LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adnan24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2010, 12:41

2-0 protiv Jazz-a...zasad sve ide po planu.Utakmica veoma slicna onoj prvoj,Utah je prijetila u zadnjoj cevrtini kada su prisli na 98-94 li Kobe postize 13 poena u posljednjih 5 minuta i tako donosi pobjedu. Kobe,Gasol i Bynum odigrali odlicno,Odom takodje veoma dobar...cak je artest imao 7 pogodjenih suteva,jos samo da prestane sutirati toliko trojki.

Evo malo majstora od sinoc:
[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2010, 15:55

Nisam imao prije vremena nesto napisati, pa evo sada cu. Imam osjecaj da se Lakersi konacno bude iz zimskog sna koji je trajao dugo. Igraci su izgleda shvatili da smo najopasniji ispod kosa, pa sve vise i vise pokusavaju loptu da spuste za Gasola ili Bynuma. Isto tako Kobe se polahko opravlja od svoje povrede i sve vise i vise ima sigurnosti pri sutu, ali takodjer i pri slobodnim bacanjima. Sto se tice Utah-e mislim da ce ovo biti rjeseno u pet utakmica, jer jednostavno im ne lezimo kao ekipa. Izgleda po svemu sudeci bit ce finale protiv Sunsa gdje opet imamo odredjenu prednost.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2010, 01:18

Bilo bi dobro kada bi veceras pobjedili i tako Utah-i oduzeli i posljednju nadu za prolazak u finale konferencije. Ali kako vec gledam veceras ce ih Utah razvaliti. I pored toga nekako sam siguran da cemo u veliko NBA finale, ekipe koje nam ne leze nisu vise tu (SAS, Denver, Oklahoma, Bobcatsi), a tu je sve moguce, jer je iskustvo na strani Lakersa.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 maj 2010, 02:29

amerosm je napisao/la:Bilo bi dobro kada bi veceras pobjedili i tako Utah-i oduzeli i posljednju nadu za prolazak u finale konferencije. Ali kako vec gledam veceras ce ih Utah razvaliti. I pored toga nekako sam siguran da cemo u veliko NBA finale, ekipe koje nam ne leze nisu vise tu (SAS, Denver, Oklahoma, Bobcatsi), a tu je sve moguce, jer je iskustvo na strani Lakersa.

Ne vjerujem da cemo dobiti ovo,mozda tek u sljedecoj da uspijemo doci do 3-1,nekako je ova prva u gostima uvijek najteza.
Zasad je 15-9 za Utah,Kobe 9 za lakerse

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2010, 09:36

Dobro je @Adnan24 što si se prevario. Ipak dobiše, naravno, niko nije ni pomislio da će biti lagana utakmica, ali bitno je da su pobijedili, plus ovo im je 5 uzastopna pobjeda u Playoffu.
Kobe 35, ali preko 50% šuta i još 7 asistencija, Fisher je konačno bio onaj pravi sa 20 poena, Gasol 14 i 17 skokova, a od toga 7 napadačkih, Artest je zabio 20, ali bitnije je da je pročepio i sa tricama(4-7).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 maj 2010, 10:55

Jučer kad sam vidio 2.5 kvotu na njih ja sam odmah rekao ovo oni uzimaju. Ne znam al sam bio uvjeren da će Kobie to riješit i da će on bit ta prevaga, kao što i jest. Svaka čast, idemo dalje... 4:0 hoču :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2010, 12:01

Mislim da bi to bilo to sto se tice ove serije. Sinoc odlicna i zanimljiva utakmica, Lakersi su pokazali zelju, borbenost znanje, nisu se predali kada su gubili 12 razlike, vec su se vratili i na kraju zasluzeno pobjedili. Mada i pored velikog slavlja treba napomenuti da nas je ubacaj Artesta u posljednjim sekundama mogao kostati pobjede, nadam se da ce seriju zavrsiti u Ponedeljak, i tako se spremiti za Sunse, gdje mislim da smo favoriti. Jedino Andrew Bynum me je malo razocarao, no nadam se da ce biti bolje u nekoj od sljedecih utakmica.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 maj 2010, 12:12

Ma Utah jednostavno "lezi" Kobe-u i lakersima , iako je D Williams fenimenalan i sigurno trenutno najbolji play u NBA , prve 2 tekme lakersi su iskoristili visinu i isli na baynuma i gasola , u ovom mecu J Slone je zatvorio pilaze kosu i nadao se da ce Fisher i Artest fulati otvorne suteve , ovi su pogadjali trice 20 p svaki , jedno je klupa zakazala , a Baynum nije mogao ograti jer je Utah igrala sa brzom malom petorkom sa Milsapom i Boozerom , a Kobe je pogodio kad je trebao kljucna trica , pa kljucni skok sut , pa asistencija Fisheru i onda slobodna bacanja i na kraju malo srece jer je D Will imao dobru situaciju jer je isfintirao Artesta i imao cist sut koji je fulio a i rooky utah je mogao priskociti ali je pozurio i fulio .

finale zapada 99% LA lakers - Phoenix suns

na istoku Orlando 99% u finalu, dok je veceras kljucna utakmica za Boston ako pobjede ostaju u seriji , ako zijane onda 99% ispadaju :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 maj 2010, 13:06

Monolog je napisao/la:Dobro je @Adnan24 što si se prevario. Ipak dobiše, naravno, niko nije ni pomislio da će biti lagana utakmica, ali bitno je da su pobijedili, plus ovo im je 5 uzastopna pobjeda u Playoffu.
Kobe 35, ali preko 50% šuta i još 7 asistencija, Fisher je konačno bio onaj pravi sa 20 poena, Gasol 14 i 17 skokova, a od toga 7 napadačkih, Artest je zabio 20, ali bitnije je da je pročepio i sa tricama(4-7).

Nek sam pogrijesio,malo sam izazivao sudbinu :D

Odavno nisam gledao zanimljiviju utakmicu,posebno zadnju cetvrtinu. Kobe je u prvom poluvremenu sam nosio lakerse a uu drugom artest i fisher se prikljucuju sa sjajnom igrom...Fisher je po ko zna koji put pokazao svoju velicinu kada je najvise trebalo...Utah je zatvorila igru iz reketa ali zato je vanjska liga bila odlicna...Kobe je odigrao gospodski...sad idemo po 4-0

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 maj 2010, 10:49

@Adnan24

Eto, ostvarila ti se želja da se Jazzeri pometu, a ovo je L.A-u 6. pobjeda u nizu u ovogodišnjem playoffu.
Gasol 33 poena i 14 skokova, Bryant 32 poena, sa klupe Brown i Odom dali doprinos. Artest samo 5 poena, dakle, i dalje je na toplo-hladno.
Sljedeća postaja, Phoenix Sunsi, a tu očekujem 4-2 za L.A., no vidjet ćemo kako će završiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 maj 2010, 11:10

Monolog je napisao/la:@Adnan24

Eto, ostvarila ti se želja da se Jazzeri pometu, a ovo je L.A-u 6. pobjeda u nizu u ovogodišnjem playoffu.
Gasol 33 poena i 14 skokova, Bryant 32 poena, sa klupe Brown i Odom dali doprinos. Artest samo 5 poena, dakle, i dalje je na toplo-hladno.
Sljedeća postaja, Phoenix Sunsi, a tu očekujem 4-2 za L.A., no vidjet ćemo kako će završiti.

Odlicno da je ovo zavrseno sa 4-0,sad je pauza od 6 dana,prilika da se igraci odmore,da se Bynum jos malo oporavi i da se Vujacic prikljuci ekipi...
Ono sto je dobro da ipak imamo sirinu...nekad su to Artest i Fisher,nekad Bynum ili Odom...pa cak i Brown i Farmar znaju proraditi dok su Kobe i Pau uvijek na nivou...
Slijedi duel sa Sunsima koji su u odlicnoj formi ali doslo je vrijeme da se naplate ona 2 ispadanja 2006 i 2007 godine

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 maj 2010, 19:12

Treca je utakmica bila presudna. Sinoc smo odigrali sjano, samo smo u trecoj cetvrtini imali mali pad u igri kada se Utah vartila na samo minus pet poena zaostatka, no opet smo preuzeli stvari u svoje ruke i dosli do ubjedljive pobjede. Izgleda iz utakmice u utakmicu Lakersi dizu svoju formu i dolaze na svoju prepoznatljivu igru. Odlicno je sada sto cemo imati do Ponedeljka vremena da se igraci odmore, Bryant jos zalijeci neke svoje povrede, Bynum se jos bolje oporavi, i onda napasti Sunse, gdje mislim da smo favoriti, i slazem se da je vrijeme da im vratimo za 2006.godinu i 2007.godinu i prve runde play-offa, ja mislim da je prve godine bilo 4-1 i Lakersi su bili na dnu, a 2007.godinu i vodstvo od 3-1 necu nikad zaboraviti.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 maj 2010, 15:46

Ocekivao sam da ce ova malo veca pauza dopbro doci da se igraci oporave i odmore ali desilo se bas suprotno...i Bynum-u i Kobe-ju se pogorsalo stanje sa koljenom: Bynum nije trenirao skoro citavu sedmicu a i Kobe je propustio trening u nedelju...nadam se ipak da nece toliko uticati na samu igru

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2010, 12:17

Na kraju se moze reci rutinski odradjen posao i u drugoj utakmici protiv Sunsa. Pocetkom cetvrte cetvrtine je bilo tesko, ali su opet zaigrali kako treba i dosli do pobjede. Sunsi su pokusali udvajanjem Kobe-a, ali bi ovaj asistirao pod kos, a Gasol i Odom rjesavali to rutinski. Takodjer bih pohvalio Byunuma koji je postigao 13 poena, i polahko se vraca na svoj nivo. Ukoliko bi Sunsi zatvorili reket tu su bili Artest i Kobe koji su pogadjali trice. Sada imamo tri dana odmora i licno mislim da ce utakmica broj 3 biti odlucujuca, ukoliko to dobijemo mislim da je serija gotova i da ce se Sunsi predati u cetvrtoj utakmici.
Sada bih se vratio na onu temu koja je bila na temi Chicago Bullsa, o tome da li neko navija za neki tim ili za nekog igraca. Ja kada sam licno poceo navijati za Lakerse nisam puno znao o igracima, oni su se meni svidjeli kao tim i za njih cu uvijek navijati bez obzira ko u njima igrao, naravno svojim zaslugama za ovu ekipu Kobe mi je posatao drag igrac, a licno ne vjerujem da ce lakersi pasti u crnu rupu kada se ovaj oprosti od bavljena kosarkom. Siguran sam na formu jos jedino za Adnana24 i Majestica da navijaju za Lakerse a ne za igraca, ovi ostali navijaci manje pisu na ovoj temi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2010, 13:01

amerosm je napisao/la:Na kraju se moze reci rutinski odradjen posao i u drugoj utakmici protiv Sunsa. Pocetkom cetvrte cetvrtine je bilo tesko, ali su opet zaigrali kako treba i dosli do pobjede. Sunsi su pokusali udvajanjem Kobe-a, ali bi ovaj asistirao pod kos, a Gasol i Odom rjesavali to rutinski. Takodjer bih pohvalio Byunuma koji je postigao 13 poena, i polahko se vraca na svoj nivo. Ukoliko bi Sunsi zatvorili reket tu su bili Artest i Kobe koji su pogadjali trice. Sada imamo tri dana odmora i licno mislim da ce utakmica broj 3 biti odlucujuca, ukoliko to dobijemo mislim da je serija gotova i da ce se Sunsi predati u cetvrtoj utakmici.
Sada bih se vratio na onu temu koja je bila na temi Chicago Bullsa, o tome da li neko navija za neki tim ili za nekog igraca. Ja kada sam licno poceo navijati za Lakerse nisam puno znao o igracima, oni su se meni svidjeli kao tim i za njih cu uvijek navijati bez obzira ko u njima igrao, naravno svojim zaslugama za ovu ekipu Kobe mi je posatao drag igrac, a licno ne vjerujem da ce lakersi pasti u crnu rupu kada se ovaj oprosti od bavljena kosarkom. Siguran sam na formu jos jedino za Adnana24 i Majestica da navijaju za Lakerse a ne za igraca, ovi ostali navijaci manje pisu na ovoj temi.

Sunsi su igrali bolje nego u prvom mecu ali opet je bilo jasno da ce ovdje biti 2-0...sa ovom odbranom Sunsi nemaju sta traziti protiv Lakersa. Kobe,Gasol,Odom,Artest,Bynum,Farmar...skoro svi igraci Lakersa su se razigrali,to je ipak previse za Phoenix.
Sto se tice ovog drugog dijela teksta,moram reci da sam za Lakerse poceo navijati zbog Kobe-ja i vjerovatno da je prije 2-3 godine presao u neki drugi klub,ja sad ne bi navijao za Lakerse...ali s obzirom da je Kobe ostao dozivotni "laker" onda ce tako vjerovatno biti i kod mene i kada on zavrsi karijeru.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 maj 2010, 11:19

Ja jednostavno moram da pohvalim covjeka pod nikom adnan24, jer kad su svi govorili da su lakersi slabi i stari, covjek je citavo vrijeme pricao da ce to da ostane na svom mjestu. Ja licno sam navijao za Bulse zbog Jordana, ali kako u biti navijam za tim pretezno zbog jednog igraca osim za KK Bosnu i Bayern, onda je Kobe presudio :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 maj 2010, 15:04

neno#4 je napisao/la:Ja jednostavno moram da pohvalim covjeka pod nikom adnan24, jer kad su svi govorili da su lakersi slabi i stari, covjek je citavo vrijeme pricao da ce to da ostane na svom mjestu. Ja licno sam navijao za Bulse zbog Jordana, ali kako u biti navijam za tim pretezno zbog jednog igraca osim za KK Bosnu i Bayern, onda je Kobe presudio :D :D

Hvala @neno#4 :D ...iako nije to neko mudro slovo-Lakersi su preiskusna ekipa da bi ono najbolje potrosili u regularnom dijelu(nesto kao Cavsi) i bilo je jasno da ce svoju najbolju kosarku igrati u play off-u...a kada oni igraju kako znaju onda je minimalni domet finale lige,to se potvrdilo zadnje 2 godine,a vjerovatno ce i ove

P.S. Dvije odlicne Farmarove partije protiv Sunsa nisu prosle nezapazeno pa su i na nba.com napisali jedan tekst o njemu : http://www.nba.com/2010/news/features/s ... ef:nbahpt1
Mozda je on nasljednik Fisher-a na poziciji 1

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 maj 2010, 22:28

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ja jednostavno moram da pohvalim covjeka pod nikom adnan24, jer kad su svi govorili da su lakersi slabi i stari, covjek je citavo vrijeme pricao da ce to da ostane na svom mjestu. Ja licno sam navijao za Bulse zbog Jordana, ali kako u biti navijam za tim pretezno zbog jednog igraca osim za KK Bosnu i Bayern, onda je Kobe presudio :D :D

Hvala @neno#4 :D ...iako nije to neko mudro slovo-Lakersi su preiskusna ekipa da bi ono najbolje potrosili u regularnom dijelu(nesto kao Cavsi) i bilo je jasno da ce svoju najbolju kosarku igrati u play off-u...a kada oni igraju kako znaju onda je minimalni domet finale lige,to se potvrdilo zadnje 2 godine,a vjerovatno ce i ove

P.S. Dvije odlicne Farmarove partije protiv Sunsa nisu prosle nezapazeno pa su i na nba.com napisali jedan tekst o njemu : http://www.nba.com/2010/news/features/s ... ef:nbahpt1
Ma kakav Farmar..ima on nekoliko bljeskova u sezoni,al nije to nista posebno. Treba nama pravi play. Bas me zanima sta ce se desiti ovo ljeta. Znam da Bosh zeli u Lakerse. On ce ici sign and trade. Tu je jos i LeBron. Kandidati za poziciju playa su Deron Wiliams i Cris Paul.

Veceras 5 utakmica finala zapada. Imperativ pobjede imamo,jer tesko cemo dobiti Phoenix u gostima.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 27 maj 2010, 23:34

majestic24 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Ma kakav Farmar..ima on nekoliko bljeskova u sezoni,al nije to nista posebno. Treba nama pravi play. Bas me zanima sta ce se desiti ovo ljeta. Znam da Bosh zeli u Lakerse. On ce ici sign and trade. Tu je jos i LeBron. Kandidati za poziciju playa su Deron Wiliams i Cris Paul.

Veceras 5 utakmica finala zapada. Imperativ pobjede imamo,jer tesko cemo dobiti Phoenix u gostima.
U kojim si ti snovima. :shock:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2010, 23:56

Ja licno mislim da se veceras igra odlucujuca utakmica u ovoj seriji. Ukoliko pobjedimo ja sam ubjedjen, da cemo veliko finale ovjeriti u sestoj utakmici, a ukoliko veceras dozivimo poraz mislim da je sve gotovo i da ce Sunsi igrati veliko finale.
Lakersima za novu sezonu podhitno treba kvalitetan play, kakv crni Bosh i kakvi bakraci, ostatak ekipe je odlican, samo na playu imamo problema, no i da je ta pozicija kvalitetno popunjena mislim da NBA liga onda ne bih bila interesantna. Eh kako bi nam Williams ili Paul, dobro dosli, kao budali samar, ali ce to ostati samo jedan veliki san i jedna velika zelja.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.