Postao/la hule_barca » 03 sep 2015, 23:44
Begović: Prvi i treći gol apsolutno nikakve šanse, ali onaj drugi još mislim da je mogao i morao bolje reagovati, bez obzira što je bio pokriven. Bio je na lopti, ali je zakasnio tako da ipak vjerujem da je bio pokriven Spahićem ili je vjerovao da će Spahić uspjeti zaustaviti loptu glavom.Ostalih par intervencija na nivou.
Mujdža: Sasvim korektna partija od Mensura. Otprilike na onom nivou na kojem smo i navikli od njega. Može dobiti prolaznu ocjenu.
Vranješ: Momak se borio, to je jasno, ali jednostavno i ptice na grani vide da on nema (još) taj kvalitet da igra u prvih 11 ove repke. Ja iskreno moram priznati da nikad nisam vidio onakvu reakciju nekog štopera kod prvog gola. Treći gol, spora reakcija, ali generalno Hazard ih je sve izigrao, i Vranješ je vjerovatno u afektu da ispuca loptu zakačio Edena, kažem opet jednostavno zakašnjela reakcija. Uglavnom, igrač koji nije za prvih 11 bez obzira na tu svoju brzinu koju ima i koja ga nekako drži u prvih 11.
Spahić: Spaha se također borio sa belgijskim gorostasima. Može i on dobiti prolaznu ocjenu. Vidjelo se da hoće da zaplače kada je izlazio.
Kolašinac: Par puta ispao od De Brynea, što je posljedica kvalitete belgijanca, ali i manjka utakmica rušioca. Na kraju je opet njegova snaga isplivala, kad niko nije mogao, on je gurao. Čim je izašao, lijeva strana je pala. S redovnim utakmicama u nogama, očekujem od njega da bude level iznad.
Medunjanin: Primjetan nedostatak igre, možda najviše od svih igrača. On je nekako sličan profil Pjaniću, i da se mene pita ja bi njih upario u 4-3-3 formaciju, gdje bi on i Pjana igrali ispred Beše. Dobar volej koji je išao u stranu, šteta što je malo izblokiran pa je promijenio pravac. Uglavnom, ako bude i dalje bez nastupa za Depor, dati šansu Vrančiću.
Bešić: Bez obzira na nedostatak utakmica, Beša uvijek dadne 200% svojih mogućnosti. Tako je bilo i večeras, i momku skidam kapu. Martinezove pohvale nisu džabe.
Pjanić: Teško je upariti ovog momka u tim, kad nije ni klasična 10-ka, a ni zadnji vezni. Njemu se ugoditi može jedino ako se napravi sistem koji igra u Romi, gdje iz dubine kontroliše igru i ubacuje se u napad.
Višća: Nažalost pokazao da je ovo preveliki zalogaj za njega u ovom trenutku. Kao krilni igrač u 90 minuta nije nijednom probio stranu. Posao u odbrani je odrađivao solidno. Solidan nastup i ništa više, jer se od njega očekivalo da napravi neku razliku na krilu.
Lulić: Dobra utakmica i za Senada. Borio se maksimalno. Nekoliko lijepih akcija odigrao. Ipak, pao sa snagom na kraju što je posljedica velikog broja utakmica u kratkom vremenskom roku na početku sezone.
Džeko: Ljubi te majka bosanska dijamantu naš. Ovako volim da te gledam. Ne treba više ništa dodati.
Šunjić, Hajrović, Ibišević: Nema se šta posebno reći za ovaj trojac. Ostaje nada da će igrati dobro u novim klubovima.
Baždarević: Nije on ovo loše zamislio, mada je istina da nisam navikao gledati 33% posjed lopte u prvom poluvremenu. Mislim da je na dobrom putu, ali su potrebne određene korekcije koje će Meša nadam se uočiti i popraviti. Nadam se da je vidio da Ogi ipak nije klasa za prvi tim, da je večeraš Šunjić morao dobiti prednost zbog skok igre, jer je već Lukakua otresao u Zenici. Mora se riješiti problem i sa Pjanićem. Ako bude riješio Pjanićev problem, u startu ćemo biti jači za 30%. Za ostalo mu ne mogu puno prigovoriti zbog limitiranosti ekipe usljed igrača koji ne igraju u svojim klubovima.
Belgija: Ekipa na papiru za strahopoštovanje, ali je vidljivo da se s njima može igrati. Kontre su im najjače oružje, ali je očigledno da nemaju baš pravih rješenja kod bunkera, osim igre na visoke lopte. Tu treba tražiti razloge, zašto im je Wales uzeo 4 boda, jer ipak Wales je reprezentacija sastavljena od igrača iz Premiershipa koji su odlični skakači. Ovoj reprezentaciji za dalji iskorak treba jedan plemeniti ofanzivni vezni, jer vidi se da fali kreacije u igri, ali i malo više muda od strane Wilmotsa koji prvo gleda kako zaštiti svoj gol pa tek onda napasti protivnički, a za to mu i ne treba previše filozofije, daj loptu Hazardu i De Bryneu i ajmo napadat.
Sve u svemu, nemamo šta tugovati. Treba izvući pouke iz ovog meča. Jedan bod večeras nam ne bi nešto puno značio, osim u pshiloškom aspektu. Jasno je ko dan da moramo pobijediti sve 3 utakmice do kraja, a ako Wales pobijedi Izrael u sljedećoj utakmici, mislim da će nam taj posao biti malo olakšan, pošto će se Wales već plasirati na EP, a Cipar će izgubiti šanse za plasman u baraž.
Mes Que Un Club