Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

chily-rz
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la chily-rz » 04 sep 2015, 15:32

Da je razocarao sinoc,jeste,.Da to nije ništa cudno u odnosu na opcenito vidjeno na terenu,nije,.

Vezni red kod nas prakticki nije ni postojao,barem u prvih 45 minuta,.Belgijanci su izašli visoko,nametnuli strašan tempo,agresivni na loptu,uvijek blizu igraca,.Mi smo igrali vecinu tekme sa devetoricom na tridesetak metara od gola cekajuci pogrešan pas Belgijanaca i onda se neko pita gdje tu Pjanic,.

Nismo igrali ni tolko loše u onome što smo naumili,nisu Belgijanci imali previše prostora,mucili su se da dodju do šuta uopšte tako da ta defanzivna taktika i postavljena odbrana je davala rezultata,pogotovo kad smo pogodili iz prvog ozbiljnog napada,.

I šta sad ? Pjanic je kriv što je Vranješu pobjegao Felaini kod onog kornera ? Pjanic je kriv što Begović ima problema sa dalekometnim šutevima ?

Dzeko je jucer jedini bi na nivou ali to je ono sa cim smo vec upoznati,.Znamo da je Džeko jedan od najboljih na svojoj poziciji kada je rijec o vazdušnim duelima i gradnji lopte,znamo da je Dzeko sa loptom u 16 metara uvijek opasan,.

Pjanic je dobar u organizaciji igre i diktiranju tempa same utakmice,.Sinoc je za to prema Meši bio zadužen valjda Medunjanin ali nije ni bitno u suštini s obzirom da mi nismo bili ti koji su diktirali tempo utakmice,mi nismo cak ni do lopte kako treba stizali i pod nekim takvim okolnostima ja ne ocekujem od Pjanica mnogo,.

Pjanic se mora vratiti u vezu jer bez njega veza i ne postoji a tu je svakako svoj na svom,.Probati sa mali Hodzicem na ceneru koji bi sasvim sigurno bio bolja ispomoc Dzeki u samom napadu u odnosu na Mireta a u sredini bi dobili na prijeko potrebnoj smirenosti koju Pjanic ima kada je s loptom u nogama,.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 15:38

Fidelis je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:@fidelis onda taj kojeg trazimo "gusi" Pjanica.
To su gluposti.Neznalice su stalno govorile kako Miske i Pjanic guse jedan drugog i da je jedan visak.Sad nam je jasno koliko su bili u krivu.
Oni su se nadopunjavali i jedan drugog rasterecivali.Nije na svijetu bilo reprezentacije koja nas moze zaustaviti u ideji kao sto je recimo sinoc to uradila Belgija.
Pa budali je jasno,markiras Pjanica,ako treba i flasterom,pa i sa dvojicom i igra BiH je mrtva.Koliko puta smo to vidjeli.
Pjanicu treba saigrac sposoban prije svaga zadrzati loptu,kombinovati sa njim i uzeti organizaciju u svoje ruke.Dok ga ne nadjemo hejteri ce konstantno kriviti Pjanica.
Decko u ovakvoj postavci i sa ovakvim igracima u vezi nije kriv sekunde,pa nije ni on carobnjak.
Problem je sto se prozivalo Misketa da ga gusi i da Miralema u takvoj postavci ne moze preuzeti odgovornost a sad je izgovor to sto Miralem nije taj koji ce preuzeti odgovornost i treba mu neko poput Misketa. Eh, Misimovica vise nema i nece ga ni biti za nekih dvadesetak godina otprilike a Miralem za kojeg nas se ubjedjivalo da ce proigrati njegovim odlaskom nikad nece postati ono sto ocekujemo od njega. Dakle, zacarani krug.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 15:43

Pa jasno da Pjanic nece moci drzati sam nas vezni red i nekim svemirskim vragolijama rjesavati utakmice,ko je to ocekivao taj nije normalan.
Pa on i u Romi ima saigrace koji mu pomazu,sa kojima igra,drzi posjed,kombinuje.U reprezentaciji to nema,sam nece moci.
Sve je jasno kao dan.
Prigovarati covjeku zato sto nije sve predriblao i dao gol ili asistirao moze samo....... :lol:

Pa danas postoji samo jedan takav igrac,Mesi.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 15:46

Pa ko je uopce pricao da se to oekuje od njega? Nije ni Misimovic to radio. Ne treba on predriblati sve i dati gol vec zadrzati loptu duze od pet sekundi. To je u ovakvim utakmicama jako bitno, ne traze se neki potezi vanzemaljca.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 04 sep 2015, 16:00

Sabinho, polako i čuvaj živce. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 04 sep 2015, 16:03

Sabinho je napisao/la: Eh, Misimovica vise nema i nece ga ni biti za nekih dvadesetak godina otprilike a Miralem za kojeg nas se ubjedjivalo da ce proigrati njegovim odlaskom nikad nece postati ono sto ocekujemo od njega. Dakle, zacarani krug.
Sta konkretno ocekujemo od njega, Sabinho? Ako on treba rijesavati utakmice najveceg nivoa, onda je izuzetno kvalitetan igrac, sto opet ne ide u prilog kriticarima koji misle da je nedovoljno kvalitetan za bilo sto, da nema muda itd.

A ako nije kvalitetan dovoljno, sto onda uopste trazimo od njega toliko, koliko trazimo. Nema logike.

Da je bogdom Misimovic rijesavao toliko vaznih utakmica koliko se to ovde prikazuje, ja ne bih nista ni napisao, ali suvise se dobro sjecam Nigerije, Portugala i kotrljanja po travi bezobrazne nespreme i velikog egoizma na terenu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 16:24

Drugi problem je sto se ja jako dobro sjecam Spanije, Francuske X2 (1-2 i 1-1), Turske, Bjelorusije, Belgije X2 (4-2 i 2-1), Grcke, Norveske.... Drugo i kad je bio ukocen to nije stvar nespreme ili egoizma, ne moze mi sinoc reci za Pjanica nijedno od toga vec samo ukocili su ga i dovidjenja.
Od njega se ocekuje da nosi vezni red a ne da se sakriva i da Medunjanin bude aktivniji od njega.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 04 sep 2015, 16:26

Ne znam.. Ja do 30 minute nisam ni primijetio da igra uopste. Cinjenica je da ne pruza partije kao u klubu... Nadam se da ce proradit uskoro.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 sep 2015, 16:30

Pjanic- Besic-Medunjanin
vs
Fellaini-Nainggolan-Witsel

Ne treba biti puno pametan, da se pretpostavi ko ce u ovom duelu odnijeti pobjedu. Wilmots nije Mourinho, ali je dovoljno inteligentan da shvati ko je kljucni igrac i koga treba zaustaviti. Pjanic je igrao koliko su mu dopustili, a nisu mu dopustili nimalo. Medunjanin je spor do bola, ne moze da se nosi ozbiljnim veznim redovima, sto je olaksalo zaustavljnje Pjanica i to je to, a Pjanic, ocigledno, nije kalibar koji moze da se nosi sa veznim igracima kakve ima Belgija.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 04 sep 2015, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 sep 2015, 16:32

Ko sad gusi Pjanica da u repki pokaze sav svoj talenat..al jbg nema para u repki kao u Romi..prije se pisalo da mu smeta Misimovic,sada kada ga nema vise od malog princa sve isto..

.ebe se meni kako on igra za Romu i sto daje eurogolove iz slobodnjaka Buffonu i ostalim golmanima,meni je bitno kako se bori za sveti dres,a on kako igra u zadnjih nekoliko tekmi za repku je uzasno !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 sep 2015, 16:37

harry_90 je napisao/la:Ko sad gusi Pjanica da u repki pokaze sav svoj talenat..al jbg nema para u repki kao u Romi..prije se pisalo da mu smeta Misimovic,sada kada ga nema vise od malog princa sve isto..

.ebe se meni kako on igra za Romu i sto daje eurogolove iz slobodnjaka Buffonu i ostalim golmanima,meni je bitno kako se bori za sveti dres,a on kako igra u zadnjih nekoliko tekmi za repku je uzasno !
U Romi, Pjanic pored sebe ima Nainggolana, De Rossija, Keitu...sinoc je Nainggolana imao protiv sebe, a saigrac mu je bio Medunjanin. Pjanic nije Maradona, a i da jeste, tesko bi sta mogao uraditi u sinosnjoj utakmici. Ljudi su duplo kvalitetniji od nas i rezultat pokazuje realan odnos snaga.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2015, 16:46

On je SVJETSKA KLASA i tako treba i da igra u reprezentaciji. Nemoguce je da on u 90% utakmica potone jednostavno, i one najjednostavnije pasove ne moze uputiti. Besic i Dzeko pokazuju kako se igra, i pored toga sto je protivnik 3 puta jaci od nas, oni su uspjeli da nekim individualnim akcijama i idejama da stvore neku prevagu na terenu, i tako da povucu ostatak tima (pocetak drugog poluvremena).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 04 sep 2015, 16:49

Sabinho je napisao/la:Drugi problem je sto se ja jako dobro sjecam Spanije, Francuske X2 (1-2 i 1-1), Turske, Bjelorusije, Belgije X2 (4-2 i 2-1), Grcke,
Nabrojao si izuzetno optimisticno, utakmice njegove kompletne reprezentativne karijere. Sada uzmi sve utakmice u relaciju sa nabrojanim iznad i vidjeces kako taj omjer stvarno izgleda. Nije ovaj hype oko Misimovica posten prema Pjanicu, niti mislim da je Misimovic bio priblizno kvalitetan igrac kako se na ovoj temi zeli predstaviti, pogotovo ne u zadnjem periodu.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 04 sep 2015, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 sep 2015, 16:51

Ja ne govorim samo u vezi sinocnjeg meca,vec zadnjih nekoliko meceva igra ko k.urac..ako je toliko talenat kao sto se prica,valjda je sinoc mogao nesto uradit,aa on nije nista uradio..ako si talenat to moras dokazati i kada igras protiv jacih,a ne pokazat protiv djeriz ekipa..imao je Medunjanina,slazem se lik ne moze izborit mjesto u prvih 11 Deportiva,a sinoc je dobio sansu,prije je imao Misketa,kojem on moze samo obrisat cipele,jer jedan MISIMOVIC je znao odigrat protiv jacih,dok ovaj to ne zna..nema ko da ga gusi sad,a on po istom,mozda i gori..

Sta je malog Besica,lik slabo da igra u Evertonu,a nije navikan kao Pjanica,ali mu je pokazao kako se igra protiv jacih,tako da te price imao protiv sebe Naingolana,Fellainija padaju u vodu !

Previse smo digli Pjanica,slazem se ima dobre slobodnjake,zna nekad gurnuti loptu,ali Tottiju ili nekom drugom u Romi,dok u repki ne moze uvezat dva dobra meca..

Jos ce on morat odigrati utakmica da dostigne Misimovica,ako to zeli ?!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 sep 2015, 16:58

Goalgetter je napisao/la:On je SVJETSKA KLASA i tako treba i da igra u reprezentaciji. Nemoguce je da on u 90% utakmica potone jednostavno, i one najjednostavnije pasove ne moze uputiti. Besic i Dzeko pokazuju kako se igra, i pored toga sto je protivnik 3 puta jaci od nas, oni su uspjeli da nekim individualnim akcijama i idejama da stvore neku prevagu na terenu, i tako da povucu ostatak tima (pocetak drugog poluvremena).
Pjanic nije WC igrac ;)

od svih reprezentativaca koji su obukli najdrazi dres samo se Dzeko moze pohvaliti tom titulom
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 17:08

miki_92 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:On je SVJETSKA KLASA i tako treba i da igra u reprezentaciji. Nemoguce je da on u 90% utakmica potone jednostavno, i one najjednostavnije pasove ne moze uputiti. Besic i Dzeko pokazuju kako se igra, i pored toga sto je protivnik 3 puta jaci od nas, oni su uspjeli da nekim individualnim akcijama i idejama da stvore neku prevagu na terenu, i tako da povucu ostatak tima (pocetak drugog poluvremena).
Pjanic nije WC igrac ;)

od svih reprezentativaca koji su obukli najdrazi dres samo se Dzeko moze pohvaliti tom titulom
:thumbup:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2015, 17:13

miki_92 je napisao/la:Pjanic nije WC igrac ;)

Džeko nije WC igrač, znate li vi šta to uopšte znači

Džeko je odličan igrač

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 sep 2015, 17:19

Chinaglia je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:Pjanic nije WC igrac ;)

Džeko nije WC igrač, znate li vi šta to uopšte znači

Džeko je odličan igrač
trenutno nije, zbog forme i epizode u Cityu

Dzeko iz Wolfsburga je WC igrac ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 04 sep 2015, 17:46

Ja nemam potrebe nista ovdje vise pisati, samo se vratite unazad i sva su vam objasnjenja tu :kafa:
Ovako je nakada davno govorio jedan Gringo(ma onaj sto stalno nesto pametuje) !
Obratiti paznju na datume !
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... tart=18100
Husika je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
Husika je napisao/la: Hajde monolže prosvjetli nas ti koju igra poziciju molim te :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Grevis se zaletio pa onda poceo o geometriji, hajde da te vidimo :kafa:
Ja i dalje tvrdim da je to pozicija Libera u punom smislu te rijeci !!!!
Jeste, stim da su Messi i Ronaldo po tvojoj definiciji takodjer libero igraci. Definicija koja mijesa kruske i jabuke, pozicije na terenu sa odgovornoscu u igri itd.

Ovi ostali kriticari ne znaju ni sami sta zele, niti su topli, niti su hladni. Njih jos necu citirati, jer fale elementarna struktura i znanje o ovoj igri da bi se konstruktivno raspravljalo. Suma sumarum, zele da Miralem bude bolji ali nisu zadovoljni, uglavnom su dobronamjerni u pisanju supachkih postova, dok drugi opet napadaju na ovoj temi nadproporcionalno puno jer im smeta sto se brani neodbranivo na ovoj temi dok na temama svojih miljenika vrijedjaju na lican osnov neistomisljenike.

Dobro, doce opet utakmice sa Obalom Slonovace, sa Argentinom, sa Slovenijom, sa LLL ekipama na red, pa cemo se pisati ponovo. Bitno je da vam ne odgovara ni dobra kao ni losa predstava protiv dobrih/losih ekipa, stim se lagana meta za buduci cirkus.
Kada kazem libero to se prvenstveno misli na slobodu-neobavezu...
Evo zasto to mislim:
Pjanic je sinoc imao zadatak u formaciji 4-4-2 a to je igra iza Vede i Dzeke gdje je trebao biti "Miske" a gdje se taj covjek svih devdeset minuta nalazio????
Naravno nigdje, odnosno iza ledza Emira Spahica :o koji je vidio ono sta sam ja vidio prije 7 godina da mora poceti organizovati igru inace odosmo u PM...
Shavata li sad ova "kasta" kada ja kazem da sa njim u timu mi igramo sa 10 igraca???
Besic je znacio bio DM on(Pizdun) je trebao Play, znaci mi 90 min igramo bez Playa odnosno sa igracem manje...
Vrtili su se hvatali za slamku "ovi" branioci neobranjivoga oko neke imaginarne pozicije koju su i mogli spinovati dok se igralo 4-2-3-1(4-5-1) hajde ono sinoc opravdajte, nadji te tu hebenu poziciju zbog koje me mr Mod banova na moju tvrdnju da je Decko Libero prvenstveno misleci na apsurdnu neobavezu, ne podlijeganju timske pozicione igre, bez koje u modernom nogometu se nema sta traziti, da jos apsurdnije bude ostale repke igraju totalni fudbal gdje se napadaci moraju vratiti i braniti gol, a u nas igra lik koji se krije stvarajuci visak protivnickog igraca kad krene napad...

Dok ovo sto je moja malenkost uvidjela davno ne uvidi i selektor, mi samo mozemo sanjati neke uspijehe...
"Sakat" konj ne donosi pobjede a mi smo sa Pjanicem "sakata" repka...
Husika je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Rasprave ? Kakve crne rasprave rodjak kad nisi "otvoren" za iste,.

Kakvo sunce,kakva crna zemlja ? Ovo bi trebalo da bude stilsko izražajno sredstvo što nazvaše metaforom i ja bi trebao da razumijem šta si ti kao pisac želio reci ?

Mani se pjesnickog govora i daj neko sadržajnije i argumentovanije mišljenje da bi neko mogao s tobom raspravljati,.Ja ne primjecujem ni šta ti u suštini želiš postici sa svojim pisanjem na ovoj temi osim da se ponavljaš i vuceš rasprave koje nikad ne završiš,.

Uvjek se resetuješ i vratiš na pocetak,.
Ja funkcionisem na nekom tebi a i 95% ostalih forumasa nedostiznom levelu ;)
Posto si ovdje dugo sigurno znas? da detektujem "kvar" godinama prije svih, koji zbog nedostupnosti levela nakon moje detekcije idu sa ismijavanjem, prvo glasan smijeh koji se vremenom utihnjuje i prelazi u djelimicno slaganje sa mojom tezom i na kraju ti isti pocnu pisati ono sto sam ja pisao godinu prije, i tad ja polako-lagano to napustam i smijem se onim sto gaze mojim "utabanim" stazama !!! ;)

Nisam ti ja od onih koji kopiraju, idu linijom manjeg otpora, ja izanaliziram dobro sve prije iznosenja necega pa koliko god to u tom trenutku djelovalo radikalno ne libim se iznijeti i neces vjerovati nikad fulao nisam, da, da hebeno nikada ;)

Ma ne, nisam Narcis, bas sve pokusavam podijeliti sa rajom, moji bivsi banovani nickovi od strane moderatora koji zbog tog sto su "titul-ovani" kao modovi, po defultu smatraju da oni tebaju biti ti cija je pamet i rijec u "raspravi" zadnja.
Zamisli moj se nickname pisao Za_raju i Gringobih, kakav narcis ;)

Pjanic, sta da ti ja pisem, vrati se koju godinu u nazad na ovoj temi pa ces vidjeti ono sto si ti mozda tek veceras skontao nakon izlaska laznog igraca iz igre, ali ti ego ne da priznati da je "fake player" ...

Vidi ove slike, govori vise od 10000 rijeci...
slika

Ja sad tebi objasnjavati kako on treba slati lopte napadacima i driblingom stvarati viska igraca a ne kriti se, biti sa Dzekom ili malo iza njega kad imamo napad ili kad se branimo da bude sa Besom u liniji a ne sve obrnuto, nemam volje...
Jos cu ti ovaj put ponoviti, nikad sa Pjanicem u ekipi necemo dobiti vaznu (i protiv osrednjeg protivnika) tekmu jer igramo sa 10 igraca na terenu, plus sto nam ubija samopouzdanje i agresivnost cijeloj ekipi !!!
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... tart=18260

Nije ovo pisano poslije utakmice nego bruku vremena prije... :kafa:

Hejterima u inat :D Citiram jednu intelektualku !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 sep 2015, 17:51

Husika je napisao/la:Ja nemam potrebe nista ovdje vise pisati
U pravu si, postedi nas vise molim te :pray:
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, emir79, greenwood, jasmin10, lol89 i 39 gostiju.