Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

Sabinho
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 00:34

FaraonTM je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:Andora : Begovic - Mujdza Spahic Bicakcic Kolasinac - Hajrovic Pjanic Besic Lulic - Dzeko Ibisevic
Umjesto Spahe očekujem Šunjića čisto radi predostrožnosti zbog ove povrede od večeras.
Ja Tonija ocekujem jer je bolji od Vranjesa i Bicakcica a ne zbog toga sto Spahu nesto boli. Covjek je ovu Belgiju iznio sa Hadzicem pored sebe plus Vels.

@emire :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 sep 2015, 00:34

FaraonTM je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:Andora : Begovic - Mujdza Spahic Bicakcic Kolasinac - Hajrovic Pjanic Besic Lulic - Dzeko Ibisevic
Umjesto Spahe očekujem Šunjića čisto radi predostrožnosti zbog ove povrede od večeras.
Neka odmori Spaha. Veceras mi je krvni pritisak digo nebi prezivio i nedelju. :kafa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 sep 2015, 00:34

Sva sreća da im Hazard nije igr'o, već sinoć, jel.

Mi smo igrali koliko smo mogli, bolje ne može, možda malo, ali to je naš zenit.

Repka Belgije po imenima je strašna al' ipak nije to to. Oni mogu dobit' svakoga al' i izgubit' i od nekih amatera i to je ono što ih odvaja od velikih repki. Nedostaje i ta konstantnost i tradicija da naprave nešto više na EP u Galiji.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 00:40

FaraonTM je napisao/la:
Ma ja i to je to. Ako spahu ce cuvat onda sunjic. I to bi trebalo bit to.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 00:40

Sabinho je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Ja Tonija ocekujem jer je bolji od Vranjesa i Bicakcica a ne zbog toga sto Spahu nesto boli. Covjek je ovu Belgiju iznio sa Hadzicem pored sebe plus Vels.

@emire :D
Ma dobro svakako je on trenutno naš najbolji stoper poslije Spahića al' računam da će Bičakčić igrati protiv Andore jer mu fali utakmica ove sezone a Tonija bih svakako stavio prije Spahe u ovakvoj utakmici jer realno nema potreba da se troši protiv Andore.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 00:42

soccerfan je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Neka odmori Spaha. Veceras mi je krvni pritisak digo nebi prezivio i nedelju. :kafa:
Sto? :D spaha nam je stub odbrane, izgleda da ce ga odmorit u nedjelju. Znaci bicakcic i sunjic stoperi ! :bih:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 04 sep 2015, 00:45

Protiv Andore ubaciti Vrancica umjesto Mede, umjesto Vranjesa Sunjic i ako je Spaha povrijedjen ja bih volio da vidimo i tog Anicica. Ili ono sto bih najvise volio da Kolasinac bude na stoperu a Kvesa na beku mada su minimalne sanse za to :D

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 sep 2015, 00:45

Protiv Andore, odmoriti neke igrače, nekima dati priliku da bar nakratko vrate samopouzdanje, a kud bolji trenutak nego Andora kod kuće.
Očekujem opet 4-4-2 kao i u prvoj utakmici.
Begović-Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac-Bešić, Pjanić, Hajrović, Višća-Džeko, Ibišević.
U nastavku dati šansu Vrančiću, Đuriću i nekom trećem. Potrebno je odmoriti Lulića koji je preumoran, Vranješa koji će biti na meti udara ovih dana i dati Ibiševiću opet šansu čime automatski Medunjanin postaje višak u sredini, jer ipak glupost je da igramo s Džekom samo u napadu. Treba ih razvući i primijeniti našu najbolju taktiku, a to je blitzkrieg s mnoštvo centaršuteva sa strane.
Mes Que Un Club

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 04 sep 2015, 00:46

obrni-okreni sve se svodi na to da je Belgija prosto jača, a pored toga ova reprezentacija neizgrađena,Meša je tu najmanje kriv, mogo je možda dati da šunjić i vrančić igraju ispred vranješa i mede al sumnjam da bi to mnogo promjenilo, Lukaku je Vranješa uzimo na snagu,Šunjića bi možda na brzinu,a Vrančić bi se možda pogubio jer bi debitovo, Meša nije imao dovoljno vremena da izgradi reprezentaciju. Meni je Lulić nedorečen igrač i nekako mi igra previše neiskusno za svoje godine, od Višće bolje desno krilo nemamo.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 sep 2015, 00:48

@ bhfanatic

Meni je u vise navrata veceras lose izgledao. I on i Ognjen i sa njima dvojicom u odbrani veceras samo sam cekao srce da me opali u prvom poluvremenu.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2015, 00:49

bhfanatic14 je napisao/la:
Sto? :D spaha nam je stub odbrane, izgleda da ce ga odmorit u nedjelju. Znaci bicakcic i sunjic stoperi ! :bih:
Dvojac koji je igrao protiv Kipra, dovoljno da me obuzme jeza.... brrr.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 sep 2015, 00:51

Da sam razocaran, naravno, ali ljut nisam. Bio sam ljut kod drugog gola, ali me je brzo popustilo. Rekao sam sebi, ne dam vise zivaca svojih i pomirio sam se sa porazom.

Prvi gol njihov, zna se da je onaj njihov glavonja najopasniji za te situacije. Drugi gol, razocarao sam se da je Asmir ono propustio, ali nekako me je vise Medunjanin naljutio kad ne pokusava ni nogu da izbaci ili uklize da blokira. Bez zahebancije sad, igra li taj frajer vise uopste? Pa hebem ga ja, odradio par treninga sa repkom i u prvoj, a u klubu i ne igra :roll:
Dosta mi je vise i "Iskusan, tehnicar, ovo ono". Ma hebo te tehnicar, kad nas ljudi pretrcase i nadigrase u svakom pogledu. Nije ovo protiv njega samo, vise me nervira sto dosta nasih ni ne igra redovno ili nikako ili su u losoj formi.

Meni sega bilo kad rece onaj nas, Vels vodi protiv Kipra, to je lose za nas. Pa sta on misli, da mi imamo sanse za prvo mjesto? Znaci neka Kipru i bod, pa nek jos vise bjeze od nas. Ja frajera. Kada se gleda nasa korist, Vels i Belgija moraju sve pobjediti, osim tekme sa nama (Vels), a mi moramo sve pobjediti ako hocemo u baraz.
Od onakvih utakmica kakve smo pruzali, dosli smo na to da samo mi i Andora imamo negativnu gol razliku :roll:

Jbga, jaca Belgija sto jest, jest, ali sam se nadao nerijesenom. Medjutim, kada se vidi njihovo prvo poluvrijeme, ovo je izgledalo kao BIH-Latvija.
Ostaje na tome da cemo uvijek imati samo par odlicnih igraca, ostalo tek dobri i to znaci da ce nam iz godine u godinu biti ovakvo gledanje nasih utakmica.
Jednostavno moram raditi na tome da sebi ne dizem pritisak, jer to je jedino sto mogu kontrolisati.

Necu nikoga da izdvajam, sve se vidilo, ko je koliko uradio, pozitivno ili negativno. Jbga, idemo dalje. :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 sep 2015, 00:51

Ma treba ovoj reprezentaciji mala rekonstrukcija...kostur ekipe ostaviti i okrrnuti se mladjim snagama i igracima koji nisu prije dobijali pozive..mostalo po minutazi...jednostavno bolji je manje kvalitetan igrac koji je u formi i igra redovno...nego neki kvalitetniji igrac koji ne igra utakmice po pola godine...forma je prolazna ali slabo i koristimo igrace.koji su u formi...ne glumim selektora...ali ako jr taj Anicic odigrao par szrasnih utakmica u lp...i to prije samo 10 daa...zasto ne iskoristimo to..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 sep 2015, 00:52

Bosna i Hercegovina izgubila je važnu utakmicu u Briselu, domaćin je igrao na mišiće i dobio na razliku u kvaliteti. Ostaju nam kalkulacije za treće mjesto i eventualni baraž. Belgija je uz sve svoje nedorečenosti ipak bila prejaka.

Sastavi timova:
Belgija: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Fellaini, Nainggolan - De Bruyne, Hazard, Lukaku.

BiH: Begović - Mujdža, Vranješ, Spahić, Kolašinac - Bešić, Medunjanin - Višća, Pjanić, Lulić - Džeko.

Belgija je krenula formacijski u 433 ili 4141, sa vrlo jednostavnom, da ne kažem škrtom šematikom u napadu. Osnovni plan u igri je duga lopta na Lukakua, koji bi trebao da svojom fizičkom snagom izdominira čuvara, što mu i nije pretjerano uspjevalo. Krila bi stajala dosta široko, uz same aut linije, da rašire našu obranu. Fellaini i Nainggolan su napadali druge lopte, a Fellaini se ubacivao i na drugog napadača s vremena na vrijeme. Belgija je osjetno fizički jača, osnovni cilj u igri prilagođen je toj činjenici.

Mi smo generalno stajali dobro, 4231 zona, izgledali smo organizirano i što je najvažnije u početku nismo gubili duele, fizički smo parirali. Znali smo i mirno iznijeti loptu, a u jednom takvom navratu Mensur Mujdža pokazao je što se Jose Mourinho mnogo srdi na Edena Hazarda. Hazard nije ispratio našeg desnog beka, niko drugi ga nije preuzeo, on je centrirao, a Džeko pokazao da je u formi i da mu Belgija leži.

Nakon našeg vodstva Belgija je samo nastavila jače u svom planu, nisu mjenjali ništa posebno, a mi smo kako je odmicao prvi dio pomalo već gubili dah. Izjednačenje je došlo iz kornera kojeg naši brane čovjek na čovjeka, što je obično loša opcija ako igraš s ekipom koja je fizički jača. Jedan izgubljen duel, obično ti dođe glave. Vranješ se nije othrvao Fellainiju, semafor je pokazivao 1-1. Naš je problem bio veći što smo s vremenom brže gubili loptu i dopuštali Belgiji da dodaje gas. Na izdisaju prvog dijela, najskuplji igrač ljetnog prelaznog roka uzeo je loptu, okrenuo se i šutom s dvadesetak metara savladao Asmira Begovića.

U drugom dijelu Belgija je zadovoljna rezultatom povukla ručnu, mi smo malo dali gasa i djelovali kao da možemo konkurisati za nešto više od poraza. Ipak, krateri su se otvarali iza naših igrača, a da je Kevin de Bruyne imao još kojeg raspoloženog suigrača u prednjoj liniji, ranije bi utakmica bila završena. U 78. minuti je sve bilo odlučeno, do tada loši Hazard, koji je reprizirao igre iz kluba s početka ove sezone, iznudio je penal i kasnije ga sam realizirao.

Ideja da se naša formacija pretvara u 4411, te da Pjanić igra bliže Džeki je generalno loša jer našeg najvažnije igrača udaljava od igre, okružuje ga belgijskim fizikalcima. Osnovni zadatak Baždarevića u pripremi ovog meča je bio postaviti igru tako da se olakša igra baš Miralemu Pjaniću. Mišljenja sam da to nije urađeno kako je trebalo.

Za pobjedu kod Belgije osim uspješno postavljene igre i pravog odabira igrača, potrebno je više učiniti i u realizaciji plana. Dojam je da imamo previše igrača van forme, a to se u ovakvim utakmicama osjeti već nakon desetak minuta. Nakon Spahićeve povrede i uz saznanje da je Kolašinac daleko od optimalnog izdanja, naše akcije su rapidno pale. Medunjanin je osim pokušaja iz voleja statirao skoro cijelu utakmicu. Previše problema, za ipak ograničene kapacitete.

Ova utakmica je izgubljena, do kraja kvalifikacija treba izvući ono što je potonulo na startu. Na kraju se radi bilanca.
Mes Que Un Club

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 sep 2015, 00:53

Protiv ANDORE:

---------------------- Begovic -------------------------
Mujdza ---- Sunjic ---- Ogi/Bicakcic ---- Kolasinac
-------------- Besic ---- Pjanic/Medunjanin --------
Hajrovic ---------- Vrancic -------------------- Visca
--------------------- Ibisevic ---------------------------

Dati sansu rezervnom golmanu kao i Anicicu i naravno Hodzicu u drugom poluvremenu.
Lulic je premoren i to se je vidjelo.
Pjanic je rovit. Mozda da odigra 45 minuta.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 sep 2015, 01:02, ukupno mijenjano 1 put.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 04 sep 2015, 00:57

Muka mi gledati snimak utakmice... Ako neko zeli ima na SK1
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la delinjo » 04 sep 2015, 01:01

MCMXLVI je napisao/la:Muka mi gledati snimak utakmice... Ako neko zeli ima na SK1
Ma.odakle volja covjeku da opet gleda ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 sep 2015, 01:03

trenutna razlika nas i Izraela je 4 boda...ostalo je još 3 kola , to jest maksimalno 12 bodova u igri

raspored Izraela do kraja:

6 septembra gostuju u Velsu
10 okotobra domacini Kipru
13 oktobra gostuju u Belgiji

raspored BiH do kraja:

6 septembra domacini Andori
10 okotobra domacini Velsu
13 oktobra gostovanje na Kapiru

Znaci, mi moramo sve ove utakmice do kraja pobjediti (time ujedno preteci Kipar na tabeli) i cekati kikseve Izraela - da bi se nadali nekom trećem mjestu i baražu

ili ukratko receno - yebo nas je Pape neviđeno u ona prva 4 kola, zakopao nas žive u zemlju i sad smo dovedeni pred strogi imperativ pobjeda u svakoj narednoj utakmici...dovoljan je jedan remi i za nas su završene kvalifikacije :salut:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 01:08

SlevinKelevra je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Ja naprosto molim boga da igra Fellaini,ta prevara od igraca.Pa i Vitsel zasto ne.Ako im je to najbolji vezni red sto imaju onda nemaju bolji vezni red od naseg.
Ja se bas bojim tog Fallainia i bilo bi mi draze da ne zaigra. Lukaku je pravi napadac i otprilike znas sta mozes da ocekujes, dok je onaj 'zbun' totalno nedefinisan nekakav.... 5 puta ce napraviti faul u napadu i kontas nista mu ne ide, a onda dadne gol iz nista. :crazy: Takva mu je cijela karijera.
:oops: :roll:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 01:11

:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.