EP Francuska 2016 - Grupa B
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: EP Francuska 2016 - Grupa B
Najvažnija utakmica je Wales i Izrael u nedjelju. Vidim da im to znaći ovjera EP i 100% sam siguran da će ići to odradit do kraja, plus svoja publika i da su obezbijedili plasman i sinoć opet bi htjeli pred svojom publikom da osiguraju i da nastave sa pobjedama. A Belgija je dovoljna kiksala do sada i čisto sumnjam da će htjeti da kiksaju i protiv Izraela. Moraju čuvati svoj renome.
Jest Wales prvi i odlično igraju ali treba biti realan i reći da Belgija i mi igramo dosta slabije, pogotovo Belgija. Vjerujem da idemo u baraž.
Jest Wales prvi i odlično igraju ali treba biti realan i reći da Belgija i mi igramo dosta slabije, pogotovo Belgija. Vjerujem da idemo u baraž.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
TAKMICENJA KOJE ORGANIZUJE UEFA PRVO SE GLEDA MEDJUSOBNI DUEL
TAKMICENJA KOJA ORGANIZUJE FIFA PRVO SE GLEDA GOL-RAZLIKA izvinjavam se administraciji morao sam, pocinje me nervirat
Ako mi udjemo u baraz i posmatrajuci sadasnji poredak, evo raspored nosioca i ne nosioca:
4.Holandija
11.Bosna i H.
13.Rusija
17.Ukrajina
-------------
20.Madjarska
26.Norveska
27.Slovenija
30.Skotska
Brojevi ispred su trenutni poredak repki po uefa rankingu, vjerovano ce biti neki oscilacia ali ne mislim da cemo pasti jer cemo zaredat tri pobjede, ako uopste zelimo vidjeti baraz.
TAKMICENJA KOJA ORGANIZUJE FIFA PRVO SE GLEDA GOL-RAZLIKA izvinjavam se administraciji morao sam, pocinje me nervirat

Ako mi udjemo u baraz i posmatrajuci sadasnji poredak, evo raspored nosioca i ne nosioca:
4.Holandija
11.Bosna i H.
13.Rusija
17.Ukrajina
-------------
20.Madjarska
26.Norveska
27.Slovenija
30.Skotska
Brojevi ispred su trenutni poredak repki po uefa rankingu, vjerovano ce biti neki oscilacia ali ne mislim da cemo pasti jer cemo zaredat tri pobjede, ako uopste zelimo vidjeti baraz.
Da,da je doci do baraza.Tu su nam sanse vec prilicno velike,da ne kazem da bi sigurno bili na Euru.FliX je napisao/la:TAKMICENJA KOJE ORGANIZUJE UEFA PRVO SE GLEDA MEDJUSOBNI DUEL
4.Holandija
11.Bosna i H.
13.Rusija
17.Ukrajina
-------------
20.Madjarska
26.Norveska
27.Slovenija
30.Skotska
Jeste da zavisimo od drugi, ali mi ako dobije sve tri utakmice 90% idemo na Euro. A ako Izrael kojim slučajem uzme 5 ili više bodova iz ove tri utakmice koje ima i zaslužuju da idu na Euro (ali dajem im 10% šanse da to ostvare).
Prvo u nedjelju odraditi Andoru i da Vels ovjeri plasman na Euro, nakon toga nam slijede dvije utakmice gdje ćemo vidjeti od čega smo.
Prvo u nedjelju odraditi Andoru i da Vels ovjeri plasman na Euro, nakon toga nam slijede dvije utakmice gdje ćemo vidjeti od čega smo.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Upravo!Momciluk je napisao/la:E sto me nerviraju ovi sto govore da od plasmana nema nista tj od baraza. Pa imat l vi mozak da skontate da nam trebaju pobjede protiv Welsa i Cipra da se plasiramo u baraz, jel to toliko nemoguce? I to protiv Welsa koji ce vec biti na euru na domacem terenu pred punim tribinama i protiv Cipra kojem ta utakmica nece znacit nista a nama ce znacit plasman u baraz. Izrael je ocajna ekipa u rangu Estonije koja apsolutno nista nije uradila u ovim kvalifikacijam osim pobjede protiv nas 3:0 a svi znamo kakva je to utakmica bila i zbog cega je bio takav rezultat. Oni na domacem terenu nisu uzeli ni boda protiv Belgije i Welsa pa zasto mislite da ce drukcije biti u gostima. Mi smo jedva "iscupali" bod sa ta dva gostovanja a vi sad pricate da ce to biti kiks Izraela ako oni ne uspiju vise osvojit, ako je to kiks onda ce i Andora kiksat protiv nas u nedelju. Znaci mi smo 90% u barazu i sve drugo osim toga za mene je iznenadjenje. Pa ljudi dajte malo optimizma

- JackTheStripper
- Kontakt:
Koga možemo dobiti u baražu? 

Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
naprijed velski zmajevi 

- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ako budu nosioci/nenosioci, onda ekipe koje su realno slabije od nas, ali ipak to je dvomec za plasman- nema garancija. Bice pakleno. (Safete smraduuuuu!)JackTheStripper je napisao/la:Koga možemo dobiti u baražu?
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nisam gledao Izrael - Vels ali po statistici su ih velsani nadigrali u svim segmentima. 3:0 golovi, 53-47 posjed, 18-5 sanse, 5-2 sutevi na gol... I to u gostima. Nece valjda sad iznevjeriti, u teoriji im jos nije sigurno neko od prva dva mjesta.
Pa treba biti optimistican, ali sa nekom dozom umjerenosti. Vels i Belgija su izborili svoje mjesto na EP tako da ce igrati rastereceno, a izraelci ce vjerujem dati svojih 300% da odu na EP jer znaju da su blizu i da im je dovoljna samo jedna pobjeda iz dvomeca da to i izbore. Nisu bas tolika talasika od reprezentacije (niti je Vels neka velesila) pa da ih odmah otpisujemo i tvrdimo da ne mogu osvojiti vise od 1 boda, mene ovo ne bi ni najmanje iznenadilo .
Nase je da dobijemo svaku tekmu do kraja pa sta bude, ali moramo biti spremni na to da bi se mogli spotaknuti protiv Velsa ili cak Kipra. Nek' smo kvalitetniji, al' onaj pritisak u zadnjoj utakmici gdje nemas pravo na kiks bi nas mogao kostati.
i na kraju svega, covjek ne moze, a da se ne sjeti onog kiksa protiv kiprana... nista od ovoga ne bi pricali i kalkulisali da smo tu pobjedili.
Nase je da dobijemo svaku tekmu do kraja pa sta bude, ali moramo biti spremni na to da bi se mogli spotaknuti protiv Velsa ili cak Kipra. Nek' smo kvalitetniji, al' onaj pritisak u zadnjoj utakmici gdje nemas pravo na kiks bi nas mogao kostati.
i na kraju svega, covjek ne moze, a da se ne sjeti onog kiksa protiv kiprana... nista od ovoga ne bi pricali i kalkulisali da smo tu pobjedili.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pa dobro hajde realno je eto da Izraelci izvuku remi u Belgiji pošto će to biti za Belgijance više prijateljska (a i može biti kontra od toga da Belgijanci bez pritiska razbiju Izrael jer imaju dvije postave koje su jače od Izraelaca), realno je i da će Izrael uzeti Kipar kući, al' vala koliko je realno da će u nedjelju izvući x u Velsu kad uzmeš u obzir da su ovi naloženi i da im trebaju još 3 boda da matematički osiguraju Francusku (naravno mogu to uraditi i protiv Andore al' čisto sumnjam da će svjesno čekati da osiguraju plasman zadnju utakmicu makar bila i protiv Vrbanjuše kad to mogu uraditi 2 utakmice prije te zadnje)Fidelis je napisao/la:Sjecam,ali 13:0 nije realno i jasno bi bilo o cemu se radi dok su dva remija ekipa koje su osigurale plasman sasvim realne i niko rijec ne bi rekao.FaraonTM je napisao/la:Previše filmski razmišljaš druže, niko tebe u fudbalu ne može zayebati ako ti igraš dovoljno dobro, mi nismo igrali dovoljno dobro i sad smo u situaciji da zavisimo od drugih i naravno da u tom slučaju ljudi razmišljaju na različite načine koji su često esktra nerealniFidelis je napisao/la:Hajde ne pravite se pametni.![]()
Sjećam se baš kad smo igrali u Kaunasu protiv Litvanije i bili izjednačeni sa Grcima sa tim što su oni igrali protiv Lihtenštajna a gledala se gol razlika, i raja kontala da ćemo mi dobiti Litvance al' da će Lihtenštajn pustiti Grcima da ih dobiju jedno 12, 13-0 da bi nas prestigli po toj gol razlici i da oni idu direktno a mi u baraž

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- JackTheStripper
- Kontakt:
Yebo ti nas kada za pišljivi baraž ovisimo o rezultatima drugih.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
-
Momciluk je napisao/la:E sto me nerviraju ovi sto govore da od plasmana nema nista tj od baraza. Pa imat l vi mozak da skontate da nam trebaju pobjede protiv Welsa i Cipra da se plasiramo u baraz, jel to toliko nemoguce? I to protiv Welsa koji ce vec biti na euru na domacem terenu pred punim tribinama i protiv Cipra kojem ta utakmica nece znacit nista a nama ce znacit plasman u baraz. Izrael je ocajna ekipa u rangu Estonije koja apsolutno nista nije uradila u ovim kvalifikacijam osim pobjede protiv nas 3:0 a svi znamo kakva je to utakmica bila i zbog cega je bio takav rezultat. Oni na domacem terenu nisu uzeli ni boda protiv Belgije i Welsa pa zasto mislite da ce drukcije biti u gostima. Mi smo jedva "iscupali" bod sa ta dva gostovanja a vi sad pricate da ce to biti kiks Izraela ako oni ne uspiju vise osvojit, ako je to kiks onda ce i Andora kiksat protiv nas u nedelju. Znaci mi smo 90% u barazu i sve drugo osim toga za mene je iznenadjenje. Pa ljudi dajte malo optimizma

Situacija jeste teska, ali je daleko od "mission impossible", problem je sto Wales nije toliko jak i siguran , da se moze racunati da ce uzeti Izrael.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se... Vec prekosutra ce mnoge stvari biti jasnije.
istina, ovdje smo morali biti drugi, al' zahvaljujući bivšem selektoru, tu smo, gdje smoJackTheStripper je napisao/la:Yebo ti nas kada za pišljivi baraž ovisimo o rezultatima drugih.

kako nam čovjek uništi zlatnu generaciju, to je stvarno umjetnost, a umjesto da prizna svoje greške, on još više bezobrazan, pun sebe, odgovara: "nije mi jasno zašto sam smjenjen, imamo šanse da se kvalifikujemo na EP"

-
- Kontakt:
Nema potrebe za takvim razmisljanjem.. Treba gledati optimisticno.. Platili smo cijenu neznanja i neprofesionalizma bivseg trenera.. sanse da izgubis od Kipra kod kuce sa ovim igracima i full profesionalnim pristupom su 0,5 %... Ali..sta je tu je..SlevinKelevra je napisao/la:Ma, dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se... Vec prekosutra ce mnoge stvari biti jasnije.
Mesa radi dobar posao, u kontaktu je stalnom sa igracima, igra lici na nesto, protivnik se detaljno analizira..Imamo kvalitet koji je dovoljan za plasmane na velika prvenstva.. Na duge staze to MORA donijeti rezultat.. Mozda vec u ovim kvalifikacijama, ko zna...?
Nadam se povoljnom raspletu u nasoj grupi, ne zavisimo vise sami od sebe, ali imamo realne sanse za baraz.. U barazu prodjemo neku srednju reprezentaciju, dobijemo na samopouzdanju i na EP-u budemo pozitivno iznenadjenje

Drugi post na ovoj stranici sam napisao nosioce i nenosioce trenutnih barazlija..SlevinKelevra je napisao/la:Ako budu nosioci/nenosioci, onda ekipe koje su realno slabije od nas, ali ipak to je dvomec za plasman- nema garancija. Bice pakleno. (Safete smraduuuuu!)JackTheStripper je napisao/la:Koga možemo dobiti u baražu?
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ne znam zasto si mene citirao. Ja samo naglasio da ce za nas sudbonosna utakmica Wales- Izrael igrati vec prekosutra pa cemo odmah znati hocemo li biti u odlicnoj poziciji (pobjeda Walesa) ili cemo se vec oprostiti (pobjeda Izraela). To je sve. Ja sam vec rekao da sam optimista za plasman. Puno stvari su posle nabolje kako smo ublehu otjerali.risingforce je napisao/la:Nema potrebe za takvim razmisljanjem.. Treba gledati optimisticno.. Platili smo cijenu neznanja i neprofesionalizma bivseg trenera.. sanse da izgubis od Kipra kod kuce sa ovim igracima i full profesionalnim pristupom su 0,5 %... Ali..sta je tu je..SlevinKelevra je napisao/la:Ma, dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se... Vec prekosutra ce mnoge stvari biti jasnije.
Mesa radi dobar posao, u kontaktu je stalnom sa igracima, igra lici na nesto, protivnik se detaljno analizira..Imamo kvalitet koji je dovoljan za plasmane na velika prvenstva.. Na duge staze to MORA donijeti rezultat.. Mozda vec u ovim kvalifikacijama, ko zna...?
Nadam se povoljnom raspletu u nasoj grupi, ne zavisimo vise sami od sebe, ali imamo realne sanse za baraz.. U barazu prodjemo neku srednju reprezentaciju, dobijemo na samopouzdanju i na EP-u budemo pozitivno iznenadjenje![]()
-
- Kontakt:
Zbog ovog "dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se".. sto se mene tice cekat cu do zadnje utakmice i strepiti svaku nasu utakmicu i svaku Izraelovu, samo da se na kraju plasiramo.. mozda izrael uzme bod u nedjelju, pa neizvjesnost bude maksimalna do samog kraja..SlevinKelevra je napisao/la:Ne znam zasto si mene citirao. Ja samo naglasio da ce za nas sudbonosna utakmica Wales- Izrael igrati vec prekosutra pa cemo odmah znati hocemo li biti u odlicnoj poziciji (pobjeda Walesa) ili cemo se vec oprostiti (pobjeda Izraela). To je sve. Ja sam vec rekao da sam optimista za plasman. Puno stvari su posle nabolje kako smo ublehu otjerali.risingforce je napisao/la:Nema potrebe za takvim razmisljanjem.. Treba gledati optimisticno.. Platili smo cijenu neznanja i neprofesionalizma bivseg trenera.. sanse da izgubis od Kipra kod kuce sa ovim igracima i full profesionalnim pristupom su 0,5 %... Ali..sta je tu je..SlevinKelevra je napisao/la:Ma, dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se... Vec prekosutra ce mnoge stvari biti jasnije.
Nadam se povoljnom raspletu u nasoj grupi, ne zavisimo vise sami od sebe, ali imamo realne sanse za baraz.. U barazu prodjemo neku srednju reprezentaciju, dobijemo na samopouzdanju i na EP-u budemo pozitivno iznenadjenje![]()
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, druze, nemas ti sta cekati ako Izrael (nekim cudom) dobije Wales u nedjelju. U nastavku kvala im treba samo pobjeda nad Kiprom kuci za baraz... To se ne propusta.risingforce je napisao/la: Zbog ovog "dobro je sto ne moramo dugo cekati i muciti se".. sto se mene tice cekat cu do zadnje utakmice i strepiti svaku nasu utakmicu i svaku Izraelovu, samo da se na kraju plasiramo.. mozda izrael uzme bod u nedjelju, pa neizvjesnost bude maksimalna do samog kraja..