Belgija - BiH / BiH - Andora
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: Belgija - BiH / BiH - Andora
Nece ovo biti dobro budu li igrali Fellaini, Witsel i Nainggolan u sredini, bice na velikim mukama nas vezni red, kao i sto sam predpostavio Wilmots nam nece ostaviti toliku slobodu u veznom redu kao i prosli put, a preko krila smo znacajno slabiji.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Re: Belgija - BiH / BiH - Andora
Moze kada imas wc krilo, s druge strane takodjer odlicnog Mertensa, pa jednu pokretnu desetku (KDB) te vrhunske radilice na sredini terena, koje su u stanju praviti presing na nas defanzivni red.To je objektivno veliki hendikep.Moderni fudbal se ne moze zamisliti bez znacajne ofanzivne pomoci bekova,promjene pozicija bekova i krila itd.
Nasa prilika je Wilmots, top odb sa defanz ispomoci, te Begovic.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ja naprosto molim boga da igra Fellaini,ta prevara od igraca.Pa i Vitsel zasto ne.Ako im je to najbolji vezni red sto imaju onda nemaju bolji vezni red od naseg.
- Principatus
- Kontakt:
Belgija jeste jaka, ali im mi prosto ne lezimo kao protivnik. Ne vjerujem da cemo izgubiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Dobro je sto nema euforije, ceka nas jako teska utakmica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sacekajte ljudi, kako ce biti pozvani Sunjic, Anicic i Vrancic? Zar Pandza nije rekao da moze max 1 latin biti na spisku BiH?
---
Sutra vidim 0-u i tvrdu utakmicu, nadam se da grijesim - prizeljkivam golijadu.

---
Sutra vidim 0-u i tvrdu utakmicu, nadam se da grijesim - prizeljkivam golijadu.
kakva euforija, meni je onaj čoban ubio volju za gledanjem repke, uopšte više nemam isti osjećaj, a vjerujem da nisam jediniElegant je napisao/la:Dobro je sto nema euforije, ceka nas jako teska utakmica.

meni nije jasno sad svi pisu da moramo dobiti ovo inace nema sanse ni za baraz
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Pred Mesom je prvi,pravi i veliki ispit.Vidjet cemo sta ce smisliti i kako ce se suprostaviti Belgiji koja stvarno ima odlicne igrace na raspolaganju ali i koja ne igra bas najbolje i onako kako se ocekivalo.
Po mom skromnom misljenju,nas dobar rezultat ovisi o igracima koji ce morati obavljati dupli posao ili igrati u oba pravca.Prije svega ce to morati centralni vezni red jer ce im se suprostaviti veznjaci Belgije koji igraju dobro u dva smjera ( Witesl i Radja ) kao i krila koja ce morati pomagati bekovima da zaustave njihova krila,narocito Mujdzi a pretpostavljamo da ce to biti Visca.Njihov glavne poluge po meni su Kompany,Radja i Hazard i budu li oni na nivou imat cemo grdne probleme.
Ocekujem takodjer da ce se oni posebno pripremati za Dzeku,sto zbog toga sto ce biti vjerovatno jedini nas napadac,sto zbog toga sto im je u 3 utakmice zabio 4 gola,vjerovatno Kompany jer ga poznaje najbolje.I tu ce Mesa morati smisliti nesto ako uspio zatvoriti Edina.
Licno sam najblizi remiju u ovoj utakmici jer poraz donosi velike probleme i nama i njima,doduse vise njima nego nama jer smo mi vec odavno u problemima i lovimo to 3 mjesto i baraz,dok oni idu na direktnu kvalifikaciju.
Po mom skromnom misljenju,nas dobar rezultat ovisi o igracima koji ce morati obavljati dupli posao ili igrati u oba pravca.Prije svega ce to morati centralni vezni red jer ce im se suprostaviti veznjaci Belgije koji igraju dobro u dva smjera ( Witesl i Radja ) kao i krila koja ce morati pomagati bekovima da zaustave njihova krila,narocito Mujdzi a pretpostavljamo da ce to biti Visca.Njihov glavne poluge po meni su Kompany,Radja i Hazard i budu li oni na nivou imat cemo grdne probleme.
Ocekujem takodjer da ce se oni posebno pripremati za Dzeku,sto zbog toga sto ce biti vjerovatno jedini nas napadac,sto zbog toga sto im je u 3 utakmice zabio 4 gola,vjerovatno Kompany jer ga poznaje najbolje.I tu ce Mesa morati smisliti nesto ako uspio zatvoriti Edina.
Licno sam najblizi remiju u ovoj utakmici jer poraz donosi velike probleme i nama i njima,doduse vise njima nego nama jer smo mi vec odavno u problemima i lovimo to 3 mjesto i baraz,dok oni idu na direktnu kvalifikaciju.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 02 sep 2015, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- akisarajevo92
- Kontakt:
ima dosta veze i sa tim da ne cekamo vise taj prvi plasman na neko vel. takmicenjeChinaglia je napisao/la:uopšte više nemam isti osjećaj, a vjerujem da nisam jediniElegant je napisao/la:Dobro je sto nema euforije, ceka nas jako teska utakmica.nekad smo jedva čekali nastupe repke u euforiji, a sad dosta nas to dočekuje ravnodušno, ne bukvalno, al' nije ni daleko od toga
(nije bio ofsajd)
Don't believe the hype.
Vrancic bez obzira na sve po meni nije starter a ni igrac protiv Belgije ipak prva tekma nek saceka Andoru.. (nadam se da ce prokinuti al ima vremena)
sutra Belgija euforije nema jer su ljudi domacini i mnogo kvalitetniji od nas, to je realno i samo se nadam da nas nece poniziti.. opet ima ona luda "nada" i ko zna moze Kompani oboriti Dzeku u 5 minuti dobiti crveni i penal za nas
..........
Nek ostave srce na terenu a ostalo ide u drugi plan
Sent from my iPhone using Tapatalk
sutra Belgija euforije nema jer su ljudi domacini i mnogo kvalitetniji od nas, to je realno i samo se nadam da nas nece poniziti.. opet ima ona luda "nada" i ko zna moze Kompani oboriti Dzeku u 5 minuti dobiti crveni i penal za nas

Pa nismo mi Vatikan tamo da idemo sa nadom da nas ne ponize. Kakvo je to luzersko razmišljanje. Ja se nadam pobjedi, a ocekujem remi, imamo mi dobrih igrača koji su sposobni da nešto naprave. Jesu jači, ali nisu vanzemaljci poBogu.Eld0rado je napisao/la:Vrancic bez obzira na sve po meni nije starter a ni igrac protiv Belgije ipak prva tekma nek saceka Andoru.. (nadam se da ce prokinuti al ima vremena)
sutra Belgija euforije nema jer su ljudi domacini i mnogo kvalitetniji od nas, to je realno i samo se nadam da nas nece poniziti.. opet ima ona luda "nada" i ko zna moze Kompani oboriti Dzeku u 5 minuti dobiti crveni i penal za nas..........
Ja isto to konto neki divlji pocetak crveni.Ja da sam Mesa ja bi ih napo da neznaju gdje se nalaze.
- DragonGirl
- Kontakt:
Višća je pročitan, ništa od aduta iz sjene...

Wilmots je rekao da bi bila velika greška ukoliko bi se njegova ekipa fokusirala samo na Miralema Pjanića i Edina Džeku, za koje je rekao da su veliki i sjajni igrači, ali da ne smiju zaboraviti Lulića i Višću, koji su opasni. Također, upozorio je na prekide zbog Pjanića, kojeg je uporedio sa legendarnim Juninhom.
-
- Kontakt:
ja kad vidim ove nashe na pressici srce mi ko bjelasnica. realno. sta god da bude sutra mesha mi ulijeva povjerenje. samo naprijed
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
Gdje to neko pise? Pisu mozda neznalice neke, mi i da izgubimo 10:0 u Belgiji imamo realne sanse za baraz.paulus je napisao/la:meni nije jasno sad svi pisu da moramo dobiti ovo inace nema sanse ni za baraz
This time next year we'll be millionaires.
- Goalgetter
- Kontakt:
Niko plavusu ne slusa. 
Dzaba im je, mi imamo Slavicu.

Dzaba im je, mi imamo Slavicu.

Pisao sam ja na nekoj od prethodnih stranica računicu, uglavnom sutra ako izgubimo, Izraelu je dovoljno da odigra neriješeno sa Belgijom i Velsom i mi ispadamo. Ako odigramo neriješeno, moramo pobijediti Vels s tim da nas u tom slučaju Izrael može izbaciti ako pobijede ili Belgiju ili Vels. A s pobjedom imamo otvoren put ka drugom mjestu i direktnom plasmanu, i skoro pa teoretski osiguran baraž.paulus je napisao/la:meni nije jasno sad svi pisu da moramo dobiti ovo inace nema sanse ni za baraz
čuj adut iz sjeneDragonGirl je napisao/la:Višća je pročitan, ništa od aduta iz sjene...![]()
Wilmots je rekao da bi bila velika greška ukoliko bi se njegova ekipa fokusirala samo na Miralema Pjanića i Edina Džeku, za koje je rekao da su veliki i sjajni igrači, ali da ne smiju zaboraviti Lulića i Višću, koji su opasni. Također, upozorio je na prekide zbog Pjanića, kojeg je uporedio sa legendarnim Juninhom.

Re: AW: Belgija - BiH / BiH - Andora
Fellaini i Witsel inekako, nisu u nekog vala formi, pogotovo ovaj prvi. Al' Radja...po meni drugi najbolji igrac Belgije, kakva je ono masina jbote, mozda nema neku statistiku iza sebe ali je frajer velika radilica, borben igrac drama.Goalgetter je napisao/la:Nece ovo biti dobro budu li igrali Fellaini, Witsel i Nainggolan u sredini, bice na velikim mukama nas vezni red, kao i sto sam predpostavio Wilmots nam nece ostaviti toliku slobodu u veznom redu kao i prosli put, a preko krila smo znacajno slabiji.