FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 02 sep 2015, 13:03

bagrcavi je napisao/la:Interesantno je kako se odlaskom (odstranjivanjem) nekih ljudi, na forumu se istovremeno pojavljuje par osoba koje blate čitavo rukovodstvo kluba. Čudna koincidencija zaista.
Svi prijatelji kluba i ljudi koji žele dobro Želji su sa odobrenjem dočekali tu informaciju o pedaliranju pojedinih parazita koji su dugo vremena eksploatisali klub.
Apsolutno si u pravu. Odstranjivanje nekoliko ljudi koji su doslovno parazitirali klub i nanosili mu pravu i konkretnu stetu je potez kluba koji je konkretan i u svakom slucaju dobrodosao. Tako se radi. I treba ih jos toliko izbaciti i bilo bi super. Neka je pocela cistka, zavrsice se to do kraja, vjerujem.

Ljudi koji se pojavljuju na forumu i pisu na taj nacin su vjerovatno ljudi bliski takvom misljenju, da u klubu ne valja to sto se do sada uradilo. Oni imaju pravo da tako misle, pa neka ih, ja nesto kontam da to pisanje ne bi trebalo da ugrozi pozitivna misljenja drugih ljudi koji isto imaju informacije oko kluba, ili jednostavno i bez takvih informacija pozitivno razmisljaju. Neka pisu, sta ima veze. Ne treba se svadjati. Svakom svoje. Ja nisam ni ocekivao da ce odstranjivanjem tih nekoliko ljudi iz kluba, ovi samo da se usute. Vjerovatno imaju oni svoju istinu. A ovo su misljenja koja se podudaraju sa tim misljenjima koja su drugacija od ovih pozitivnih. Ne treba to nista shvatiti kao razlog za bilo kakvu destabilizaciju. Ovde pise nick @bagrcavi i to je pseudonim, kada se pod imenom i prezimenom pocne pisati na te nacine, onda ce to biti ozbiljna prica. Ovako je samo misljenje nekog pseudonima, koje ne moze napraviti ni napredak a ni stetu klubu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 02 sep 2015, 13:16

Ti boccacio mislis da zivis u Njemackoj a ne u BiH. Narod se ponasa kao jedno stado ovaca, vrlo lako mu je nametnuti tudje misljenje ;)
FORZA ZELJO

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 sep 2015, 13:21

kenan_tm87 je napisao/la:Ti boccacio mislis da zivis u Njemackoj a ne u BiH. Narod se ponasa kao jedno stado ovaca, vrlo lako mu je nametnuti tudje misljenje ;)
objasnio !!!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 sep 2015, 13:21

kenan_tm87 je napisao/la:Ti boccacio mislis da zivis u Njemackoj a ne u BiH. Narod se ponasa kao jedno stado ovaca, vrlo lako mu je nametnuti tudje misljenje ;)
Ma ne mislim, niti zivim :) . Moze mi nametnuti svoje misljenje samo ako sam neutralan i ako nemam svoje vidjenje i svoje misljenje. Nije to bas tako jednostavno kako izgleda. Ne moze meni sada srusiti misljenje jedno napisano pismo koje se kosi sa mojim razmisljanjem. Ali mogu da imam izbor da ga procitam i uvazim ili da ga preskocim u citanju. Tako da treba da se zna da svi mi imamo svoje izbore. Ako sam odlucio da procitam, to ne znaci da po zakonu mase ili stada moram da ga uvazim ;) . Svakako sam shvatio tvoju poentu, hvala ti na tome, pozz. ;)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 sep 2015, 13:26

Ma meni moje misljenje o Zelji tu neku ljubav prema klubu ali i postovanje prema sadasnjoj upravi ne moze promjeniti milion foruma i sumnljivih nickova. Nemam nikakvih informacija iz kluba ali pratim desavanja i dogadjaje i meni se ovaj rad svidja. Pojedini forumasi mi ponekad priblize neku sutiaciju sto naravno ne znaci da im slijepo vjerujem, zato i sluzi forum valjda razmjena informacija i diskusija.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 02 sep 2015, 13:30

Masa ljudi nema misljenje, to je otprilike kao i nas narod... 167.000 ljudi na fcb, od toga 140.000 ne zna ni s kim, ni kad Zeljo igra sljedecu utakmicu, a da ne govorim da nemaju pojma sta je skupstina kluba, ko su Violina, Gojer, Zujo, itd. Da ne govorim da nemaju pojma kakvo je koji zlo ucinio klubu, ali ce zato 50.000 od tih "navijaca" procitati oslobodjenje, naletiti na link na portalu i procitati sranje koje Ligata sastavi. Ti i ja koji pratimo stanje u klubu i sve informacije vezane za njega ne mozemo odlutati za pogresnim misljenjem i pogresnim cobanom, ali druge ovce hoce. Zato se mora vise pozitivnog pisati i desavati i uprava mora razmisliti o tome, jer na ovaj nacin se stvara pogresno javno mijenje koje dovesti do nezadovoljstva medju rajom i sirenjem raznih prica zasnovanim na tim pogresnim argumentima.
FORZA ZELJO

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 02 sep 2015, 13:40

Izgleda da sam dosta toga propustio. Sada bih pitao o cemu se radi, ali ne mogu od neke sege. Ono sto se treba naglasiti je da se stvari brzo okrenu. Pitari uzese titulu, mi dobro odigrali Evropu, u Augustu se proglasili sampionima i najavili titulu, u Septembru tjeramo i igrace i upravu i trenere. Sve ovo nam nije trebalo, ali sta sad da se radi.

Teren i rezultati su jedino mjerilo sportskog kolektiva. Sta nam vrijedi ako smo sampioni marketinga ili sampioni u nekom kotrljanju stvari na bolje iza zavjese o kojima se tek ponekad nesto kaze. Cinjenica je da padamo u rezultatima, pada posjeta, pada kvalitet...

Nema potrebe da se napadaju drugi forumasi, da se popljuje tudje misljenje, raja ima pravo, a ima i razloga da napada odredjene ljude i to je nemoguce odbraniti. Ako smo svi hvalili upravu i podrzavali ih, red je da podnesu i odredjene kritike. To se odnosi najprije na igracki kadar koji nema potencijal da zadovolji ono sto su najvali iz kluba. Sta se desava iza zavjese i sta se kotrlja nije vazno, jer mnogi i ne znaju za to. Bilo je mnogo najava koje nisu ispunjene i raja je skepticna. Ja licno jos uvijek necu kritikovati bilo sta sem terena, ima jos vremena pa cemo da vidimo.

Najbolje bi bilo da se ostave po strani Violine, Dzele, Gredici i ostale persone, da se iznesu argumenti i da se na taj nacin vodi diskusija. Ako neko nije zadovoljan Gredicem, ne znaci da je Vilionin covjek ili obratno. Ima ovdje mnogo dobre raje koja ne ulazi u to. Postoji par forumasa koji su kao bliski klubu i vide sebe tu negdje oko sadasnje garniture, a ima i onih na suprotnoj strani, i da pravo kazem popeli su mi se na neku stvar sa svojim prepucavanjima. Zato najvise volim citati postove boccaccio, zaboljisport, ficobahtic, nezalaganje i ostala realna raja koja napise ono sto misli bez nekog interesa.

I najvaznije.
Zeljo ne zavisi ni od Gredica, ni Violine, Siljka, Dzele, Zaimovica, Misimovica niti bilo koga drugog. Gredic i ostali su tu da sluze Zelji. Zeljo treba biti na prvom mjestu svima, a mi to cesto zaboravimo, branimo i napadamo neke likove, a sve to preko ledja kluba. Ja se popisam na takve ljude, na sve one koji Zelju koriste za takve stvari. Mnogo je znoja i krvi proliveno da Zeljo bude ono sto jeste, a pojedinci se hladno zajebaju s ugledom kluba. Sramota.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 sep 2015, 13:46

I to stoji, nisam ni ja znao ko je violina dok mi 2 momka to nisu malo pojasnili na pp.
Raja procita naslov, vidi da ne valja i onda ide prepricavanje. Pogotovo to bruku lajkova na fb a 2500 clanova. Sad ovi ostali misle ma ovo je propast havarija kao sto i ovdje neki potenciraju. E to je ono sto smo se svi slozili da imamo los marketing ili da ga i nemamo haman. To zamjeram gredi i upravi iako sam na njihovoj strani.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 sep 2015, 13:51

kenan_tm87 je napisao/la:Masa ljudi nema misljenje, to je otprilike kao i nas narod... 167.000 ljudi na fcb, od toga 140.000 ne zna ni s kim, ni kad Zeljo igra sljedecu utakmicu, a da ne govorim da nemaju pojma sta je skupstina kluba, ko su Violina, Gojer, Zujo, itd. Da ne govorim da nemaju pojma kakvo je koji zlo ucinio klubu, ali ce zato 50.000 od tih "navijaca" procitati oslobodjenje, naletiti na link na portalu i procitati sranje koje Ligata sastavi. Ti i ja koji pratimo stanje u klubu i sve informacije vezane za njega ne mozemo odlutati za pogresnim misljenjem i pogresnim cobanom, ali druge ovce hoce. Zato se mora vise pozitivnog pisati i desavati i uprava mora razmisliti o tome, jer na ovaj nacin se stvara pogresno javno mijenje koje dovesti do nezadovoljstva medju rajom i sirenjem raznih prica zasnovanim na tim pogresnim argumentima.
Ligata i ostala javnost nazalost imaju legalno pravo da pisu sta hoce, to se valjda zove sloboda medija, i tako je jbg, neka nazovi demokratija na djelu. Ali ako on ne pise istinu, onda bi trebala postojati neka isto tako legalna opcija da se klub odbrani od takve stete. Ako ista, klub bi onda trebao da se ogradi od takvog pisanja, pa i da neke druge stvari iznese u javnost. Ne vidim ja tu neku drugu mogucnost za borbu protiv toga ako jednostavno kao klub sutis na neke eventualne nebuloze nekog medija koji potkopava napore i javnosti prezentira eventualne neistine.

Ja licno ne mogu da se borim sa tim stvarima osim sto mogu da imam izgradjeno misljenje oko svega. U pravu si ti da je efekat mase uzeo maha i da je kod raje osim razmisljanja uvijek popularna linija manjeg otpora, pa je lakse na osnovu neke lazi sagraditi misljenje, nego i sam skrojiti u svojoj glavi neku logiku. Tako nam je sve u drzavi, zato i jesmo u gov.nima. Ali misljenje nekog pseudonima na forumu, koliko god dobronamjerno ili zlonamjerno ne moze promijeniti ono sto u svojoj glavi zastupam. Zato nemam problem sa losim misljenjem na tipskom forumu o nekoj temi. Moze mu se pokusati suprotstaviti, sto neki i jesu uradili i onda se to fino procita i nadje se neki zakljucak u svemu tome. Ne mogu se raja bas tako lako zavarati u pojedinacnom smislu, isto kao sto od tih 160 000 ljudi koji nesto tamo klikaju ne citaju pojedinacno misljenje koje je lose na forumu. Ali Ligati i slicnima treba tati u kraj ukoliko nanose stetu klubu. To je bar jasno. Nema problema, sve sam te apsolutno razumio.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 sep 2015, 13:56

nije mišljenje napisati da će almir gredić sam imenovati novi sastav skupštine. to je jedna u nizu zlonamjernih činjeničnih laži, za one kojima je mrsko otvoriti javno dostupni statut pa provjeriti kako to piše. a takvih je svugdje većina, pa i među nama.

novim statutom je i izričito predviđeno da će se imenovati nova skupština po njegovim odredbama. i isti lik koji se šatro brine što nije "implementiran" novi statut - pljuje izbor nove skupštine koji je obaveza po tom istom statutu, i još laže ko vrši taj izbor.

to nisu mišljenja, pa ni pogrešna. to je svjesna laž i manipulacija.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 sep 2015, 14:05

@chwilla, ti si to nekoliko puta spomenuo i svakako da je dobro sto si to uradio, mislim na cinjenice i na lazi. Znaci raja cita jednog i drugog i moze na osnovu toga da iznese zakljucak. Licno ja sam skloniji tvojim argumentima, jer tako razmisljam, ne zato sto si ti duze na forumu, a licno se svakako ne poznajemo. To je to. Znaci neko moze pisati i zlonamjerno. Desava se. Veci problem je javni medij na koji bi klub trebao ipak da reaguje.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 02 sep 2015, 14:08

tm8782 je napisao/la:Ma ljudi dragi, hvala Bogu pa znam dešavanja(djelimično ali dovoljno) u i oko kluba. Što se mene tiće može doći bilo ko da napiše i da kaže ali moje mišljenje ne može promjeniti. Svi mi tražimo puno, a ne dajemo ništa(odnosi se na većinu navijača). Zapitajmo se sami šta smo to uradili(odnosi se na većinu, a ne na pojedince) da bi doprinijeli boljem radu kluba. Nemojte samo reći da ste like Fb stranicu(167,581) i tako doprinijeli nečemu. Nas je na utakmici 3-5 hiljada, od toga 2 hiljade i nešto više članova. Čak se i zapitam da li je neko od ovih pojedinih forumaša i like fb stranicu, a kamoli nešto drugo uradio...
ti kad ovo kažeš meni je dosta ... fakat
ništa promjeniti mi obični navijači ne možemo, ništa nas ne košta ni vjerovati ljudima koji sjede i pitaju se u klubu
sve je bolje od toga da čekaš prvi kiks pa da opleteš po svima i svemu
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 sep 2015, 14:10

na ovoj istoj stranici na vrhu eto statuta, koga zanima treba mu dvije i po minute da provjeri, ne mora ni sve isčitavati - napisao je čovjek i relevantne članove, od 30-36 i 66. ovo i nije rasprava, mi se možemo raspravljati valja li kokot ili ne valja, hoće li joco proigrati illi neće, kako poboljšati posjetu, marketing, ko bi nam bio pojačanje, takve stvari mi možemo argumentovati. ali ovo su suhi fakti.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 sep 2015, 14:23

Ne bi rekao da je ovdje ikad iko bjezao od argumentovane rasprave i razmjena misljenja ali neki postovi su zlonamjerni i temelje se na lazima i prespostavkama vidjecete sta ce biti za godinu dana. Takav post za mene ne zasluzuje raspravu ali mora mu se odgovoriti istine radi. Istina lezi u tome da smo zaradili nekih para i eto lesinara onaj ko ih je zaradio nek ih trosi
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 02 sep 2015, 14:24

Nekad kontam da je boccacio likom i djelom gospodin Ivica Osim :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 02 sep 2015, 14:30

zna li neko kada se igra kup? ne mogu nigdje da nađem kalendar takmičenja.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 sep 2015, 14:35

fczeljo je napisao/la:zna li neko kada se igra kup? ne mogu nigdje da nađem kalendar takmičenja.
23.09., osmina finala 21.10. i 04.11.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 sep 2015, 14:47

salle86 je napisao/la:Nekad kontam da je boccacio likom i djelom gospodin Ivica Osim :D
Haha a zivota mi danas sam ga i ja to htio pitati. Nacin pisanja, ta umjerenost, evidentno znanje i ogromna ljubav prema Zelji ma ljudino ko god da si svaka cast.
Ima tu par extra forumasa zaista ali bez ljutnje boccaccio je (za mene) level iznad.

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 02 sep 2015, 14:55

boccaccio je napisao/la:@chwilla, ti si to nekoliko puta spomenuo i svakako da je dobro sto si to uradio, mislim na cinjenice i na lazi. Znaci raja cita jednog i drugog i moze na osnovu toga da iznese zakljucak. Licno ja sam skloniji tvojim argumentima, jer tako razmisljam, ne zato sto si ti duze na forumu, a licno se svakako ne poznajemo. To je to. Znaci neko moze pisati i zlonamjerno. Desava se. Veci problem je javni medij na koji bi klub trebao ipak da reaguje.
Ovdje je rijetko ko tu za Zelju, svi imaju neke svoje licne interese i kroz to gledaju ko je dobar i ko nije. Onaj sto ti daje platu je dobar, ali obicne navijace to ne zanima, osim dobre igre i rezultat. I jedna i druga strana iznosi laze i istine. Shvatljivo je da neko brani firmu u kojoj radi i to mi je sasvim ok, ali stalno spinovanje s 20 acc da bi se sto manje istine procitalo a da se nabije sto vise stranica. Cim ima neke love, neke frakcije, neki belaji u klubu. Poenta je sad stavljena na tog nekog Violionu sto su ga otjerali kao da su nasli investitora za tribinu, i doveli pojacanja.

Vratit se na dio na terenu. Od pocetka sezone igramo kilavo, nemamo rostera a prodali smo dva jako bitna igraca. Nisu doveli dostojne zamjene ili su ih doveli ali im ne daju da igraju. Ovdje su svi krivci od uprave do strucnog tima.

Do kad moramo trpiti da nas selendre kod Kaknja na neutralnom terenu pred vise nasih navijaca deru ko malu djecu, da nasi ne mrdu guzicom. Pri tom u timu(ekipi) je opci buckuris. Ima 100 pitanja a nigdje odgovara. Konstatno spinovanje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 sep 2015, 14:59

ja samo ne znam šta ćeš ti kad se nađe investitor za tribinu. hoće l' ti život dalje imati smisla. pa bilo to za 3 mjeseca ili za 3 decenije...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15, Proximic i 20 gostiju.