Nadam se da ću sutra kad istekne prelazni rok niti demantovan, ali ovo što se radi je potpuno van svake pameti......ajmo redom:
GOLMAN - ostaje nam nesigurni i nekonzistentni Romero. Ja kad mu vrate loptu da je ispuca, okrećem glavu i ne smijem da gledam, a jučer je pokazao da nema potrebno iskustvo da brani za tako velik klub. De Hea će otići, a ostaje nam onda Džonston koji je neiskusan. Znači, treba pojačanje. Sve što nije Leno ili Ljoris, bilo bi užas. Mene ovaj Silesen nimalo ne impresionira...Dole niske lopte još nekako, ali istrčavanja su mu katastrofa, gori od Kasiljasa i Valdesa (za kojeg mi nije jasno što je ikad i doveden kad je tako jasno da u engleskoj ligine može dabrani...pa ni onda kad je bio na vrhuncu, a ne sada kada tone...
BOČNI IGRAČI su nam dobro popunjeni i to nam je najveća snaga. Desno Darmian i Valensija koji je dobra zamjena, lijevo Šo (najbolji u ligi, možda i u Evropi i Svijetu trenutno), po potrebi Blind i Roho.
ODBRANA - SMoling odličan, bez obzira što je sinoć morao bit ispred Gomisa kod drugog gola, ali samo se čekao trenutak kada će postatividljivo da Blind nije dobra opcija na tom mjestu za jače utakmice. Kada se oporavi Džouns i pod uslovom da ga van Gal stavi na tu lijevu stranu, to bi moglo izgledati dsta bolje, ali pitanje je koliko može Dđouns izdržati, a da se opet ne povrijedi. Eto, da je konstantno zdrav, ostaje nam tu još i Roho koji može solidno da pokrpi to, ali je oept smiješan protiv jačih igrača. MekNer je obećavao, ali nema a nikako. Neigranje će mu unijeti dodatnu nesigurnost, takodane znam koliko on uopšte može. Sad još kada su otišli Evans i Bleket, u slučau neke povrede, donji smo i na toj poziciji. Nadam se da bi tu mogao stići neki igrač, mada uopšte ne vidim ko i kako, pogotovo kad se uzmeu obzir ovaj besmisao sa ljevakom na lijevoj strani..
VEZNI RED - odlično popunjen, da ne trošim riječi, samo mi se čini da Švajnštajger nije više za najveće domete. Toliko kaska za tempom igre u Engleskoj, ali vidjećemo ajde...neka mu koji mejsec da se prilagodi, samo je ptianje može li fizički to podnijeti onako istrošen.
KRILA i ofanzivni vezni - Depaj je dobar, odličan. Mlad je igrač i za očekivati je da nekad upadne onako u mrak kao jučer, ali iz aviona se vidi da je vrh. On će sigurno doći na svoje na toj lijevoj strani, gdje mu ni zamjena Jang nije toliko loša i možeda iznese teret. Problem je ova desna strana, gdje se MAta još kako tako i snalazi, iako mu nije prirodna pozicija. Fino to djeluje onako kad još zasjeca u sredinu, ali ova pozicija ofanzivnog veznog gdje se gurao Januzaj koji je premekan i Erera koji je ipak bolji kada je malo defanzivniji, da iznosi loptu sa svoje polovine, nam je katastrofa. Tu bi po meni morao igrati Runi, ali Runi je posebna priča, ni sjena Runija od prije par godina, tako da je pitanje veliko da li i on to više može. Postao je premekan otkad je kosu sebi posadio. E zamisli još da puste Januzaja u Dortmund, pa gdje je tu zdrava logika. Znaju li oni da igraju ligu šampiona i još da takmičenja. Pa ko će igrati u slučaju bilo kakve i bilo čije povrede. Da ne pominjemo da na tom desnom krilu nemamo NIKAKVU zamjenu, osim ako ne misle na tim ofanzivnim pozicijama forsirati Pereiru i Lingarda, ali opet...halo...to su zeleni igrači. Njima treba prvo polako davati priiku protiv slabijih timova, u već dobijenim utakmicama (ako ovo samo zvuči "več dobijene utakmice" - ne pamtim kada sam zadnji put to vidio kod nas)... Znači i tu neophodno pojačanje.
NAPAD - Sa mekanim RUnijem i Vilsonom za kojeg važi isto što za Pereiru, i sa Ernandesom koji svakako i odlazi, i sa Felainijem kojij je to dobar, ali zadnjih 15 min kada se ganja rezultat.....ovo je najkatastroflnije pokrivena pozicija, rekaobih ucijeloj ligi. Ne znam gdje je mozak čovjeku koji potjera van Persija i Falkaa a ne dovede im zamjenu, a pritom još potjera i njihove rezerve, pa ni njima ne donese zamjenu. Onda ti ni ne ostaje ništa drugo nego da zadnji dan prelaznog roka kada svi znaju da si očajan....da ti neko utrapi mačka u vreći za 50 miliona. Da je ne znam koji talenat taj MArtial, za njega vađi isto kao i za Vilsona....Kaljenje u slabijim utakmicama maksimum, a ne znamo još ni jel' za toga. Pa Kristijanu Ronaldu je u tim godinama trebalo godinu-dvije da proigra a nama je napadač potreban odmah i to čovjek koji će odmah zabiti minimum 15 golova. Inače bojim se da nam ne gine sezona gora od Mojesove.
Eto nadam se da ću poejsti svoje riječi, ali...
Prelazni rok u cjelini je bio fino počeo, ali drugi dio je kriminalno odrađen. Pa bem ti u mozak, jel iko stvarno mislio da mi možemo dovesti Milera, Bejla, Nejmara, Grizmana, Ronalda i ne znam ti ni ja koga. To je dovelo do toga da nam realne mete izmaknu....
Zadnja izmjena:
dnalydal, dana/u 31 avg 2015, 13:01, ukupno mijenjano 2 puta.