Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

JoeBleck
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 11:12

Preko svega mogu preci ali gotivnija atmosfera na stadionima. :think:
Pa ebo te gledas utakmicu 60hiljada ljudi na stadionu od toga 59,900 sjedi i smiruje onog do sebe.
Engleska najveca prednost nad Spanijom je odlican PR .Infrastruktura stadiona kroz koju godinu ce doci u egal .Sto se tog segmenta tice Njemci su nenadyebivi a Talijani sakati.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 avg 2015, 11:35

Ima li neko ovde da aktivno prati bilo koju vrstu fudbala osim liga petice, bh **** i glavnih svjetskih takmicenja (LP, EL, EP, SP...) ? Znam da je @Devil pratio dosta liga i mozda jos par ljudi. Ja gledam svakodnevno u zavisnosti sta ima u ponudi, a trenutno su najaktivniji skandinavci i latinosi ali oni su vecinom prekasno iza ponoci tako da to ne stignem pogledati. Vikendom je najgore, vikend najvise mrzim, previse utakmica i tesko se odluciti. :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 avg 2015, 11:48

JoeBleck je napisao/la:Preko svega mogu preci ali gotivnija atmosfera na stadionima. :think:
Pa ebo te gledas utakmicu 60hiljada ljudi na stadionu od toga 59,900 sjedi i smiruje onog do sebe.
To je tačno ako gledaš tekme većih timova, zbog turista i oštrih zakona, pogledaj atmosferu na Selhurstu recimo. A posjećenost je opet druga priča, Englezi imaju totoalno drugi mentalitet kad je u pitanju fudbal u odnosu na Špance, stadioni su skoro 99% ispunjeni bez obzira na protivnika, godišnje karte rasprodane unaprijed par god, za razliku od onih u Španiji. :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 26 avg 2015, 11:54

Puma je napisao/la:Ima li neko ovde da aktivno prati bilo koju vrstu fudbala osim liga petice, bh **** i glavnih svjetskih takmicenja (LP, EL, EP, SP...) ? Znam da je @Devil pratio dosta liga i mozda jos par ljudi. Ja gledam svakodnevno u zavisnosti sta ima u ponudi, a trenutno su najaktivniji skandinavci i latinosi ali oni su vecinom prekasno iza ponoci tako da to ne stignem pogledati. Vikendom je najgore, vikend najvise mrzim, previse utakmica i tesko se odluciti. :D
ja volim gledati Eredivisie, Portugalce i Ruse kad imam vremena i kad se termini poklope dok iz liga petice Seriju A ne gledam nikako,
jednostavno mi ta liga ne odgovara, i nema nista sto bi me privuklo da gledam istu (cak i ovaj transfer Dzeke to nista ne mijenja jer pogledam sazetak Romine tekme i cao)

ako igraju Milan - Inter/Juventus etc. ja cu radije pogledati neki turnir u Counter Strike-u nego li taj derbi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 11:57

rio_Ferdy88 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Preko svega mogu preci ali gotivnija atmosfera na stadionima. :think:
To je tačno ako gledaš tekme većih timova, zbog turista i oštrih zakona, pogledaj atmosferu na Selhurstu recimo. A posjećenost je opet druga priča, Englezi imaju totoalno drugi mentalitet kad je u pitanju fudbal u odnosu na Špance, stadioni su skoro 99% ispunjeni bez obzira na protivnika, godišnje karte rasprodane unaprijed par god, za razliku od onih u Španiji. :)
Nije to do mentaliteta nego do finansijske moci Engleske i rasula Spanije.Ko god je boravio u Spaniji makar kao turista zna o cemu pricam.Drzava koja kleca i koja iskljucivo radi interesa EU se do sada nije raspala na pokrajine.
Slicna situacija je u Italiji , a fanaticnije ljude u Evropi neces naci(kada gledamo ove top lige).
Bundesliga je primjer kako bi trebala izgledati atmosfera na jednom stadionu.Stadioni prelijepi,krcati a navijanje sjajno.

Najveci problem Primere i stadiona je sto su pregolemi.Pa yebo te Valencia ce se preseliti na Nuevo Mestallu koja ce imati kapacitet 75+ miliona.
Do duse , atmosfera na punom stadionu u Spaniji je nesto najslicnije onome sto prezivljavaju latinosi.Ko god je pogledao 2 utakmice prvog kola zna o cemu pricam.

Tacno da se i u Engleskoj navija donekle kvalitetno ali je rijetkost i kako vrijeme ide sve manje i manje ima kvalitetnog suporta.
Lijepo je vidjeti pun stadion , ali je odvratno vidjeti pun stadion a atmosferu kao u bioskopu.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2015, 12:06

invincible1921 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Cabaye prelazi u Gijon a Shaqiri u Las Palmas. Ako neki nisu culi. Inler vjerovatno u Granadu.
:tokralju:

U međuvremenu je Valencija dovela dovela igrača koji je zabilstao u dresu Tottenhama
Za tvoju informaciju Valencia je odbila da potpise Verthongea iz Tottenhama samo prije par dana jer ima predugovor izgleda sa Abdennurom iz Monaca, no ajmo mi ismijavati sve sto dolazi iz Španjolske ;) .
Mozete vi pricati koliko god zelite da je PL atraktivnija liga. Nekom mozda i jeste, meni osobno ne. Ja sam u ponedjeljak navecer gledao recimo Granada-Eibar na SK2, dok je na SK1 isla Arsenal-Liverpool. Gledao sam iz vise razloga, a jedan od njih su i Salvador Ruiz i Robert Ibanez (guglajte tko su :mrgreen: ). O ukusima ne treba raspravljati, svako ima svoj, ali glupo je reci da Primera nije najjaca liga na svijetu. Primera je sada miljama ispred ostalih.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 avg 2015, 12:07

JoeBleck je napisao/la: Lijepo je vidjeti pun stadion , ali je odvratno vidjeti pun stadion a atmosferu kao u bioskopu.
Pa to nije samo svojstveno Engleskoj, isto ti je i na tekmama Barce i Reala (izuzev El Classica), ljudi iz cijelog svijeta dolaze i plaćaju velike pare da bi pogledali tekmu svojih omiljenih timova i gledali zvijezde, nema tu nekog pretjeranog navijanja, konzumerizam, nužno odricanje da bi se napunila kasa.

U Engleskoj zato uvijek gostujući navijači dominiraju na tekmama, izuzev par manjih stadiona kao gore pomenuti Selhurst.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 12:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la: Lijepo je vidjeti pun stadion , ali je odvratno vidjeti pun stadion a atmosferu kao u bioskopu.
Pa to nije samo svojstveno Engleskoj, isto ti je i na tekmama Barce i Reala (izuzev El Classica), ljudi iz cijelog svijeta dolaze i plaćaju velike pare da bi pogledali tekmu svojih omiljenih timova i gledali zvijezde, nema tu nekog pretjeranog navijanja, konzumerizam, nužno odricanje da bi se napunila kasa.

U Engleskoj zato uvijek gostujući navijači dominiraju na tekmama, izuzev par manjih stadiona kao gore pomenuti Selhurst.
Tacno.

Najocitiji problem marketinski najexponiranijih klubova EPLa se vidi na utakmicama LP.Svaka iole kvalitetna navijacka skupina koja je dosla na gostovanje bukvalno je sama navijala na stadionu.Da ne navodim primjere , godisnje ih ima nekoliko.
Takav slucaj nikada neces vidjeti u bilo kojoj drugoj top ligi , pa tako ni u Spaniji(Camp Nou,Bernabeu).

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 avg 2015, 13:27

Sve vise imam neki utisak da su puni stadioni u Engleskoj vise odraz neke navike, nego sad neke zaludjenosti fudbalom. Kako drugacije objasniti situaciju da se vrlo cesto zna desiti da domacem timu treba jos jedan gol za bod/ove, a stadion se pocne prazniti u 89-90 minuti, a kraj utakmice doceka poluprazan? To sam vidio samo u Premiershipu i nigdje vise, i tesko mogu sebi objasniti da neko moze izaci sa stadiona kod aktivnog rezultata samo da bi se lakse isparkir'o i sl. :?

I ne bih se slozio da je nesto losija posjecenost stadiona u Spaniji zbog lose ekonomske situacije. To je po meni vise zbog lezernosti spanskog nacina zivota, ono, ode na jednu utakmicu pa ga nema na tri slijdece... Toga nema u Njemackoj i Engleskoj- ide se na sve i tacka.
Takodjer, treba malo pogledati kartu klubova u Spaniji. Skoro cijela liga koncentrisana na 3-4 lokacije. Dakle, gradovi i regije dijele navijace na vise klubova. Recimo, u Njemackoj je potpuno druga situacija. Jedan klub predstavlja ponekad vise miliona stanovnika oderedjene regije.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2015, 14:40

SlevinKelevra je napisao/la:Sve vise imam neki utisak da su puni stadioni u Engleskoj vise odraz neke navike, nego sad neke zaludjenosti fudbalom. Kako drugacije objasniti situaciju da se vrlo cesto zna desiti da domacem timu treba jos jedan gol za bod/ove, a stadion se pocne prazniti u 89-90 minuti, a kraj utakmice doceka poluprazan? To sam vidio samo u Premiershipu i nigdje vise, i tesko mogu sebi objasniti da neko moze izaci sa stadiona kod aktivnog rezultata samo da bi se lakse isparkir'o i sl. :?
Premier league je iskomercijalizovana, naravno zbog toga puno pozera i turista dolazi na utakmice ali reci da englezi nisu zaludjeni fudbalom je ludilo.
Evo jedna slika iz njihove cetvrte lige, Plymouth vs. Portsmouth
slika

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 15:04

SlevinKelevra je napisao/la:Sve vise imam neki utisak da su puni stadioni u Engleskoj vise odraz neke navike, nego sad neke zaludjenosti fudbalom. Kako drugacije objasniti situaciju da se vrlo cesto zna desiti da domacem timu treba jos jedan gol za bod/ove, a stadion se pocne prazniti u 89-90 minuti, a kraj utakmice doceka poluprazan? To sam vidio samo u Premiershipu i nigdje vise, i tesko mogu sebi objasniti da neko moze izaci sa stadiona kod aktivnog rezultata samo da bi se lakse isparkir'o i sl. :?

I ne bih se slozio da je nesto losija posjecenost stadiona u Spaniji zbog lose ekonomske situacije. To je po meni vise zbog lezernosti spanskog nacina zivota, ono, ode na jednu utakmicu pa ga nema na tri slijdece... Toga nema u Njemackoj i Engleskoj- ide se na sve i tacka.
Takodjer, treba malo pogledati kartu klubova u Spaniji. Skoro cijela liga koncentrisana na 3-4 lokacije. Dakle, gradovi i regije dijele navijace na vise klubova. Recimo, u Njemackoj je potpuno druga situacija. Jedan klub predstavlja ponekad vise miliona stanovnika oderedjene regije.

:facepalm: :facepalm: :rol: :rol:
Veću glupost odavno nisam pročitao majke mi.
Priča o nečem a na meču Getafe-Eibar bude prazno 80 % tribina jbo te led.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 avg 2015, 15:13

KopLfc je napisao/la:

:facepalm: :facepalm: :rol: :rol:
Veću glupost odavno nisam pročitao majke mi.
Priča o nečem a na meču Getafe-Eibar bude prazno 80 % tribina jbo te led.
Getafe na marginama popularnosti u Madridu, tj, za njega niko i ne navija. Odavno se pise na temi Primere da im je odavno mjesto u drugoj ligi.

A, zasto nisi odgovorio na ostatak posta? Kakav je to navijac i fudbalski fanatik kad ode sa utakmice u 85oj minuti kod rezultata 1:1?!

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 15:37

Nisam odgovorio jer si u pravu. To je nikakav navijač :thumbdown: No,ima toga i u drugim ligama.
Eh sad npr Liverpool gubi 2-1 na Anfieldu i navijači idu u 88 minuti to još nisam vidio iskreno da idu kad je tako gust rezultat,pa čak i za ostale klubove u Engleskoj. Drugačije je kad gubiš kuci 0-3 pa odu,ali ne odu svi,odu yebeni turisti.
710 Apperances
186 Goals

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 15:38

Getafe je pravi onaj smetljarski, podanički klub. Čudi me da uopće neko može navijati za njih. Plus su tek četvrti klub iz Madrida.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 15:40

I molim te mozes li mi Slavene priloziti dokaz da je neko otisao kod rezultata 1:1 u 85 minuti ? To je laz koju si sam izmislio i kojom pokusavas diskreditovati Premiership.
I kakve veze ima sto su cetvrti klub u Madridu ? I QPR je 8-9 klub u Londonu pa im stadion uvijek bude pun ;)
710 Apperances
186 Goals

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2015, 15:48

U Engleskoj Stoke City je npr i kada je bio u stanju raspadanja imao 30-40 hiljada navijaca na stadionu... Cak navijaci iz nizih liga su veci zaludjenici od ovih iz PL za fudbalom i gledaju na neke relativno nepoznate igrace kao na Bogove :D

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 15:49

tuzlak1987 je napisao/la:U Engleskoj Stoke City je npr i kada je bio u stanju raspadanja imao 30-40 hiljada navijaca na stadionu... Cak navijaci iz nizih liga su veci zaludjenici od ovih iz PL za fudbalom i gledaju na neke relativno nepoznate igrace kao na Bogove :D
Pa to i kažem a Slaven govori navika :rol: :rol: :rol: Eto on zna što Englezi idu na stadionu jbm ti led i balkansko retar.dirano razmisljanje koje ne vidi dalje od svog nosa.
710 Apperances
186 Goals

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 15:50

KopLfc je napisao/la:I kakve veze ima sto su cetvrti klub u Madridu ? I QPR je 8-9 klub u Londonu pa im stadion uvijek bude pun ;)
Pa ima, zato što su Realova filijala. Otići će i popušiti Peri samo da im posudi kojeg igrača. I kako ćeš uopće navijati za jedan takav tim. Ona tipična podanička politika.

Evo recimo Rayo je isto iz Madrida pa im je veliku većinu tekmi stadion popunjen.

I ne možeš porediti London, koji sa cjelokupnim gradskim područjem ima oko 14 miliona stanovnika, a Madrid nekih 6.5.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2015, 15:51

tuzlak1987 je napisao/la:U Engleskoj Stoke City je npr i kada je bio u stanju raspadanja imao 30-40 hiljada navijaca na stadionu... Cak navijaci iz nizih liga su veci zaludjenici od ovih iz PL za fudbalom i gledaju na neke relativno nepoznate igrace kao na Bogove :D
Kapacitet stadiona 27 hiljada. :tokralju:
Ocito je to tajna Britannia Stadiona.Ima ih vise nego sto ih vidis , kako na tribinama tako i na terenu.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 15:53

messilla je napisao/la:
KopLfc je napisao/la:I kakve veze ima sto su cetvrti klub u Madridu ? I QPR je 8-9 klub u Londonu pa im stadion uvijek bude pun ;)
Pa ima, zato što su Realova filijala. Otići će i popušiti Peri samo da im posudi kojeg igrača. I kako ćeš uopće navijati za jedan takav tim. Ona tipična podanička politika.

Evo recimo Rayo je isto iz Madrida pa im je veliku većinu tekmi stadion popunjen.

I ne možeš porediti London, koji sa cjelokupnim gradskim područjem ima oko 14 miliona stanovnika, a Madrid nekih 6.5.
Mislim da ima London vise klubova,tako da poredjenje ima smisla,a to da im je filijala nisam znao,hvala korisna informacija,pametan si momak moze se od tebe nesta nauciti.
710 Apperances
186 Goals

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.