FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 04 sep 2015, 15:24

Evo gledam ovu listu slobodnih igraca, koji su dostupni. :D I potajno se nadam jednom 'kapitalcu' :mrgreen:
http://www.transfermarkt.de/statistik/v ... osespieler

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 sep 2015, 15:28

molotovljev je napisao/la:
GameFKS je napisao/la:To treba trener da uigrava, a svako vidi da oni ništa ne uigravaju. Ni kornere, ni slobodne nit imaju neku akciju, kretnje ništa njima on ne pokazuje. Vidjećemo dokle će moć sa politikom hajmo malo igrat fudbal.
Tačno... upravo zbog toga sam pokrenuo ovu priču, jer želim na ovaj način da sugerišem Dženi šta treba da rade na treningu.

Stepanov je nedavno pogodio prečku iz prekida, a ako se ne varam i Barbarić je imao izglednu šansu iz prekida protiv Lecha...
Ta prečka Stepanova je jedna od dvije "opasne" situacije nakon kornera. Duljeviće je izveo korner dosta dobro, do i kod izvođenja kornera smo imali problema, ili prelete kazneni ili bude "presječeno" na prvoj stativi.

Mene isto tako nervira što nemamo centaršuta iz trka, to je najviše na bekovima a oni su nam :roll:.

@muhamerdhulk
U vezi tribina u kampu, biće tribina na jednom terenu, ali ona će se graditi tek u drugoj ili trećoj fazi, kada se budu gradile prostorije za Akademiju.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 04 sep 2015, 15:29

Kad je Meho bio znao se red, po njegovom dolasku čovjek je uzeo kancelariju i osam sati dnevno radio upoznavao igrače, išli na druženja zajedno al' to kod nas ne pali. Kad je njima Meho nešto objašnjavao svi ga gledali u fazonu šta ovaj priča. To im nije odgovaralo i završilo je kako je završilo. Dobili su svog "šefa" koji im daje slobodu u igri, što znači da im da loptu i hajmo malo igrat'. Dženan se inati i tvrdoglav je govorili mu ljdi da igra 4-4-2 ko u Grčkoj kaže on to je 4-3-3 polulijevo. Toliko o svoj stručnosti, on neće da napreduje i da posluša nekog, ni akcije nema ni prekida, nit se zna ko šta radi al eto bolje Stepanov vodi ekipu kroz utakmicu nego Dženo.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 04 sep 2015, 15:39

Upravo ovo što Hilmo kaže; lopta iz kornera ili završi na drugoj strani u autu ili pogodi nekoga u koljeno na prvoj stativi. haha
F.K.SARAJEVO

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 sep 2015, 15:45

Mene interesuje da li to iko iz stručnog štaba, iko ko sjedi u loži, Koordinator akademije, sportski direktor, iko to primjećuje pa skrene pažnju šefu da to mao probaju poraviti, ok ne može odmah ali daj da iz utakmice u utakmicu vidimo poboljašnje po tom pitanju.
Razumijo bih ja da se to desi u jednoj ili dvije utakmice ali nama se to ponavlja od aprila mjeseca, mada ni prije nismo bili sjajni. Pa onda što svi "poletimo" u šesnaesterac i ostavimo prostora pozadi da nam protivnik često otvori kontru koja nas može koštati.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 sep 2015, 15:51

Da mi je znati malo vise detalja oko ovog Farukovog četvorogodišnjeg plana...
Sabrine mi moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 16:00

muhamedhulk je napisao/la:Evo gledam ovu listu slobodnih igraca, koji su dostupni. :D I potajno se nadam jednom 'kapitalcu' :mrgreen:
http://www.transfermarkt.de/statistik/v ... osespieler

Uhhh :mrgreen:

http://www.transfermarkt.de/marko-jovan ... eler/57104 Stoper/bek

http://www.transfermarkt.de/marcinho/pr ... eler/20406 Desetka

http://www.transfermarkt.de/dejan-lekic ... eler/49795 Pored Benkare
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 sep 2015, 16:20

Daj nesto mlađe je.bo starce

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 16:29

Pitaristok je napisao/la:Daj nesto mlađe je.bo starce
Mlado a da valja je tesko naci kao slobodnog igraca u ovom periodu.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 04 sep 2015, 16:40

slika
Samo jedite momčine, tako ćete i Slaviju iduće kolo pojesti taktički :bih:
1946

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 sep 2015, 16:43

Sabinho je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la:Daj nesto mlađe je.bo starce
Mlado a da valja je tesko naci kao slobodnog igraca u ovom periodu.
Pa jesi pregledao ti ovu listu slobodnih, ima dosta mladih a bolji od naših pojedinaca...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 sep 2015, 16:48

Ja podrsku necu da dajem nekome ko ce nas kostati titule niti cu da gledam ono mrljanje po terenu ....

i jos nesto, ne mogu da vjerujem da neko moze podrzavati ovu igru i ponasanje na terenu i van njega? Pa sami sebi skacemu na glavu, svjesni smo svi da dzeno NE MOZE vise od ovoga, da ima svoj tvrdoglavi "stav" i da preko toga nece i da ce otici sad ili za 4-5 kola, svejedno, samo ce biti manje utakmica do kraja a veci zaostatak... ni akcija, ni forme , ni bodova... nista!

Da nemamo, da ne mozemo, ja bih rekao OK, i pravac kosevo kao sto sam od 95' na grbavici, jel? ... ali ne! MOGU a nece, ganjaju tvrdoglavvo svoju odluku da je dzeno TAJ a vide da nije, hoce da pokazu da su "bezgresni"... ne dopustaju da sportske odluke donosi SD...
e zato, dok na zapisniku ne bude drugo trenersko ime ja vise gore necu... da, bio sam protiv radnika i ono je uzas bilo gledati... da nije bilo penala ko zna kad i kako bi mi dali gol.... KO ZNA!

Da ne bude da sam pljuvac nekii, nisam, uprava radi na SVIM nivoima fantastican posoa, ubijaju... ovakav kolektiv nema mozda ni 10% kompanija u drzavi da ovako rasturaju na ekonomskom nivou, ali na sportskom nivou su dubioza, uzas i katastrofa! Jednostavno, svoju moc sa ekonomskog nivoa pokusavaju dokazati na sportskom nivou a nemaju znanje i lutaju i ispadaju smijesni u pokusaju da "sve znaju"...i onda tako smijesno izgleda kada neko napada Ibrakovica da je to za plakati... covjek samo izvrsi ono sto mu odozgo dodje...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 04 sep 2015, 16:53

Pantelija je napisao/la:Ja podrsku necu da dajem nekome ko ce nas kostati titule niti cu da gledam ono mrljanje po terenu ....

i jos nesto, ne mogu da vjerujem da neko moze podrzavati ovu igru i ponasanje na terenu i van njega? Pa sami sebi skacemu na glavu, svjesni smo svi da dzeno NE MOZE vise od ovoga, da ima svoj tvrdoglavi "stav" i da preko toga nece i da ce otici sad ili za 4-5 kola, svejedno, samo ce biti manje utakmica do kraja a veci zaostatak... ni akcija, ni forme , ni bodova... nista!

Da nemamo, da ne mozemo, ja bih rekao OK, i pravac kosevo kao sto sam od 95' na grbavici, jel? ... ali ne! MOGU a nece, ganjaju tvrdoglavvo svoju odluku da je dzeno TAJ a vide da nije, hoce da pokazu da su "bezgresni"... ne dopustaju da sportske odluke donosi SD...
e zato, dok na zapisniku ne bude drugo trenersko ime ja vise gore necu... da, bio sam protiv radnika i ono je uzas bilo gledati... da nije bilo penala ko zna kad i kako bi mi dali gol.... KO ZNA!

Da ne bude da sam pljuvac nekii, nisam, uprava radi na SVIM nivoima fantastican posoa, ubijaju... ovakav kolektiv nema mozda ni 10% kompanija u drzavi da ovako rasturaju na ekonomskom nivou, ali na sportskom nivou su dubioza, uzas i katastrofa! Jednostavno, svoju moc sa ekonomskog nivoa pokusavaju dokazati na sportskom nivou a nemaju znanje i lutaju i ispadaju smijesni u pokusaju da "sve znaju"...i onda tako smijesno izgleda kada neko napada Ibrakovica da je to za plakati... covjek samo izvrsi ono sto mu odozgo dodje...
Čovjek nam donio play off EL, kup, titulu a ti o njemu tako, nezahvalni pitari...

SVI PO BAKLJU ZA NAŠU LEGENDU U ČETVRTAK! NO PYRO NO PARTY! PYRO IS NOT CRIME!
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 17:02

Bravo za upravu, i prosli put nam isti ljudi otjerase Dzenu pa pojedosmo ****, na kraju se Dzenan Veliki vratio i usput vratio stvari na svoje mjesto. DZENAN USCUPLIC- SPASITELJ PROJEKTA "EVROPSKO SARAJEVO" . Da nismo uzeli trofeje u ove dvije sezone dzaba sve pobili bi se.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 sep 2015, 17:06

Sabinho je napisao/la:Bravo za upravu, i prosli put nam isti ljudi otjerase Dzenu pa pojedosmo ****, na kraju se Dzenan Veliki vratio i usput vratio stvari na svoje mjesto. DZENAN USCUPLIC- SPASITELJ PROJEKTA "EVROPSKO SARAJEVO" . Da nismo uzeli trofeje u ove dvije sezone dzaba sve pobili bi se.
prosli put je dzenan"otjeran" na minus 7 i da je ostao jos dva kola titulu bi mogli uzeti samo sa jednim kreditom od 600 000 :urnebes:
mojne te demagogije sviju vam, sad ispade da je dzenan trenerski mag a ima ekipu koja je svemirski brod za ovu ligu a igra nam je ravna igri mladosti iz velike obarske!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 17:11

Pantelija je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Bravo za upravu, i prosli put nam isti ljudi otjerase Dzenu pa pojedosmo ****, na kraju se Dzenan Veliki vratio i usput vratio stvari na svoje mjesto. DZENAN USCUPLIC- SPASITELJ PROJEKTA "EVROPSKO SARAJEVO" . Da nismo uzeli trofeje u ove dvije sezone dzaba sve pobili bi se.
prosli put je dzenan"otjeran" na minus 7 i da je ostao jos dva kola titulu bi mogli uzeti samo sa jednim kreditom od 600 000 :urnebes:
mojne te demagogije sviju vam, sad ispade da je dzenan trenerski mag a ima ekipu koja je svemirski brod za ovu ligu a igra nam je ravna igri mladosti iz velike obarske!
Ostao je bez dva glavna igraca, dovedeni su opet dobri igraci ali ne na te pozicije vec u odbranu. Ovi koji su dovedeni u vezu nekon tolikog vremena neigranja u prethodnom klubu treba da dodju sebi. Nece tek tako izaci na teren i poceti razvaljivati. ;) Isto se moze reci i za Rijeku recimo, vanserijska pojacanja, dobar trener a igra u prvih 6-7 kola brutalno losa, no njihova uprava je odlucila podrzati trenera i pustiti ga da radi te sankcionisale igrace, sad opet igraju odlicno.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 sep 2015, 17:16

A sta ako se Uprava dohavizala (dosla sebi) i nece da se razbacuje trenerima kao prije? I pruzaju Dzeni sansu i kad ne ide? Jer su skontali da nije (puno) do trenera, nego do igraca (slucaj Kodro), pa sad fino iza vrata pritisnuli igrace? Sci znamo da imamo na papiru, pojedinacno, najbolje igrace u drzavi...
A uvijek je bilo hejtera koji preko medija, foruma i sl. 'smjenjuju' Dzenu sedmicama (dovoljno da neko nesta spomene, vijest se siri velikom brzinom), ali izgleda da se Uprava izdigla iznad mahale :kafa:

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 04 sep 2015, 17:18

Tako je :bow: U četvrtak naravno ćemo se popišati na Slaviju sred Lukavice, Dženan Veliki bio na seminaru gdje je prezentovana nova vrsta slobode u igri koju je on naravno kao veoma talentovan trener odmah usvojio :cool:

Oplodi nas Dženane!
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 sep 2015, 17:19

Sabinho je napisao/la: Ostao je bez dva glavna igraca, dovedeni su opet dobri igraci ali ne na te pozicije vec u odbranu. Ovi koji su dovedeni u vezu nekon tolikog vremena neigranja u prethodnom klubu treba da dodju sebi. Nece tek tako izaci na teren i poceti razvaljivati. ;) Isto se moze reci i za Rijeku recimo, vanserijska pojacanja, dobar trener a igra u prvih 6-7 kola brutalno losa, no njihova uprava je odlucila podrzati trenera i pustiti ga da radi te sankcionisale igrace, sad opet igraju odlicno.
auf, ma nemoj...
nisu cimi i stojcev otisli u maju, nego prije 15-ak dana.... pusti to spinovanje... jesi li gledao utakmicu protiv lecha? jel mu tada neko falio? ja cu ti reci, falio mu je MOZAK jer osim ŠABLONNA ne zna nista... zna SAMO igrati 4-5-1 i NISTA VISE!
IZMJENE mu se znaju na pamet... minuta, izmjena, sablon, sablon, sablon!

ide jedan iz odbrane za jednog iz odbrane, jedan iz veze, za jednog iz veze i krilo za krilo... SVAKA UTAKMICA...

I onda sokira nekada izmjenom kao ona da mu mihojevic igrea nekog centralnog :urnebes: :urnebes: veznog... nesto... valjda htio da ubaci nekoga pa hajd njega cu ... sta je htio sa onom izmjenom kod DVA NULA NAKOSEVU PROTIV EKIPE KOJA NIJE POGLEDALA PREMA NASEM GOLU? DA ZATVORI UAKMICU? A MALI VELADŽIĆ KOJI JE DALEKO NAJBOLJ U AKADEMIJI NE DOBIJE MINUTE NA POZICIJI NA KOJU JE USAO MIHOJEVIC? i ti ces ovo da opravdas?

hoces li opravdati i to sto nam je ekipa fizicki spremna kao rudar? tu negdje u 5 deka? imao lose uslove jel+ da?

kako ces opravdati to sto ikandea stavlja na zadnjeg veznog , totalno zadnjeg veznog a ima kovacevica na toj poziciji kojeg stavlja tek kad je pola ekipe dobilo zute
kako opravdati strucnjaka koji protiv zrinjskog nije stvorio ozbiljne sanse osim podvaljene lopte alispahica i promasaja krste? je li i tu kriv nekO? ili smo "dominirali" :urnebes:

zasto se u njegovoj eri stvorio klan koji se sada parča lagano?
ima nesto i sto nije za foruma a zbog toga dzenana nikad podrzati necu..NIKAD!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 sep 2015, 17:55

Sabinho je napisao/la:Prvo, Lech je jaca ekipa od nas. Benko i Krste su imali zicere da utakmica krene u pravom pravcu medjutim ne zna se ko je gore reagovao.
Lech nije uopste toliko jaci koliko ima stratega na klupi a mi ublehu... pojheo nas je takticki ovdje, pojeo nas je gore jos vise... igrati sa tri dizelaša u ekipi s tim da je cimi kao jak defanzivno (a nije u koliko nema josjednog def. pored sebe)... dakle morao je igrati KOVACEVIC ili Rustemovic... to je prva geeska jer su nas pojeli u sredini.. sansu smo napravili dugom loptom barbarica ili stepanova cini se
Sabinho je napisao/la: Drugo, ne znam na koju izmjenu sa Mihojevicem mislis. Trece, po meni evropske utakmice nisu one u kojoj treba debitovati neki maloljetnik.
Na utakmici sa Rudarom! ubacio ga je na centralnog veznog :rol: :rol:
Sabinho je napisao/la:Trece, po meni evropske utakmice nisu one u kojoj treba debitovati neki maloljetnik.
procitaj iznad... radi se o utakmici sa rudarom prije par dana
Sabinho je napisao/la:Za spremu igraca pored Dzene odgovoran je i citav niz drugih ljudi i po spremi smo mi tu negdje sa ekipama iz vrha.
Ma ja, krivi su svi samo nismo mi... ON JE TRENER I ON RADI SA EKIPOM, ako je ekipa nesremna valjda on zna sta mu je raditi... ja ipak mislim da se gore dobro jelo i pilo...
Sabinho je napisao/la:Ikande je tek dosao, Dzeno ga nikad ranije nije ni vidio ni cuo za njega, sigurno da se razgovaralo koje pozicije moze pokrivati.
ikande je trenirao sa ekipom mjesec dana i igrao 3 pripremne tekme, tako da e ITEKAKO znao koga ima .. mojne tih spinova kao on nije znao... samo sto on ne smije izbaciti ni radovca (davno klupu zasluzio) ni stojceva (zbog toga sto igra kad mu se digne)...
Sabinho je napisao/la:Zrinjski se opravdati ne moze, opet bolje i Zrinjski nego Drina i Borac.
ne moze se opravdati ni travnik ni zrinjski... drina dosla sa djecom, a rudar dobili jer su ljudi odron realno...siroki dobili ali igra ni tamo ni vamo... SVAKU UTAKMICU SMO PRIMILI GOL osim ove zadnje.... o igri necu jer borj ljudi na kosevu sve pokazuje... niko nije slijep
Sabinho je napisao/la: Price o klanovima me ne zanimaju, ne treba Dzenan da se bavi time nego onaj ko je te igrace dovodio. U Dinamu kda je nesto lose, ne reaguju ni Jurcic ni Vlak ni Zo.Mamic vec uprava odnosno Zdravko Mamic. Stane tim igracima u kraj da treneru omoguci funkcionisanje ekipe.
CCekaj, je li kusturica zaduzen za atmosferu u ekipi? je li kusturica treba da kaze taktiku i formaciju za drugo poluvrijeme protiv Lecha ili je dovoljjnno sto dzeno kaze" dobro smo igrali, primili smo glup gol, samo nastavite ovako"??? i da, ovo su njegove rijeci, potrdit ce ti svako ko je bio u svlacionici na poluvremenu!
Nije niko kriv osim njega za staranje klana, jer taj isti klan je sada u rastjeri i to samo budaala ne vidi... ili neko ko nece da vidi... kodru otjeraju a sutra ujutro dzemo, tatko stojecev idu i kazu da ce ginuti????? sto nije otisao CIMIROT? STO NIJE OTISAO DELAČ? STO NIJE OTISSAO BENKO?
Sabinho je napisao/la: Po meni je uprava dobro reagovala, bio sam i protiv otkaza Mehi odnosno da se jednom treneru pruzi podrska jer nemoguce je da ekipa uvijek dobro igra prvih pet utakmica po dolasku novog trenera i onda odjednom pravac dole.
Kodro je otisao zbog suspenzije krste iz ekipe, tada je puklo nsto sto je ranije vec bilo naruseno jer im je kodro uveo DISCIPLINU kakvu AMATERI ne mogu da trpe... nocni treninzi, kazne, druzenja cijele ekipe.... ima jedna fina slika koja je na netu i kako jedan po jedan sa te slike odlaze iz FKS... jos par ih je ostalo i oni ce... a svi su odgovorni zasto kodro nije jos uvijek tu... a razlog je samo njegov profesionalziam... davao je igracima da prate protivnike , svaku utakmicu ... tri ili 4 igraca su pogledala to.. ostali su u bakusu dozivljavali nocni zivot istocnog sarajeva... sjetim im se porodice sve i jednom!
Sabinho je napisao/la: Po meni je uprava dobro reagovala, bio sam i protiv otkaza Mehi odnosno da se jednom treneru pruzi podrska jer nemoguce je da ekipa uvijek dobro igra prvih pet utakmica po dolasku novog trenera i onda odjednom pravac dole.
dzeno zbog svog NEZNANJA, NESTRUCNOSTI odlazi vec za par kola kada se poveca zaostatak .... i to je to.. smao bzvz gubimo bodove i vrijeme a Bgm i masne pare

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, JavierBosnia, makron i 147 gostiju.