BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Ponavljaj ti nekoj stvari, on iz top 100 ispast neće narednih 10 godina 

@shminkos ba nemoj zayebavat, uz onakav rasplet dogadjaja Damir je morao osvojiti drugi set, al ne on sili svoj servis kad god odradi dobre poene na tomicev servis. Hoces reci da kvalitet utice na Damirove poraze od Havilanda,Gombosa i dr, i strasnih partija protiv Heider Mauerera, Rosola, Baghdatisa, pa i Tomica, koji ce vjerovatno razbiti Hewita, a Damir mu sinoc uzeo breakova ko u prici. Damir je po mom misljenu, ekstra u defanzivi, na mrezi odlican, udarci manje vise dobri eto malo samo da pojaca. Al glava je problem i to je to!!!! Posle pariza nije smio doci u situaciju da u ovom trenutku strahuje za MD Australije
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
shminka je napisao/la:Ponavljaj ti nekoj stvari, on iz top 100 ispast neće narednih 10 godina

OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!
Neće MD Australije doći u pitanje, radio je on na igri, vidi se...idu sad bolji rezultati do kraja godine
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne bih se složio s tobom, mogu se složit za kraj prošle sezone za indoor uslove. Ali za igrače kao što su Gombos, Haviland, Veić i sl. nisu razlog poraza zbog nekvalitete već zbog psihe, ne bude 100% u meču. Ne mopžeš biti nekvalitet a pobjedit Baghdatisa, namučit Kližana. To ti najbolje znaš. Za Mirzu je očito da ima bubica u glavi, pobjedit Janowzica (valjda se ovako piše), Neiminena je očito da ima kvalitet ali izguit od Daniela na betonu gdje je Mirza najbolji to jest gdje igra svoju najbolju igru, to je očito razlog neki psihički pad.shminka je napisao/la:Ptretjerujete sa nesredjenom glavom, lako je imati sredjenu glavu kad imaš kvalitet, njihovi porazi su češće odraz nekvaliteta, nego glave
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Treba malo `odvaditi` kad su u pitanju pobjede protiv Baghdatisa, Janowicza i sličnih...njih nije dobio samo onaj koji nije igrao sa njima 

-
- Kontakt:
Dzumhur vec mjesecima stagnira.. vec od onog prvog boljeg rezultata na AU Openu 2014., u mecevima protiv Klizana, Ferera, Berdycha, Federera moglo se vidjeti iz aviona koji su nedostaci i na cemu se mora raditi ako zeli u TOP 50.. a nista od tog perioda nije popravio.. zasto, to samo on zna, ja imam dojam da nije 100 % posvecen tenisu, nije disciplinovan.. to je glavni nedostatak...
Zatim.. fizicka snaga, zbog toga nema ni kontinuitet u igri, jednostavno nedostatak misicne mase..pogotovo nogu od kojih zavisi stabilnost pri svakom udarcu, rameni pojas, automatski bi se odrazilo na konstantnost u igri, cistije udarce i bolji servis.. On je tip igraca koji se ne moze osloniti na servis, mora svaki poen zaraditi, te na tome mora puno raditi (primjer David Ferer)
I svakako na rad na tehnici.. servis i forhend.. to su mu glavni nedostaci..
ista visina 175 cm..

Zatim.. fizicka snaga, zbog toga nema ni kontinuitet u igri, jednostavno nedostatak misicne mase..pogotovo nogu od kojih zavisi stabilnost pri svakom udarcu, rameni pojas, automatski bi se odrazilo na konstantnost u igri, cistije udarce i bolji servis.. On je tip igraca koji se ne moze osloniti na servis, mora svaki poen zaraditi, te na tome mora puno raditi (primjer David Ferer)
I svakako na rad na tehnici.. servis i forhend.. to su mu glavni nedostaci..
ista visina 175 cm..

Forhend je jučer bio bolji nego inače, bekend paralela zadnjih par mjeseci je bolja nego ikad...ne može se reći da stagnira, a ne može se ni očekivati da postane Ferrer preko noći...on takvu mišićnu masu ne može imati nikad
sa 26-27 godina treba očekivati bolje rezultate, do tada će ojačati sigurno
sa 26-27 godina treba očekivati bolje rezultate, do tada će ojačati sigurno
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 02 sep 2015, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Zasto ne moze imati ovakvu misicnu masu? Pa to je samo stvar treninga, ne treba ti talenat da bi doveo svoje tijelo u idealno stanje.
A slazem se da Damir ne stagnira, forhend je juce izgledao odlicno a bekend paralela me odusevljava svaki put. Njegov problem su ovi manji turniri. Ja ne mogu da vjerujem da igrac koji moze odigrati kao juce izgubi od teniskog trenera ili svakakvih levata na manjim turnirima.
A slazem se da Damir ne stagnira, forhend je juce izgledao odlicno a bekend paralela me odusevljava svaki put. Njegov problem su ovi manji turniri. Ja ne mogu da vjerujem da igrac koji moze odigrati kao juce izgubi od teniskog trenera ili svakakvih levata na manjim turnirima.
-
- Kontakt:
Napreduje?shminka je napisao/la:Forhend je jučer bio bolji nego inače, bekend paralela zadnjih par mjeseci je bolja nego ikad...ne može se reći da stagnira, a ne može se ni očekivati da postane Ferrer preko noći...on takvu mišićnu masu ne može imati nikad
Niko ne ocekuje da postane Ferrer preko noci, niti ima uopste talenat za tako nesto..njegov maksimalni domet je TOP 40. Sto se tice misicne mase, za godinu dana je mogao dobiti bar 2-3 kile.. itekako bi se odrazilo na igru i rezultate.. ali..opet kazem, za zapazenije rezultate je potrebna disciplina i posvecenost, sto je sigurno njegov glavni problem..
Da, konstantno napreduje tokom cijele svoje karijere što brojevi sasvim jasno pokazuju
Ako kome ne fali posvećenosti, onda je to on
-
- Kontakt:
shminka je napisao/la:Da, konstantno napreduje tokom cijele svoje karijere što brojevi sasvim jasno pokazuju

kako objasniti poraze od hamoua, gombosa, havilanda (rekreativac, *ajebant), veica.. u zadnjih 6 mjeseci.. da da, bas napreduje.. isto i ranking pokazuje..
Vjeraovao ili ne, posvećen je...da nije bio, sad bi držao instrukcije na terenima Lav
Rankig na kraju godine će pokazati da je napredovao u odnosu na prošlu, ATP pobjede takodjer to pokazuju
Rankig na kraju godine će pokazati da je napredovao u odnosu na prošlu, ATP pobjede takodjer to pokazuju
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mišićnu masu mora dobit, to će popravit i izdrživost, servis, jačinu udaraca a to je ono što mu najviše treba. Vjerujem da radi ali mora još više. Talent je 10% a rad 90%. Moraš znati šta hoćeš, imati jasan cilj i plan i imati vjeru u sebe. Pa da igraš protiv Đokovića moraš vjere da ga možeš pobjedit jer samo tako možeš biti neko i nešto. Ako se prije meča predaš, govoriš sebi ne mogu mu ništa, nisam imao sreće, bitno je učestvovat... nema od tog' ništa, piši propalo. Treba imati sportsku drskost, svakog respektovat ali nikog se ne bojat, ono što radi Borna.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Misicna masa nije nuzna za dobijanje snage ali svakako bi mu godilo da dobije barem 2-3 kile, snaga se moze dobiti i bez misicne mase sto je i dosta bitno za tenisere... Druga stvar je njegova genetika na koju ne moze uticati ferrer pored toga sto je ogroman radnik ima i fine genetske predispozicije za dobro tijelo sto nije nista cudno neko nakon 5 mj teretane ima fino tijelo a neko nakon 2 godine, primjera radi niko od vas nikad ne bi rekao da ferer ima samo 73 kile sto je svega 3 vise od damira. Relativna snaga mu je bitna dakle da dobije snagu bez pretjeranog povecanja misicne mase da mu se ne deformisu ruke ili da postanu teske od tegova pa da onda mu udarci pate od toga , mali milion tih vjezbi ima a on je profesionalac sigurno moze zaduziti nekog trenera koji bi sa njim kroz godinu napravio fine rezultate. Mislim da mu na tome treba biti fokus u skorijoj buducnosti , servis je popravio kada je svjez i fokusiran servira solidno brzine svakako fali ali kick je ok imao je jucer par finih servi gdje je odma istracao na mrezu a to bez dobrog kicka nije moguce...
Poredjenje Mirze i Damira je apsurdno ono sto tvrdim bez ikakvih simpatija koja naginju prema damiru je to da mirza nema ni 40 % skill seta koji ima damir , damir ima udarce za top 30 igraca bukvalno ima svaki uvjezban. Talent ne znam kako ga definisete i mislim da je pogresan termin jer se tu radi o potencijalu , Mirza ima odlicne fizicke predispozicije gotovo savrsenu visinu snazan je i to mu je ogromna prednost u odnosu na damira jer mirza sa 70-80 % servisa moze da se nosi sa top 30-40 igracima bez toga da se lomi po terenu ko damir. Mislim da se puno prica o damirovoj psihi samo onako jer je to vec postao neki stereotip , 70 % tenisera na touru su takvi pricaju sami sa sobom pokazuju rukama kako su trebali zamhanut , porijeckaju se sa trenerom i slicno to ne znaci nuzno da je on psihicki razoren mozda mu upravo to treba da se smiri da izbaci nervozu iz sebe. On je na psihickom planu ok njemu nikakva psiha ne moze pomoci kad mu neko mlatari loptice 200 kmph da ih stize 3 sata po terenu naravno da je voljni momenat bitan i nije nikakvo opravdanje za poraz od onog amatera ali nije ni znak da je on psihicki totalno nestabilan u dosta meceva ove godine je ulazio kao apsolutni autsajder i nije padao nakon nekih teskih gameova i setova i dobijao meceve koje bi prije 2 godine gubio bez obzira na kojem levelu je igrao...
Apsurdno je reci da ne napreduje i da nije posvecen nakon ne znam ni ja kolko godina uzeo je bas duzi odmor i neka je neko voli da se odmori u crnoj seriji neko pokusava da se odma izvadi sve je to dio sporta ne moze se ni citavu sezonu igrati na vrhunskom nivou i neka, ja sam prvi napisao da on nije imao dobrog meca 4 mjeseca i to je istina ali nije znak da je on sad stagnirao da ispada iz top 100 vraca se na 300 tu poziciju i slicno.
I da dodam volim i Damira i Tomu i Mirzu i Aldina svima njima podjednako zelim uspijeh kao da su dio moje porodice , prestanite povlaciti paralele izmedju Damira i Mirze , obojica su sjajni momci Mirza ce isto uskoro praviti velike rezultate i uzivajte jer nakon njih 2 pitanje je kad cemo vise imati tenisere koji ce biti potencijal za top 100...
Poredjenje Mirze i Damira je apsurdno ono sto tvrdim bez ikakvih simpatija koja naginju prema damiru je to da mirza nema ni 40 % skill seta koji ima damir , damir ima udarce za top 30 igraca bukvalno ima svaki uvjezban. Talent ne znam kako ga definisete i mislim da je pogresan termin jer se tu radi o potencijalu , Mirza ima odlicne fizicke predispozicije gotovo savrsenu visinu snazan je i to mu je ogromna prednost u odnosu na damira jer mirza sa 70-80 % servisa moze da se nosi sa top 30-40 igracima bez toga da se lomi po terenu ko damir. Mislim da se puno prica o damirovoj psihi samo onako jer je to vec postao neki stereotip , 70 % tenisera na touru su takvi pricaju sami sa sobom pokazuju rukama kako su trebali zamhanut , porijeckaju se sa trenerom i slicno to ne znaci nuzno da je on psihicki razoren mozda mu upravo to treba da se smiri da izbaci nervozu iz sebe. On je na psihickom planu ok njemu nikakva psiha ne moze pomoci kad mu neko mlatari loptice 200 kmph da ih stize 3 sata po terenu naravno da je voljni momenat bitan i nije nikakvo opravdanje za poraz od onog amatera ali nije ni znak da je on psihicki totalno nestabilan u dosta meceva ove godine je ulazio kao apsolutni autsajder i nije padao nakon nekih teskih gameova i setova i dobijao meceve koje bi prije 2 godine gubio bez obzira na kojem levelu je igrao...
Apsurdno je reci da ne napreduje i da nije posvecen nakon ne znam ni ja kolko godina uzeo je bas duzi odmor i neka je neko voli da se odmori u crnoj seriji neko pokusava da se odma izvadi sve je to dio sporta ne moze se ni citavu sezonu igrati na vrhunskom nivou i neka, ja sam prvi napisao da on nije imao dobrog meca 4 mjeseca i to je istina ali nije znak da je on sad stagnirao da ispada iz top 100 vraca se na 300 tu poziciju i slicno.
I da dodam volim i Damira i Tomu i Mirzu i Aldina svima njima podjednako zelim uspijeh kao da su dio moje porodice , prestanite povlaciti paralele izmedju Damira i Mirze , obojica su sjajni momci Mirza ce isto uskoro praviti velike rezultate i uzivajte jer nakon njih 2 pitanje je kad cemo vise imati tenisere koji ce biti potencijal za top 100...
- firefirefirely
- Kontakt:
I uz pravilnu ishranu i suplementaciju koju on sebi sada moze priustiti, to uopce nije baukVGS je napisao/la:Zasto ne moze imati ovakvu misicnu masu? Pa to je samo stvar treninga, ne treba ti talenat da bi doveo svoje tijelo u idealno stanje.
.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nema se šta više dodat. Šteta je što Damir nije veći bar još za 5 cm ali šta je tu je.grgr je napisao/la:Misicna masa nije nuzna za dobijanje snage ali svakako bi mu godilo da dobije barem 2-3 kile, snaga se moze dobiti i bez misicne mase sto je i dosta bitno za tenisere... Druga stvar je njegova genetika na koju ne moze uticati ferrer pored toga sto je ogroman radnik ima i fine genetske predispozicije za dobro tijelo sto nije nista cudno neko nakon 5 mj teretane ima fino tijelo a neko nakon 2 godine, primjera radi niko od vas nikad ne bi rekao da ferer ima samo 73 kile sto je svega 3 vise od damira. Relativna snaga mu je bitna dakle da dobije snagu bez pretjeranog povecanja misicne mase da mu se ne deformisu ruke ili da postanu teske od tegova pa da onda mu udarci pate od toga , mali milion tih vjezbi ima a on je profesionalac sigurno moze zaduziti nekog trenera koji bi sa njim kroz godinu napravio fine rezultate. Mislim da mu na tome treba biti fokus u skorijoj buducnosti , servis je popravio kada je svjez i fokusiran servira solidno brzine svakako fali ali kick je ok imao je jucer par finih servi gdje je odma istracao na mrezu a to bez dobrog kicka nije moguce...
Možda sam previše subjektivan i nerealan ali mislim da Damir može do TOP 30 pa možda i uz neku ludu sreću i do TOP 20. ::D
P.S. Zaboravio ti odgvorit na poruku na fb

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nije to tesko biti. Bar ima fizicke predispozicije za tenis.remA1 je napisao/la:Čuj Mirza talentovaniji od Damira
Ne mozes sa 1.6m visine i 60 kila igrat neki vrhunski tenis.
Al može biti najbolji teniser BiH u historiji 

Mirza ima 24 godine i nije nikad bio ni blizu prvih 100, nit je ikada upao na neki gs turnir. I onda neki govore da je talentovaniji. Hajmo se uozbiljiti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.