FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 08 maj 2010, 11:27

Ne nazivam sebe nikakvim strucnjakom ali eto imam neko misljenje, Kerla je jako veliki potencijal, fizicki je besprejekoran pravi sportista ima visinu i dosta nekih stvari koje trebaju da krase jednog stopera, istini za volju s loptom i nije nesto( mislim da se uz pravilan trening i to moze uspjesno zavrsiti bar u Njemackoj gdje postoje ljudi u klubovima koji ispravljaju nedostatke pojedinih igraca samo je pitanje njihove procjene koliko je Kerla igrac za njih)... Ono sto je isto tako losa strana sto je prilicno nesiguran u sebe i u to da ce imati mjesta u Zelji.Ako neko uosci njegove nedostatke a vjerujem da hoce i bude radio na tome mislim da Kerla ima sve preduslove i da napravi neku karijeru( sjetim se kad je Plisani rekao za Dzeku da je fizicki besprejekoran i u svabiji su ga samo upgrade i danas vrhunski napadac mislim da ko god kaze da je ocekivao to LAZE pa i oni najveci optimisti)...Iskreno ne mislim da kod nas moze napredovati kao igrac da dosegne nivo kao sto moze u Njemackoj, stoper je opcija na kojij imamo najveci izbor tako da mislim da bi i bilo cak dobro da ga udamo za neke pristojne pare( mislim da nema nekog fixnog obestecenja ) i radi njega i radi kluba.U slucaju da ne zadovolji struku kod svaba bolje mu je odmah da se prekvalifikuje nazad u karate jer je otisao bez Brkinog dopustenja.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 08 maj 2010, 11:52

iako sam veliki navijac zelje ne javljam se i ne komentarisem stvari ali ovo moram , kerla ima velike mogucnosti da postane jedan od najvaznijih igraca zelje ali ne moze ekipi na ovakav nacin okrenuti ledja , neki kazu neka ide i rijesi eksistenciju , ima on vremena za to jer na ovakav nacin je ulog prevelik za njegovu karijeru , sa druge strane u potpunosti razumijem brku i njegov stav , cijelo vrijeme se prica o tome da se klub mora organizovati na pravi nacin i ne prodavati igrace u bescjenje , brko je to poceo i sa juniorima i sad ovaj stav u vezi kerle pokazuje dosljednjost i ispravost tog sistema , jer ako kerla ode i kojim slucajem ne prodje vrati se u zelju i nastavi igrati i imati status kao i prije , takvim stavom klub bi opet krenuo silaznom putanjom a to nikako ne smijemo dopustiti bez obzira o kom se pojedincu radilo , ovaj stav brke je ispravan i sluzi kao primjer nekim koji bi mozda mogli doci na takvu ideju . dakle kerla sretno ti i volio bih da uspijes kad si vac odlucio da ides ali se nemoj osjecati odbacenim i izdanim od zelje ako se vratis i budes suspendovan , jednostavo sluzis za primjer gluposti i slusanja raznih menadzera

Strumph_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Strumph_tm87 » 08 maj 2010, 11:56

materazzi je napisao/la:iako sam veliki navijac zelje ne javljam se i ne komentarisem stvari ali ovo moram , kerla ima velike mogucnosti da postane jedan od najvaznijih igraca zelje ali ne moze ekipi na ovakav nacin okrenuti ledja , neki kazu neka ide i rijesi eksistenciju , ima on vremena za to jer na ovakav nacin je ulog prevelik za njegovu karijeru , sa druge strane u potpunosti razumijem brku i njegov stav , cijelo vrijeme se prica o tome da se klub mora organizovati na pravi nacin i ne prodavati igrace u bescjenje , brko je to poceo i sa juniorima i sad ovaj stav u vezi kerle pokazuje dosljednjost i ispravost tog sistema , jer ako kerla ode i kojim slucajem ne prodje vrati se u zelju i nastavi igrati i imati status kao i prije , takvim stavom klub bi opet krenuo silaznom putanjom a to nikako ne smijemo dopustiti bez obzira o kom se pojedincu radilo , ovaj stav brke je ispravan i sluzi kao primjer nekim koji bi mozda mogli doci na takvu ideju . dakle kerla sretno ti i volio bih da uspijes kad si vac odlucio da ides ali se nemoj osjecati odbacenim i izdanim od zelje ako se vratis i budes suspendovan , jednostavo sluzis za primjer gluposti i slusanja raznih menadzera
Sto je najgore, nije nista naucio od Cocalica. Amar je kapitena suspendovao mjesec dana prije prelaznog roka, to pokazuje da kod Amara nema zajebancije!
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 08 maj 2010, 12:00

Virtu4l je napisao/la:Dešava se šta se dešava, mi to ne možemo promijeniti. Jučer smo ga voljeli, danas ćemo da ga mrzimo? Vidjet ćemo šta će se desiti.
glup si, svaka njemu cast, govoris gore nesto da govorimo da je ovakav i onakav, Kerla je igracina, kao i svaki igrac Zelje, to niko ne osporava, strasno je kako se momak trudi se na treninzima, a i kad je dobio priliku sjajno je iskoristio, a sad da ide da rijesava svoju egzistenciju sa 20 godina? pa nismo u Africi sta ti je, i da su plate toliko lose, nebi onako izgledao vozni park igraca Zeljeznicara... ;) na ovaj nacin realno samo nam bruka klub, ako hocemo da budemo u vrhu ako nista BH fudbala, nemozemo igrace slati na probu u Njemacke drugoligase, nesto nevjerujem da to Siroki radi, on je sad vrh po organizaciji... necemo da Zeljo bude filijala, ko Borac i da nam igrace uzima ko hoce ko Pitarima... vjerujem da ce Amar i Nijaz postupiti ko sto bi postupio Mamic... :mrgreen:
BRAVE HEART 1979-2005

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 maj 2010, 12:16

Kako bi bilo dobro da dovedemo Zebu iz Rusije, znam da je bilo priča o tome pred početak sezone, ne znam zašto se izjalovilo. Ali da bi nam sjeo ko budali šamar, bi. :D
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 08 maj 2010, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 08 maj 2010, 12:18

Mislim da je ovo prvo nekorektno od Kajzeslauterna, a drugo, Kerlu bih kao trener odmah prekrižio u ekipi koja se Bori za duplu krunu.

To je nedisciplina!!! Bez obzira o kakvom se igraču radi.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 08 maj 2010, 12:28

da je ronaldo amar bi ga suspendovo svaka kerli cast igro je u zelji u najgora vremena a sad dode hotic sto im je davo deparac od 20 eura da ga vodi u mackanje nekotam ali njegova odluka glupo je postupio **** ga ima ju jos tri stopera bogicevic,mesic,bajic a i amar ce dovest jos jednog umjesto da ko gospodin osvoji duplu krunu i u titovoj slavi on ode tamo neka ga njegova odluka zeljo nije pretjerano izgubio to i amar zna
svoj ti pos'o !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 maj 2010, 12:34

Povucite sad paralelu sa splitskim 'ajdukom. :D
Njima mladi igrač (Livaja) treba da ide u Inter iz Milana, i to njihovom greškom, nisu na vrijeme pričali sa njim oko produžetka ugovora, i odmah panika nastupa, nude mu drama uslove, platu od 5.000 ojra i još neke karafeke. (Nisam siguran uopšte zašto mali nije zadovoljan u Hajduku) :D Tako se treba odnositi prema mladim igračima, AKO imaju potencijal da postanu dobar i cijenjen proizvod na tržištu. Mi ovdje veze nemamo kako je došlo do toga da Kerla ide, šta se ustvari desilo, tako da predlažem da pričamo o utakmici protiv Olimpika, koja će biti sve osim lagana. Mene je što je tekma bliža, više strah.. Mi igramo u paklenom ritmu već duže vrijeme, Olimpik je odmoran, a imaju igrača koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu, sjetite se golčine onog Alimanovića protiv mislim Slavije.

Moramo ga zabit što prije :twisted:

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 08 maj 2010, 12:41

tanzla je napisao/la:Povucite sad paralelu sa splitskim 'ajdukom. :D
Njima mladi igrač (Livaja) treba da ide u Inter iz Milana, i to njihovom greškom, nisu na vrijeme pričali sa njim oko produžetka ugovora, i odmah panika nastupa, nude mu drama uslove, platu od 5.000 ojra i još neke karafeke. (Nisam siguran uopšte zašto mali nije zadovoljan u Hajduku) :D Tako se treba odnositi prema mladim igračima, AKO imaju potencijal da postanu dobar i cijenjen proizvod na tržištu. Mi ovdje veze nemamo kako je došlo do toga da Kerla ide, šta se ustvari desilo, tako da predlažem da pričamo o utakmici protiv Olimpika, koja će biti sve osim lagana. Mene je što je tekma bliža, više strah.. Mi igramo u paklenom ritmu već duže vrijeme, Olimpik je odmoran, a imaju igrača koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu, sjetite se golčine onog Alimanovića protiv mislim Slavije.

Po ovom tvom textu neki laik bi rekao da je Alimanovic bolji od Mesija :roll:
Da te pitam,ko je prvi na tabeli,pa mozda samo toga da se podsjetis,zasto nam je potreban takav pesimizam???
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 08 maj 2010, 12:43

vjerujte mi da ce covjek uspjet aBd i da ce bit za koju godinu u reprezentaciji ovako je sve pocelo i sa Dzekom
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 maj 2010, 12:48

scorpion je napisao/la:
tanzla je napisao/la:Povucite sad paralelu sa splitskim 'ajdukom. :D

Po ovom tvom textu neki laik bi rekao da je Alimanovic bolji od Mesija :roll:
Da te pitam,ko je prvi na tabeli,pa mozda samo toga da se podsjetis,zasto nam je potreban takav pesimizam???
:D :D
Poenta je bila da Olimpik nije bezveze ekipa, da imaju dobrih igrača, mladih reprezentativaca i da neće biti lahko protiv njih. I ja bih volio da mogu sa sigurnošću reći da ćemo im uvaliti 3,4 komada i mirna Bosna, ali nešto ne vjerujem da će tako biti.Plus što je njima sasvim svejedno gdje igraju, domaće utakmice nisu imali nijedne ove sezone, pa opet neće ispasti, a njihovi igrači će biti strašno napaljeni, j.ebiga, Željo je to. :D Znam ja vrlo dobro ko je prvi na tabeli, ali hoću da tamo i ostanemo ;)

p.s. Alimanovića sam spomenuo u jednom dijelu rečenice, rekao da je lik zabio odličan gol, kakve to veze ima sa Messijem? :lol:

p.p.s nikakav pesimizam druže, nego opravdan strah navijača da nešto ne pođe po zlu, kao i pred svaku tekmu. Samo bi sad eventualni kix bolio više.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 08 maj 2010, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 maj 2010, 12:49

Kerla ni u želji nije bio standardan igrač,mozda zavrsi u cz jena

vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la vendetta87 » 08 maj 2010, 12:53

A vidjeste li kad onaj Prljača reče:"očekujem dobru atmosferu, nekih 5-6 hiljada navijača" :o
Čuj 5-6 hiljada.Ma minimalno 9-10 hiljada očekujem. 8-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 maj 2010, 12:56

Strumph_tm87 je napisao/la:Sto je najgore, nije nista naucio od Cocalica. Amar je kapitena suspendovao mjesec dana prije prelaznog roka, to pokazuje da kod Amara nema zajebancije!
Šta na kraju bi sa Cocom?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 maj 2010, 13:01

vendetta87 je napisao/la:A vidjeste li kad onaj Prljača reče:"očekujem dobru atmosferu, nekih 5-6 hiljada navijača" :o
Čuj 5-6 hiljada.Ma minimalno 9-10 hiljada očekujem. 8-)
na derbiju 5-6 hiljada? :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 08 maj 2010, 13:01

Vrlo,vrlo naivno od Kerle. Ne znam šta je mislio ? Prva stvar za početak u KSC-u ne može dobiti puno veću platu nego što je to imao u Želji.Neko je rekao na prethodnoj strani da je otišao sebi obezbijediti egsiztenciju, pa šta je mislio da će odmah potpisati za milione i ne treba ništa više u životu raditi ? Uostalom svi prosječni igrači u Njemačkoj ili studiraju uz fudbal ili sebi planiraju budućnost na neki način, jer ne može do kraja života lagodno živiti od novca kojeg je zaradio kao fudbaler. Kockati se tako sa karijerom i prije svega ostaviti tim kada je najpotrebnije može samo maloumnik. Ja lično ne želim mu da se proda i neka opali jedno godinu dana suspenzije.
Zadnja izmjena: suntu jeu, dana/u 08 maj 2010, 13:06, ukupno mijenjano 2 puta.

ecif
Kontakt:

Post Postao/la ecif » 08 maj 2010, 13:05

suntu jeu je napisao/la:Vrlo,vrlo naivno od Kerle. Ne znam šta je mislio ? Prva stvar za početak u KSC-u ne može dobiti puno veću platu nego što je to imao u Želji.Neko je rekao na prethodnoj strani da je otišao sebi obezbijediti egsiztenciju, pa šta je mislio da će odmah potpisati za milione i ne treba ništa više u životu raditi ? Uostalom svi prosječni igrači u Njemačkoj ili studiraju uz fudbal ili sebi planiraju budućnost na neki način, jer ne može do kraja života lagodno živiti od novca kojeg je zaradio kao fudbaler. Kockati se tako sa karijerom i prije svega ostaviti tim kada je najpotrebnije može samo maloumnik. Ja lično ne želim mu da se proda i neka opali jedno godinu dana suspenzije.
slazem se u potpunosti, i pridruzujem se zeljama :mrgreen:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 08 maj 2010, 13:07

Virtu4l je napisao/la:
Strumph_tm87 je napisao/la:Sto je najgore, nije nista naucio od Cocalica. Amar je kapitena suspendovao mjesec dana prije prelaznog roka, to pokazuje da kod Amara nema zajebancije!
Šta na kraju bi sa Cocom?
prodo se sefe u grcku prvotimac golove zabija ;) ;)
svoj ti pos'o !

kpik
Kontakt:

Post Postao/la kpik » 08 maj 2010, 13:09

....Ne volim da pisem ni da pametujem al ovoliko (ne)znalaca o fudbalu i stanju u njemu a pogotovo u zelji nisam vidio...vecina vas malti gluposti dok mali broj zna o cemu se radi e pa da pojasnim malo status kerle( i ostali igraca u zelji) i da se zavrsi ova tema koj je po meni iz supljeg u prazno doslovno..
Stanje u zelji sto se tice finansiaja po igrace je vise nego katastrofalno samo sto sa tim niko od igraca ne smije da izadje u javnost jer zna se sta slijedi.. o platama igraca je glupost da pricamo ne samo sto su mizerne nego sto ih nema imaju samo prazna obecanja godionama unazad ( primjera radi za 4 godine u zelji igrac je dobio 20 plata i to ne citavih sami procijenite sta bi ste vi uradili) zato se slazem da svaki igrac koji moze da ode nek ide jer nista nece izgubiti naprotiv samo moze da dobije a govoriti o nekom znal ili nezna igrati su nebuloze ima ljudi koji bolje znaju od sviju nas zajedno i oni rade svoj posao najbolje sto znaju ( vjerovatno su nesta vidjeli u kerli i treba to cijeniti ) sjetite se izjava nasi "strucnjaka" za dzeku pa i sam amar..( licno nemam nista protiv njega al nije ni neki strucnjak dasmo jasni vani nista nije napravio vrh mu je nasa liga a i sami znamo kako kotira nasa liga) prema tome ako mali kerla uspije treba da budemo svi ponosni jer ipak je on nas igrac i svaki pravi navijac se ponosi svim nasim igracima (bar sam ja ponosan na sve nase igrace)
Problem nasih klubova je sto neki igraci (ne)igraju samo zato sto nemaju odgovarajuceg menadzera jos uvjek je kvalitet ispod a iznad nesta drugo (sami procijenite).

ps. svakako je kod amara bio u drugom planu iako po meni kada je god igrao vrhunski je odradio posao ( nemoze momak vjecno iz sjene cekati priliku dok se drugi promovisu a kerla i slicni njemu cekaju priliku da se neko povrijedi ili mozda dobije crveni karton) nemojmo momka osudjivati prije vremena docice sve na svoje jednog dana....

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 08 maj 2010, 13:11

ecif je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Vrlo,vrlo naivno od Kerle. Ne znam šta je mislio ? Prva stvar za početak u KSC-u ne može dobiti puno veću platu nego što je to imao u Želji.Neko je rekao na prethodnoj strani da je otišao sebi obezbijediti egsiztenciju, pa šta je mislio da će odmah potpisati za milione i ne treba ništa više u životu raditi ? Uostalom svi prosječni igrači u Njemačkoj ili studiraju uz fudbal ili sebi planiraju budućnost na neki način, jer ne može do kraja života lagodno živiti od novca kojeg je zaradio kao fudbaler. Kockati se tako sa karijerom i prije svega ostaviti tim kada je najpotrebnije može samo maloumnik. Ja lično ne želim mu da se proda i neka opali jedno godinu dana suspenzije.
slazem se u potpunosti, i pridruzujem se zeljama :mrgreen:
Jest kume ali lakse se puno prodat iz Njemacke 5,6 7 lige nego iz nase premier lige,sjeti se samo gdje je Dzeko igro u drugoj ceskoj ligi pa malo po malo i posto najbolji napadac u Njemackoj pa malo po malo posto meta najtrofejnih klubova evrope(Juventus,Milan,Real...)
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.