Vidis da su uspjeli.brzi je napisao/la:Ljudi su svoj opstanak izborili na parketu,a ovi sto su htjeli propust kancelarije saveza i kriminal jednog kluba okrenuti u svoju korist....kaca je napisao/la:Neprovjereno Bosna ipak u ostaje u ligi a Gradacac ispada imali ko vise informacija.
RK Bosna Visoko
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: RK Bosna Visoko
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Još bi trebalo prvo kolo:Bosna(V)-Gradačac,samo_lijevo je napisao/la:Vidis da su uspjeli.brzi je napisao/la:Ljudi su svoj opstanak izborili na parketu,a ovi sto su htjeli propust kancelarije saveza i kriminal jednog kluba okrenuti u svoju korist....kaca je napisao/la:Neprovjereno Bosna ipak u ostaje u ligi a Gradacac ispada imali ko vise informacija.

- samo_lijevo
- Kontakt:
Nisu nam bitni.brzi je napisao/la: Još bi trebalo prvo kolo:Bosna(V)-Gradačac,
- gradacac10
- Kontakt:
Nit ste vi nama bitni 

- samo_lijevo
- Kontakt:

- samo_lijevo
- Kontakt:
1.kolo: Bosna – Izviđač
2.kolo: Krajina – Bosna
3.kolo: Bosna – Prijedor
4.kolo: Konjuh – Bosna
5.kolo: Bosna – Vogošća
6.kolo: Bosna – Derventa
7.kolo: Sloboda – Bosna
8.kolo: Bosna – Gračanica
9.kolo: Gradačac – Bosna
10.kolo: Bosna – Igman Ilidža
11.kolo: Čelik – Bosna
12.kolo: Bosna – Bosna (S)
13.kolo: Sloga Doboj – Bosna
14.kolo: Bosna – Zrinjski
15.kolo: Maglaj – Bosna
2.kolo: Krajina – Bosna
3.kolo: Bosna – Prijedor
4.kolo: Konjuh – Bosna
5.kolo: Bosna – Vogošća
6.kolo: Bosna – Derventa
7.kolo: Sloboda – Bosna
8.kolo: Bosna – Gračanica
9.kolo: Gradačac – Bosna
10.kolo: Bosna – Igman Ilidža
11.kolo: Čelik – Bosna
12.kolo: Bosna – Bosna (S)
13.kolo: Sloga Doboj – Bosna
14.kolo: Bosna – Zrinjski
15.kolo: Maglaj – Bosna
Nije niko ušao iz RS, ostala Bosna V 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Zar si sumnjao u moj odgovor ?shaman7 je napisao/la:Nije niko ušao iz RS, ostala Bosna V
- gradacac10
- Kontakt:
U RSBiH se desilo to da je nagradio manipulacije i kriminal RK Bosna V., te ih vratio u PL jer je odustao klub iz RS. Zasto ne bi nagradili Gorazde ili neku drugu ekipu kao drugoplasiranu a koja je na posten nacin dosla do toga?? Na listi prijelaznog roka na stranici RSBiH ponovo nisam vidio da je igrac Mirza Hurem sa pravom registracijom presao u RK Bosna, jel moguce da ce se dozvoliti da igra sa nedozvoljenom registracijom ovu sezonu? Nadam se da novi ljudi u savezu to nece dozvoliti i da ce se sankcionisati. (Moguce da nisam mogao naci njega na onoj listi, ali sam dobro pregledao) Dok ne istjeramo kriminal, bolje nam nece biti!!! Ovo je sramota
- samo_lijevo
- Kontakt:
Trener visočke Bosne Zdenko Antović na svoj način komentariše žrijeb Premijer lige
Nakon obavljenog žrijeba rukometne Premijer lige BiH, za komentar smo zamolili i trenera visočkih rukometaša Zdenu Antovića. On je to uradio na samo sebi svojstveni način, ali svakako vrijedi pročitati i pokušati shvatiti:
Svaki raspored utakmica ima i pozitivne i negativne strane. U biti, jačim klubovima je gotovo svejedno kada i s kim igraju, dok slabiji i oni s mlađim kadrom više kalkulišu i nadaju se prvim „lakšim“ utakmicama u nadi da uzmu zamaha i malo vjetra u leđa. A u suštini sve se svodi da ćeš dva puta igrati sa svim protivnicima. Današnja visočka Bosna kao daleko najmlađa ekipa u šampionatu imala je za potrebu (i želju) da ne bude kako je žrijeb odlučio. Naime, otvoriti šampionat sa najboljom BH ekipom, Izviđačem je pretežak zadatak, a uz to u prva četiri kola dočekati još dvije ekipe koje će zasigurno na kraju zauzeti prve tri pozicije: Vogošća i Derventa (tu se samo još Čelik može umiješati), velika je nepovoljnost… I na prvom gostovanju, u Cazinu, bit će vruće. Domaćin će napuniti dvoranu za tu svoju prvu utakmicu nakon dugo godina izostanka iz Premijer lige, tako da i to nekako moramo pregrmiti. Naš raspored zahtijeva razumijevanje i strpljenje, jer će sve zadaće u prvim kolima biti itekako teške. Ali, ne treba bježati od optimističkih planova, jer u tom slučaju takmičenje ne bi imalo smisla… Zato poručujem da nas podrže oni koji su izgubili povjerenje u nas, a da nas protivnici ne shvataju olako, jer dolazimo iz grada rukometa neovisno od toga gdje i kada igramo, rekao je trener rukometaša Bosne, Zdenko Antović, a pametnim i mudrim Visočanima sasvim dovoljno da shvate kako bi trebali svako na svoj način pomoći i podržati.
http://www.visoko.co.ba/trener-visocke- ... ijer-lige/
-
- Kontakt:
Ista bi stvar bila i da je obrnuto bilo,ovdje je bio evidentan propust kancelarije,ustvari ja bi to rekao namjera Lipe i Sirće,da se smanje troškovi prelaska igrača ,jer da je bilo po ps,Bosna bi morala platiti Certifikat od 2500 eura ili u najmanju ruku redovni prelazak 500 KM. Međutim,Lipa ko Lipa proda se za litru rakije i stvori vam probleme.Nema potrebe kriviti Gradačac,isto bi ovo uradila i Bosna,da ste bili u našoj situaciji,ako sam u krivu ispravite me!!!brzi je napisao/la:Ljudi su svoj opstanak izborili na parketu,a ovi sto su htjeli propust kancelarije saveza i kriminal jednog kluba okrenuti u svoju korist....kaca je napisao/la:Neprovjereno Bosna ipak u ostaje u ligi a Gradacac ispada imali ko vise informacija.
Liga je bila i preočigledna da je namještena,Visokom bodovi u ŽIvinicama,pa protiv Dervente i onda šlag na tortu protiv Izviđača( @brzi) ,ali sve to se mora vratiti u sezoni 2015/2016 ,a tim istim ekipama kao što su Derventa,Konjuh,Izviđač valja doći uskoro u Gradačac...neka se zapitaju za gostoprimstvo. A Bosna će biti dočekana sa aplauzom,jer da nje nije bilo mi bi i ispali,tako hvala vam Visočani

Sretno u sezoni 2015/2016 i registrujte više tog Hurema kako treba,dobro kaže @gradacac10 opet ga nema na spisku...sad se možda ne buni Gradačac...sad će vas dočekati Sloga,Maglaj,Cazin,Zrinjski...itd,itd.

- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna ubjedljiva protiv Dobrinjca
Rukometaši Bosne odigrali su i posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone. Protivnik je bio federalni prvoligaš Dobrinjac, a izabranici Zdenka Antovića slavili su sa 36:17, dok je na poluvremenu rezultat glasio 21:9.
Najefikasniji u redovima Bosne bio je Omanović sa šest 6 golova, dok je Imamagić dodao 5, koliko je postigao i Adnan Fidahić, srednji bek koji bi mogao postati novo pojačanje Bosne.
Sljedeće subote u prvom kolu Premijer lige BiH Bosna dočekuje Izviđač.
visoko.co.ba
Zar prelazni rok još traje?samo_lijevo je napisao/la:Bosna ubjedljiva protiv Dobrinjca
Rukometaši Bosne odigrali su i posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone. Protivnik je bio federalni prvoligaš Dobrinjac, a izabranici Zdenka Antovića slavili su sa 36:17, dok je na poluvremenu rezultat glasio 21:9.
Najefikasniji u redovima Bosne bio je Omanović sa šest 6 golova, dok je Imamagić dodao 5, koliko je postigao i Adnan Fidahić, srednji bek koji bi mogao postati novo pojačanje Bosne.
Sljedeće subote u prvom kolu Premijer lige BiH Bosna dočekuje Izviđač.
visoko.co.ba
- samo_lijevo
- Kontakt:
Rukometaši Bosne nemoćni protiv Izviđača
KSC“Mladost“. Gledalaca: 300. Sudije Goran Ilić i Vedran Paleksić (oba Doboj). Delegat: Saša Sarajlić (Zenica). Sedmerci: Bosna 3(2), Izviđač 4(2). Isključenja: Bosna 8 min, Izviđač 10 min.
BOSNA: Hadžić (10 odbrana, 1 sedmerac), Pekić (3 odbrane), Hasečić, Spahić 2(1), Čabaravdić 2, Burić 4, Balta 3, Hrnjić, Begić 2, Imamagić 3, Limo, Buljina, Bečak 2, S.Sirćo 2(1), Omanović, Skopljak 2. Trener: Zdenko Antović
IZVIĐAČ: Tolić (6 odbrana, 1 sedmerac), I.Ereš (7 odbrana), Miličević 2, J.Ereš 5, A.Grbavac, Bošnjak 1, Mandić 6(1), Čutura 1, Jarak 6, J.Grbavac 5, M.Pavlak 3(1), A.Pavlak 2, Milas, Šarac 3, Beljo, Primorac. Trener: Zdenko Grbavac.
Nisu rukometaši Bosne u novoj sportskoj opremi mogli parirati jednoj od najboljih ekipa u našoj zemlji. Izviđač je od prve minute nametnuo svoj ritam i dominantno su izgledali sve do pred kraj kada i gostujući trener puno mijenja, što se osjetilo na igri gostiju. Već na poluvremenu (11:17) je bilo jasno da Bosna neće napraviti iznenađenje, ali je sredinom drugog dijela prijetila i prava katastrofa kada je Izviđač došao i do 16 golova prednosti. Odbrana nije uspjevala zaustaviti i brže i jače rukometaše Izviđača, dok u napadu nije bilo prave ideje, teko da je Bosna u 20 minta drugog dijela postigla samo četiri gola. U finišu se to malo popravili i završilo je 23:34, a ono što vrijedi izdvojiti iz ove utakmice je dobra partija golmana Hadžića u prvom poluvremenu i posebno ulazak mladog Seada Sirće na teren. Sa par vrlo lijepih poteza i dva gola, ovaj 17-godišnjak je podigao publiku na noge i već sada postaje izvjesno da Bosna dobija još jednog odličnog mladog igrača. U narednom kolu rukometaši Bosne gostuju u Cazinu kod novog premijerligaša Krajine.
Visoko.co.ba
- samo_lijevo
- Kontakt:
FOTO: Visočki rukometaši od danas i zvanično nose naziv Bosna Centrotrans
U prostorijama RK Bosna Visoko je danas i zvanično potpisana saradnja između ovog kluba i renomirane bosanskohercegovačke kompanije Centrotrans Eurolines. Već nekoliko mjeseci se spominje mogućnost saradnje između Bosne i Centrotrans Eurolines, međutim, jedna od prepreka je bila i ona farsa oko toga da li će Bosna uopšte igrati Premijer ligu, a kada je to konačno riješeno, prepreka više nije bilo i saradnja je ozvaničena na obostrano zadovoljstvo što su potvrdili i sami potpisnici ugovora, Edin Bukva kao predsjednik kluba, te Safudin Čengić, generalni direktor Centrotrans Eurolines:
Na naše veliko zadovoljstvo konačno smo potpisali ovaj ugovor i od danas naš klub zvanično nosi naziv Bosna Centrotrans. Ugovor je potpisan za naredne tri godine i između ostalog je za nas najvažnije da potpisom ovog ugovora riješavamo pitanje sigurnog prevoza ekipe za naredne tri godine, a to je vjerujte jedna velika stavka u našoj finansijskoj konstrukciji i sada to imamo riješeno na najbolji mogući način, jer i sami znate da smo se godinama „krpili“ kako smo znali i mogli, pa čak na neka gostovanja putovali privatnim automobilima i slično. Uspostavljanjem ove saradnje rješavamo i neka zaostala dugovanja između našeg kluba i Centrotrans Eurolines, koja su se vukla iz poslijeratnih godina i stvarala nam opterećenje. Zahvaljujem se ovom prilikom gospodinu Čengiću i svima u Centrotrans Eurolines koji su prepoznali naš trud i želju da ovaj klub učinimo stabilnim i puno bolje organizovanim nego do sada, rekao je između ostalog predsjednik UO RK Bosna Centrotrans, Edin Bukva.
Generalni direktor Centrotrans Eurolines Safudin Čengić je takođe zadovoljan što je uspostavljena ova saradnja, jer visočku Bosnu smatra velikim i uzornim sportskim kolektivom:
Bosna je najbolji i najtrofejniji klub u Visokom i još uvijek se rado sjećamo onih poslijeratnih godina kada je naša kompanija takođe bila sponzor ovog kluba, koji je tada osvajao trofeje i bio najbolji u BiH. Nažalost, došla su nakon toga neka teška vremena i Bosna nije više tako uspješna, ali se nadam da će potpisom ovog ugovora sve krenuti na bolje i da će Bosna uskoro opet biti u samom vrhu bh rukometa gdje objektivno prema tradiciji koja ga krasi i pripada. Želim im puno sreće u narednom periodu i da s ponosom nose ime naše kompanije i ostvaruju što bolje rezultate, rekao je Safudin Čengić, generalni direktor Centrotrans Eurolines.
Tako je Bosna nakon Preventa, u relativno kratkom vremenskom periodu dobila i drugog generalnog sponzora čije će ime zvanično nositi u naredne najmanje tri godine, a nadamo se da će i rezultati biti još bolji i da će u skladu s nazivom sponzora, Centrotrans Eurolines, veoma brzo neki autobus sa igračima Bosne Centrotrans „zaploviti“ ka Evropi.
http://www.visoko.co.ba/foto-visocki-ru ... ntrotrans/
- samo_lijevo
- Kontakt:

- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna-Derventa 27:25 (14:9)
Rezultat na kraju ne pokazuje koliko smo bili dominantnija ekipa. Recimo oko 56. minute je bilo 26:21. Vodili od prve do zadnje sekunde. U 15. minuti je bilo 7:1.
Ponovo briljirao golman Hadzic sa 17 odbrana
, Skopljak 9 golova.
Kako se djeca bore.
Rezultat na kraju ne pokazuje koliko smo bili dominantnija ekipa. Recimo oko 56. minute je bilo 26:21. Vodili od prve do zadnje sekunde. U 15. minuti je bilo 7:1.
Ponovo briljirao golman Hadzic sa 17 odbrana

Kako se djeca bore.

- samo_lijevo
- Kontakt:

ANALIZA UTAKMICE: Nakon što smo pogledali 60 minuta sjajnog rukometa na parketu KSC “Mladost”, možemo konstatovati da je domaća ekipa RK Bosna Centrotrans zasluženo slavila u ovoj utakmici. Iako su u proteklom kolu savladani u Tuzli ubjedljivim rezultatom 30:15, ovog puta gledali smo pravo predstavljanje visočkog rukometa i pravu igru Visočana, koji su cijelim tokom utakmice držali prednost i pobjedu u svojim rukama.
Konačni rezultat glasio je 27:21, a Visočani sigurno mogu biti zadovoljni gotovo svakim segmentom svoje igre danas.
Kratko ćemo se, u nastavku, osvrnuti na igru. Dakle, u prvom dijelu, na samom otvaranju domaća ekipa je igrajući sjajnu odbranu, uz visok procenat realizacije kontranapada, uspjela napraviti pozamašnu prednost, koju su nadalje održavali tokom cijele utakmice. Posebno raspoloženi Burić dao je veliki doprinos ekipi u početnom zaletu, koji su kasnije produbili Limo, Bečak i Skopljak. Već na kraju prvog poluvremena Bosna je imala ubjedljivu prednost, koja je gotovo označavala pobjedu danas.
Na početku drugog dijela gledamo izvrsnu odbranu domaće ekipe, koja u pojedinim momentima gradi prednost od čak 8 golova, što dodatno stvara teret gostima iz Gračanice. Gosti nisu uspjeli da pronađu nikakvo rješenje za prolazak iza “čelične zavjese” zelenih, koji su odlično gradili odbrambene pozicije, a nastavak dobre igre domaćih na drugom dijelu parketa, u napadu je produbio agoniju gračaničkih rukometaša.
Tek na deset minuta prije kraja utakmice nastala je blaga panika u redovima RK Bosna Centrotrans, a čiji uzrok je vjerovatno umor, te su gosti uspjeli da smanje veliku razliku, postignuvši golove nakon grešaka domaćih. No, prilazak na pet razlike je sve što su i uspjeli napraviti u tom posljednjem pokušaju, jer ih je u njihovim naumima spriječio ponovni junak Visočana, golman Ismar Hadžić, odbranivši tri-četiri šuta i prekinuvši jednan kontranapad, koji je značio siguran pogodak za preokret gostiju.
Sve u svemu, trener Antović i navijači visočkog kluba mogu biti izuzetno zadovoljni danas prikazanom igrom domaće ekipe, te će ovakva igra zasigurno donijeti veliko samopouzdanje mladoj ekipi, dok će svi budući protivnici prije utakmice u Visokom morati izvršiti dobru pripremu za teško gostovanje.
Na kraju ukratko ćemo izdvojiti najbolje pojedince domaće ekipe danas, među kojima se najviše ističe golman Hadžić sa svojih 14 pobjeda, a zatim ga slijede Limo sa 7, Skopljak i Bečak sa po 5 i Burić sa 4 postignuta pogotka, što je bilo sasvim dovoljno za rezultat od 27:21.
Naredne sedmice slijedi pauza u rukometnoj Premijer ligi BiH, budući da rukometna reprezentacija BiH u toku naredne sedmice igra dva kvalifikaciona meča za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.
Nakon što kvalifikacije budu završene RK Bosna Centrotrans će u srijedu, 11. 11. 2015. godine, u okviru 9. kola Premijer lige, gostovati u Gradačcu kod istoimene ekipe, gdje će pokušati potražiti još jednu pobjedu koja bi ih odvela korak dalje ka sredini tabele i ka ranom osiguravanju opstanka u ligi. Ekipa RK Gradačac se trenutno nalazi na 13. poziciji sa 6 ostvarenih bodova, ali će dozu samopouzdanja Visočanima sigurno dati podatak da su ti bodovi ostvareni u prvoj i trećoj utakmici, a da su gradačački rukometaši pet od svojih šest poraza ove sezone upisali u posljednjih pet kola.
S druge strane Bosna današnjom pobjedom skače na 9. poziciju tabele, te će sigurno u nastavku prvenstva pretendirati na još veći skok prema vrhu tabele, a tu bi veliku ulogu mogla igrati i zaostala utakmica protiv ekipe RK Vogošća Poljine Hills, koja će se igrati u decembru.
U svakom slučaju očekuje nas veoma zanimljiv nastavak prvenstva, kada govorimo o visočkom predstavniku u društvu najboljih bh. rukometnih klubova, a vi dragi naši čitaoci ne propustite da i dalje, svakog vikenda, pratite live prenose utakmica RK Bosna Centrotrans samo na vašem portalu Visoko.co.ba.
Sa vama je danas bio vaš komentator Enes Hodžić, koji vas ovim putem pozdravlja i želi prijatno nedjeljno veče.
visoko.co.ba
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna-Igman 28:27
grozno izdanje.
Analiza utakmice: Nakon izuzetno uzbudljivih i neizvjesnih 60 minuta igrači Bosne, pored zaista dobre igre gostiju sa Ilidže, uspjeli su da upišu još jednu, četvrtu ovosezonsku pobjedu u okviru 10. kola rukometne Premijer lige BiH.
No i pored ove pobjede stručni štab Bosne imat će itekako mnogo posla u narednoj sedmici, kako bi zakrpili sve rupe u igri ekipe, koje su večeras bile evidentne.
Ovog puta nećemo analizirati kompletnu utakmicu kao i inače, prema periodima, budući da je neizvjesnost cijelim tokom utakmice bila velika i da se igralo prema sistemu gol za gol, ali ćemo reći da su igrači Bosne napravili veliki broj grešaka u odbrani i napadu, što ih je dovelo do neizvjesne završnice. Ipak, mudrost visočkog rukometnog stručnjaka, Zdenka Antovića, bila je dovoljna da ovu mladu ekipu odvede do još jedne pobjede na domaćem terenu.
Heroji ove utakmice svakako će biti, zanimljivo, jedan od najmlađih igrača Buljina i najstariji igrač ekipe, tačnije golman, Hadžić, koji su u ključnim trenucima, na samom kraju utakmice, fenomenalno odigrali svoje role. Podsjećamo, na asistenciju Burića, 50 sekundi prije kraja, Buljina je uspio pogoditi veoma važan gol za prednost, a zatim na drugoj strani terena Hadžić, svega pet sekundi prije kraja, brani stopostotnu šansu igrača Igmana i time vodi svoju ekipu do pobjede.
Ipak, pored ovih herojstava slaba igra kompletne ekipe treba biti opomena za nastavak sezone, u kojoj će se ovi mladi igrači morati više potruditi.
Pojedinačno u redovima Bosne najbolji su bili Balta sa 7, Imamagić sa 6, te Bečak i Burić sa po 4 postignuta gola, a na drugoj stranu veoma dobro su odigrali golman Lilić i Zahirović.
Narednog vikenda, u okviru 11. kola Premijer lige BiH za rukometaše Visočani će, u derbiju kola, gostovati kod rukometaša Čelika iz Zenice, te će ovo biti prilika za okršaj dva visočka trenera, Antovića i Skopljaka, ukoliko se priča iz rukometnih krugova o Skopljakovom napuštanju klupe Čelika ne obistini u međuvremenu.
...
visoko.co.ba

Heba nas naš...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.