Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Treba mu Papke objasniti da nema potrebe da analizira protivnika.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
I rece ona meni ,hoces li srneca bez kostijuGabon je napisao/la:HariTz je napisao/la:Najjače od svega ovoga je što selektor ne radi ništa posebno, nego standardne pripreme, analize protivnika i skauting..
Dokaz koliko toga je falilo kod prethodnog selektora.

Jasmine, sad si dao genijalnu ideju Safetu koju ce iskoristiti u jacim utakmicama

lezVe do bagro
- DonCorleone
- Kontakt:
Zato igramo ofanzivno za gol vise, ako primimo jedan, moramo dati dva, kada igramo protiv jacih reprezentacija znamo unaprijed da moramo dati pet golova ako hocemo pobijediti jer nam je napad jak a odbrana nula. Sa druge strane ne moramo biti fleksibilni, igramo uvijek isto, neovisno da li igramo protiv Brazila ili Lihtenstajna, mi uvijek napadamoGreivis je napisao/la:Treba mu Papke objasniti da nema potrebe da analizira protivnika.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
-
- Kontakt:
Što volim vidjet Mešu ovako elegantnog.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Mesa svaka ti cast i pored poraza mislim da si odlicno postavio momke ....nastavi ovako
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Pisali smo danima oko pozicije drugog stopera Vranjes-Sunjic, i iako je Vranjes imao dosta dobrih intervencija, mislim da je Mesa ipak pogrijesio.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Ko god ozbiljnije prati ovu repku i poznaje kvalitete igrača danas je ukazivao na dvije greške u prvom timu,vranješ i medo,to se večeras i pokazalo,tako da se poserem na mešinu "studioznost i pripremu"kada mu nije jasno da veza sa medom i miretom nema šansu u defanzivnom smislu i da smo tu sa 2 igrača manje,a da ogi može samo past travu u duelu da lukakuom,pokrivanje felainija od strane vranješa na korneru je takođe taktička greška selektora,jer je lik visočiji od njega 25 cm i tu je trebao biti dzeko,tako da je ovaj poraz u velikoj mjeri i mešin.
E pa care meni to isto nikako nije jasno. Mi kao nogometni laici gledamo i vidimo probleme a trener koji je ostario u nogometu pravi takve greske. Ali ovaj je mila majka Susic bi tu stavio Hadzica. Ja mu osim losih zamjena stopera i postavke istih jako puno zamjeram sto nije pokusao povuci Pjanica i probati Vrancica ili Hajrovica na 10ki zadnjih 15ak minuta. Isto je sve bilo izgubljeno a mogao je pogledati kako to izgleda protiv dobrog tima. Imam osjecaj da su nasi nogometasi 80ih bili poprilicno intelektualno limitirani pa ih to sprijecava da postanu dobri treneri. Mesa je ipak institucija za onog prije. E a ja sam kuko za Prosineckim i vidim da sam bio u pravu.ovisnik je napisao/la:Ko god ozbiljnije prati ovu repku i poznaje kvalitete igrača danas je ukazivao na dvije greške u prvom timu,vranješ i medo,to se večeras i pokazalo,tako da se poserem na mešinu "studioznost i pripremu"kada mu nije jasno da veza sa medom i miretom nema šansu u defanzivnom smislu i da smo tu sa 2 igrača manje,a da ogi može samo past travu u duelu da lukakuom,pokrivanje felainija od strane vranješa na korneru je takođe taktička greška selektora,jer je lik visočiji od njega 25 cm i tu je trebao biti dzeko,tako da je ovaj poraz u velikoj mjeri i mešin.
Mehmede,tvoje tvrdoglavo insistiranje da igra Vranjes nas je veceras kostalo poraza.Morat ces nam odgovoriti ko mimo svake logike gura tog igraca ispred boljih od njega,ti ili neko drugi?
I ako nisi ti ko su ti mocnici zbog kojih tvrdoglavo i iracionalno ides u inat navijacima?Imena nam daj.
I ako nisi ti ko su ti mocnici zbog kojih tvrdoglavo i iracionalno ides u inat navijacima?Imena nam daj.
Da li je moglo drugačije? Vjerovatno jeste. Genijalnost Džeke nas je dovela u situaciju koju smo priželjkivali, a onda su nas greške na koje smo svi ukazivali dovele do očaja. Već smo bezbroj puta ponovili - Ognjen Vranješ. Dobar dio nas se prije ove utakmice složio da je Vranješ loš izbor za stopera na ovoj utakmici, a mi se vrlo rijeko slažemo ovdje na forumu, međutim ovaj put smo definitivno bili u pravu. Imao je Ogi i dobrih poteza, ali sve je to bilo na zemlji, problem je bio u zraku i ne znam zašto je Meša svjesno išao na samoubistvo. Imali smo idealnu situaciju, dobar rezultat, Belgiju koja mora da se otvori a mi da koristimo Višću, Lulića i Pjanića da brzim protokom lopte dokrajče belgijance, ali ništa od toga nismo dočekali.
Najveći dio krivice bih prebacio na Baždarevića, on je birao postavu i Ogi je bio totalni promašaj. Posljednjih dana sam branio Medunjanina, ali nisam bio u pravu, izgledao je totalno pogubljen i belgijanci su bili neuhvatljivi za njega, nažalost Hare više nije za utakmice sa ovakvim tempom jer sve je ovo prebrzo za njega. Mislim da bi Vrančić ili Hadžić bili mnogo bolji, jer su borbeniji i igraju sa puno više žara, što nam je itekako trebalo.
Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv odlične ekipe koja nas je razbila individualno, nisu oni igrali ništa posebno, ali kvalitetni individualci su donijeli golove, što se ne bi desilo da smo bili tim kao u prvoj utakmici.
Najveći dio krivice bih prebacio na Baždarevića, on je birao postavu i Ogi je bio totalni promašaj. Posljednjih dana sam branio Medunjanina, ali nisam bio u pravu, izgledao je totalno pogubljen i belgijanci su bili neuhvatljivi za njega, nažalost Hare više nije za utakmice sa ovakvim tempom jer sve je ovo prebrzo za njega. Mislim da bi Vrančić ili Hadžić bili mnogo bolji, jer su borbeniji i igraju sa puno više žara, što nam je itekako trebalo.
Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv odlične ekipe koja nas je razbila individualno, nisu oni igrali ništa posebno, ali kvalitetni individualci su donijeli golove, što se ne bi desilo da smo bili tim kao u prvoj utakmici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dobro sve napisao i onda zasere u zadnjoj recenici, ocigledno ni ti nisi potpuno prezalio papetaVirtu4l je napisao/la:Da li je moglo drugačije? Vjerovatno jeste. Genijalnost Džeke nas je dovela u situaciju koju smo priželjkivali, a onda su nas greške na koje smo svi ukazivali dovele do očaja. Već smo bezbroj puta ponovili - Ognjen Vranješ. Dobar dio nas se prije ove utakmice složio da je Vranješ loš izbor za stopera na ovoj utakmici, a mi se vrlo rijeko slažemo ovdje na forumu, međutim ovaj put smo definitivno bili u pravu. Imao je Ogi i dobrih poteza, ali sve je to bilo na zemlji, problem je bio u zraku i ne znam zašto je Meša svjesno išao na samoubistvo. Imali smo idealnu situaciju, dobar rezultat, Belgiju koja mora da se otvori a mi da koristimo Višću, Lulića i Pjanića da brzim protokom lopte dokrajče belgijance, ali ništa od toga nismo dočekali.

Uglavnom bas na te greske Bazdarevica sam ukazivao prije utakmice. Vrancic>Medunjanin i Sunjic>Vranjes
Ono sto me iznenadilo kod Mese su ocajne izmjene, Ibisevic i Hajrovic

This time next year we'll be millionaires.
Nema to veze sa Papetom, on je kod mene zaboravljen onog momenta kad je prestao biti selektor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Cekaj dok Ahmo i ekipa ovo prokontaju...postace srneca,kasete i ostala sr4nj4..i naravnoVirtu4l je napisao/la:

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Mesa je napravio gresku u startu utakmice gdje je Sunjic trebao poceti, nije mi jasno sta je htio postici sa Vranjesom protiv Belgijskih gorostasa. Velki minus za pocetak. Ostalo je najbolje u ovom trenutku sto imamo, a nemamo puno. Sa obzirom da smo kao repka u padu forme vec 2 godine i da je Belgija trenutno top 5 ekipa svijeta, i najjaci protivnik sa kojim smo igrali u zadnjih 5 godina uz Argentinu na SP, nije djelovalo lose. U nekim momentima smo imali inicijativu, dobro smo ih nabili i natjerali na paniku. Medunjanin jeste spor ali je jedini u napadu dijelio lopte ala Miske, on je dao predasistenciju za gol, ali imao i losih poteza sto je posljedica toga sto ne igra u klubu.
Treba covjeka pustiti do kraja, studiozno radi, predano i posteno, a u ovom momentu nemamo puno alternative. Ako uspijemo uhvatiti baraz, bit ce puna saka brade, jer je dosta toga prosuto na pocetku.
Od Mese ocekujem 3 pobjede do kraja, a sve ispod toga je neuspjeh pa kako god zavrsili.
Za oktobar treba uvesti Grahovca i jos kojeg trkaca u sredinu.
Sto se navijaca Eviana tice, docekali su prvi poraz protiv jedne on najjacih repki na svijetu da pljuju i neka su, nek se pokaze ko su. Ne daj Boze da je Mesa imao kikseve tipa Albanija, katastrofa protiv Francuza na Kosevu ili debakli protiv Cipra i potop protiv Izraela.
Ne treba ih uporedjivati jer jedan tek pocinje a drugi je u 5 godina imao i najveci uspjeh i neuspjeh u istoriji repke. Neka Mesa vozi sredinom i odvede nas na EP te probije prokletstvo baraza.
Sretno Mehmede.
Treba covjeka pustiti do kraja, studiozno radi, predano i posteno, a u ovom momentu nemamo puno alternative. Ako uspijemo uhvatiti baraz, bit ce puna saka brade, jer je dosta toga prosuto na pocetku.
Od Mese ocekujem 3 pobjede do kraja, a sve ispod toga je neuspjeh pa kako god zavrsili.
Za oktobar treba uvesti Grahovca i jos kojeg trkaca u sredinu.
Sto se navijaca Eviana tice, docekali su prvi poraz protiv jedne on najjacih repki na svijetu da pljuju i neka su, nek se pokaze ko su. Ne daj Boze da je Mesa imao kikseve tipa Albanija, katastrofa protiv Francuza na Kosevu ili debakli protiv Cipra i potop protiv Izraela.
Ne treba ih uporedjivati jer jedan tek pocinje a drugi je u 5 godina imao i najveci uspjeh i neuspjeh u istoriji repke. Neka Mesa vozi sredinom i odvede nas na EP te probije prokletstvo baraza.
Sretno Mehmede.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
+1Virtu4l je napisao/la:Da li je moglo drugačije? Vjerovatno jeste. Genijalnost Džeke nas je dovela u situaciju koju smo priželjkivali, a onda su nas greške na koje smo svi ukazivali dovele do očaja. Već smo bezbroj puta ponovili - Ognjen Vranješ. Dobar dio nas se prije ove utakmice složio da je Vranješ loš izbor za stopera na ovoj utakmici, a mi se vrlo rijeko slažemo ovdje na forumu, međutim ovaj put smo definitivno bili u pravu. Imao je Ogi i dobrih poteza, ali sve je to bilo na zemlji, problem je bio u zraku i ne znam zašto je Meša svjesno išao na samoubistvo. Imali smo idealnu situaciju, dobar rezultat, Belgiju koja mora da se otvori a mi da koristimo Višću, Lulića i Pjanića da brzim protokom lopte dokrajče belgijance, ali ništa od toga nismo dočekali.
Definitivno se slažem da je na kraju Baždarević najveći krivac iako je htio da se vodi onom starom "Tim koji pobjedjuje se ne mjenja."
Pogrijesio je sa dva igraca: Vranjes i Medunjanin. Ja sam prvi bio za to da Vranjes igra jer mi je do sada nekako najbolje izgledao tandem Vranjes-Spahic. Sunjic i Bicakcic u tandemu sa Spahicem me nisu impresionirali. To je nažalost sinoć bila velika greška.
Većina je bila za Medunjanina (zbog starih zasluga) iako on nije smio poceti jucerasnju utakmicu. Tu bi idealan bio Zahirović koji je bar znao da presječe protivnički napad i loptu da prvom do sebe koji će je prenijeti naprijed. Prema naprijed nije bio neki kalibar ali je bar u defanzivi odradjivao svoj posao (Medunjanin nažalost ne donosi prevagu ni prema nazad ni prema naprijed). Nadam se da će se Zahirović sad u Izraelu ustabiliti i da će što prije da se vrati u reprezentaciju jer i Vrančić (iako još nije ni zaigrao za repku), Hadžić i Medunjanin nemaju šta tražiti na zadnjem veznom. Tu treba neko ko će presjecati napade protivnika (Bešić je oslabio ali i ne može sve sam) i ko zna napraviti pametan faul na centru a ne u opasnim zonama.
Dodao bih da je nažalost Baždarević imao jedan veliki problem koji je i Sušić imao (a Ćiro ga je na vrijeme skontao) - Miralem Pjanić. Svaka čast na igrama u Romi (i vaktile u Lyonu) ali za reprezentaciju je jedna velika nula. Ne volim nikoga previse kritikovati ali Pjanić je još jednom dokazao da nije dostojan broja koji nosi na ledjima! Umjesto da donese prevagu on protiv velikih ekipa nestane (al zato će "prekucati" u nedjelju protiv Andore).
Nadam se da će Baždarević izvući pouke iz jučerašnje utakmice!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Nije sramota izgubiti od reprezentacije kao sto je Belgija,ali stvarno nismo igrali dobro i treba izvuci pouku iz ove utakmice. Skripilo je prije svega na pozicijama Vranjesa i Medunjanina,ljudi ne mogu igrati ovako jake utakmice,prije svega jer nisu u formi,pogotovo ovaj drugi,sreca imamo na toj poziciji Vrancica,a na poziciji stopera Sunjica i Bicakcica.
Nista nije izgubljeno,velike su sanse da izborimo baraz,ustvari sve ce se znati u nedjelju. Ako Izrael i Kipar izgube a mi pobjedimo Andoru onda su nam realne sanse za to trece mjesto u grupi,i po meni sasvim izgledan plasman na EURO. Iako da se razumijemo,nece to biti lako,moramo se dobro pripremiti,i uozbiljiti....Da li ce Mesa uspjeti,vidjecemo..
Nista nije izgubljeno,velike su sanse da izborimo baraz,ustvari sve ce se znati u nedjelju. Ako Izrael i Kipar izgube a mi pobjedimo Andoru onda su nam realne sanse za to trece mjesto u grupi,i po meni sasvim izgledan plasman na EURO. Iako da se razumijemo,nece to biti lako,moramo se dobro pripremiti,i uozbiljiti....Da li ce Mesa uspjeti,vidjecemo..
- NoName
- Kontakt:
Iako mislim da bi svakako izgubili, kakvu god postavku da je napravio, ono sinoć nije bilo dobro. Šunjić je morao igrati, Medunjanin je igrač manje. To je valjda svima jasno a trebalo bi da je najjasnije samom Mehmedu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Nije da nismo znali kakvi su beskičmenjaci, al' nije loše ponovo ih gledati kakve budalaštine pišu. Jedan se naklatio na Vranješa, drugi na Mešu, treći na postavku igre, četvrti fantazira o Papetu k'o biva nekakvom selektoru...itd, itd. Ljudi bez trunke savjesti, stida i principa. Prava slika i prilika nikad im neprežaljene govedine.bhsport je napisao/la: Sto se navijaca Eviana tice, docekali su prvi poraz protiv jedne on najjacih repki na svijetu da pljuju i neka su, nek se pokaze ko su.
-
- Kontakt:
Sunjic je morao poceti umjesto Ogija, cisto zbog visine i korpulentnosti jer smo znali da su jaki u skoku zbog dva igraca Kompanija i Felainija, Dzeko je cuvao Kompanija dok protiv Felasa Ogi nije imao sanse...cudi me da to Mesa nije skonto, jer je kao proucavao igru Belgije
Druga stvar koja me cudi kod Mese je da on izgleda ne konta moderni fudbal(a bas sam se zbog toga radovao novom selektoru), nema danas igre bez bekova, u modernom fudbalu gdje odbrana striktno markira i napadaca i krila upravo su bekovi ti koji prave razliku u napadu, vidjeli smo svaki put kad bi Mujdza dosao u napad da bi i bila neka (polu)prilika, prvi put kad ga Hazard nije ispratio(mozda i potcijenio) mi odmah gol zabili. Mesa im ocigledno nije davao neke ofanzivne zadatke, nije ni racunao na njih sto je strasno u danasnjem fudbalu, Kolasinac je uzas prema naprijed i u tekmama gdje nismo favoriti i gdje ce se tesko stvarati prilike mislim da nam treba neki brzi i hrabriji bek(Kvesic mali recimo).
Koliko god smatrao da Pjanic nije niti ce ikad biti nivo Misketa(za repku) opet mislim da je taktika ta koja mu nedozvoljava da se razmase onako kako zna, on je igrac koji se pogubi kad ga protivnik markira, ne zna se sam izvuci nego mu je potrebno vise igraca s kojima ce nesto odigrati i koji ce odvuci njegove markere, opet bih tu spomenuo bekove koji bi se trebali ubacivati i razvlaciti vezni red gdje ce Mire malo prodisati
Sve u svemu, Mesa me zasad nije odusevio, od poziva igracima koji nisu u takmicarskom procesu, pad pod uticajem nasih medija da je Pjanic toliki carobnjak da je nebitno kakvu formaciju postavis on ce napraviti cudo, igra bez bekova u ofanzivi, mitomanija igraca...zasad blazi oblik Safeta ublehe Susica, sto ne znaci da mu nece doci iz guzice u glavu, jedino da ne bude prekasno
Druga stvar koja me cudi kod Mese je da on izgleda ne konta moderni fudbal(a bas sam se zbog toga radovao novom selektoru), nema danas igre bez bekova, u modernom fudbalu gdje odbrana striktno markira i napadaca i krila upravo su bekovi ti koji prave razliku u napadu, vidjeli smo svaki put kad bi Mujdza dosao u napad da bi i bila neka (polu)prilika, prvi put kad ga Hazard nije ispratio(mozda i potcijenio) mi odmah gol zabili. Mesa im ocigledno nije davao neke ofanzivne zadatke, nije ni racunao na njih sto je strasno u danasnjem fudbalu, Kolasinac je uzas prema naprijed i u tekmama gdje nismo favoriti i gdje ce se tesko stvarati prilike mislim da nam treba neki brzi i hrabriji bek(Kvesic mali recimo).
Koliko god smatrao da Pjanic nije niti ce ikad biti nivo Misketa(za repku) opet mislim da je taktika ta koja mu nedozvoljava da se razmase onako kako zna, on je igrac koji se pogubi kad ga protivnik markira, ne zna se sam izvuci nego mu je potrebno vise igraca s kojima ce nesto odigrati i koji ce odvuci njegove markere, opet bih tu spomenuo bekove koji bi se trebali ubacivati i razvlaciti vezni red gdje ce Mire malo prodisati
Sve u svemu, Mesa me zasad nije odusevio, od poziva igracima koji nisu u takmicarskom procesu, pad pod uticajem nasih medija da je Pjanic toliki carobnjak da je nebitno kakvu formaciju postavis on ce napraviti cudo, igra bez bekova u ofanzivi, mitomanija igraca...zasad blazi oblik Safeta ublehe Susica, sto ne znaci da mu nece doci iz guzice u glavu, jedino da ne bude prekasno
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, GG3, Google Adsense [Bot], greenwood, Hansestadt, kakarut, perun, Rimes87, zastitaIdentiteta i 42 gosta.