FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 11:59

Hvala reds.

Evo video,postavljen je i sinoc,ali sad je s prevodom

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 09 maj 2010, 12:05

mahalas je napisao/la:
bparena je napisao/la:dovesti fabregasa - za vilju neznam
jer i ova linija je prejaka - covjek nezna gdje da stavi i fabregasa, osim na klupu za zamjenu :)

piqe-xavi-iniesta-mesi

linija od gola do gola (horizontalno)

meni je veci problem sto nemogu skontat gdje mi to grijesimo pa dobijamo izuzetno brzo golove.
Puyol je odlican u odbrani, ali je precesto nekako smusen i kratak. On kad pogrijesi mi primimo gol. E sad sta s tim kako to zakrpit i slicne greske u odbrani mene vise brinu nego taj napad. Tamo smo jajjaci na svijetu pa me puno i ne interesuje. :D

Pique po tvom igra veznjaka i to na lijevom krilu??? Jao care, pa koju ti barcu gledaš????????

Haj uradi deset sklekova umij se pa opet procitaj post pa odgovori :D
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 12:09

Evo i par gifova :

Laporta,kad je Messi fulio dobru sansu
slika

Evo i reakcija klupe
slika

Guardiola,nije nikad ovako reagirao
slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 maj 2010, 12:29

ovo je nista kada je barca pobjedila cska u kosi kako se laporta radovao :o ko neki djecacic :lol:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 09 maj 2010, 12:36

nece biti lako protiv valladolida,trebaju im bodovi za opstanak,al se nadam da ce pep vec nesto smisliti,ovaj trio-bojan-pedro-messi,deluje mocno al bi nam ipak trebao jedan na levom krilu u slucaju pada forme ili povrede,najbolje bi bilo dovesti villu,jer i nije tolko mlad tako da nebi unistio karijeru bojanu ili pedru ,a u isto vreme je i odlican napadac,realizuje skoro svaku dobru loptu,a sa xavijem i iniestom bi bio ubitacan,samo me brine sto odlazi laporta,razmisljam da ovaj novi koji dodje da ne sjebe nesto,nece valjda!?posto na transfermarkt-tu pise da je messi dao 31 gol,jel to greska?dao je valjda 32,ko zna nek odg.i za kraj nadam se da ce klub za koga navijamo sledece sezone pokoriti evropu kao i prosle...VAMOS BARCA
MVP - Messi-Villa-Pedro

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 maj 2010, 12:40

Villa je izuzetno sebican :roll: sad ne znam bili bio sebican u barci al eto ne znam zasto kupovati njega kada je tu ibra koji je i pored povreda dao 15 golova u la ligi a da nije njega sjetite se protiv stutgarta ili arsenala ko je zabio golove :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 12:42

Ibrina statistika i nije losa,ali ipak on mora i moze bolje.Vidjecemo kakav ce biti sljedecu sezonu,ocekujem od njega dosta.

A Messi je dao 32 gola u Primeri.

Blaugrana

Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 09 maj 2010, 13:02

nidjo_barca je napisao/la:Ibrina statistika i nije losa,ali ipak on mora i moze bolje.Vidjecemo kakav ce biti sljedecu sezonu,ocekujem od njega dosta.

A Messi je dao 32 gola u Primeri.
hvala na odgovoru,ibra uopste ne pokazuje ono sto sto je pokazivao u interu,kako je sezona pri kraju sve mi se vise cini da se uopste ne uklapa u igru barce,nadam se da ce i to pep resiti,da ne bude uzaludno baceno oko 80 miliona,njima vise odgovaraju mali igraci .brzi ,tehnicari,takav je villa,ribery,di maria ,nema ibra tu brzinu da prati pedra,messija ili bojana!
Zadnja izmjena: losmi, dana/u 09 maj 2010, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
MVP - Messi-Villa-Pedro

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 09 maj 2010, 13:04

Ono sto jest jest da vam nece biti bas lagan posao protiv Valladolida, al mislim da vam se vec moze cestitati titula ;)
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 maj 2010, 13:13

na topm gofi gore. guardiola je tako reagirao kad su primili prvi go, a ne kad je bojan fulo sansu.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 maj 2010, 13:15

Wolverine je napisao/la:na topm gofi gore. guardiola je tako reagirao kad su primili prvi go, a ne kad je bojan fulo sansu.
onaj prvi gif gore je bio kad je bojan promasio sansu sa 2m :)
a guardiolina reakcija je na primljeni gol , ne znam poslije kojeg gola , nisam siguran :$

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 13:35

Cini se da Xavi nece moci igrati protiv Valladolida zbog zutih kartona :|

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 maj 2010, 13:40

ako enmogu vallaodlida pobjedit bez xavia, ni ne zasluzuju titulu. mene licno taj valladolid ne brine, dzaba im borbenost i sve, ali... nou camp je to. ne vjerujem da ce barca sebi opet dozvolit 2007. godinu, iako su sinoc bili jako blizu toga. nek povuku messija ili pedra u vezu, a u napad ibru, a na lijevo krilo bojana.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 maj 2010, 13:41

malog thiaga staviti umjesto Xavija , nek se i on dokaze :)

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 13:42

Toure-Busquets-Keita ??

Tako bi trebala izgledati sredina terena.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 maj 2010, 13:46

Ibra je bio solidan ove sezone, sad naravno od njega se ocekivalo da bude briljantan s obzirom na njegove kvalitete i ulozeni novac, a nije nesto posebno briljirao, al ne moze sereci ni da je bio los da budemo posteni. Razloga za to ima dosta. Od pocetka je imao pehove, prvo se povrijedio nekoliko dana prije nego sto ce doci i tako je propustio pripremni dio sezone koji je vrlo bitan za igraca, onda tu je bio i logican problem adaptacije u klubu koji igra specifican fudbal, pa onda opet povrede, tako da uzevsi sve u obzir, ne moze se reci da je razocarao, dao je neke bitne golove Realu, Stutgartu i Arsenalu, imao je i dosta asistencija, sasvim pristojno, ali opet ne onoliko koliko smo ocekivali. Sledece sezone on unistavati protivnike, siguran sam, ali ako ne pokaze tako nesto, vjerovatno ce dobiti nogu, mada mislim da nema sanse da zakaze.

Sto se tice Valjadolida, Pep ce tu odraditi svoj poso, igraci ce odigrati ozbiljno, bice pun stadion i atmosfera koja nece dozvoliti nikakva opustanja. Valjadolid ce pokusati nekim bunkerom vjerovatno, al puci ce to u prvih 10 - 15 minuta i sipat ce golovi. Bice to jedna festa akcija i golova za navijace, da se tako zakljuci jos jedna odlicna sezona. Nadam se da ce Messi oboriti rekord Ronalda el fenomena, zasluzio je to. Malo jeste zabrinjavajuce sto nema Xavija, ali nije ni toliko bitno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2010, 13:49

Imam osjecaja da bi dva pojacanja rjesila cijeli problem oko povreda i susoenzije, a to su David Villa i Cesc Fabregas. Mislim da bi David Villa bio odlican na poziciji lijevog krilnog napadaca, a imamo takve igrace koji mogu rotirati na pozicijama i tako zbuniti protivnika. Posto je sezona duga i ima dosta utakmica da se igra svako bi dobio priliku, a takodjer konkurencija bi bila veca. Sto se tice Fabregasa, to se moglo najbolje vidjeti protiv Intera na Nou Campu. Xavi i Iniesta imat ce povrede, nekad suspenzije, i onda nema pokretacke snage u veznom redu. Isto kao i za Villu vazi i za Fabresgasa, da bi dobio dosta prilika za igru, a Xaviju ne bih nekad skodilo da se odmori kada su u pitanju utakmice protiv slabijih protivnika, a isto bi vazilo za iniestu i za Fabresgasa. Mozda bi jos bilo pozeljno dovesti jednog desnog beka, ali ja se nadam da ima neki super talentovani momak - koji bi pored Alvesa dobijao priliku za igru - na toj poziciji. Takodjer me interesuje, zna li neko od vas ko su kandidati za predsjednicku stolicu, a neki sto se boje da ce novi predsjednik ovo sve pokvariti nemaju razloga za strah, jer bi odmah imao skupstinu kluba i veliku armiju navijaca pored sebe, i s odredjenim brojem potpisa moze doci do prijevremenih predsjednickih izbora. Nekako ce i meni biti neobicno gledati nekog novog covijeka umjesto Laporte, no sta je tu je takva su pravila. Mozda Laportin posljednji cin bude dovodjenje Fabregasa ili Ville u Barcelonu, kao oprostajni poklon.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 13:54

Ja baš imam suprotno mišljenje. Pusti se statistike, kada je Ibra u pitanju. Realno, nije imao dobru sezonu. Novac koji je uložen u njega svim navijačima Barce daje za pravo da ga kude. Činjenica je da se ni Eto'o nije pokazao u Interu, te da su i jedni i drugi dosta toga izgubili ovim transferom. No, iskreno se nadam da će Ibra, kao što je i Henry, proraditi u drugoj sezoni. Da, imao je problema sa povredama, potpisao je sa gipsom na ruci, sve to stoji. Ali, takav majstor se u sekundi adaptirao na Juventusov stil igre(kada je došao iz Ajaxa), a da se nakon 6 mjeseci ne može privići na Barcin. To je ono što je problem kod njega. Usporavanje igre, nevjerovatno "visenje" u offside-u je koštalo Barcu ove sezone. Ok, kapa dolje za Arsenal i Stuttgart, ali to je ono što je trebao raditi cijelu sezonu. Ako će se gledati statistika, Krkić je sto puta bolji od njega, a sami smo se uvjerili u Bojanov osjećaj za gol.

Što se tiče Messijeve sebičnosti(pisali su neki na Realovoj temi), ne bih se složio ni s njima. On je, ukoliko je bio sebičan, sam stvarao te prilike predriblavši par fudbalera, te je sasvim normalno da nakon toga želi pogodak. A, ove sezone je i Barcin najbolji asistent, ako se ne varam.

Dalje, Valladolid nema šta tražiti na Kamp Nou. Nije ovo prepotentno, ovo je objektivno. Mogu se braniti 90 minuta, ali sasvim sigurno će primiti gol. Nebitno u kakvom sastavu će Blaugrana izaći, bitno je da će svi biti motivisani da ponovo osvoje titulu prvaka Španije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 13:54

Mislim da su kandidati za presjednika Barce:

Alfons Godall
Jaume Ferrer
Alexis Plaza
Sandro Rosell

Mislim da ce Rosell biti novi predsjednik Barce.

EDIT : Slazem se sa amerosm,mislim da bi Laporta mogao dovesti neko pojacanje kao 'oprostajni poklon' za kraj mandata,a novi predsjednik ce to sigurno i uraditi.Mada treba pustiti Guardiolu,ipak on najbolje zna sta mu i ko mu treba.

Blaugrana

Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 09 maj 2010, 14:08

Ma 3 igraca max,to je sve sto nam treba,nista vise.Desnog beka mozemo 'potraziti' i u nasoj skoli,jedan veznjak bi nam dobro dosao i mozda lijevo krilo.Villa i Fabregas se cine kao najrealnije opcije,ali otom-potom.

A evo,na oficijelnoj stranici stoji da Xavi ima 4 zuta kartona. :?

Blaugrana

Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.