Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la JonSnow » 03 sep 2015, 23:36

krmpotich je napisao/la:Jel poslala Barca fax na adresu Rome? :rol:
Slušaj na stranu sad zajebancija, on bi mogao dobro igrati Barci. Mi od njega tražimo što on ne može i to sve izgleda frustrirajuće. U ekipi koja ima dobro uhodan i kvalitetan vezni red on je fantastičan igrač a ovako kod nas kad o njemu sve ovisi ispada da veze s vezom nema.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 03 sep 2015, 23:37

Clutch je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ma kakav psiholog ljudi moji. Pojeli su ga Belgijanci, ali u 1. minuti sam znao da ce ga pojesti jer igra iza napadaca. Dzaba zivotna forma, dzaba sve, on to ne moze igrati, ne moze. Nije igrac koji ce okrenut ledjima od protivnickog gola i okruzen dvojicom/trojicom igraca nesto napraviti.
Igrac koji se izvlaci po loptu, i zapocinje napad ispred odbrane. Ima strasan pregled igre, i igru na malom prostoru ali kada on diktira tempo i kontrolise igru, a on to s ove pozicije nije u stanju da radi, niti je to njegova uloga trenutno. Tuzno je da to selektor(i) jedne jake evropske reprezentacije nisu u stanju da vide. Kakvog dragulja imaju a ne zele/ne znaju da ga iskoriste.

Miralem jos nijednom nije podbacio na poziciji kreatora igre, nijednom! Ali on to ne igra i to je problem. Davno rekoh, ko od njega ocekuje golove i asistencije i njegov ucinak na terenu ravna po tome, taj se nikad nece zadovoljiti njegovim nastupom, nikad. A takvih je enormno veliki broj. Opet, j.ebo forum, navijace, nisu bitni. Problem je sto to ni selektor ne moze da prepozna..
Pjanića sam u repci gledao na raznoraznim pozicijama. I ako se slažem sa tobom u vezi sa pozicijom kreatora, ne mogu se složiti sa tim da takav majstor kao što je Pjanić ne pokaže klasu i na ovoj poziciji koju je igrao večeras, jer ga smatram boljim od svakog veznog igrača Belgije individualno.
Ne očekujem od njega samo asistencije i golove, nego ono što je Bešić radio. Očekujem više kontakta sa loptom i više prijetnji od njega. To je ono što znamo svi da može, ali čekamo da se desi.
Moras shvatiti da on nije individualno jak igrac u pogledu konkretnosti (osim slobodnjaka dakako, govorim za igru). Uzmi za primjer Xavija. Koliko je taj utakmica odigrao a da nije dao gol niti imao asistenciju, a pritom bio ubjedljivo najbolji na terenu. Slicna stvar je i s Miralemom, koji je u nedjelju i bez datog gola Juventusu, bio igrac utakmice. Zasto? Pa jednostavno, jer je savrseno diktirao tempo i Rominu igru oblikvao na sjajan nacin, i bio najzasluzniji za dominaciju nad Juventusom u veznom redu i brz protok lopte. On je to isto u stanju da radi i u reprezentaciji, ali ne na poziciji iza napadaca. Pobogu, on nije Misimovic, niti ce ikad biti. On je nesto bolje, sistem! Ali ga mi ocito nikad necemo na pravi nacin iskoristiti. I tu ga krivim, daj pobuni se, vidis da te vec godinu dana zayebavaju i svojim neznanjem daju na zub navijacima. Trazi da igras ono gdje si najbolji i to je to..
Dao mu je Ciro da igra gdje je najbolji, dao mu je I Pape.....ali vjerovatno tada nije bio dovoljno zreo, jbg....treba mu naći opravdanje, jbg.....za mene je on precijenjen igrač, pa nek svako misli šta hoće....nikad nam nije, niti će, donijeti prevagu u reprezentaciji.....nemam ništa protiv njega, volio bih da nisam u pravu....ali ovo je surova realnost....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 03 sep 2015, 23:38

JonSnow je napisao/la:
Slušaj na stranu sad zajebancija, on bi mogao dobro igrati Barci. Mi od njega tražimo što on ne može i to sve izgleda frustrirajuće. U ekipi koja ima dobro uhodan i kvalitetan vezni red on je fantastičan igrač a ovako kod nas kad o njemu sve ovisi ispada da veze s vezom nema.
Mi od njega trazimo da igra sam.Staviti onakvog Medunjanina i traziti od Pjanica da sam nesto napravi protiv Belgije moze samo lud covjek.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 sep 2015, 23:39

sekula je napisao/la:
Dao mu je Ciro da igra gdje je najbolji, dao mu je I Pape.....ali vjerovatno tada nije bio dovoljno zreo, jbg....treba mu naći opravdanje, jbg.....za mene je on precijenjen igrač, pa nek svako misli šta hoće....nikad nam nije, niti će, donijeti prevagu u reprezentaciji.....nemam ništa protiv njega, volio bih da nisam u pravu....ali ovo je surova realnost....
Ja se slazem s tim. Igrac koji osudjen na individualnu produkciju nikad nece pokazati ni 5% svog talenta i kvaliteta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 sep 2015, 23:40

Clutch je napisao/la:Moras shvatiti da on nije individualno jak igrac u pogledu konkretnosti (osim slobodnjaka dakako, govorim za igru). Uzmi za primjer Xavija. Koliko je taj utakmica odigrao a da nije dao gol niti imao asistenciju, a pritom bio ubjedljivo najbolji na terenu. Slicna stvar je i s Miralemom, koji je u nedjelju i bez datog gola Juventusu, bio igrac utakmice. Zasto? Pa jednostavno, jer je savrseno diktirao tempo i Rominu igru oblikvao na sjajan nacin, i bio najzasluzniji za dominaciju nad Juventusom u veznom redu i brz protok lopte. On je to isto u stanju da radi i u reprezentaciji, ali ne na poziciji iza napadaca. Pobogu, on nije Misimovic, niti ce ikad biti. On je nesto bolje, sistem! Ali ga mi ocito nikad necemo na pravi nacin iskoristiti. I tu ga krivim, daj pobuni se, vidis da te vec godinu dana zayebavaju i svojim neznanjem daju na zub navijacima. Trazi da igras ono gdje si najbolji i to je to..
Sve ja to shvatam, ali najbolji ti je primjer Bešić. Pjanić ima daleko superiorniju tehniku i viziju od Bešića, no ovaj ipak povuče loptu i distribuira je dalje, pa čak i nerijetko napravi problem Belgijancima.
Upravo to, što znam kako igra, znam kako diktira tempu i oblikuje igru, pa kad gledaš, melem za oči, ali ovdje to nije baš tako. Jeste da Roma ima kvalitetnije veznjake, ali opet, ni to nije dovoljan izgovor da se on trgne i kaže, "puš'te ga redom svi, sada ja nastupam na scenu". Treba reći, baš to što kažeš, gdje želi da igra, šta njega to u ovakvim utakmicama koči.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 sep 2015, 23:40

Mozda on lose odigra ali opet svi znamo da umije i da je bitan za ovu reprezentaciju. Kada bi nam igrao neko gori pravili bi Pjanica od blata

Problem je samo sto selektori ne umiju, stave momka na desetku, a u Romi to nikada ne igra. Samo mu nadji fit kakav ima u Romi, igrace slicne Keiti, Raji i De Rossiju, a ne Medunjanina koji je beskoristan..

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 03 sep 2015, 23:42

tuzlak1987 je napisao/la:Mozda on lose odigra ali opet svi znamo da umije i da je bitan za ovu reprezentaciju. Kada bi nam igrao neko gori pravili bi Pjanica od blata

Problem je samo sto selektori ne umiju, stave momka na desetku, a u Romi to nikada ne igra. Samo mu nadji fit kakav ima u Romi, igrace slicne Keiti, Raji i De Rossiju, a ne Medunjanina koji je beskoristan..
Ma kao što neko gore reče on je igrač sistema a mi sistem nikad nismo imali pa ni sad.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 03 sep 2015, 23:43

Fidelis je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:
Mi od njega trazimo da igra sam.Staviti onakvog Medunjanina i traziti od Pjanica da sam nesto napravi protiv Belgije moze samo lud covjek.
Medunjanin nastavlja, s onim sto je poceo Miske? Gusenjem princa? :mrgreen: :mrgreen:
Ljudi odvadite malo i budite realniji.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 03 sep 2015, 23:44

Dajem 10 KM dopune na broj u PM-u ko smisli najbolji alibi za Pjanica !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 23:45

Husika je napisao/la:Dajem 10 KM dopune na broj u PM-u ko smisli najbolji alibi za Pjanica !!!
Dobio :mrgreen:
jel dovoljno dobar?
This time next year we'll be millionaires.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 03 sep 2015, 23:45

Husika je napisao/la:Dajem 10 KM dopune na broj u PM-u ko smisli najbolji alibi za Pjanica !!!
Da je igrao pobijedili bi :kava

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 sep 2015, 23:47

Kakav alibi? Fudbal je timska igra, oni imaju jacu sredinu i korisnije igrace od Pjanica u vidu Raje i Witsella koje bi pozelila svaka ekipa.

Oni u formaciji gdje Pjanic igra uz Besica i Medunjanina imaju luksuz da odrade flaster na Pjanicu jer je Medunjanin beskoristan protiv takve ekipe. A Besic dosta slab ofanzivno..

Pjanic je nas drugi najbolji igrac i kada ne bude njega i jos par njih biti cemo nizerazredna reprezentacija i praviti ih od blata

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 sep 2015, 23:47

HariTz je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Moras shvatiti da on nije individualno jak igrac u pogledu konkretnosti (osim slobodnjaka dakako, govorim za igru). Uzmi za primjer Xavija. Koliko je taj utakmica odigrao a da nije dao gol niti imao asistenciju, a pritom bio ubjedljivo najbolji na terenu. Slicna stvar je i s Miralemom, koji je u nedjelju i bez datog gola Juventusu, bio igrac utakmice. Zasto? Pa jednostavno, jer je savrseno diktirao tempo i Rominu igru oblikvao na sjajan nacin, i bio najzasluzniji za dominaciju nad Juventusom u veznom redu i brz protok lopte. On je to isto u stanju da radi i u reprezentaciji, ali ne na poziciji iza napadaca. Pobogu, on nije Misimovic, niti ce ikad biti. On je nesto bolje, sistem! Ali ga mi ocito nikad necemo na pravi nacin iskoristiti. I tu ga krivim, daj pobuni se, vidis da te vec godinu dana zayebavaju i svojim neznanjem daju na zub navijacima. Trazi da igras ono gdje si najbolji i to je to..
Sve ja to shvatam, ali najbolji ti je primjer Bešić. Pjanić ima daleko superiorniju tehniku i viziju od Bešića, no ovaj ipak povuče loptu i distribuira je dalje, pa čak i nerijetko napravi problem Belgijancima.
Upravo to, što znam kako igra, znam kako diktira tempu i oblikuje igru, pa kad gledaš, melem za oči, ali ovdje to nije baš tako. Jeste da Roma ima kvalitetnije veznjake, ali opet, ni to nije dovoljan izgovor da se on trgne i kaže, "puš'te ga redom svi, sada ja nastupam na scenu". Treba reći, baš to što kažeš, gdje želi da igra, šta njega to u ovakvim utakmicama koči.
Bešić igra na svojoj poziciji, na kojoj sav svoj kvalitet može najbolje pokazati. Pjanić ne. Pogledaj utakmicu protiv Argentine i vidi kako njih dvojica jedu teren.. U iducoj protiv Nigerije ga je strucnjak prebacio iza napadaca i sve je otislo u neku stvar.

Ne znam, nekad imam osjecaj da ovo i slijep covjek vidi, samo oni koji trebaju, ne.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 sep 2015, 23:49

Brate o'ladi svima nam je isti cilj- uspjesna repka.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 04 sep 2015, 00:06

Sabinho je napisao/la:
Brate o'ladi svima nam je isti cilj- uspjesna repka.
Nikad necu prestati pisati protiv najveceg neprijtelja nase repke, isto kao sto nisam prestao protiv Safeta...
Gnjida zasluzuje tretman upravo onakav kakav tretman mi koji zivimo za ovu repku dobivamo od njega...

A da se ovaj forum cita, preslusaj sta pita novinar cini mi se bas ovog portala Mesu ;)

Samo udariti po gmizavcu i biti ce poslan tamo gdje mu je i mjesto, klupa...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 00:11

Svi smo kivni brate ali ne mogu se kola slomiti samo na jednoj osobi. Ne moze samo jedan od jedanaest biti los da te protivnik rastavi na proste faktore.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 04 sep 2015, 00:12

Opet izgovori za njega, dajte ljudi odvadite malo.
Pa dokle vise majka mu stara.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2015, 00:14

Teske rijeci Gringo. Nije bio nista slabiji od brade. Mozda je moglo bolje ali ipak smo igrali protiv vrlo jake ekipe.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 sep 2015, 00:16

Husika je napisao/la:Nikad necu prestati pisati protiv najveceg neprijtelja nase repke
Upravo tako Husika jarane. U startu moramo iskorijeniti kancer zvani Miralem Pjanić dok nije došlo do metastaze.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 04 sep 2015, 00:17

calcio je napisao/la:Teske rijeci Gringo. Nije bio nista slabiji od brade. Mozda je moglo bolje ali ipak smo igrali protiv vrlo jake ekipe.

Obojica katastrofa, ali ako se kritikuje jedan nek se kritikuje i drugi.
Njih dvojica se nisu vidjeli na terenu.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.