EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2015, 12:01

Pobjeda Velsa nas vraća u život. U tom slučaju će Kipar ići u Izrael i hvatati posljednji voz i nije nemoguće da Izrael ne pobijedi tu utakmicu, što bi nas dovelo u još bolju situaciju.

I pored svega, čisto sumnjam da Izrael može uzeti više od boda u Belgiji, tako da nam je utakmica Vels - Izrael najvažnija u kvalifikacijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

forumasmahalas
Kontakt:

Post Postao/la forumasmahalas » 04 sep 2015, 12:05

Virtu4l je napisao/la:Pobjeda Velsa nas vraća u život. U tom slučaju će Kipar ići u Izrael i hvatati posljednji voz i nije nemoguće da Izrael ne pobijedi tu utakmicu, što bi nas dovelo u još bolju situaciju.

I pored svega, čisto sumnjam da Izrael može uzeti više od boda u Belgiji, tako da nam je utakmica Vels - Izrael najvažnija u kvalifikacijama.
Moći ćemo istu još i ispratiti jer počinje ranije u odnosu na naš susret sa Andorom ;)

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 04 sep 2015, 12:08

Vjerujem da ce Wales dobiti jer bi tako i matematicki osigurali direktan plasman.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 04 sep 2015, 13:57

Ma i Vels i Belgija dobijaju šta vam je, prvo Belgija igra za sebe za svoje navijače, boli njih ona stvar ko će biti treći, nisu to Švedska i Danska.
Vels će Izrael pojesti sa Baleom iz razloga jer Izrael i što ima da valja ima u napadu, a u odbrani su ispod prosječna ekipa. Protiv nas Velsu neće biti tako lako jer ne mogu baš tako lako trčkarati, ali pitanje je možemo li mi pobjediti Vels .
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2015, 14:05

polako, idemo sad od tekme do tekme, prvo se uzdamo u Wales, a s obzirom da ova tekma i formalno može poslat' Wales na EP, nema sumnje da će igrat' na pobjedu i dat' sve za istu! uz to, Wales ih je razbio u gostima 0-3, mi smo cioniste razbili u Zenici 3-1, a trebam li podsjećat' da smo tada bili u rasulu, atmosfera u i oko repke loša, 80% ekipe nije bilo standardno u klubovima, a opet smo ih ubili jebt :roll: te tekme su pokazale da su cionisti talašika od ekipe, pa tako ne sumnjam da će ih Wales nošem euforijom pobjedit', a može i remi, jer stvarno ne vidim da cionisti mogu pobjedit' :zviz:

zavisno od te tekme, znat' ćemo šta nam treba u meču Belgija-Cionisti, a čak i da Belgija izvede "rezervni" sastav, opet su jači od cionista i igrači će imat' razlog da se nametnu selektoru, tako da isto kao i za Wales, ne vidim da tu cionisti mogu više od jednog boda, a čisto sumnjam da mogu i to ;)

eh, iako to nije tako, smatram da mi i dalje odlučujemo o svojoj sudbini, Wales i Cipar, dvije pobjede i eto nas u baražu!

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 04 sep 2015, 14:15

Mi smo izgubili na početku kvalifikacija, nećemo na EP i zdravo.
#Salihović

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 14:22

Ma, samo da Wales uzme u nedjelju a 'ginut' ce jer im je to i zvanicna viza za Francusku, a htjet ce je ovjeriti pred svojom publikom.
Onda ce tabela izgledati ovako:

slika

I onda predzadnje kolo: mi cekamo neambicioznog Velsa (Real ce tada biti duboko u sezoni, mozda Bale dobije neku 'povredu'), a Izrael ceka Kipra koji ima svoju racunicu i to je daleko od sigurnih bodova za Izraelce.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 sep 2015, 14:30

Ma ima jos bodova u igri :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 14:33

Evo, sad sam provjerio.... Kvale se igraju 10 i 13 oktobra... Real ima Atletico 4. i PSG 21.... :hmmmmm:
Ajmo, Real Madrid- zastiti svog igraca od nepotrebnih napora (iako sumnjam, al eto). :mrgreen:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 14:46

Sto vise razmisljam,sve manje sam optimista.Na zalost.

Ako mi ne igramo igrice izvan terena to ne znaci da ih ne igraju drugi.Da je bilo koja druga drzava u pitanju ja bih rekao da se ne bojim zakulisnih radnji ali Izrael..... :?
Kljuc je utakmica u Cardifu u Nedjelju,ako Izrael uzme bod ili ako im Vels pokloni bod prilicno sam siguran da ce im ga pokloniti i Belgija u zadnjem kolu.Kako god racunam,ni Wels ni Belgija sebe nikako ne ugrozavaju dajuci svaki Izraelu po bod.

A ako pobijedi Wels ne vjerujem da ce im Belgija pustiti tri boda,nema sanse.Bude li im trebao bod,hoce.

Daj Boze da sam samo neutemeljeni pesimista.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 07 sep 2015, 01:46, ukupno mijenjano 2 puta.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 14:49

Fidelis je napisao/la: Ako mi ne igramo igrice izvan terena to ne znaci da ih ne igraju drugi.Da je bilo koja druga drzava u pitanju ja bih rekao da se ne bojim zakulisnih radnji ali Izrael..... :?
Buu cionisti, buu Izrael, buu lobi.... :roll: Ajde, ne budite djeca. Da su tako uticajni kao sto bajka kaze, plasirali bi valjda negdje u zadnjih 40 godina.

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 04 sep 2015, 14:50

Ljudi da li postoji mogucnost da ako mi budemo isli u Baraz da na kraju budemo najgora plasirana reprezentacija i da ne igramo ni to na kraju ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 sep 2015, 14:51

SlevinKelevra je napisao/la:
Fidelis je napisao/la: Ako mi ne igramo igrice izvan terena to ne znaci da ih ne igraju drugi.Da je bilo koja druga drzava u pitanju ja bih rekao da se ne bojim zakulisnih radnji ali Izrael..... :?
Buu cionisti, buu Izrael, buu lobi.... :roll: Ajde, ne budite djeca. Da su tako uticajni kao sto bajka kaze, plasirali bi valjda negdje u zadnjih 40 godina.
Nisu htjeli, čekali su nas sve ovi godine da povuku veze.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 14:54

Donnie Darko je napisao/la:
Nisu htjeli, čekali su nas sve ovi godine da povuku veze.
Jes' jes'... :rol: :rol:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 14:56

Hajde ne pravite se pametni.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 15:00

Suljo20002 je napisao/la:Ljudi da li postoji mogucnost da ako mi budemo isli u Baraz da na kraju budemo najgora plasirana reprezentacija i da ne igramo ni to na kraju ?
Mislim da nema toga, ima 9 grupa tj. 9 trećeplasiranih od kojih jedna ide direktno što znači da ostane 8 reprezentacija i to su četiri para za baraž :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 15:05

Fidelis je napisao/la:Hajde ne pravite se pametni.
Previše filmski razmišljaš druže, niko tebe u fudbalu ne može zayebati ako ti igraš dovoljno dobro, mi nismo igrali dovoljno dobro i sad smo u situaciji da zavisimo od drugih i naravno da u tom slučaju ljudi razmišljaju na različite načine koji su često esktra nerealni :D

Sjećam se baš kad smo igrali u Kaunasu protiv Litvanije i bili izjednačeni sa Grcima sa tim što su oni igrali protiv Lihtenštajna a gledala se gol razlika, i raja kontala da ćemo mi dobiti Litvance al' da će Lihtenštajn pustiti Grcima da ih dobiju jedno 12, 13-0 da bi nas prestigli po toj gol razlici i da oni idu direktno a mi u baraž :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 04 sep 2015, 15:07

FaraonTM je napisao/la:
Suljo20002 je napisao/la:Ljudi da li postoji mogucnost da ako mi budemo isli u Baraz da na kraju budemo najgora plasirana reprezentacija i da ne igramo ni to na kraju ?
Mislim da nema toga, ima 9 grupa tj. 9 trećeplasiranih od kojih jedna ide direktno što znači da ostane 8 reprezentacija i to su četiri para za baraž :)
Tacno, ne postoji. Sad sam provjerio u pravilima.. 18 ide direktno (1. i 2. u grupi), najbolja treceplasirana, domacin EP-a i 4 kroz baraz..
Isto tako, u slucaju istog broja bodova, ne odlucuje gol-razlika, nego medjusobni omjer (hvala ti i za debakl protiv Izraela i za Kipar Safete majstore)
Zadnja izmjena: risingforce, dana/u 04 sep 2015, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 15:08

FaraonTM je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Hajde ne pravite se pametni.
Previše filmski razmišljaš druže, niko tebe u fudbalu ne može zayebati ako ti igraš dovoljno dobro, mi nismo igrali dovoljno dobro i sad smo u situaciji da zavisimo od drugih i naravno da u tom slučaju ljudi razmišljaju na različite načine koji su često esktra nerealni :D

Sjećam se baš kad smo igrali u Kaunasu protiv Litvanije i bili izjednačeni sa Grcima sa tim što su oni igrali protiv Lihtenštajna a gledala se gol razlika, i raja kontala da ćemo mi dobiti Litvance al' da će Lihtenštajn pustiti Grcima da ih dobiju jedno 12, 13-0 da bi nas prestigli po toj gol razlici i da oni idu direktno a mi u baraž :lol:
Sjecam,ali 13:0 nije realno i jasno bi bilo o cemu se radi dok su dva remija ekipa koje su osigurale plasman sasvim realne i niko rijec ne bi rekao.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 sep 2015, 15:16

E sto me nerviraju ovi sto govore da od plasmana nema nista tj od baraza. Pa imat l vi mozak da skontate da nam trebaju pobjede protiv Welsa i Cipra da se plasiramo u baraz, jel to toliko nemoguce? I to protiv Welsa koji ce vec biti na euru na domacem terenu pred punim tribinama i protiv Cipra kojem ta utakmica nece znacit nista a nama ce znacit plasman u baraz. Izrael je ocajna ekipa u rangu Estonije koja apsolutno nista nije uradila u ovim kvalifikacijam osim pobjede protiv nas 3:0 a svi znamo kakva je to utakmica bila i zbog cega je bio takav rezultat. Oni na domacem terenu nisu uzeli ni boda protiv Belgije i Welsa pa zasto mislite da ce drukcije biti u gostima. Mi smo jedva "iscupali" bod sa ta dva gostovanja a vi sad pricate da ce to biti kiks Izraela ako oni ne uspiju vise osvojit, ako je to kiks onda ce i Andora kiksat protiv nas u nedelju. Znaci mi smo 90% u barazu i sve drugo osim toga za mene je iznenadjenje. Pa ljudi dajte malo optimizma :bih:
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Google Adsense [Bot], Sheyi i 50 gostiju.