Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 00:58

SlevinKelevra je napisao/la:
Husika je napisao/la:----------------------Begovic---------------------
-----------Anicic/Sunjic----Spahic-------------
Mujdza--------------------------------Kolasinac
--------------Besic--------------------------------
---------------------------Varncic----------------
Visca----------------------------------------Lulic
-------------Stilic---------------------------------
--------------------------Dzeko-------------------

Neka me hebe svako ako ih ne bi uzeli veceras sa ovim timom...
Ovo bi izveo da imamo 5 bodova vise od njih :crazy:

Medunjanin je bio losiji od njega veceras, ali ocekivanja su jednostavno prevelika.... Cijela kafana mu je yebavala mater i spominjala Juventus i sl. :oops: Harisa niko da spomene.
Mah, ko naši ljudi... Fazon je što misle da smo mi jedna sila od repke a da je Pjanić drugi najbolji igrač te sile. I onda od njega očekuju da donosi tu prevagu u veliki tekmama. A kao prvo mi smo osrednja europska repka i Pjanić je solidan europski igrač koji NEKADA vuče na odličnog, dok je recimo Džeko odličan koji često vuče na svjetsku klasu.

Pjanić je zahtjevan igrač, da bi on bio odličan treba mu podrediti igru a najvažnije je to da mu trebaju dva osigurača iza da se on ne mora vraćati kad popuši loptu i da jedan od te dvojice zna igrati fudbal. Znači otprilike imamo jednog osigurača koji je relativno loš u igri naprijed čitaj Bešić i jednog koji je solidan prema naprijed i katastrofalan nazad čitaj Medunjanin. Znači treba nam jedan takav box to box igrač a takvih nema puno danas, fali nam jedan Naingolan, Witsel, Modrić, Kroos... Sve dok ga ne nađemo (a teško ćemo ga pronaći bar dok je Pjanić u ovoj repki) Pjanić će biti nevidljiv protiv velikih selekcija.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 sep 2015, 01:01

Sta smatras pod tim izveo?

Proslu ti je protiv Izraela asistirao, proslu protiv Belgije je asistirao. Ako idemo tako u nedogled od 60 utakmica u reprezentaciji je imao itekako dobrih. Prosli ciklus 6 asistencija i 3 gola. Svjetsko u pobjedi gol i asistencia. Imao bi i vise da nas vode ljudi koji prate moderan fudbal.. Niko nije kriv nasim sto ne znaju iskoristiti njegov potencijal na terenu i prikriti njegove mane

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2015, 01:03

tuzlak1987 je napisao/la:Sta smatras pod tim izveo?

Proslu ti je protiv Izraela asistirao, proslu protiv Belgije je asistirao. Ako idemo tako u nedogled od 60 utakmica u reprezentaciji je imao itekako dobrih. Prosli ciklus 6 asistencija i 3 gola. Svjetsko u pobjedi gol i asistencia. Imao bi i vise da nas vode ljudi koji prate moderan fudbal.. Niko nije kriv nasim sto ne znaju iskoristiti njegov potencijal na terenu i prikriti njegove mane
:salut:

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 04 sep 2015, 01:06

Akcenat na 1-0 i asistenciju !
:kafa:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 04 sep 2015, 01:08

Mesa je veceras najveci krvac za ovaj poraz, nista hebena Belgija nije pokazala, oni su bili zreli za karanje samo da smo imali 11 igraca na terenu...
I sve dok selektori ne uvide gdje mi uvijek gubimo ovakve utakmice nece se promijeniti na bolje, protiv ovakvih ekipa kao sto je Belgija treba izaci na teren Golman, 8 ratnika, jedan poluratnik i Dzeko...
Neozbiljan si pasa.Nismo izgubili od Kipra nego protiv Belgije i Belgija bi i ovom timu uvalila bar 5 komada.
Ovo se zove "general poslije bitke".
Mi jednostavno imamo jednu svjetsku klasu,i nekoliko prilicno kvalitetnih igraca uz to popunjeni sa mnogo prosjecnih igraca.Belgijanci imaju nekoliko igraca koji su svjetska klasa i nisu slucajno rangirani onako kako su rangirani.Presudio je kvalitet i uz svo psovanje i nezadovoljstvo,ovo je ipak trenutni omjer snaga ove dvije repke.Da smo pobjedili Belgiju to bi bila senzacija,a senzacija i jest senzacija zato sto se ne desava svaki dan.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 04 sep 2015, 01:11

Valjda ce ga sad mnogi malo manje dizati u nebesa i ne pronalaziti alibije, guši ga ovaj, guši ga onaj, polako će se svi pomiriti s činjenicom da je ništa više nego prosječan igrač.

Kažu večeras dobro ga čuvali, to se kaže pojeo ga Witsel, čuvali su i Džeku ali smo vidjeli kako to majstor radi, razlika u klasi ogromna.

Opet drugi kažu izudaro ga Chiellini pa se jadnik sad bojo čitav meč da primi loptu.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 01:11

dubrovnik je napisao/la:

:salut:
Slažem se sa ovim što si napisao, al' napisao sam gore šta treba da bi mi vidjeli puni Pjanićev potencijal u reprezentaciji, a trenutno ja ne vidim načina kako da ga iskoristimo da Mourinho dođe džaba kada nemamo igrača koji će doprinjeti da Pjanić pokaže najbolje šta zna. Znači trenutno sumnjam da ćemo ga u skorije vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način, jednostavno ne možemo.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2015, 01:13

arhimed89 je napisao/la:

Mesa je veceras najveci krvac za ovaj poraz, nista hebena Belgija nije pokazala, oni su bili zreli za karanje samo da smo imali 11 igraca na terenu...
I sve dok selektori ne uvide gdje mi uvijek gubimo ovakve utakmice nece se promijeniti na bolje, protiv ovakvih ekipa kao sto je Belgija treba izaci na teren Golman, 8 ratnika, jedan poluratnik i Dzeko...
Neozbiljan si pasa.Nismo izgubili od Kipra nego protiv Belgije i Belgija bi i ovom timu uvalila bar 5 komada.
Ovo se zove "general poslije bitke".
Mi jednostavno imamo jednu svjetsku klasu,i nekoliko prilicno kvalitetnih igraca uz to popunjeni sa mnogo prosjecnih igraca.Belgijanci imaju nekoliko igraca koji su svjetska klasa i nisu slucajno rangirani onako kako su rangirani.Presudio je kvalitet i uz svo psovanje i nezadovoljstvo,ovo je ipak trenutni omjer snaga ove dvije repke.Da smo pobjedili Belgiju to bi bila senzacija,a senzacija i jest senzacija zato sto se ne desava svaki dan.
A sta je Stilic ratnik? Da ali taman kao i Medunjanin ili cak i manje. Spora neka vojska.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 sep 2015, 01:18

muXmania je napisao/la:Valjda ce ga sad mnogi malo manje dizati u nebesa i ne pronalaziti alibije, guši ga ovaj, guši ga onaj, polako će se svi pomiriti s činjenicom da je ništa više nego prosječan igrač.

Kažu večeras dobro ga čuvali, to se kaže pojeo ga Witsel, čuvali su i Džeku ali smo vidjeli kako to majstor radi, razlika u klasi ogromna.

Opet drugi kažu izudaro ga Chiellini pa se jadnik sad bojo čitav meč da primi loptu.
Dzeko je Dzeko, on je klasa. U nekim parametrima bolji i od najcjenjenijih napadaca na svijetu trenutno.. To ce se pokazati i u Romi jer u Cityju dosta igraca ima problema da pronadje formu jer klub ne tolerise igrace i dosta ih rotira.

Pjanic nije prosjecan igrac, bitan je kotac u Romi i dosta cijenjen tamo i od igraca i od osoblja. Prosjecan igrac je mediokritet koji je u svemu negdje sredina, Pjanic nije u toj kategoriji jer ima neke atribute u igri u kojima je u rangu svjetskih klasa, nazalost ima i neke velike mane. Znaci on je iznad prosjecan fudbaler ali NEKOMPLETAN.

Dzeko je kompletan napadac, Pjanic nije kompletan veznjak ali je u nekim segmentima u rangu svjetskih klasa posebno sto se tice pregleda igre, diktiranja tempa, preciznosti lopte, primanja, kontrole lopte..

To je isto kada bi npr dobrog igraca Belgijske reprezentacije stavio u nasu u Pjanicevu pozicjiju i ocekivao da izdominira dobru ekipu. Jednostavno ne ide.. Mi nemamo sirine, a on u Romi igra sa kvalitetnijim fudbalerima nego u rep BIH
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 04 sep 2015, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 sep 2015, 01:20

Gringo sa Štilićem si pres*r'o. Toliko nadobudnosti, i neke arogancije, a veze s vezom. Ohladi. Ubaci malo tastaturu u frižider.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Gerilactr
Kontakt:

Post Postao/la Gerilactr » 04 sep 2015, 01:34

Miraleme **** daj se malo vise za reprezentaciju igras ko **** a u Romi gines ne ide to tako ova reprezentacija te je napravila igračem i sve ti dala a ti tako vraćaš srami se

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 sep 2015, 01:47

I ovaj Mux gore, poredi Džeku kao špica koji je doktorirao igru leđima sa Pjanićem veznjakom koji uopšte nema konstituciju za igru leđima okrenut prema golu. Koji hejtovi samo, ne mogu da vjerujem.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2015, 01:53

zizu1991 je napisao/la:I ovaj Mux gore, poredi Džeku kao špica koji je doktorirao igru leđima sa Pjanićem veznjakom koji uopšte nema konstituciju za igru leđima okrenut prema golu. Koji hejtovi samo, ne mogu da vjerujem.
To poređenje sa Džekom su izazvali ovi kojima je Pjanić najbolji igrač reprezentacije. Hejtovi su zato jer se od njega očekuje mnogo, a redovno dobijamo jedno veliko ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 01:58

Miralem ne moze sam,pogotovo ne moze protiv jakih reprezentacija,jednostavno ga zatvore i nasa igra je mrtva.Dok je igrao Miske niko nije mogao zatvoriti obojicu.
Pjanicu treba partner koji zna igrati i koji moze trcati,partner koji ce kad zatvore Pjanica preuzeti igru na sebe.Valjda je svakoj budali jasno da Medunjanin nije taj igrac.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 sep 2015, 01:59

Virtu4l je napisao/la:To poređenje sa Džekom su izazvali ovi kojima je Pjanić najbolji igrač reprezentacije. Hejtovi su zato jer se od njega očekuje mnogo, a redovno dobijamo jedno veliko ništa.
Utemeljene kritike su jedno, a hejtovi drugo. Nećemo se učiti nekim stvarima, nismo osnovci.
A što se tiče Muxa, čisto sumnjam da je njegov post zasnovan na prijašnjim opjevavanjima Pjanića kao najboljeg u reprezentaciji.

I da je tako, revanšizam bilo kakav je na nivou dijeteta od 5 godina.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 sep 2015, 02:04

Steta sto su mu saigraci slabi. Besic leti ko muha bez glave. Medunjanin okretan ko trokrilni ormar. Ona dvojica sa strana imaju brzinu ali nemaju tehniku.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 sep 2015, 07:13

Možda je sad malo jasnije,onima kojima nije bilo jasno, o čemu je Švabo nedavno govorio.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 04 sep 2015, 07:44

Pjanića treba vratiti nazad da igra sa Bešićem pozadi(kao protiv Argentine) a na desetki tražiti neko rješenje,ovako imamo dva igrača manje..niti je on mogao(a Bgm ni znao)na onom mjestu sinoć,niti je Medo mogao odgovoriti zadatcima na Pjanićevom mjestu..Mi sinoć jednostavno nismo uspijevali iznijeti loptu na vrijeme,ta transformacija lopte od zadnjeg veznog do Pjanića nije funkcionisala,jer Medi treba vremene da se on okrene pa razmisli šta da uradi sa loptom,na onakav presing Belgijanaca to je odmah u startu bilo osuđeno na propast..

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 sep 2015, 08:22

Opet nije bio na svojoj poziciji,steta.

Zvjezdane sreco vrati se :bih:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 sep 2015, 08:37

ljudi skontali ko je najopasniji, zatvorili ga i sprijecili bilo kakav protok lopte kroz sredinu. njegova mozda i najgora partija u dresu repke, a mesi zamjeram sto ga vec na poluvremenu nije izbacio jer bilo je ocigledno da ne moze meda u ovakvoj situaciji.

eh sad, daleko od toga da je jedini krivac za rezultat ili da bi nekom magijom zaigrali bolje da on nije bio u prvih 11 i uzeli 3 boda. belgija je druga repka svijeta i kao takvi su za nas svemirski brod u svakoj liniji.

poraz je ocekivan i apsolutno zasluzen.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum i 29 gostiju.