Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 01 sep 2015, 11:54

Eto drugovi prodje konacno i ovaj Mercato, da se vise ne yebemo dzaba ovaj hoce ovog ili onog. Obrisi momcadi vec su sada vidjljivi,mada treba tu barem jos 3-4 utakmice da se to ukomponuje. Pa da bacimo neku prognozu, krenimo redom.

1. Juve - Sta reci za ekipu koja je 4 godine zaredom sampion i koja je u zadnjih par godina izgubila utakmica da se moze na prste nabrojati. Toliko su pobjegli ostatku timova Serie A da je to strasno i ne svrstati ih opet u prve favorite za osvajanje skudeta bilo bi suludo.
Otisli su neki glavni igraci ( Vidal, Pirlo, Tevez ) ali su nasli fantasticne zamjene zanjih, te mozda izvrsili i jos visi upgrade tima. Svaka pozicija je popunjena fantasticno, te sa jos par extra igraca na klupi bilo bi cudo da ne osvoje sampionat, mozda ne tako ubjedljivo kao prethodnih godina, ali im dajem prednost. Kljucni igraci po meni : Morata, Dybala, Marchisio.

2. Roma - namece se kao jedini pravi kandidat za titulu staroj dami. Konacno su dobili pojacanja koja su im bila prijeko potrebna te su za razliku od predhodnih sezona ojacali momcad bas tamo gdje je i trebalo. Imaju par extra igraca u rosteru i par onih odlicnih. Koliko ce moci parirati Juventusu vidjet cemo, Vjerujem da vise nego proslih sezona, ali da li i do titule to je pitanje. Konacno ce neko pokazati zube sampionu i uciniti da prvenstvo bude zanimljivije, a to je ovoga puta Roma. Uz jednu dozu srece i pokoji kiks Juventusa mogu se emu nadati, ovako... sve je ispricano prethodnih sezona. Kljucni igraci po meni : Pjanic, Salah, Dzeko.

3. Napoli, Inter, Milan - Vidim ih kao kandidate za tu LP i trece mjesto u konacnici. Napoli sa novim trenerom i par pojacanja moze mnogo, kako sce se to posloziti vidjet cemo. imaju extra klase u ekipi i pitanje je samo koliko zele to 3 mjesto. Da do njega mogu to je realnost. Higuain, Insigne, Hamsik ce po meni predstavljati neku okosnicu tima.

Inter je imao i mozda najbolji mercato od svih timova u calciu, veliki broj dobrih igraca je doslo, ali kako ce to ukomponovati gursuz Mancini to je pitanje. Koliko dobrog su uradili toliko im moze i naskoditi trener. Odbranu su konacno popravili, sredina terena sasvim solidna te uz onakvu udarnu liniju mogu puno puno ocekivati ( cak potajno se nedati i boljem plasmanu od 3 pozicije ) Igraci kao icardi, Jovetic, Kondogbija su prica za sebe i od njih ce zavisiti najvise.

Milan, sta reci za njih a da ne budem subjektivan. Kako je krenuo prelazni rok ocekivanja su bila velika, kako se blizio kraj mercata tako su i ona splasla. Odbrana se donekle i popravila, Sa Lopezom na golu te Romom i zapatom/Mexesom to bi trebalo djelovati puno bolje nego prije. konacno je i jedan bek tu kako treba, te najveci plus zadnje linije je odlazak Lorda i Zac-a. Sredina terena je najveca boljka ove ekipe, nema ama bas niti jednog igraca koji bi se odvojio od ostalih i preuzeo ulogu vodje, mozda je to De Jong, ali njega ne krasi kreativnost vec neke druge odlike, zna se. Montolivo odavno nije u formi i mozda bion mogao biti taj ako bi se kojim slucajem preporodio. Jacka i decko od 20 M su za sad misterija koliko mogu ostale da ne nabrajam. Ono sto moze dati nadu Milanu da mogu nesto ove sezone je fantasticna udarna igla, Bacca, Adriano, Balotelli, Menez, Niang je fantastican izbor igraca i ono od cega ce u konacnici zavisiti i plasman Milana. Kljucni igraci: Lopez, Bacca, Sredina terena u konacnici ?

4. Viole, Lazio - da mogu nesto previse ove sezone nesto ne vjerujem. pogotovo za momcad iz Rima, jednostavno Lazio ne mozeponoviti proslu sezonu i cak ih i ne vidim u top 5 ove godine. Fiorentina ce biti tu, borit ce se za vrh ali realni domet im je mozda LE.

Sve je pred nama, pa cemo da vidimo..

Forza Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 01 sep 2015, 11:58

Momak gore vjerovatno hoce indirektno da kaze da Roma nema tradiciju osvajanja trofeja te da su isti vise plod slucajnosti nego ustaljena praksa.
Matematika je na njegovoj strani :kafa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 sep 2015, 12:07

Peace je napisao/la:Reci cu ti ja... jer Roma nema dovoljan kvalitet za titulu.. a drugo nemaju mentalitet i naviku osvajanja trofeja... sto bi se reklo chokeri... nesto poput Juventusa u finalima LP...
Upravu si za to al mozemo ubosti jednu titulu svakih 15 godina a ove godine je ta sansa :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 sep 2015, 12:11

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 01 sep 2015, 12:15

Ovaj Marchisio mi je ekstra igrac, ustvari igracina...jedan od drazih igraca, poslije Alexa jedini kojeg gotivim iz crno bijelih...Strasan igrac, a covjek je izgleda jos veci...juventus ima nasljednika alexa i Buffona u njemu sigurno...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 sep 2015, 12:16

Kakav je to igrac bio, kakva steta. Kad skontam da je covjek moje godiste a prijeti mu kacenje kopacki o klin.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 12:17

akisarajevo92 je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:
Sto se tice napadaca po meni su najbolji,Bacca,Dzeko,Adriano,Icardi,Morata,Higuain i Mandzukic.
Mogao si jos kojeg nabrojat.
Ovo je redoslijed 6-7 napadaca koji su po meni najbolji.A ne puko brojanje,ali bitno je pokusati nekome spustiti a pritome ne razmisliti o onome sto citas.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

macahz
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Serie A

Post Postao/la macahz » 01 sep 2015, 15:41

Sissoko je napisao/la:Momak gore vjerovatno hoce indirektno da kaze da Roma nema tradiciju osvajanja trofeja te da su isti vise plod slucajnosti nego ustaljena praksa.
Tu procu objesi macku o rep, to je nevidjena suplja koju samo mi po bosni slusamo, kakva ba navika o osvajanju, onaj ko je najkvalitezniji on osvoji. Sta je sa Liverpoolom koji je osvajao sv i svasta pa od jednom prestao, po toj logici trebali su osvajati i dan danas. Recimo City nisu trofej izeli 50 sad su im najjaci klub u zadnjih 5 godina imaju najvise trofeja, sta reci za Sententijen, najtrofejniji francuski klub, nidje ih 30 godina. Ne igra kume tradicija vec kvalitet, a Roma ima kvalitt, mozda cak veci od Juvetovog, tako da su sa pravom kandidat za titulu. Milan I Inter sa svojim trofejima se mogu samo slikat, oni im nece pomoci da osvoje scudeto.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 01 sep 2015, 15:56

Jos malo pa ce covjek reci da ce doci do finala LP...cuj roma kvalitetnija od juventusa :damn: :bow: da barem nesto imaju kvalitetnije pa ajde, ali nigdje ni u jednoj liniji, pa ni na jednoj poziciji nisu kvalitetniji od juventusa...

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 01 sep 2015, 16:00

tako svake sezone visoko polete, a onda na proljece daj Boze sacuvat pozicije koje vode u LP
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 sep 2015, 16:04

Nije Roma kvalitetnije od Juventusa ali da je taj gap manji nego ikad u zadnje 4 sezone to niko ne moze poreci.Roma je odmah do Juventusa i imaju velike sanse za Scudetto,rekao bih 55% Juventus,40% Roma i 5% neko treci.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 sep 2015, 16:20

Mogu reći da se slažem sa kolegom iznad. Razlika između 2 najjača tima nije bila ovako mala još od sezone 2011-12. Naravno da je aktuelni prvak favorit za titulu i to breme mora da nosi, što i nije problem za Juventus. To je tradicija, ali i Roma ima odličnu šansu. Pogotovo u činjenici da se "pod Alpama" napravila manja smjena generacija (mada se dolazak 10 novih igrača može smatrati i većom smjenom).
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 01 sep 2015, 17:04

Ja nigdje nisam napisao da smo mi iskljucivi favoroti samo sam rekao da smo glavni konkurent Juvetu i da mozda imamo i kvaletnijunekipu, sto mnaravno ne mora biti tacno. Juveta nikad ne smijes izbaciti iz kombinacija, ali nasa sansa je u tobe sto su dostaa mjenjali i glavne karike ekipe su zamjenjeen.
Zamialize Romu bez Radje, Pjanica, DDR, Manolasa. A to je najvazniji dio ekipe, sve sami organizatori.

Sissoko
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Serie A

Post Postao/la Sissoko » 01 sep 2015, 17:35

macahz je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Momak gore vjerovatno hoce indirektno da kaze da Roma nema tradiciju osvajanja trofeja te da su isti vise plod slucajnosti nego ustaljena praksa.
Tu procu objesi macku o rep, to je nevidjena suplja koju samo mi po bosni slusamo, kakva ba navika o osvajanju, onaj ko je najkvalitezniji on osvoji. Sta je sa Liverpoolom koji je osvajao sv i svasta pa od jednom prestao, po toj logici trebali su osvajati i dan danas. Recimo City nisu trofej izeli 50 sad su im najjaci klub u zadnjih 5 godina imaju najvise trofeja, sta reci za Sententijen, najtrofejniji francuski klub, nidje ih 30 godina. Ne igra kume tradicija vec kvalitet, a Roma ima kvalitt, mozda cak veci od Juvetovog, tako da su sa pravom kandidat za titulu. Milan I Inter sa svojim trofejima se mogu samo slikat, oni im nece pomoci da osvoje scudeto.

Imala je Roma i prije kvalitet pa ste njonju osvojili, to ti kaem.
Matematika je neumoljiva.
Uostalom, iako osvojite libo me tuki, opet je to vise produkt slucajnosti nego ustaljena praksa, izracunaj :kafa:

p.s. a ja, vise bi vi osvojili da Juve nije namjesto, vidis to uvijek zaboravim. :thumbup:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 sep 2015, 17:36

Pojačanja i ocjene za odrađeni mercato (GDS):
slikaslika

Nekako najrealnije. Mada bi Interu dao 8 za pojačanja, ali zbog prodaje Kove 7,5 i jeste najrealnije. I Juventusu bi dao osmicu da smo doveli nekoga boljeg od Hernanesa.
★★★

macahz
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Serie A

Post Postao/la macahz » 01 sep 2015, 19:07

Sissoko je napisao/la:
macahz je napisao/la:

Imala je Roma i prije kvalitet pa ste njonju osvojili, to ti kaem.
Matematika je neumoljiva.
Uostalom, iako osvojite libo me tuki, opet je to vise produkt slucajnosti nego ustaljena praksa, izracunaj :kafa:

p.s. a ja, vise bi vi osvojili da Juve nije namjesto, vidis to uvijek zaboravim. :thumbup:
jesi ti slijep, imali smo kvalitet, a neko drugi je imao veci, ni sad nisam reko da cemo osvojiti vec da smo kandidat, jer umamo kvalitet, a ko bude imao veci kvalitet on ce i na kraju slaviti. Jeste vi Juventini teska sorta

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 sep 2015, 19:41

slikaslika
slikaslika
★★★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 sep 2015, 20:22

Ono sto se ne vidi ovdje u ovim postavama a sto bi moglo igrati i kljucnu svemu jest klupa kakvu ko ima od ovih ekipa.

Ko bude imao siru klupu i kvalitetniju vjerovatno ce uzeti najvise i dogurat ce najvise.

Ne treba gledati samo prvi tim iako i po ovome Juve ima najkvaliteniji sastav iako jos zbog silnih promjena neuigran toliko.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 01 sep 2015, 23:46

Roma po svemu vidjenom ima poprilicno jaku ekipu ali ono sto im je i dalje glavna mana jeste luzerski mentalitet. Kazu da su pokupovali Bayernov stroj od medecinskog tima. Da li u tom timu ima psihijatar? Ako nema neka iznajme neku zvijer jer ako vodis sa 2:0+igrac vise i ne zabijes treci komad nego primas iz kontre za 2:1 to je onda ok. Ali ako nakon toga se ne trgnes i ne zadrzis loptu u posjedu jer si u plusu onda drug moj taj kolektiv ima jak problem. Pa jbt Juve je zadnjih 15 minuta izgledao kao da ima 2 igraca vise a ne Roma jednog :? Mozda je do trenera ko ce ga znati ili jednostavno strah da je nasuprot tebe ekipa koja ima 4 Scudeta u nizu. Sve u svemu da ne bi Šćešnog propisno bi se obrukali. Po meni ce ovo biti najravnopraviji fajt za Scudeto u posljednjih 10-ak godina u kojem ce se naci 3-5 ekipa.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 01 sep 2015, 23:47

Mišljenja sam da će Hernanes u Juventusu biti pun pogodak.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: J1897 i 2 gosta.