FK Crvena zvezda

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je Zvezdi u ovome trenutku najpotrebniji ?

Dragan Dzajic
16
10%
Nebojsa Covic
15
10%
Zoran Stojadinovic
9
6%
Gazprom
92
59%
Svi
23
15%

Ukupno glasova: 155

obannon
Kontakt:

Re: FK Crvena zvezda

Post Postao/la obannon » 08 jan 2009, 20:58

slika
Burzanovič produžio ugovor do ljeta 2011-te.
Eh kad bi se vratio u pravu formu, pa da opet bude starter, ipak je to zvezdina 10-ka.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 09 jan 2009, 17:28

Spisak fudbalera koji putuju ba Kipar:
1. Stamenković Saša, 2. Radivojević Saša, 3.Ranđelović Ivan, 4.Ninkov Pavle, 5. Vranješ Ognjen, 6. Tutorić Đorđe, 7. Jaković Dejan, 8. Pekarić Nino, 9. Tomović Nenad, 10. Pejčinović Nemanja, 11. Gvozdenović Ivan, 12. Džef Silva, 13. Blažić Marko, 14. Lazetić Nikola, 15. Milijaš Nenad, 16. Jovanović Branislav, 17. Aval Isah, 18. Nikolić Nemanja, 19. Bogdanović Vladimir, 20. Kovačević Aleksandar, 21.Burzanović Igor 22.Koroman Ognjen, 23.Abu Bakar, 24.Fereira, 25.Parker, 26.Some Ibrahim, 27. Kleo, 28. Tričkovski Ivan, 29. Subašić Branimir i 30. Mrkela Andrej.

Kovačević i Mrkela su naši omladinci, dok je Jovanović igrač koji je na probi i koji će pokušati na Kipru da se izbori za crveno-beli dres.
Južnoafrički napadač Parker pridružiće se našoj ekipi na Kipru.

Slavko Perović je sa Omladinskom reprezentacijom u Kataru,
dok Marjan Marković ostaje u Beogradu, obzirom da postoji mogućnost inostranog aganžmana.
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jan 2009, 19:52

Srećan put!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 10 jan 2009, 16:54

Meni je žao što Petković ne ostaje u prvom timu, mislim da je dobro odigrao, mada i Gaj ne zaslužuje ovakav tretman
Ipak vjerujem Iviću
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jan 2009, 17:21

ma ja mu ne vjerujem,dok ne uradi nešto konkretno.on tjera gaja da ide,a čovjek nam je među najboljim igračima zadnjih dvije godine.baš me zanima kakvu će zamjenu dovesti.tutorić? nigdje veze. :roll:
i meni je žao zbog Petkovića.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 10 jan 2009, 18:09

alan_kardec je napisao/la:ma ja mu ne vjerujem,dok ne uradi nešto konkretno.on tjera gaja da ide,a čovjek nam je među najboljim igračima zadnjih dvije godine.baš me zanima kakvu će zamjenu dovesti.tutorić? nigdje veze. :roll:
:D Tutorić,Gvozdenović, i Isah potpisali(tj.postignut dogovor danas)a potpisi 12-og kad krene prelazni rok.
Ma bruka što su se vratili Randjelović i Tutorić, a ostao Jaković
Some kažnjen sa 1000 e zbog kašnjenja na pripree
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jan 2009, 19:16

obannon je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:ma ja mu ne vjerujem,dok ne uradi nešto konkretno.on tjera gaja da ide,a čovjek nam je među najboljim igračima zadnjih dvije godine.baš me zanima kakvu će zamjenu dovesti.tutorić? nigdje veze. :roll:
:D Tutorić,Gvozdenović, i Isah potpisali(tj.postignut dogovor danas)a potpisi 12-og kad krene prelazni rok.
Ma bruka što su se vratili Randjelović i Tutorić, a ostao Jaković
Some kažnjen sa 1000 e zbog kašnjenja na pripree
Ajd Gvozdenović,dobar je on,dokazao se davno,ne znam kakav je ovaj Isah?

Ne znam zbog čega su vraćeni Ranđelović i Tutorić?Svi su jedva čekali da im vide leđa,a ovi se već vratili.Šta je Jaković pokazao da mora ostati? Ovo je smiješno!

Ivić samo nastavlja ono što je počeo Bunjevčević,tako mi se čini. :roll:
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 11 jan 2009, 14:25

-------------------------------Stamenković-------------------------------

Ninkov---------------Tomović------------Pejčinović---------Jefferson

---------------------Issah---------------------Milijaš----------------------

Lazetić-----------------------------------------------------------Koroman

------------------------------------Parker-----------------------------------

-------------------------------------Cleo------------------------------------
dupla kruna
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 11 jan 2009, 18:59

Sa Kipra
Jefferson,Abu Bakar,Fereira,Koroman,Some
slika
Pejčinović,Vranješ,Tutorić
slika
Abu Bakar
slika
Issah
slika
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 14 jan 2009, 13:30

Mladi Vranješ ozbiljan od starta

Devetnaestogodišnji Ognjen Vranješ, novajlija iz banjalučkog Borca, već od starta priprema na Kipru uz dozu ozbiljnosti pokazao je da Zvezda u njemu dobija pravog odbrambenog igrača na duži vremenski period. Iako mlad u duele ulazi kao da iza sebe ima najmanje pedesetak superligaških utakmica, pritom ne respektujući mnogo iskusnije saigrače na terenu.

Ognjene, tvoji prvi utisci sa ovog početka na pripremama i u Klubu?

- Sve je kako treba. Treninzi jesu jaki ali kolko vidim niko ne kasni. Ovde su me svi lepo prihvatili a već prvog dana mi je prišao Koroman koji mi je posebno pomogao da se brže opustim i uhvatim priključak u novoj ekipi. Uslovi su sjajni i stvarno mi je lepo na Kipru, koji posećujem prvi put, primećuje Vranješ.

Da li imaš tremu obzirom da su samo Mrkela i Kovačević ovde mlađi od tebe?

- Bilo je malo treme ali one pozitivne. Sada se već osećam kao da nisam tek treći dan u Crvenoj zvezdi. Svakodnevno se čujem sa mojima iz Banja Luke, zovu drugari, zovu i bivši saigrači i pitaju kakav je osećaj trenirati u najvećem srpskom klubu, nastavlja mladi Srbin iz Bosne.

Liga iz koje si došao je po kvalitetu nešto slabija od Jelen Super Lige. Šta možes da obećaš navijačima i ljudima koji su prepoznali tvoj kvalitet i pozvali te u naš Klub.

- Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i pravim odnosom prema dresu Crvene zvezde osvojim naklonost navijača. Nije lako igrati u ovoliko velikom klubu ali sam nameran da ovde ostavim dubok trag, ozbiljno će Vranješ.

Ranije se tvoj stariji brat, inače napadač, pominjao kao naše potencijalno pojačanje.

- Žao mi je što je njegov transfer u Zvezdu za sada ostao samo velika želja. Eto, sada su nam se putevi razdvojili i voleo bih da i on Borac zameni nekim većim klubom, dodaje mlađi od braće fudbalera.

Banja Luka je poznata po lepim i brojnijim devojkama, da li ti one ovde nedostaju:

- Nedostaju mi, ali mi najviše nedostaje moja devojka Danijela. U vezi smo već dve godine i nadam se da će i ona preći u Beograd, kaže naša nova nada za desnu stranu odbrane.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 16 jan 2009, 17:38

Zvezda sa šest rivala na Kipru

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće šest prijateljskih utakmica na Kipru, u sklopu priprema za drugu polusezonu.

Rivali crveno-belih biće bugarski klubovi Leski i Lokomotiva, Gurnjik iz Poljske, češko Brno, slovačka Dubnica i domaći tim Onisilis, sa kojim će se igrati prvi meč tokom priprema, 21. januara. Poslednji meč sa Lokomotivom zakazan je za 13. februar, dan pred povratak u Beograd. Prolećna polusezona počinje 21. februara, kada je na programu večiti derbi.

Prvi meč tokom priprema crveno-beli će odigrati u mestu Sotira, pored Larnake, sa lokalnom drugoligaškom ekipom Onisilis. Drugi rival biće Levski iz Sofije, a po povratku na Kipar slede mečevi protiv Gurnjika iz poljskog grada Zabže (4. februar), Brna (7. februar) i Dubnice (10. februara), pre duela sa Lokomotivom.

Zvezda će u okviru prve faze priprema biti u Aja Napi do 24. januara, a na Kipar se vraća šest dana kasnije.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 18 jan 2009, 18:54

Žuti: Radivojević, Gvozdenović, Tutorić, Nikolić, Vranješ, Koroman, Milijaš, Bogdanović, Blažić, Fereira i Subašić.

Plavi: Stamenković, Džef Silva, Jaković, Tomović, Pejčinović, Lazetić, Isah, Burzanović, Tričkovski, Kleo i Abu Bakar.

Ušli su još: Jovanović, Mrkela, Kovačević i Ranđelović.

0:1 Tričkovski
1:1 Milijaš
2:1 Fereira
2:2 Kleo
3:2 Fereira
3:3 Kleo
4:3 Kleo
4:4 Subašić
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 20 jan 2009, 21:42

STIGAO PARKER

Soba 203 u hotelu "Aktea bič" u Aja Napi od utorka ima dva stanara. Štoperu Crvene zvezde Đorđu Tutoriću pridružio se reprezentativac Južne Afrike Bernard Parker, što će reći da je blizu potpisa ugovora sa crveno-belima.

"Nisam umoran od puta jer sam se lepo naspavao, a i vremenska zona na Kipru je ista kao i u Južnoj Africi. Drago mi je da dolazim u veliki klub, a iz sada već bivšeg Tanda Rojal Zulua nacionalna fudbalska organizacija ispratila me je sa nagradom za najboljeg strelca polusezone", rekao je Parker, po dolasku na Kipar.

Usledilo je potom upoznavanje sa svim igračima i trenerom Čedorimom Janevskim, a potom je zadužio opremu kod ekonoma.

(MONDO)
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 22 jan 2009, 14:08

Crvena zvezda - Onilis 3:1 (1:0)
Milijaš
Kleo
Subašić
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 26 jan 2009, 14:21

Ibrahim Gaj: Vraćam se u Zvezdu...kad oni odu

Senegalac Ibrahim Gaj razmišljao je o tome da fudbalsku karijeru završi u Crvenoj zvezdi, ali...(Ne)očekivano, Gaj od ove zime više neće nositi crveno-beli dres, ali poručuje da će se vratiti kad odu oni koji sada vode klub!

"Do dolaska novog rukovodstva, bilo mi je sjajno u Zvezdi, kao u bajci. Dobio sam sve od Zvezde i mislim da sam vratio pošteno na terenu...Odlazim zbog presednika-konobara Dena Tane i (sportskog direktora) Ilije Ivića!", ogorčen je Gaj.

U poslednjoj izjavi za beogradske sportske medije uoči odlaska u Saudijsku Arabiju, na potpisivanje ugovora sa Al Ahlijem, senegalski defanzivac ističe da su Den Tana i Ivić "jedini krivci za njegov odlazak iz Zvezde".

Međutim, ni on ne može da objasni zašto je to tako i zašto mu se direktor Ivić nikada nije obratio posle "večitog derbija" protiv Partizana (0.2) i njegovo sukoba sa Portugalcem Moreirom posle kojeg je isključen.

"Kad je došao (Ivić u Zvezdu) samo je rekao 'ćao' i ništa više. Sa njim nisam pričao od derbija do sada. Da li to zbog derbija ili je nešto drugo u pitanju stvarno ne želim da razmišljam. Znam samo da sa tim čovekom ne mogu da sarađujem i ne želim više nikada da ga vidim u životu! Kada je došao u klub javljali smo se jedan drugom, a onda je on digao nos. U poslednje vreme sam gledao da idem desno kad on krene levo i obrnuto", kaže Gaj.

Lepše mišljenje nema ni o predsedniku Crvene zvezde Den Tani. "Zvezda može da ima boljeg predsednika od njega, on kao da nikada nije igrao fudbal. Čovek se ne razume u fudbal i smešno je sve što priča o tome. Više sam ga gledao na televiziji nego uživo i uvek mi je izgledao kao veseli, pijani čovek koji nije upućen u fudbalska zbivanja".

Ipak, ako zanemari ta dva imena, Gaj kaže da će mu Zvezda uvek ostati u srcu i da bi voleo da se vrati jednog dana. "To što su pojedinci odlučili da nisam više potreban, ne može da izbriše lepe trenutke koje sam doživeo u Crvenoj zvezdi. Iskreno, osećam se kao da me majka rodila u Zvezdi, toliko mi je bilo dobro. I dalje želim da završim karijeru u Zvezdi. Kada bi njih dvojica otišla iz kluba, dan kasnije bih se vratio. Zato verujem da je ovo do viđenja, a ne zbogom".
HVALA LJUDINO ZA SVE,PA VIDIMO SE OPET.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 30 jan 2009, 17:16

Otpali su još
Pekarić,Burzanović,Subašić,Milijaš ode u Njemačku
Najvjerovatnije dolazi Šišić iz Olimpijakosa
Nek nam Bog pomogne......................
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 03 feb 2009, 14:16

JELEN SUPER LIGA(PRELAZNI ROK)

PIJACA: "Večiti" najviše kupovali. Po običaju

Još dvadesetak dana ostalo je do početka prolećnog dela fudbalskog prvenstva Srbije, a pretendenti na titulu - Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina ulaze u borbu sa nešto izmenjenim sastavima nego na jesen.

Za 900.000 evra lider šampionata Partizan pazario je šestoricu igrača, a najzvučnije ime svakako je nekadašnji reprezentativac Goran Gavrančić. Crno-beli su, pritom, odlično zaradili, jer je za 17 miliona evra prodat Zoran Tošić (Mančester junajted). Doduše ta suma će se deliti i na zrenjaninski Banat.

Došli su i Nikola Vujović (Mogren, Crna Gora), Vašington da Silva (Đorče Petrov, Makedonija), Aleksandar Kosorić (Slavija, BiH), Brana Ilić (Rad), Bogdan Stević (Radnički Obrenovac), a dvojica igrača Teleoptika su "unapređena" - Nemanja Tomić i Aleks dos Santos.

Kolonija stranaca u Patizanu tako je uvećana - trojica Brazilaca (Žuka, Vašington i Dos Santos), Portugalac Moreira, Senegalac Dijara.

Igrači koji su bili u drugom planu kod trenera Slaviše Jokanovića otišli su iz Partizana. Kamel Zajem, od koga su navijači mnogo očekivali, raskinuo je ugovor sa crno-belima i otišao je u Katar, a isti slučaj je i sa Aleksisom Ngambijem.

Otišli su i Đorđe Lazić (Metalurg, Donjeck), Dragan Čadikovski (Inčon, Južna Koreja), Darko Maletić (Kotbus).

Trojica igrača su pozajmljena - Nenad Brnović (Rad), Milan Perić (Jagodina) i Vladimir Branković (Sevojno), dok su Nenad Marinković i Aleksandar Lazevski prekomandovani u Teleoptik.

Drugoplasirani tim šampionata, novosadska Vojvodina nije mnogo kupovala, ali je za trenera dovela
iskusnog Ljupka Petrovića.

Najveća pojačanja Vojvodina je dobila iz svojih redova. Naime, Makedonac Vlatko Grozdanoski ostaje ina proleće, iako je bio blizu odlaska u istočnu Evropu, Mario Đurovski će dobiti novu šansu, a mnogo se očekuje i od novajlije Bobana Maksimovića. Došao je i Gruzijac Hucišvili koji se nametnuo na pripremama u Antaliji.

Ljupko Petrović je iznenadio mnoge kada je odlučio da na pripreme ne povede Veseljka Trivunovića, Vladimira Vukajlovića, Ljubišu Vukelju i Marka Đalovića, koji su slobodni u izboru nove sredine. Slična sudbina čeka i Nenada "Purketa" Stojanovića, koji je bio na početku priprema u Antaliji, ali ga je povreda vratila u Novi Sad.

Crvena zvezda je prošlog leta u jednom danu dovela 11 fudbalera, a sličan učinak ostvarila je i u ovom prelaznom roku. Čak 10 novih fudbalera, među kojima su i povratnici Ivan Gvozdenović i Đorđe Tutorić.

Došli su i Nemanja Pejčinović (dosadašnji štoper Rada), Ognjen Vranješ (iz banjalučkog Borca), Brazilci Džeferson da Silva i Fereira, Kamerunac Abubakar Oumaru, kao i nigerijski defanzivac Alal Isah.

Kao velika pojačanja predstavljeni su napadač Bernard Parker, južnoafrički repezentativac, kao i Mirnes Šišić, doskorašnji vezista Olimpijakosa i slovenački reprezentativac.

A svakako najveće pojačanje je ostanak kapitena Nenada Milijaša.

Zvezdin dres od ove zime neće nositi Ibrahim Gaj, Marjan Marković, Nikola Petković, Nikola Mijailović (još nije raskinuo ugovor), Nino Pekarić (Vojvodina ga želi nazad), Jaković...a Poljak Gžegož Bronovicki zapretio je tužbom Zvezdi zbog dugovanja (180.000 evra).

Pitanje je šta će biti sa Igorom Burzanovićem i Branimirom Subašićem (bili na prvom delu priprema, a sada su precrtani), kao i sa Ognjenom Koromanom koji još ne zna da li ide ili ostaje u Zvezdi.

Ostali superligaški klubovi, očekivano i u skladu sa budžetima, mnogo su manje trgovali na fudbalskom tržištu.

OFK Beograd je ostao bez najjače karike - jednog od najboljih golmana u srpskom fudbalu Radiše Ilića (prešao u Panseraikos), a mladi napadač Andrija Kaluđerović prešao je u komšijski Rad, gde će zameniti Branu Ilića.

Interesantno je da će se Rad i OFK Beograd sastati već u 1. kolu prolećnog dela sezone.

Tim sa Banjice dobio je na pozajmicu i Nenada Brnovića iz Partizana, a posle školovanja u SAD vratio se Petar Raković.

Čukarički je doveo dosadašnjeg napadača Vojvodine, Judžina Sepuju iz Ugande, ali je ostao bez Nebojše Marinkovića. Banat je uglavnom sačuvao okosnicu ekipe, a za bolju efikasnost biće zadužen novajlija Goce Hristov, nekadašnji napadač Partizana.

Do kraja prelaznog roka u Srbiji ostalo je još tri dana (6. februar), ali ne treba očekivati neke nove transfere.
- " $...

partizan in heart
Kontakt:

Post Postao/la partizan in heart » 05 feb 2009, 16:10

Partizan trofejniji od Zvezde!

V. VUKMIROVIĆ

MALO zemalja na planeti mogu da se pohvale takvim sportskim rivalitetom kakav u Srbiji postoji između Crvene zvezde i Partizana na zemlji (fudbal), u vodi (vaterpolo) i u vazduhu (košarka). Donekle bi mogli da pariraju ruski CSKA i Dinamo, grčki Panatinaikos i Olimpijakos, turski Fenerbahče i Galatasaraj, odnosno španski velikani Barselona i Real Madrid (samo u fudbalu i košarci).
Od samog nastanka dvaju velikih sportskih društava, pre više od šest decenija, traje i večita dilema: ko je bolji, ko je uspešniji, ko ima više osvojenih trofeja i veću navijačku armiju?
Prema poslednjim istraživanjima sprovedenim pre nekoliko meseci, Crvena zvezda i dalje ima više simpatizera, i to u odnosu 60 prema 40 odsto. Dakle, na dvojicu partizanovaca dolaze trojica zvezdaša.
Međutim, ako posmatramo rezultate u pet najatraktivnijih kolektivnih sportova, onda je Partizan uspešniji od Crvene zvezde, pošto u fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu i odbojci (računajući samo mušku konkurenciju) ima 72 osvojene državne titule (kako u velikoj Jugoslaviji, tako i u SRJ, SCG i sada Srbiji), naspram 56 trofeja najvećeg rivala. Presudna razlika napravljena je u vaterpolu (21:2), a crno-beli su još uspešniji i u odbojci (10:6). Zvezda vodi u fudbalu (24:20) i rukometu (9:6), dok je košarkaški bilans izjednačen - 15:15.
Naravno, nekome bi moglo da zasmeta zašto smo odabrali samo tih pet sportova, ali, prema raspoloživim podacima iz obaju sportskih društava, Partizan je uspešniji i u ukupnom zbiru sa 362 državne titule naspram 331, koliko je sakupila Crvena zvezda. I crno-beli imaju više osvojenih nacionalnih kupova - 176:142.
Čak i ako bi izašli iz nacionalnih okvira, crno-beli su za nijansu uspešniji od komšija sa crveno-bele strane Topčiderskog brda jer su bili prvaci Evrope u košarci i vaterpolu (šest puta), a Zvezda samo u fudbalu. Pa u svojim redovima imaju i dvoje teniskih asova Novaka Đokovića i Anu Ivanović, dok je Jelena Janković u pionirskim danima nastupala za Crvenu zvezdu.

I OLIMPIJSKE MEDALJE CRNO-BELE
DA je Partizan trenutno ispred Crvene zvezde, pokazuje i podatak da su medalje sa OI u Pekingu doneli manje-više sve članovi crno-belih: plivač Milorad Čavić, teniser Novak Đoković i vaterpolo selekcija čiju većinu čine upravo igrači Partizana. Sa sve selektorom Dejanom Udovičićem, inače aktuelnim trenerom, naravno, crno-belih.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 05 feb 2009, 19:36

partizan in heart je napisao/la:Partizan trofejniji od Zvezde!

V. VUKMIROVIĆ

MALO zemalja na planeti mogu da se pohvale takvim sportskim rivalitetom kakav u Srbiji postoji između Crvene zvezde i Partizana na zemlji (fudbal), u vodi (vaterpolo) i u vazduhu (košarka). Donekle bi mogli da pariraju ruski CSKA i Dinamo, grčki Panatinaikos i Olimpijakos, turski Fenerbahče i Galatasaraj, odnosno španski velikani Barselona i Real Madrid (samo u fudbalu i košarci).
Od samog nastanka dvaju velikih sportskih društava, pre više od šest decenija, traje i večita dilema: ko je bolji, ko je uspešniji, ko ima više osvojenih trofeja i veću navijačku armiju?
Prema poslednjim istraživanjima sprovedenim pre nekoliko meseci, Crvena zvezda i dalje ima više simpatizera, i to u odnosu 60 prema 40 odsto. Dakle, na dvojicu partizanovaca dolaze trojica zvezdaša.
Međutim, ako posmatramo rezultate u pet najatraktivnijih kolektivnih sportova, onda je Partizan uspešniji od Crvene zvezde, pošto u fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu i odbojci (računajući samo mušku konkurenciju) ima 72 osvojene državne titule (kako u velikoj Jugoslaviji, tako i u SRJ, SCG i sada Srbiji), naspram 56 trofeja najvećeg rivala. Presudna razlika napravljena je u vaterpolu (21:2), a crno-beli su još uspešniji i u odbojci (10:6). Zvezda vodi u fudbalu (24:20) i rukometu (9:6), dok je košarkaški bilans izjednačen - 15:15.
Naravno, nekome bi moglo da zasmeta zašto smo odabrali samo tih pet sportova, ali, prema raspoloživim podacima iz obaju sportskih društava, Partizan je uspešniji i u ukupnom zbiru sa 362 državne titule naspram 331, koliko je sakupila Crvena zvezda. I crno-beli imaju više osvojenih nacionalnih kupova - 176:142.
Čak i ako bi izašli iz nacionalnih okvira, crno-beli su za nijansu uspešniji od komšija sa crveno-bele strane Topčiderskog brda jer su bili prvaci Evrope u košarci i vaterpolu (šest puta), a Zvezda samo u fudbalu. Pa u svojim redovima imaju i dvoje teniskih asova Novaka Đokovića i Anu Ivanović, dok je Jelena Janković u pionirskim danima nastupala za Crvenu zvezdu.

I OLIMPIJSKE MEDALJE CRNO-BELE
DA je Partizan trenutno ispred Crvene zvezde, pokazuje i podatak da su medalje sa OI u Pekingu doneli manje-više sve članovi crno-belih: plivač Milorad Čavić, teniser Novak Đoković i vaterpolo selekcija čiju većinu čine upravo igrači Partizana. Sa sve selektorom Dejanom Udovičićem, inače aktuelnim trenerom, naravno, crno-belih.
Vaterpolo pravi razliju
Sto se Noleta tice svi znamo da je noletu Zvezda u srcu, sto je i sam nekoliko puta priznao, a i bio na zvezdinim utakmicama
- " $...

partizan in heart
Kontakt:

Post Postao/la partizan in heart » 05 feb 2009, 22:28

Jbg al ga je Partizan uzdigao i sponzorirao ga!!!
I on to cijeni i uvijek ce biti clan TK Partizan!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.