Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Texi
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la Texi » 22 avg 2015, 23:09

Da bi ova godina mogla u istu rečenicu sa 2001. godinom, košarkaši i odbojkaši moraju barem u finale EP. Onda bi dobili neki egal (uzimajući u obzir košarkašice i odličnu godinu za Đokovića, čijih uspeha tada nije bilo).

Prvaci Evrope u košarci, vaterpolu i odbojci i to na kakav način. Košarkaši su jedino Turke u finalu dobili jednocifrenom razlikom (9), a mislim da im je prosek na prvenstvu bio 20-ak razlike. Naravno, nisu izgubili nijedan meč.

Vaterpolisti su odigrali jedan od najboljih turnira u istoriji naše vaterpolo repke od ukidanja sankcija. Tukli su domaćine Mađare i 2 puta tada veoma jake Italijane, koji nisu imali šanse u finalu. I oni su završili prvenstvo sa svim pobedama i osvojili prvu od tri uzastopne titule.

Nisam siguran, ali mislim da su i odbojkaši imali sve pobede, uz po 3:0 protiv Rusije i Italije u poslednja 2 meča. Nešto izmenjen redosled u odnosu na OI u Sidneju, gde smo Italijane tukli u polufinalu, a Ruse u finalu, takođe po 3:0.

Tri titule prvaka Evrope u tri ekipna sporta, bez poraza na svakom od tih turnira. Neviđena i nezapamćena dominacija, odbijam da 2015. godinu stavljam u istu rečenicu. Još uvek odbijam... Na sve to, odbojkaši su objedinili titule olimpijskog i evropskog, košarkaši titule svetskog i evropskog prvaka, a vaterpolisti su mesec dana kasnije (ili ranije) igrali i finale SP u Fukuoki.

Košarkaši moraju ponoviti odlične partije iz Španije i izboriti barem finale, a odbojkaši ponoviti Beč 2011. godine kada su nanizali Francuze, Ruse i Italijane i takođe izboriti barem finale. Do tada, nemojte da skrnavite svetu godinu srpskog sporta. :nene:

Ovo pitanje gore je retoričko ?
I think I'm a pussy one.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 avg 2015, 00:15

Nije retorichko, vec realno. A ti opet srbujesh, pa se posle pravdash da nijesi. :zviz:

2001. smo na EuroVolleyu izgubili nebitan mech protiv Shvaba. U pravu si za sve ostalo.

Treba reci da smo sada dosta jachi u individualnim sportovima (tenis, kajak, atletika, plivanje, auto-moto sport i taekwondo su porasli, a streljashtvo je makar u nivou sa onim iz 2001.), ali da smo sa druge strane tada bili bolji u oba rukometa, kao i u mushkoj kosharci i fudbalu.

Ipak, za sada: 2001>2015, ali razlika uopshte nije velika.
Medalja u m. kosharci i jedna od dve moguce u odbojci => 2015>2001, IMHO. :kafa:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 23 avg 2015, 11:00

Iako se sa magicom slažem u većini slučajeva ovaj put i ne baš. I nek mi ne zamjeri što nemogu kvotovati sve ono što je ispisao na poslednjih nekoliko stranica, pa ću ovako površno, između redova pokušati iznijeti stav. (nisam neko ko izvlači konteksta, već ima mnogo za kvotovati)

Mađari.

Da se razumijemo, jesu sportska nacija i to su naročito bili ranije. Kao i Hrvati uzimaju više medalja na OI. Složili smo se najvećem takmičenju. Ali ono u čemu se ne slažem je to da veličina jedne nacije u sportu se može ogledati isključivo kroz te medalje na OI. Pri tome nisam nikakva velika Srbenda i slično.

Jer, uz svo poštovanje individualnih sportova, ipak se radi o pojedincima. Koji na primjer u jednom sportu na jednom takmičenju mogu uzeti i do 7 medalja. (plivanje), a svakako i u još nekim 3+ medalje (atletika, gimnastika, streljaštvo, veslanje, kajak) Ne umanjujem značaj individualnih, niti njihovu težinu, ali mislim da se ipak sport mora zasnivati kod ovih najpopularnijih i najmasovnijih sportova. Tim prije jer broj registrovanih sportista na Balkanu nam govori da je puno više registracija u timskim, nego individualnim.

I to ne govorim isključivo zbog toga što je Srbija u ekipnim u vrhu.

FUDBAL = Mađari ispred Srbije u ovom momentu. Poslednje dvije decenije = iza Srbije.
KOŠARKA = Srbija druga dimenzija.
ŽENSKA KOŠARKA = Srbija druga dimenzija.
RUKOMET = U ovom trenutku Mađari ispred, u poslednje dvije decenije Srbi nešto ispred.
ŽENSKI RUKOMET = Mađarice ispred.
ODBOJKA = Srbija druga dimenzija.
ŽENSKA ODBOJKA = Srbija treća dimenzija.
VATERPOLO = U ovom trenutku Srbija ispred sigurno. U poslednje dvije decenije, zbog Olimpijada Mađari ispred, mada ne mislim i u odnosu 1VS1.

Tenis = Srbi druga dimenzija.
Plivanje = Mađari bolji. Imaju par plivača koji konstantno donose odličja.
Ostali vodeni sportovi = I tu su Mađari u prednosti.
Streljaštvo = Srbi bolji.

Moram reći da gimnastiku, borilačke sportove ne pratim, pa vjerujem da je tu otprilike jedno na strani jednih, drugo na strani drugih.

Da ne davim, Mađari jesu sportska nacija, ali nisu veća sportska nacija od Srbije u ovom momentu. Niti od Hrvatske.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 avg 2015, 11:10

nisi ti baš shvatio šta je magica rekao. kod njih je sport razvijeniji i na amaterskom i na profi nivou. sport je na neki način životni stil... mnogo se ljudi rekreativno i amaterski bavi sportom ... radi sebe radi zdravijeg života i slično.. zato su oni sportska nacija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 avg 2015, 13:51

Brat @DANTES izgleda da jedini ovde ima moc komprehenzije. :kafa:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 23 avg 2015, 15:18

Kao Hrvat moram priznati da je Srbija, ukupno gledajući, nešto uspješnija od Hrvatske. Najveći uteg na njenoj strani su tenis i košarka. Srpski uspjesi u tim sportovima najviše bole Hrvate. Nogomet je za Hrvatsku najveća utjeha, jer je to najbitniji sport, ali došlo je vrijeme da se na velikom takmičenju napravi veliki rezultat.

Srbi su ove godine posebno raspoloženi i mi Hrvati im moramo odgovoriti na tu dominaciju. Sljedeće godine će biti prilike : EP u rukometu ( iako sada imamo još goreg izbornika od Goluže) , EP u nogometu i Olimpijske igre.
Naravno, sada će i Eurobasket ...mislim da napokon imamo pametnog izbornika i da ćemo biti bolji nego prije, ali i dalje je Srbija veći favorit za medalju...vidjet ćemo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 avg 2015, 16:01

Hrvate bole svi uspjesi reprezentacija i sportista bivše Jugoslavije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 16:30

Virtu4l je napisao/la:Hrvate bole svi uspjesi reprezentacija i sportista bivše Jugoslavije.
zato se vi ostali ubijate od navijanja za Hrvatsku :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 avg 2015, 18:11

Mi ostali smo balkanski divljaci, a vi imate tisucljetnu kulturu - tako da razumete sve nashe nedostatke - ne :?:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 18:48

MaGiCa je napisao/la:Mi ostali smo balkanski divljaci, a vi imate tisucljetnu kulturu - tako da razumete sve nashe nedostatke - ne :?:
ne vidim ništa loše u susjedskom rivalstvu
i nije da su samo Balkanci takvi...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 26 avg 2015, 20:03

Taman ste se fino posložili.

Da zaključimo. Mađari su najuspješniji, a svi mi bivši Jugoslaveni imamo komplekse, veće ili manje sasvim nebitno, oni su tu da nas krase.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 avg 2015, 20:29

dean33 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Hrvate bole svi uspjesi reprezentacija i sportista bivše Jugoslavije.
zato se vi ostali ubijate od navijanja za Hrvatsku :mrgreen:
Ovakve komentare nisam mogao naći na portalima od susjeda,

http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/At ... ari#ostali
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 20:47

Virtu4l je napisao/la:
Ovakve komentare nisam mogao naći na portalima od susjeda,

http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/At ... ari#ostali

iskreno, nisam ni čitao tu vijest i komentare na hrvatskim portalima....preletio sam samo Index i tamo je bilo iznenađujuće puno pozitivnih komentara, kad pogledamo kakva se ekipa tamo skuplja......sjećam se jedino da su se neki smijali kad je mladim košarkašima organiziran onakav doček, ali smijali su se i neki Srbi...

Hrvatskoj je Srbija glavni rival, a druge zemlje nisu previše bitne...ako netko ima nešto protiv Bosne vjerojatno se radi o Hrvatima iz BiH...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 avg 2015, 21:28

dubrava je napisao/la:Taman ste se fino posložili.
[youtube][/youtube]

dubrava je napisao/la:Da zaključimo. Mađari su najuspješniji, a svi mi Jugoslaveni (samo kad se igra kosharka) imamo komplekse, veće ili manje sasvim nebitno, oni su tu da nas krase.
+1

dean33 je napisao/la:Hrvatskoj je Srbija glavni rival, a druge zemlje nisu previše bitne...ako netko ima nešto protiv Bosne vjerojatno se radi o Hrvatima iz BiH...
Nama vi niste nikakvi glavni rivali.
Mi smo mitomani i lozhimo se na Shpanije, Francuske, Italije i tako to... :wave:
HDZ, HSS, i razne varijante HSPa na aparatima

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 21:38

MaGiCa je napisao/la:
Nama vi niste nikakvi glavni rivali.
Mi smo mitomani i lozhimo se na Shpanije, Francuske, Italije i tako to... :wave:
yeah right :mrgreen:
ložimo se i mi na španije, francuske , njemačke, ali ne može se to uspoređivati sa našim dragim srbekima :mrgreen:

ali stoji ti to da se mitomani :P

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 avg 2015, 21:42

dean33 je napisao/la:yeah right :mrgreen:
Right. :mrgreen:

dean33 je napisao/la:ložimo se i mi na španije, francuske , njemačke, ali ne može se to uspoređivati sa našim dragim srbekima :mrgreen:
Vi se na njih lozhite, ali sem u mushkom rukometu i vaterpolu - malo gde im ne sluzhite za potkusurivanje. :hmmmmm:

dean33 je napisao/la:ali stoji ti to da se mitomani :P
Nishta manji od vas. Treba li da se citira Dezhulovica :?:
Samo mnogo to napadno izgleda u nashoj varijanti. Vi ste osetno suptilniji. :bow:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 21:51

MaGiCa je napisao/la:
Right.
ti misliš da ja živim na marsu? :mrgreen:
Vi se na njih lozhite, ali sem u mushkom rukometu i vaterpolu - malo gde im ne sluzhite za potkusurivanje.
pa najviše se na njih ložimo u fudbalu ... italija, njemačka, engleska....
Nishta manji od vas. Treba li da se citira Dezhulovica :?:
Samo mnogo to napadno izgleda u nashoj varijanti. Vi ste osetno suptilniji. :bow:
[/quote]

čuj Dezhulovica....ne treba nam ni 100 četnika mitomana kad imamo Dezhulovica
šta je je...možda i mi imamo mitomane, ali vaši su svakako glasniji

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 avg 2015, 21:59

dean33 je napisao/la:ti misliš da ja živim na marsu? :mrgreen:

Ne.
Ali mislim da si pod uticajem nacional(istichk)og narativa. ;)
Mnogo se ovde manje raja "prima" na Rvate, nego shto se vi "primate" na nas. Budi siguran u to.

dean33 je napisao/la:pa najviše se na njih ložimo u fudbalu ... italija, njemačka, engleska....
Respekt za tako shto.
Shto reche 1 Blazhichko: Hrvatska je nogometna velesila...
:zviz:

čuj Dezhulovica....ne treba nam ni 100 četnika mitomana kad imamo Dezhulovica
šta je je...možda i mi imamo mitomane, ali vaši su svakako glasniji
Dezhula je nash koliko je i Biserko vasha. :tralala:
Samo, od silnih Rvatina koji ga opanjkavaju da je slika, josh uvek nisam naishao na 1 ozbiljan kritichki kontraargument onome shto on pishe.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 22:53

MaGiCa je napisao/la:
Ne.
Ali mislim da si pod uticajem nacional(istichk)og narativa. ;)
Mnogo se ovde manje raja "prima" na Rvate, nego shto se vi "primate" na nas. Budi siguran u to.
u Hrvatskoj je bio rat :kafa:
ali kad govorimo o sportu meni se čini da se svi susjedi više lože na nas nego mi na njih...
znam ja da i kod jednih i kod drugih ima onih koje boli briga za Hrvatsku i Srbiju, ali ja trenutno ne govorim o njima :mrgreen:
Respekt za tako shto.
Shto reche 1 Blazhichko: Hrvatska je nogometna velesila...

a čuj...za neke jesmo sila, za neke nismo :njanjanja:

Dezhula je nash koliko je i Biserko vasha. :tralala:
Samo, od silnih Rvatina koji ga opanjkavaju da je slika, josh uvek nisam naishao na 1 ozbiljan kritichki kontraargument onome shto on pishe.

tko će se ozbiljno zamarati tim luđakom....da ga netko ozbiljno shvaća već bi odavno dobio po piksi od nekog rvatine

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 avg 2015, 23:02

dean33 je napisao/la:u Hrvatskoj je bio rat :kafa:

That's true.
Ali je true isto tako da je u Hrvatskoj 1 Starchevic otac nacije - a znamo shta je taj chovek podario domovini. :twisted:

dean33 je napisao/la:ali kad govorimo o sportu meni se čini da se svi susjedi više lože na nas nego mi na njih...
znam ja da i kod jednih i kod drugih ima onih koje boli briga za Hrvatsku i Srbiju, ali ja trenutno ne govorim o njima :mrgreen:

Zavisi.
Vi se lozhite vishe na susrete sa nama, nego mi na mecheve sa vama.
Albanci, CGorci, Boshnjaci se svi najvishe lozhe protiv nas, a protiv vas igraju skoro pa prijateljske mecheve.
Jedino se Slovenci vishe lozhe na vas, nego na nas. Jasno - oni su tek Alpski Srbi. :wave:

dean33 je napisao/la:a čuj...za neke jesmo sila, za neke nismo :njanjanja:
Ne mozhe tako. Ili si velesila ili nisi...ali bilo kako da naspinujesh tu prichu: velesile izlaze iz grupa na velikim takmichenjima cheshce nego 1om u 15 godina. ;)

dean33 je napisao/la:tko će se ozbiljno zamarati tim luđakom....da ga netko ozbiljno shvaća već bi odavno dobio po piksi od nekog rvatine
Kako da dobije po labrnji od nekog Rvatine, kad ne izlazi iz Skadarlije :?: :tralala:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.