Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Ma onako daju pare jer imaju viska jbo ligu dosadna,placaju i nama da je gledamo i tako u krug.
Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Nije to mlacenje para , to je hajka koja se dize i od koje nemaju ama bas nikakvu korist.let3 je napisao/la:jaraneJoeBleck je napisao/la:Sve to stoji , ne isplati se to takmicenje igrati ni Dinamu jer su pare smijesne.Jedina isplativost je direktan plasman u LP , sto realno uopste nije mala stvar.
Problem je sto vi sve generalizujete kroz pare.Zar se fudbal iskljucivo na otoku igra radi para ? Mislim , tih par pisljivih milioncica znace kao Bilbaou koji moze kupiti Soutempton a istoimenom ne znaci ? Fudbal se igra radi prestiza i radi uspjeha , svaki igrac je zeljan igranja i dokazivanja .Nevazno igrao ti sa najjacim ili mixanim timom ti igraci ce se boriti na terenu , cak sta vise ovi "manje standardni" tu najvise zapinju.Osim ako se u Engleskoj ne vodi neka druga politika.
ako nastave sa ovim progresom mlacenja para - englezi za par godina nece htjeti ni igrati ni LP ni EL, niti bilo što UEFA organizujejer ovo nije normalno gdje to sve vodi
a i koji ce q igrati, kad zarađuju nenormalne svote u domacem prvenstvu...pa gledaj koliko im zadnji tim zarađuje
![]()
tito dragi
Sama liga nerealno puno ispasta radi privatizacije.Fudbal gubi smisao u tom trenutku , a kvalitet fudbala(sto je najvaznije) dovodi se u pitanje i pocne se ljudima gaditi.
Englezi su izgubili mentalitet i karakternost ekipa sto se odrazava na jakim Evropskim utakmicama. Npr : Utakmica Chelsea vs Atletico - Atletico ih igrom i rezultatski siluje.Nepojmljivo mi je da igraci Chelsea ne dozivljavaju to kao poraz i sramotu, vec kao bilo koju utakmicu.Nema sampiona , neka ekipe koja gazi i gine.Sve je to uzrok novca gdje igraci se osiguravaju dugorocnim ugovorima,te mu daje za pravo da ga tarlaha bio u formi ili ne.
Do prije 6-7 godina pratio sam EPL nista manje nego li druge lige , danas mi se jednostavno zgadila liga.Ovo sto se radi u toj ligi je van svakog razuma i granici sa kurcenjem koje jednostavno ne daje plod.Liga koja je izgubila mogucnost za afirmaciju mladih igraca , liga koja je izgubila identitet Engleskog fudbala , liga u kojoj od 20 klubova 3/3 igraca su stranci , i na kraju liga koja ne nudi kvalitet a jednostavno bi morala !
kako brate nije mlacenje paraJoeBleck je napisao/la:Nije to mlacenje para , to je hajka koja se dize i od koje nemaju ama bas nikakvu korist.let3 je napisao/la:jaraneJoeBleck je napisao/la:Sve to stoji , ne isplati se to takmicenje igrati ni Dinamu jer su pare smijesne.Jedina isplativost je direktan plasman u LP , sto realno uopste nije mala stvar.
Problem je sto vi sve generalizujete kroz pare.Zar se fudbal iskljucivo na otoku igra radi para ? Mislim , tih par pisljivih milioncica znace kao Bilbaou koji moze kupiti Soutempton a istoimenom ne znaci ? Fudbal se igra radi prestiza i radi uspjeha , svaki igrac je zeljan igranja i dokazivanja .Nevazno igrao ti sa najjacim ili mixanim timom ti igraci ce se boriti na terenu , cak sta vise ovi "manje standardni" tu najvise zapinju.Osim ako se u Engleskoj ne vodi neka druga politika.
ako nastave sa ovim progresom mlacenja para - englezi za par godina nece htjeti ni igrati ni LP ni EL, niti bilo što UEFA organizujejer ovo nije normalno gdje to sve vodi
a i koji ce q igrati, kad zarađuju nenormalne svote u domacem prvenstvu...pa gledaj koliko im zadnji tim zarađuje
![]()
tito dragi
Sama liga nerealno puno ispasta radi privatizacije.Fudbal gubi smisao u tom trenutku , a kvalitet fudbala(sto je najvaznije) dovodi se u pitanje i pocne se ljudima gaditi.
Englezi su izgubili mentalitet i karakternost ekipa sto se odrazava na jakim Evropskim utakmicama. Npr : Utakmica Chelsea vs Atletico - Atletico ih igrom i rezultatski siluje.Nepojmljivo mi je da igraci Chelsea ne dozivljavaju to kao poraz i sramotu, vec kao bilo koju utakmicu.Nema sampiona , neka ekipe koja gazi i gine.Sve je to uzrok novca gdje igraci se osiguravaju dugorocnim ugovorima,te mu daje za pravo da ga tarlaha bio u formi ili ne.
Do prije 6-7 godina pratio sam EPL nista manje nego li druge lige , danas mi se jednostavno zgadila liga.Ovo sto se radi u toj ligi je van svakog razuma i granici sa kurcenjem koje jednostavno ne daje plod.Liga koja je izgubila mogucnost za afirmaciju mladih igraca , liga koja je izgubila identitet Engleskog fudbala , liga u kojoj od 20 klubova 3/3 igraca su stranci , i na kraju liga koja ne nudi kvalitet a jednostavno bi morala !

sa ostatkom posta se mogu složiti, ali ocito da ljude iz EPL boli kita za takvim razmišljanjem
u pitanju je precpecija fudbala.... ti možda gledaš to kao sport, neko viteštvo, borbra za trofeje, slavu, za navijace i ta percepcija fudbala....ali ovo je sasvim druga prica, gdje je ogromi obrt novca raznose takvo poimanje fudbala, kao tornado ...ne da je biznis, ovo je mega-biznis...ne znam samo koliko Engleska kao država ubire poreza od ove "privredne" grane zvane EPL.
pa baš kao što je NBA u košarci...ali ne u kvalitativnom smisu fudbala, vec u smislu organizacije i nenormalne kolicine novca koja se obrce i koja kosnatntno raste. To se ne može pratiti.
Sa ovim trendom - oni ce uskoro postati svijet za sebe i sami sebi svrha, neka paralelna Liga Prvaka sa Otoka i boli ih q....yebe se njima za moralne pridike iz ostatka svijeta i parole tipa Against modern football

Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 avg 2015, 02:52, ukupno mijenjano 1 put.
Naravno,osnovat ce novo takmicenje,a polufinalisti lige prvaka ce se kvalifikovati u to takmicenje...
NBA !!!
NBA !!!
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
I ti mislis da ce ljudima to biti zanimljivo.Vec sada im se smiju na ovolika ulaganja ,ovakve rezultate imati.Nastavi li se ovaj trend da ih mlati po Evropi svaki ozbiljniji tim , dobro ce se zapitati fanovi u cemu je kvaka.
Ono sto je NBA jeste svijet za sebe.od 200 najboljih igraca na Svijetu , 200 ih igra u NBA.
Posto nemam parametar da znam da li je Fellaini bolji od Montoliva ili Hojberga ne mogu reci kakva je situacija u Evropi u odnosu kvaliteta fudbalera.Jedno je jasno , sami krem Svjetskog fudbala igra u Spaniji , to je ono krucijalno sto parama ne mogu kupiti a silno bi zeljeli.Ipak je prestiz , slava , historija + novac > samo i samo novac.
Ono sto je NBA jeste svijet za sebe.od 200 najboljih igraca na Svijetu , 200 ih igra u NBA.
Posto nemam parametar da znam da li je Fellaini bolji od Montoliva ili Hojberga ne mogu reci kakva je situacija u Evropi u odnosu kvaliteta fudbalera.Jedno je jasno , sami krem Svjetskog fudbala igra u Spaniji , to je ono krucijalno sto parama ne mogu kupiti a silno bi zeljeli.Ipak je prestiz , slava , historija + novac > samo i samo novac.
Kad već pričate o tim suludim idejama, prije da će ih uefa i fifa syebati nego što će se oni izolirati na svom Otoku 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Koliko samo price o premiershipu,a ja mislio da je ova tema rezervisana i za ostale cetiri lige.
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
Nema potrebe, trenutno je tema nahajpana ABA liga. 

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ne, nisi me shvatioJoeBleck je napisao/la:I ti mislis da ce ljudima to biti zanimljivo.Vec sada im se smiju na ovolika ulaganja ,ovakve rezultate imati.Nastavi li se ovaj trend da ih mlati po Evropi svaki ozbiljniji tim , dobro ce se zapitati fanovi u cemu je kvaka.
Ne govorim ja o kvalitetu igraca, niti o kvalitetu lige/ fudbala

Glavni fokus je kolicina para koja se godišnje obrne (a koja konstantno raste svake godine) i zarada na kraju sezone, kad se podvuce crta....jarane, ovo nije normalno jbg

i ja volim kao i ti dobar fudbal, volim Messija, Neymara, majstore na djelu, sve OK....međutim, ovo je mega-biznis, koji se ne može pratiti, koji satire nemilosrdno.
Oni nece uskoro imati potrebe ni da igraju niti da se dokazuju u Evropi

Kako misliš neće imati potrebe da se dokazuju u LP yebo ga ti? Liga prvaka je prestiž, najveći trofej na svijetu, najveće priznanje za neki fudbalski klub, nije tu samo stvar novca.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
e pitacu te ja brate za par godinamessilla je napisao/la:Kako misliš neće imati potrebe da se dokazuju u LP yebo ga ti? Liga prvaka je prestiž, najveći trofej na svijetu, najveće priznanje za neki fudbalski klub, nije tu samo stvar novca.

Šta, neće htjeti igrati?let3 je napisao/la:e pitacu te ja brate za par godinakad im LP (ukoliko prije toga ne odyebu UEFU ) bude - nešto kao Barci ove godine biti onaj Kup prvaka svijeta, klupski prvak svijeta ili kako vec je zovu ...otprilike ta prica ...ha ja

Jbt dan, ljudi za 100 miliona naprave respektabilne timove i pobiju se sa svakim u Evropi, a oni spiskaju novce na kojekakve poluigrače i flopine.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
pa što ce igrati, kad ce im pravak zarađivati više nego prvaka LPmessilla je napisao/la:Šta, neće htjeti igrati?let3 je napisao/la:e pitacu te ja brate za par godinakad im LP (ukoliko prije toga ne odyebu UEFU ) bude - nešto kao Barci ove godine biti onaj Kup prvaka svijeta, klupski prvak svijeta ili kako vec je zovu ...otprilike ta prica ...ha ja
Pa i ne moraju, ko ih realno yebe, ionako su pali kurcu za uši. Neka se izoliraju na onom otoku i neka igraju svoju LP.

da li bi ti igrao da si na mjestu tih njihovih gazda jenkija, rusa, arapa - koje samo zanima lova

yebe se njima za komad željeza, nekakve prestiže i slavu...da im je do prestiža, nikad se nebi ni prodavali rusima, arapima, jenkijima i slicnim tajkunima....nemoj me zayebavati
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 avg 2015, 03:22, ukupno mijenjano 1 put.
Ma de ba odvadi malo @letlet3 je napisao/la:e pitacu te ja brate za par godinamessilla je napisao/la:Kako misliš neće imati potrebe da se dokazuju u LP yebo ga ti? Liga prvaka je prestiž, najveći trofej na svijetu, najveće priznanje za neki fudbalski klub, nije tu samo stvar novca.kad im LP (ukoliko prije toga ne odyebu UEFU ) bude - nešto kao Barci ove godine biti onaj Kup prvaka svijeta, klupski prvak svijeta ili kako se vec zove ...otprilike ta prica ...ha ja
Pa jarane jesil ti svjestan da u Engleskoj nemas kluba koji posluje u plusu a navodno ima primanja enormna.Izvikani terminu koji su sazvakani prije 5 godina.gdje onda idu pare WBA ako dovede 3 buranija igraca po prelaznom roku , ako znamo da od lige dobija strasne pare a na kraju godine kada sve sumiras posluje u minusu.
Jesi ti svjestan da je to bruto dobit ? Znas li koliki su porezi u Engleskoj ?
Da su virtuelne pare u domenu realnosti davno bi najbolji igraci Svijeta igrali u Engleskoj a ne selili se redovno u Spaniju

Let malo pretjeruje vidi se da je fudbalski romantik. Mesilla je u pravu ima tu i prestiza bogme...
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
Mislim glupa je prica al ajde...
Ono sto sam dosad procitao moze se srociti kao:
englezi imaju para al nemoju pojma o fudbalu vs. spanci razvaljuju al nemaju para
I to je to,citava prica svedena u jedan red,a vi razvukli na 15 stranica.
Kako protu argument na Spanci dominiraju svjetskim fudbalom (a pod dominacija se valjda misli na titule) moze biti englezi zaradjuju vise?
Fakat mi nije jasno.
Koga boli ****?
To mi je isto kad na temama Reala i barce ljudi pisu kako su jedni ili drugi u krizi ili kad pricaju koliko su prodali dresova jedni ili drugi bas kao da oni sami imaju ugradjen procenat,a ustvari obicne fukare.
Realnost je da su englezi u kurcu trenutno,nema ih nidje.
Realnost je da su spanci trenutno na vrhu,al nece bit zauvijek.
Nikad nisam bio fan engleskog fudbala i mozda cete zbog toga rec da sam pristrasnan u ovoj raspravi,ali ja jednostavno ne vidim ljepotu u igri koja se tamo preferira.
Izbij/nabij/trci.
To svodi ovu fudbal na igru za praznoglave sirovine i ja u tome ne vidim nikakvu ljepotu.
Tamo je jedan praznoglavi idiot (Bale) izdominirao komplet ligu.
Najbolji pokazatelj toga je engleska reprezentacija,koju vise niko i ne racuna kao ozbiljnu.
Od silnih para i zelje za instant uspjehom kvalitetnih engleskih fudbaler skoro da vise i nema,jer zasto proizvodit kad mozes kupit?
Englezi jednostavno nemogu da pariraju spancima zadnjih par godina,kraj price.
Liga na koju niko ne obraca paznju (i kojoj se cak podsmjehuju) a koja iz godine sve vise i vise raste jest Bundesilga.
Njihov recept mi se svidja,drze se ljudi osnova.
Ne mislim na Bayern,oni su popusili foru u zelji da pariraju Realu i barci.
Ono sto sam dosad procitao moze se srociti kao:
englezi imaju para al nemoju pojma o fudbalu vs. spanci razvaljuju al nemaju para
I to je to,citava prica svedena u jedan red,a vi razvukli na 15 stranica.
Kako protu argument na Spanci dominiraju svjetskim fudbalom (a pod dominacija se valjda misli na titule) moze biti englezi zaradjuju vise?
Fakat mi nije jasno.
Koga boli ****?
To mi je isto kad na temama Reala i barce ljudi pisu kako su jedni ili drugi u krizi ili kad pricaju koliko su prodali dresova jedni ili drugi bas kao da oni sami imaju ugradjen procenat,a ustvari obicne fukare.
Realnost je da su englezi u kurcu trenutno,nema ih nidje.
Realnost je da su spanci trenutno na vrhu,al nece bit zauvijek.
Nikad nisam bio fan engleskog fudbala i mozda cete zbog toga rec da sam pristrasnan u ovoj raspravi,ali ja jednostavno ne vidim ljepotu u igri koja se tamo preferira.
Izbij/nabij/trci.
To svodi ovu fudbal na igru za praznoglave sirovine i ja u tome ne vidim nikakvu ljepotu.
Tamo je jedan praznoglavi idiot (Bale) izdominirao komplet ligu.
Najbolji pokazatelj toga je engleska reprezentacija,koju vise niko i ne racuna kao ozbiljnu.
Od silnih para i zelje za instant uspjehom kvalitetnih engleskih fudbaler skoro da vise i nema,jer zasto proizvodit kad mozes kupit?
Englezi jednostavno nemogu da pariraju spancima zadnjih par godina,kraj price.
Liga na koju niko ne obraca paznju (i kojoj se cak podsmjehuju) a koja iz godine sve vise i vise raste jest Bundesilga.
Njihov recept mi se svidja,drze se ljudi osnova.
Ne mislim na Bayern,oni su popusili foru u zelji da pariraju Realu i barci.
sami mi odgovori na ovoKopLfc je napisao/la:Let malo pretjeruje vidi se da je fudbalski romantik. Mesilla je u pravu ima tu i prestiza bogme...
je li se FC Liverpool, za kojeg navijas, prodao u kompletu onim jenkijima....onako tutto completo, u full verziji...Fenway Sports Group, Tom Werner i ostala banda
je li Čelzi pod šapom rusa Romana?? je li Arsenal poklopio onaj brkati jenki Kroenke, koji je gazda još 10 klubova u USA, je li City pod šapom šeika Mense?, da li navijaci Uniteda godinama protestvuju protiv svojih jenki gazda, one brace Glazer...masoni, šta su koji q...ovo nabrajam samo najjace klubove, a tako još pola lige
pa eto, ja sam fudbalski romantik jbg
Gleda fudbala , u Engleskoj porez na dobit , plate i sva moguca primanja je 50% , u Spaniji 27%.
U sustini to ti je odgovor zasto tolike ugovore Englezi MORAJU imati kako bi parirali Spancima i Njemcima.Sve te imaginarne plate koje zaradjuju prepolovi , pa ces dobiti stvarnu cifru.
U sustini to je jako logican potez Engleske vlade.Niko nije sisao veslo da pustis strance da ti upravljaju drzavnom imovinom a da ti od toga nemas nista.Sve dok je ovako Englezi kao nacija ce trljati ruke jer sto su veci prihodi , dobit drzave raste.
Nije to sve "bajno" kako se misli.Da je tako , davno bi jedan West Ham rokao transfere od 50 miliona.
U sustini to ti je odgovor zasto tolike ugovore Englezi MORAJU imati kako bi parirali Spancima i Njemcima.Sve te imaginarne plate koje zaradjuju prepolovi , pa ces dobiti stvarnu cifru.
U sustini to je jako logican potez Engleske vlade.Niko nije sisao veslo da pustis strance da ti upravljaju drzavnom imovinom a da ti od toga nemas nista.Sve dok je ovako Englezi kao nacija ce trljati ruke jer sto su veci prihodi , dobit drzave raste.
Nije to sve "bajno" kako se misli.Da je tako , davno bi jedan West Ham rokao transfere od 50 miliona.
Pa dobro dzoni u pravu si za dosta stvari pogotovo oko repke koja je goli qrac i kad je imala mnogo bolje igrace biljezili su lose rezultate mada su tu krivi i mediji sa naslovima Engleska ide po svjetsko zlato a na kraju ispadnu na penale...luzerski mentalitet reklo bi se pa da...
U krivu si za kvalitet i to izbij nabij,vjeruj da nije tako,ima mnogo timova koji uopste ne gaje taj stil stvoren davno a uoblicen devedesetih,mnogo toga se mijenja a to znaju i englezi jer kako drugacije parirati gigantima barci i realu dva najveca kluba na svijetu?
Takodjer smatram da su timovi u evropi u krizi ali sve se mijenja kao sto ti rece. Pogledaj talijane sad pogledaj ih u eri od 2002 do 2007... Spanci su takodjer imali krizu ,ko zna mozda su doista njemci sljedeci spremni za dominaciju vidjet cemo...
@let3 ne svidja se ni meni to oko vlasnika pogtvo amera koji ne poznaju igru uopste ali ipak govoriti da ce napustiti evropska takmicenja je suludo pa cak i za 40-50 godina... mislis da se navijaci u engleskoj koji se drze tradicije ne bi pitali za to? Vjeruj mi da bi nastao takav bojkot da bi to bilo nevjerovatno pogotovo jer su englezi doista zaljubljenici u fudbal a ne u novac..
U krivu si za kvalitet i to izbij nabij,vjeruj da nije tako,ima mnogo timova koji uopste ne gaje taj stil stvoren davno a uoblicen devedesetih,mnogo toga se mijenja a to znaju i englezi jer kako drugacije parirati gigantima barci i realu dva najveca kluba na svijetu?
Takodjer smatram da su timovi u evropi u krizi ali sve se mijenja kao sto ti rece. Pogledaj talijane sad pogledaj ih u eri od 2002 do 2007... Spanci su takodjer imali krizu ,ko zna mozda su doista njemci sljedeci spremni za dominaciju vidjet cemo...
@let3 ne svidja se ni meni to oko vlasnika pogtvo amera koji ne poznaju igru uopste ali ipak govoriti da ce napustiti evropska takmicenja je suludo pa cak i za 40-50 godina... mislis da se navijaci u engleskoj koji se drze tradicije ne bi pitali za to? Vjeruj mi da bi nastao takav bojkot da bi to bilo nevjerovatno pogotovo jer su englezi doista zaljubljenici u fudbal a ne u novac..
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
- JoseMourinho
- Kontakt:
da da, inace CR, Suarez, Neymar, Bale itd... su dosli za marku i sokić?? i placaju ih tako što im daju kupone da jedu??JoeBleck je napisao/la:I ti mislis da ce ljudima to biti zanimljivo.Vec sada im se smiju na ovolika ulaganja ,ovakve rezultate imati.Nastavi li se ovaj trend da ih mlati po Evropi svaki ozbiljniji tim , dobro ce se zapitati fanovi u cemu je kvaka.
pa barsa i real troše više od engleza, ali ipak to je uredu? i to nije uticaj para? nisu kupili kvalitetne igrace? nisu rekorde obarali?
pusti se šuplje i real i barsa su jaki radi para, nisu sigurno radi historije

edit: i da ne kontam šta hoces oko poreza da kazes, ali si fulio, debelo fulio

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.