece sezone jer je tu i Abidal i Maxwel, ali bolje ga dovesti da se i on tu polako uklapa. Za Alvesa je tu uvijek zamjena Puyol, a moze i Maxwel to odigrati. Alves ce tu poziciju igrati jos jedno 5 godina i nema tu zime, meni je kriticniji lijevi bek jer je Abidal vec u godinama i muce ga povrede.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 14:29

Ma Laporta je predsjednik kakvog nema.Voli Barcelonu,to se vidi i moguce da ce imati uticaja na to ko ce biti izabran za sljedeceg predsjednika Barce.

Ma samo treba pustiti Guardiolu da radi svoj posao,ne mijesati se,nek kaze igrace koji mu trebaju.Necu da presjednik dovodi igrace kako je njemu cejf.

Sto se tice transfera,svoje sam vec rekao.Desni bek,veznjak i krilo.Ima igraca u nasoj skoli koji mogu biti zamjena Alvesu,za veznjaka vjerovatno cemo pokusati dovesti Fabregasa,a kao krilo se namece Villa.Ma jedno je sigurno,bice svega u ovom ljetnom prelaznom roku,neki ce i otici.Imamo na posudbi Hleba,Henriquea,Keirrisona i Caceresa.Njihovom prodajom bi se dalo dosta zaraditi.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 maj 2010, 14:45

najbolji precjednik u historiji barce je laporta .ne samo da fudbaleri osvajaju nego i kosarkasi odnosno rukometasi ,a ovaj rosell ako bude nece valjati za barcu mada sumnjam da ce on biti izabran .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 14:48

Ma da,dobri smo na svakom polju.Nogometasi,rukometasi,kosarkasi...

Nekako mi se Rosell cini kao najblizi za tu presjednicku stolicu,a mogao bi i ovaj Ferrer.Samo znam da Laporta bas i ne gotivi nekog od ove dvojice :?
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 maj 2010, 14:52

Ja mislim da ce pobijediti onaj za koga se Laporta i Krojf zaloze, a Rosel nije taj. Veceras akobogda osvajamo jos jednu veliku titulu u kosarci.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 09 maj 2010, 16:46

YAYA TOURE BLIZU ARSENALA

Menadžer Barceloninog veznjaka Yaya Tourea ističe kako bi reprezentativac Obale Slonovače od naredne sezone mogao nositi dres Arsenala.
Toure se pominje kao pojačanje Arsenala. Navodno, reprezentativac Obale Bjelokosti bi bio dio posla koji uključuje povatak Cesc Fabregasa na Nou Camp.

Menadžer Tourea, Dimitri Seluk, tvrdi kako nema prepreka, te da bi i Toure i trener Arsenala Arsene Wenger željeli da se ovaj transfer realizuje.

"Toure je sretan u Barceloni i dio je jednog velikog projekta u velikom klubu. Ali, neke engleske momčadi imaju veliki ugled i to bi moglo biti odlučujuće. Wenger poznaje Yayu i uvjeren sam da bi Toure dobro došao Arsenalu", kazao je Seluk.

26-godišnji Toure ove sezone je zabilježio 33 nastupa u Barceloni, postigao jedan pogodak te imao i četiri asistencije.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 maj 2010, 16:51

Gdje ce Yayu dati , jesu li normalni :shock: beton igrac i jedan od najjacih DM na svijetu, definitivno.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 16:52

Pa svakako je Sergio Busquets glavni zadnji vezni u Barci, tako da...Ukoliko bi ovo značilo dovođenje Cesc-a(kako piše u članku), onda je to sjajan potez.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 09 maj 2010, 16:54

drop je napisao/la:Gdje ce Yayu dati , jesu li normalni :shock: beton igrac i jedan od najjacih DM na svijetu, definitivno.
sto bolje i da ode i pomogne u dovodjenu fabregasa nego da sjedi na klupi..........

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 maj 2010, 16:56

i ko ce onda bit na dm? fabregas? ta nece sa ejdnim defanzivnim veznim u timu ici u sezonu bog te.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 16:59

Zaboravljaš da je Marquez igrao prije zadnjeg veznog. Uostalom, tu je i Keita(iako ja nisam njegov ljubitelj), pa se i od njega može napraviti jedan, ako ništa, solidan back-up DM, tako da...
Mada, niko ne garantuje da Barca neće dovesti nekog zadnjeg veznog, zar ne? Iskopaće se nešto, ali činjenica je da je Fabregas u ovom trenutku potreban. Vidio si šta se dešava kada je Iniesta povrijeđen. Keita jednostavno nije "the brain", tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 maj 2010, 17:02

drop je napisao/la:Gdje ce Yayu dati , jesu li normalni :shock: beton igrac i jedan od najjacih DM na svijetu, definitivno.
radi biskvita normala lik bolji igrac od spomenutog a sjedi na klupi nek mu je sa srecom u arsenalu 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 maj 2010, 17:04

Ma glupost velika je dati Tourea Arsenalu, ne vjerujem u ovu vijest.
Što ne daju onog Busquetsa ako vec hoce da se riješe viška igraca, samo da hoce otici taj ljigavac :twisted: inace nemam obicaj da mrzim igrace koji zarađuju svoj hljeb igrajuci (posebno Barcine),ali ovaj je iznimka...organski ga ne podnosim :evil: :twisted: tacno kvari svojom pojavom onako lijepu i skladnu cijelinu kao što je mocna Barca.
A Fabregasa svakako treba dovesti i to bez potkusurivanja u vidu nekakvih igraca.
Jednostavno treba još jedan kreativac u vezi.
P.S. izgleda da Xavi nema pravo nastupa u zadnjem kolu protiv Valladolida...žuti kartoni.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 17:10

Ne znam sto mrzite Busquetsa,momak po meni dobro igra.Igra na prvu,nema peljanja lopte,uopste ne usporava igru.Neka nama Busquetsa,ima tek 20 god.,jos moze napredovati.Voljeli ga ne voljeli,cinjenica je da je on buducnost Barce na toj poziciji.
Zadnja izmjena: nidjo_barca, dana/u 09 maj 2010, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.

Blaugrana

Mes Que Un Club

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 09 maj 2010, 17:16

bezveze napadate sergia,on da ne valja ne vjerujem da bi pep davao toliku minutazu posebno kad mu je konkurencija toure,uostalom jako je mlad i moze jos dosta da napreduje i da se razvije u sjajnog igraca.........

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 17:20

Ljudi, pa Sergio je bolji od Toure-a. Ne znam da li ste primijetili da Toure NE MOŽE igrati 90. minuta?! Pa lik se od 70. počne samo kretati, nema trčanja, već lagani hod, a da ne govorim o dekoncentraciji kada je pas igra u pitanju. Sergio je, koliko god to smiješno zvučalo, spremniji od njega. Jedino što je bolje kod Tourea je mogućnost igranja stopera, i to je to.
To što je vama Sergio antipatičan, ne znači da lik ne zna igrati. Pogledajte njegove kretnje kada napada čovjeka sa loptom. Kao da zna šta će uraditi, te se na vrijeme postavi na taj potez i tako uzima lopte, dok Toure ipak gleda i čeka protivničkog napadača/veznjaka.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 maj 2010, 17:20

Nije to nimalo glup potez, ja sam i pretpostavljao da ce ukoliko dodje Fabregas, jedan od dvojice Yaya ili Keita otici. Logicno bi bilo da ode Keita, jer je stariji, ali moguce da ima istine u ovom tekstu i da je to neki dogovor Pep-a i Vengera, da je Venger trazio tu Yayu bas. Moguce da je zato Pep i forsirao sergia. Ako se to desi bice mi zao da Yaya ide, ali ako Fabregas dolazi onda ne zalim. Oba kluba bi tu dobila puno. Arsenalu bas i treba igrac kao Yaya, a za Fabregasa vec imaju kakvu-takvu zamjenu. Jos bi Arsenalu tu dobro dosao mozda i Marques sa svojim iskustvom u zadnjoj liniji. Yaya vrijedi sigurno jedno 20 miliona, dakle Fabregas bi mogao doci za jedno 30 miliona plus Yaya.
Zadnje vezne imamo, tu je Sergio, koliko god da kudimo, dobar je on, a bice i jos bolji sa jos malo iskustva, tu je Keita, a dodje li Fabregas, on bi to mogo i igrati, odnosno vezni red bi cinili Fabregas, Xavi i Iniesta, i vjerovatno bi se tu oni svi dosta rotirali izmedju sebe i bilo bi to mocno. Sad neko ce reci da je to previse rizicno, a ja kazem kad je dernek nek i hala gori, mi igramo napadacki i rijetko kad nas stisne protivnik da moramo imati nekog ko ce dobro presijecati napade i izbijati lopte, vecinom je lopta u nasim nogama i nema tu razloga za strahovanja nikakva. Zato, daj Boze da se ovo obistini.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 17:47

Mozda je nekome antipatican,ali realnost je da je odlican igrac koji je prosao Barcinu skolu.Nema panike kod njega,lagano igra,iz prve,ne pametuje.Svoje zadatke obavlja odlicno i nek nastavi ovako,ne treba nam nijedan drugi igrac na toj poziciji.

A za Tourea,ne znam,moze biti da ce u Arsenal,a nama Fabregas.

Blaugrana

Mes Que Un Club

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 09 maj 2010, 18:20

nidjo_barca je napisao/la:Mozda je nekome antipatican,ali realnost je da je odlican igrac koji je prosao Barcinu skolu.Nema panike kod njega,lagano igra,iz prve,ne pametuje.Svoje zadatke obavlja odlicno i nek nastavi ovako,ne treba nam nijedan drugi igrac na toj poziciji.

A za Tourea,ne znam,moze biti da ce u Arsenal,a nama Fabregas.
Ma dobri su i Sergio i Yaya on nam je prošle sezone puno pomogao u odbrani zasto on i jeste u barsi po mom misljenju.A sergio je nova nada barse i treba mu dati priliku da uci od xavija i inieste koji su bez sumnje najboji vezisti u evropi.
.

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 09 maj 2010, 18:38

evo sad ovaj komentator na utakmici celsea-wigan kaze:"prema najavama iz barcelone xavi hernandez sigurno ce propustit svjetsko prvenstvo",jel zna neko nesto o tome :?:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.