Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

Fidelis
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Fidelis » 28 avg 2015, 17:09

Najveca snaga Belgije je ujedno i najveca njihova slabost,veliki broj kvalitetnih igraca od kojih mnogo njih misli za sebe da su taj glavni igrac.Nemaju vodje koji je autoritet ili nemaju makar dvojicu takvih,nije definisano ko kosi a ko vodu nosi.Iz tog razloga je svaki od njih dosta sebican bas u toj zelji da se istakne kao vodja.
Prijeti im opasnost da zbog toga nikad i ne ostvare puni potencijal koji nesumnjivo posjeduju.

Ove Belgije se ne treba plasiti jer je ocito da imaju ogromnih problema,ne moze biti slucajno toliko katastrofalnih rezultata u ovim kvalifikacijama.Kako ih igraju najbolji pokazatelj je to da ako ih mi pobijedimo prestizemo ih na tabeli a svi znamo kako uzasne kalifikacije mi igramo.Vec se godinama prica o toj Belgiji kako imaju strasne igrace i kako samo treba sacekati da se oni uigraju,sloze ali to nikako da se desi
Favoriti jesu,prije svega zbog domaceg terena,ali sad neki bauk vala nisu.Ekipa na terenu ne pruza ni 20 posto kvaliteta imena sa papira.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 avg 2015, 17:15

slika

Evo Belgije od Svjetskog. Ima tu dosta pobjeda, ali vecina su bile tesko izborene i dosta neubjedljive.

Sve tri u grupi na svjetskom minimalne, protiv ekipa koje su bile u statusu autsajdera. Zatim protiv SAD-a u produzetku, gdje ih je Curtois na kraju spasavao, a onda rutinsko ispadanje protiv Argentine gdje nisu opallili na gol ozbiljnije.

Kvale: ubjedljivi protiv Andore i Kipra, a ostalo 'nako, egal s nama, gdje su mogli i izgubiti i dobiti, s Welsom bez postignutog gola, nula kuci, poraz vani, te pobjeda nad losim Izraelom....

Daleko je ovo od nekog renomea koji imaju, pa nije ni cudo da Wilmots visi. Mislim da ce svoj potencijal ispuniti tek kad im na klupu sjedne neko svjetsko ime.

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 28 avg 2015, 17:22

Zaista treba biti realan i reci da je Belgija mnogo kvalitetnija od nas, jak sastav vrhunske igrace ima koji su igrali cesto zajedno..

mozda je sreca tek krenule sezone pa nemaju igraci jos u nogama top formu..

rado bih vidjeo 0:0 na kraju :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Virtu4l
Kontakt:

Re: AW: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2015, 17:23

Goalgetter je napisao/la:Znaci Visca bi svojom brzinom mogao da prolazi ko krava kroz kuruze pored tih laznih bekova :mrgreen:
Višća vrlo lako ponovo može biti ključni igrač.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 28 avg 2015, 17:24

Jeli Ciro protjerao jednog selektora rep.Belgije :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2015, 17:28

Gabon je napisao/la:Jeli Ciro protjerao jednog selektora rep.Belgije :kafa:
Da, Vanderejken je dobio otkaz nakon dvomeča sa nama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 28 avg 2015, 17:38

I za mene licno igraci iz te odbrane i ta odbrana nije nista narocito.Vermaelen,Vertonghen su prilicno precjenjeni igraci i strasno djeluju vise kroz klubove za koji igraju ili za koje su igrali nego sto su stvarno.Kompany je vec igracina ali sklon grubim greskama u zadnjih par godina.
A vala su navikani i taj Lukaku i Benteke,Miralas,Mertens,Felaini,Vitsel i da ne nabrajam dalje.

Prave klase su Hazard,De Bruyne i Courtois,hajde i Kompany,ostali su odlicni ali dobro precjenjeni.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 28 avg 2015, 17:46

Fidelis je napisao/la:I za mene licno igraci iz te odbrane i ta odbrana nije nista narocito.Vermaelen,Vertonghen su prilicno precjenjeni igraci i strasno djeluju vise kroz klubove za koji igraju ili za koje su igrali nego sto su stvarno.Kompany je vec igracina ali sklon grubim greskama u zadnjih par godina.
A vala su navikani i taj Lukaku i Benteke,Miralas,Mertens,Felaini,Vitsel i da ne nabrajam dalje.

Prave klase su Hazard,De Bruyne i Courtois,hajde i Kompany,ostali su odlicni ali dobro precjenjeni.
A Radja :kafa: kakav je on..imali kuveta u njemu da se nosa sa nasim veznim redom. :hmmmmm:
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 avg 2015, 17:48

Imali su imena i u Velsu i u Zenici, pa nisu odusevili, sta vise.
Sace neko pametan napisati "ne treba potcjenjivati Belgiju" :D.
Naravno da su strasni po imenima, ali bi po tome do sada trebali imati maksimalan broj bodova, bez primljenog gola, a nemaju. ;)

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 28 avg 2015, 17:54

medijski napuhana ekipa nek se nap.usi i ona fifa rang lista

najstrasniji je Hazard sto jest jest ostalo samo solidni momci. Kompany kikster da ne pisem o Vetongentu i Vermalenu

Lukaku se nekad ne zna sa loptom sastavi u Evertonu.

Favoriti su definitivno kod kuce ali daleko od toga kako ih neka raja ovde dize u nebesa i pogotovo nasi mediji. Spadaju u onu grupu repki sto nam nepasu zbog njihove brzine (Spanija, Turska, Belgija...etc) ali mozemo se pobit sa njima definitivno

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 28 avg 2015, 20:28

slika
:kafa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 avg 2015, 00:57

Fidelis je napisao/la:Najveca snaga Belgije je ujedno i najveca njihova slabost,veliki broj kvalitetnih igraca od kojih mnogo njih misli za sebe da su taj glavni igrac.Nemaju vodje koji je autoritet ili nemaju makar dvojicu takvih,nije definisano ko kosi a ko vodu nosi.Iz tog razloga je svaki od njih dosta sebican bas u toj zelji da se istakne kao vodja.
Prijeti im opasnost da zbog toga nikad i ne ostvare puni potencijal koji nesumnjivo posjeduju.
Svi njihovi igraci znaju jako dobro da je Hazard numero uno. Kada bude stani pani i kada se bude morao postici gol. Igrat ce na Hazarda.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 29 avg 2015, 01:31

Rios je napisao/la:Sa formacijom 5-4-1 koja je legitimna formacija u svijetu fudbala,ne koristi se cesto i nije popularna,ali postoji kao jedna od varijanti,mi imamo dobre sanse da zatvorimo poprilicno kvalitetno odbranu,sto je prvi preduslov dobrog rezultata protiv ekipe koja ce ici na pobjedu,radila bi se udvajanja na njihova krila,prije svega ce to biti potrebno raditi na Hazardu,a opet bi i centar nase odbrane ostajao dobro popunjen sa 2 stopera i ne bi bilo puno prostora za ubacivanja iz drugog plana veznjaka ili poluspica nekog.Takodjer,izbjegli bi situaciju da to udvajanje sa bekom radi neko iz vezne linije i ne bi bilo narusene ravnoteze i praznog prostora na tom djelu terena.
Sredinu terena u defanzivi bi pokrivali Pjanic i Besic,vjerovatno bi tu bili dueli Witsel-Besic i Radja-Pjanic,po meni moglo bi to dobro gurati.Nasa krila,uzmimo da ce to biti Lulic i Visca,bi zajedno sa Dzekom napadali njihovu zadnju liniju i onemogucavali prodore bekova i stopera i samim ti onemogucavali i lagano iznosenje lopti.
Sto se tice nase ofanzive i igre u njoj,zbog cinjenice da Belgija u sredini terena ima veznjake koji igraju jako dobro u oba pravca,mislim da je nasa sansa upravo siriti igru na krila,bilo prodorima Lulica i Visce ili da ih progirava Pjanic.Imamo napdaca kojem lezi igra sa krilima,koji igra jako dobro glavom i koji bi mogao koristiti centarsuteve ili niske lopte sa bokova,plus sto bi se Pjanic kvalitetno ubacivao iz drugog plana kao i suprotno krilo od onog preko kojeg ide napad.Znaci nije bas da bi u ofanzivi bili limitirani..
Za ovo sto ja pricam treba puno trke,borbe i snage,ali neko je gore fino napisao,mi drugacije dobar rezultat i ne moze izvuci.
Eto,pokusam sam objasniti zasto ja smatram da formacija 5-4-1 nije losa i zasto je ne smatram smjesnom.Ne kazem da sam upravu,samo obrazlazem svoj stav :)
Hajd jos jednom da probam :)
Postoji 541, 3 nazad sa isturenim bekovima sa ciljem da se ELIMINISE potreba za krilima. Ideja je da se zgusne sredina i nikako ne moze da ima dva zadnja vezna.
Bekovi moraju biti trkacke zvijeri (sto nasi nisu), jedan zadnji vezni, hajmo reci 2 na centru i jedan blize golu. Nema krila.
Znajuci da je njihova sredina najbolji dio tima, ova formacija jednostavno im daje sansu da nas uniste. Isto tako oni igraci koji bi mogli donijeti prevagu u nasem timu su anulirani. Jedan Dzeko ne bi lopte vidio citavu tekmu. Pjanic sa svojim dodavanjima sa zadnjeg veznog? Krila ne bi imala sa kim pass odraditi. Ono sto si ti zamislio u svojoj glavi bi bilo jednostavno neizvodljivo jer si jednostavno ignorisao njihovu defanzivu. Cuj krila bi ubacivala Edinu. Kako kralju? Kako da se jedan Lulic izbori da centrira kad je nas zadnji igrac sa kojim moze razmjeniti dodavanje daleko iza njega?
Zanesemo se svi ponekad, igrajuci se selektora ali ovo je stvarno toliko smijesna ideja da sam morao prozborit koju :)
Pozdrav
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 avg 2015, 01:52

Ako ih krene razbit ce nas. Oni su u proslom ciklusu rasparali Hrvatsku u sred Zagreba a i Srbiju koliko se sjecam. Nasa sansa su njihove crne rupe koje se u zadnje vrijeme cesto dogadjaju. Dodatni minus nam je sto i njima trebaju bodovi. Ipak nismo ni mi naivni ako sve bude funkcioniralo mozemo do boda pa cak i do pobjede. Po imenima su Belgijanci u top Evropskim reprezentacijama a nasrecu igrom ni blizu tome.

Rios

Post Postao/la Rios » 29 avg 2015, 01:59

malta071 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Sa formacijom 5-4-1 koja je legitimna formacija u svijetu fudbala,ne koristi se cesto i nije popularna,ali postoji kao jedna od varijanti,mi imamo dobre sanse da zatvorimo poprilicno kvalitetno odbranu,sto je prvi preduslov dobrog rezultata protiv ekipe koja ce ici na pobjedu,radila bi se udvajanja na njihova krila,prije svega ce to biti potrebno raditi na Hazardu,a opet bi i centar nase odbrane ostajao dobro popunjen sa 2 stopera i ne bi bilo puno prostora za ubacivanja iz drugog plana veznjaka ili poluspica nekog.Takodjer,izbjegli bi situaciju da to udvajanje sa bekom radi neko iz vezne linije i ne bi bilo narusene ravnoteze i praznog prostora na tom djelu terena.
Sredinu terena u defanzivi bi pokrivali Pjanic i Besic,vjerovatno bi tu bili dueli Witsel-Besic i Radja-Pjanic,po meni moglo bi to dobro gurati.Nasa krila,uzmimo da ce to biti Lulic i Visca,bi zajedno sa Dzekom napadali njihovu zadnju liniju i onemogucavali prodore bekova i stopera i samim ti onemogucavali i lagano iznosenje lopti.
Sto se tice nase ofanzive i igre u njoj,zbog cinjenice da Belgija u sredini terena ima veznjake koji igraju jako dobro u oba pravca,mislim da je nasa sansa upravo siriti igru na krila,bilo prodorima Lulica i Visce ili da ih progirava Pjanic.Imamo napdaca kojem lezi igra sa krilima,koji igra jako dobro glavom i koji bi mogao koristiti centarsuteve ili niske lopte sa bokova,plus sto bi se Pjanic kvalitetno ubacivao iz drugog plana kao i suprotno krilo od onog preko kojeg ide napad.Znaci nije bas da bi u ofanzivi bili limitirani..
Za ovo sto ja pricam treba puno trke,borbe i snage,ali neko je gore fino napisao,mi drugacije dobar rezultat i ne moze izvuci.
Eto,pokusam sam objasniti zasto ja smatram da formacija 5-4-1 nije losa i zasto je ne smatram smjesnom.Ne kazem da sam upravu,samo obrazlazem svoj stav :)
Hajd jos jednom da probam :)
Postoji 541, 3 nazad sa isturenim bekovima sa ciljem da se ELIMINISE potreba za krilima. Ideja je da se zgusne sredina i nikako ne moze da ima dva zadnja vezna.
Bekovi moraju biti trkacke zvijeri (sto nasi nisu), jedan zadnji vezni, hajmo reci 2 na centru i jedan blize golu. Nema krila.
Znajuci da je njihova sredina najbolji dio tima, ova formacija jednostavno im daje sansu da nas uniste. Isto tako oni igraci koji bi mogli donijeti prevagu u nasem timu su anulirani. Jedan Dzeko ne bi lopte vidio citavu tekmu. Pjanic sa svojim dodavanjima sa zadnjeg veznog? Krila ne bi imala sa kim pass odraditi. Ono sto si ti zamislio u svojoj glavi bi bilo jednostavno neizvodljivo jer si jednostavno ignorisao njihovu defanzivu. Cuj krila bi ubacivala Edinu. Kako kralju? Kako da se jedan Lulic izbori da centrira kad je nas zadnji igrac sa kojim moze razmjeniti dodavanje daleko iza njega?
Zanesemo se svi ponekad, igrajuci se selektora ali ovo je stvarno toliko smijesna ideja da sam morao prozborit koju :)
Pozdrav
Izostavio si skoro pola posta,tacnije njegov temelj..
Mislim da sam lijepo objasnio,ali tebi je to smjesno,ok postujem :thumbup: Ionako mozemo samo da zborimo kako ti kazes,Mesa je the boss ;)
Zivio!
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 avg 2015, 02:29

Da ste trenirali fudbal, pa cak nije obavezno da ste bili odbrambeni znali bi koliko je teško držat liniju sa 4, a ne sa 5 igrača, formacija sa 5 igrača nazad teško i u timovima prolazi tj. i oni koji je igraju treba im vremena da se uigraju i ganjaju odbrambene koji su to već naučili, kod nas je takav jedan igrač tj. Lulic koji je igrao tog beka u 3-5-2/5-3-2(ista je to formacija), sa tom formacijom kad bi izasli min. bi tri komada primili ako ne i vise jer ne mozes igrat ono sto ne znaš ;)

Dalje je morate raspracljat o sredini/napadu kad kljucni problem je odbrana i nije ovo soker/manager (jer se ta izumrla formacija priziva stalno i po temama timova) da ih staviš i da igraju bez problema ;)

slika

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 avg 2015, 02:56

Ama ljudi ista formacija kao i protiv Izraela samo povučeniji Lulić i Višća pa to nije više 4-3-3 nego 4-5-1. Jedina izmjena Šunjić-Vranješ. Eto zapamtite ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 29 avg 2015, 20:35

Koliko nam igraća iz planiranih prvih 11 igra ovog vikenda ? 1.Spaha, Džeko i Pjanić ?

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 avg 2015, 20:36

Spahic, Visca, Lula

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 avg 2015, 20:44

JoseMourinho je napisao/la:Da ste trenirali fudbal, pa cak nije obavezno da ste bili odbrambeni znali bi koliko je teško držat liniju sa 4, a ne sa 5 igrača, formacija sa 5 igrača nazad teško i u timovima prolazi tj. i oni koji je igraju treba im vremena da se uigraju i ganjaju odbrambene koji su to već naučili, kod nas je takav jedan igrač tj. Lulic koji je igrao tog beka u 3-5-2/5-3-2(ista je to formacija), sa tom formacijom kad bi izasli min. bi tri komada primili ako ne i vise jer ne mozes igrat ono sto ne znaš ;)

Dalje je morate raspracljat o sredini/napadu kad kljucni problem je odbrana i nije ovo soker/manager (jer se ta izumrla formacija priziva stalno i po temama timova) da ih staviš i da igraju bez problema ;)

slika
Potpis. Za bocne igrace je jos lako. Ali transformacija sa dva na tri stopera je vrlo komplikovana i kao sto kazes treba dosta vremena da se uigraju pozicioniranja i linije. Ako stoperi nisu uigrani to vrlo lako moze izgledati kao amaterski nivo, da se sudaraju na terenu i slicno, jer ne znaju koji prostor da pokrivaju. Tesko da cemo tako zaigrati...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AdinTR, EdinjoBos i 9 gostiju.