Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Gifron
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Gifron » 27 avg 2015, 12:57

DrustveniParazit je napisao/la:Preporuka za mobitel do 280 marki?
Ne znam sta ovaj lupeta za Lumia telefone. Lumia 640 (260-280KM), telefon je zvijer.

slika

Telefon je predobro izradjen. Nema nikakvih problema sa touchem, ekranom ili pregrijavanjem. Imas sve aplikacije koje koristiti prosjecni korisnik ( Viber, FB, Messenger, Whats up, Skype, Twitter - navodim jer mnogima navodno smeta sto nema aplikacija kao na Androidu :lol: )

Baterija 2 dana bez problema izdrzi.

U istom rangu po cijeni, kvaliteti i karakteristikama ti je i LG L Bello.

slika

A imas i LG G2 Mini

slika
Jedan grad, jedna ljubav!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 avg 2015, 13:17

Napomeni mu da ce na skoru ta Lumia dobiti i win 10, pa ce moci pokretati i android aplikacije. U slucaju da FALI aplikacija za svjetiljku :D
Mia San Mia

schweinsteiger
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 27 avg 2015, 13:52

Ganjaj Lumiu 640,vjeruj mi.
Pusti ove amatere.
Mobitel je jbna zvijer,a malte ne dodzaba.
Uskoro ce i update na win10.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 avg 2015, 14:38

Svaki put kad se pojavljuje novi windows za mobitele, ovdje se to najavljuje kao nesto odlicno, cak se i dominacija najavljivala a oni svaki put sve manji i manji u odnosu na Android i iOS.

Ta prica kako ima aplikacija je supljak zesci. One glavne ima svako ali nije to sve. Zamisli koliko lose ide sa windows aplikacijama da razmatraju mogucnost da ovaj najnoviji windows operativni sistem omoguci da se Android aplikacije mogu koristiti kod njih.

Zamislite da BMW zbog nedostatka (kvalitetnih) dijelova pravi auta tako da mu i Mercedesovi dijelovi odgovaraju jer je to eto jedini nacin da prodaju nesto vise vozila.

Davljenik se za slamku hvata pa tako i oni.
Ovo sada bi mogao biti kamikaza potez. Moze da ima pozitivan efekat a moze i negativan.

Ja nikom (u narednih godinu dvije) ne savjetujem windows phone ili windows mobile (ili kako se vec zovu) koji se vjestacki odrzava parama zaradjenim negdje drugo (win za kompjutere).
Ovo ne moze dugo potrajati ovako. Isto kao sto i Google nece moci jos dugo da (vjestacki) odrzava Google+ iako bi ja volio da pogani Facebook dobije koknkurenciju.. ta konkurencija definitivno nije Google+ i on ce se vjerovatno ugasiti ili svesti na minimalu. Kosta puno a zarade nema.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 avg 2015, 14:54

I neke grupacije proizvode premium vozila, iako na njima imaju ili nemaju zarade, ili svjesno budu u gubitku. Ali prestiz i neke druge stvari su cudo.

I sto neko rece, sve sto uzmes osim 640 ces se zayebat, za te pare ni blizu neces naci bolje, XL verzija jos bolja i ljepsa ali i kosta jos.
Mia San Mia

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 27 avg 2015, 15:07

samozeljo i dalje nastavlja hejtati WP a nikad nije koristio pfffffffff koji lik :crazy:
eto ti znas koje imaju aplikacije a koje ne... i ti neka faca pa uzeo savjetovati nekoga da ne koristi WP :facepalm:
nevjerovatno kako ljudima smeta WP

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 avg 2015, 15:12

R32 je napisao/la:I neke grupacije proizvode premium vozila, iako na njima imaju ili nemaju zarade, ili svjesno budu u gubitku. Ali prestiz i neke druge stvari su cudo.

I sto neko rece, sve sto uzmes osim 640 ces se zayebat, za te pare ni blizu neces naci bolje, XL verzija jos bolja i ljepsa ali i kosta jos.
Jeste kad je gubitak minimalan a WP svakako nije premium i nije reklama vrijedna tolikih milijardi. Kad iz godine u godinu biljezis opasne gubitke, onda je to vec razlog da razmislis.
I ove godine su, kao i prosle, otpustili na hiljade radnika, pretezno bivsih Nokia radnika. Gubitak je bio 7 milijardi samo na tom. Ogromne su to cifre a sa druge strane prodaja kompjutera je u padu vec godinama. Cak sto vise, konkurencija je toliko ojacala da je novi Windows za kompjutere po prvi put besplatan. Znas li koliko ce na tome izgubiti u cijelom svijetu?

Vjeruj mi, ovaj novi Windows za mobitele ce biti vjerovatno i zadnji pokusaj da se odrze na nekom nivou. Skrsili su milijarde kojima su potplacivali proizvodjace mobitela da ovi prave mobitele sa windowsom pa nije imalo nikakvog efekta. Skrsili su Nokiu u potpunosti a nisu nista puno dobili osim ogromnih gubitaka. Sve drugo je zanemarivo jer kupovinom Nokie Windows nije povecao udio na trzistu a otisle su desetine milijardi (ukupno).

Kakav prestiz kad su tolike milijarde u pitanju. Eto Google je godinama pokusavao napraviti konkurenciju Facebooku pa? Vec polako ali sigurno priznaju poraz iako su ulozili ogromne pare u Google+ ali... Nema buducnosti u Google+ i nikakav prestiz ih nece odrzati.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 27 avg 2015, 15:17

SamoZeljo je napisao/la:
R32 je napisao/la:I neke grupacije proizvode premium vozila, iako na njima imaju ili nemaju zarade, ili svjesno budu u gubitku. Ali prestiz i neke druge stvari su cudo.

Jeste kad je gubitak minimalan a WP svakako nije premium i nije reklama vrijedna tolikih milijardi. Kad iz godine u godinu biljezis opasne gubitke, onda je to vec razlog da razmislis.
I ove godine su, kao i prosle, otpustili na hiljade radnika, pretezno bivsih Nokia radnika. Gubitak je bio 7 milijardi samo na tom. Ogromne su to cifre a sa druge strane prodaja kompjutera je u padu vec godinama. Cak sto vise, konkurencija je toliko ojacala da je novi Windows za kompjutere po prvi put besplatan. Znas li koliko ce na tome izgubiti u cijelom svijetu?

Vjeruj mi, ovaj novi Windows za mobitele ce biti vjerovatno i zadnji pokusaj da se odrze na nekom nivou. Skrsili su milijarde kojima su potplacivali proizvodjace mobitela da ovi prave mobitele sa windowsom pa nije imalo nikakvog efekta. Skrsili su Nokiu u potpunosti a nisu nista puno dobili osim ogromnih gubitaka. Sve drugo je zanemarivo jer kupovinom Nokie Windows nije povecao udio na trzistu a otisle su desetine milijardi (ukupno).

Kakav prestiz kad su tolike milijarde u pitanju. Eto Google je godinama pokusavao napraviti konkurenciju Facebooku pa? Vec polako ali sigurno priznaju poraz iako su ulozili ogromne pare u Google+ ali... Nema buducnosti u Google+ i nikakav prestiz ih nece odrzati.
sa ovim si pokazao da pojma nemas i poklopi se :shh: :shh: bices pametniji

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 avg 2015, 15:19

@semire, tvoji argumenti su na nivou djece iz osnovne skole. Preciznije, nemas argumenata i ne treba te shvatati za ozbiljno.
Nokia u mobilnom svijetu vise ne postoji a bivsi radnici su mahom ostali bez posla. :salut:

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 27 avg 2015, 15:22

a ti imas argumente :lol: :lol: pa bolan nemoj se brukati kad je Nokia propala prije Microsofta i Microsft je u neku ruku cak i pomogao....
nastavi i dalje hejtati jer nista drugo i ne radis kad je u pitanju WP
a handorid **** je savrsen :kafa:
pa ostali su bez posla jer su bili visak i sta ce Microsoftu 2 radnika za jednu te istu stvar :idea: :idea: i onako bi ostali bez posla

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 avg 2015, 15:28

semir01 je napisao/la:a ti imas argumente :lol: :lol: pa bolan nemoj se brukati kad je Nokia propala prije Microsofta i Microsft je u neku ruku cak i pomogao....
nastavi i dalje hejtati jer nista drugo i ne radis kad je u pitanju WP
a handorid **** je savrsen :kafa:
pa ostali su bez posla jer su bili visak i sta ce Microsoftu 2 radnika za jednu te istu stvar :idea: :idea: i onako bi ostali bez posla
Ti nekom pricas o hejtanju a gledaj na koji nacin diskutujes? :crazy:

Jeste im pomogao, postavili svog covjeka u Nokiu i ovaj po naredjenju iz Amerike vukao Nokiu ka dnu i na kraju je preuzese. Bas su im pomogli. Hvala im mnogo, da Bog da nikom vise tako ne pomogli. Na kraju su i radnici zavrsili na ulici. WOOW KAKVA POMOC!
Ja nisam rekao zasto su otpusteni, cinjenica je da su otpusteni i da od Nokie (mobilne divizije) nije ostalo nista.
I nije istina da su samo zbog duplih funkcija otpusteni nego zato sto je nemoguce drzati toliko radnika a imati tako malu prodaju. Kad odpustis jednog direktora jer imas jos jednog istog je OK ali kad obicni radnici budu otpusteni, to je znak da proizvodnja ne ide dobro. :wave:

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 27 avg 2015, 15:36

diskutujem na taj nacin jer ti nikada nisi koristio WP a nesto pametujes i pises
a ne vrijedi se sa tobom raspravljati jer opet ponavljam pojma nemas ;) uzivaj u svom handroidu i hejtuj i dalje WP tvoj zivot zbog toga ima smisla

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 avg 2015, 15:42

Opet ponavljam, JA nikog ne hejtam, samo objektivno diskutujem i imam CVRSTE argumente za sve sto kazem, za razliku od tebe koji ocigledno mrzis Android i kome je to temelj diskutovanja. Izrazi HANDROID ***** su dokaz ko si ti a moji KVALITETNI KOMENTARI za koje sam se potrudio i ostavio vremena su dokaz ko sam ja!

I ne, necu ti vise nikad odgovoriti jer pojma nemas.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 avg 2015, 15:43

de koji vam je, nek svako koristi šta mu se sviđa i to je najbitnije

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2015, 15:44

E nek sam pročito i handroid :rol: :rol:

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 27 avg 2015, 15:48

Pozdrav momci,

Neki dan sam upitao za sugestiju, kritiku i izbor izmedju nekoliko telefona.....

Elem suzio se izbor na S6, LG G4 i LG G3......gleadajuci recenzije, cini se da je S6 najjaci od ovih......G4 malkice, ali malkice kaska, recimo tacno onoliko koliko je i jeftiniji od S6........zanima me ovaj G3 32gb??? Cinjenica je da je "slabiji" u odnosu na S6 i G4, ali da li je to ona "velika" razlika, sto kazu vidljiva golim okom ili su to neke minijaturne razlike, koje "obicni" korisnik (korisnik wi fi, 3g-a, viber, fb, slikanje, bez pretjeranog igranja igrica) i ne primjeti??? octa core, hexa core, quad core???.......onda ovdje baterija 2650 mh, ali traje duze od LG koji ima 3000.....???

Zamolio bih ako neko moze konkretno da odgovori i da neku svoju preporuku (znam da je ovo i dosta subjektivno pitanje, ali volio bih da procitam vase misljenje).......i evo za inf: S6 999 KM, G4 940 KM, G3 729 KM

Hvala unaprijed

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 27 avg 2015, 15:51

sta bolan ne hejtas :crazy: pa otkad pises ovdje uvijek napises nesto u losem kontekstu sto se tice WP
pa sta si ti postigao sa ovim sto pises :?: mi to vec sve znamo ;) nisi otkrio toplu vodu
oni su mislili da vjerovatno mogu uzeti visi udio ali to se nije desilo i sta sad :idea: mi ne trebamo koristit WP pfffffffffff
nije ni cudo sto nisu zauzeli veci udio jer vecina likova je kao ti pise o necemu sto nikad nije koristilo
i pokazao si koiko znas pa i dalje mislis daje MS unistio Nokiju

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 avg 2015, 15:55

@SamoZeljo

Po milioniti put ista prica s tvoje strane.De jednom popusti samo.

Niko ni jednom nije dosao na ovu temu da se zali na WP.Da mu ne moze SD,da se gasi nesto,da nece da puni.

@Sveti je isto bio zakleti fan iOsa i nije ga niko mogao ubijediti da WP valja necemu,nakon sto je probao odmah dosao da nahvali.
Sva prica ti se vrti oko toga kako je malo zastupljen na trzistu i kako nema aplikacija,da mi je znat kakve to jbne aplikacije ti koristis.

Ono sto veeelika vecina ljudi ljudi ne shvata je velicina i znacaj posla kojeg microsoft trenutno radi.
Oni rade na tome,i kako najavljuju sa win10 su velikim dijelom uspjeli u tome,da sve ,jedne te iste,programe mozes pokrenuti na svim uredjajima.
Ako imas office na kompjuteru,da taj isti office pokreces na laptopu,tabletu i mobitelu.Naravno,zbog skaliranja neke stvari nece biti VIDLJIVE na mobitelu i tabletu odmah,ali im je moguce pristupiti.
Takodje bi bila "ista" Cortana na svim uredjajima,isti kalendar,...

Znacaj mogucnosti da tako lahko prelazis s jedne platforme na drugu i da je sve sto radis automatski sinhronizovano i bez problema nastavljas s poslom je ogroman.Jos u tu dodas implementaciju onedrive...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 27 avg 2015, 16:22

Ako hoces nov telefon do 280km uzmi Lumiu 640, za te pare neces naci bolji telefon. Imas dosta recenzija na netu pa pogledaj.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 avg 2015, 16:25

SamoZeljo je napisao/la:Svaki put kad se pojavljuje novi windows za mobitele, ovdje se to najavljuje kao nesto odlicno, cak se i dominacija najavljivala a oni svaki put sve manji i manji u odnosu na Android i iOS.

Ta prica kako ima aplikacija je supljak zesci. One glavne ima svako ali nije to sve. Zamisli koliko lose ide sa windows aplikacijama da razmatraju mogucnost da ovaj najnoviji windows operativni sistem omoguci da se Android aplikacije mogu koristiti kod njih.

Zamislite da BMW zbog nedostatka (kvalitetnih) dijelova pravi auta tako da mu i Mercedesovi dijelovi odgovaraju jer je to eto jedini nacin da prodaju nesto vise vozila.

Davljenik se za slamku hvata pa tako i oni.
Ovo sada bi mogao biti kamikaza potez. Moze da ima pozitivan efekat a moze i negativan.

Ja nikom (u narednih godinu dvije) ne savjetujem windows phone ili windows mobile (ili kako se vec zovu) koji se vjestacki odrzava parama zaradjenim negdje drugo (win za kompjutere).
Ovo ne moze dugo potrajati ovako. Isto kao sto i Google nece moci jos dugo da (vjestacki) odrzava Google+ iako bi ja volio da pogani Facebook dobije koknkurenciju.. ta konkurencija definitivno nije Google+ i on ce se vjerovatno ugasiti ili svesti na minimalu. Kosta puno a zarade nema.

oj oj oj, pazi poredjenja

"Zamislite da BMW zbog nedostatka (kvalitetnih) dijelova pravi auta tako da mu i Mercedesovi dijelovi odgovaraju jer je to eto jedini nacin da prodaju nesto vise vozila"

zemljo otvori se

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 11 gostiju.