Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

KopLfc
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la KopLfc » 23 avg 2015, 22:32

To je prosla,pricam o ovoj.
Ali ne fakat,mislim da sam jedan od rijetkih engleza tako da kazem koji priznaje da je primera najjaca liga,ali nije zanimljivija. :)
A i nije fazon samo u golovima,eto bundeska je tu prva,a meni je licno najnegledljivija od ove cetiri.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 avg 2015, 22:37

Pričaš nakon jednog odigranog kola, brao @curry ponovo nisi razočarao.
Eto onda si svjestan kakvu si blasfemiju napisao ovim :thumbup:
KopLfc je napisao/la:Super zanimljiva Primera nastavlja sa dominacijom i danas,golovi pljuste na sve strane.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 23 avg 2015, 22:38

Ne kontam ja tebe nista :D

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
710 Apperances
186 Goals

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 avg 2015, 23:37

Ne valja Vam kada Barca uvalja 5 komada od toga Messi 4 , ne valja Vam kada Bilbao isklofa Barcelonu , ne valja Vam kada ekipa iz dna Primere odigra savrsenu 0.

Sta vam valja ?

Inace kolega Rajaz odlicno replicirao ovim gnojnim pokusajima ljubitelja smijesne lige koju ce uskoro i Serija A prestici po kvaliteti i koeficijentu.Vjerovatno ce im tada argument biti da je Engleska jaca jer ima bolju infrastrukturu uz to na stadionu sjedi 60% arapa koji su do juce mislili za fudbal da je trka konja.

Mene samo interesuje kada se vec hvataju pojma zanimljivosti lige , molim jednu osobu da mi konkretno objasni sta je u EPLu zanimljivo i po cemu se ta zanimljivost u toj ligi istice od drugih ?

Samo se sjetim onih argumenata tipa : jace sutaju u Engleskoj , trce za jednu utakmicu kao za tri , svi se bore za titulu , Stoke bi se u bilo kojoj drugoj ligi borio za CL, u Engleskoj nema pauze jer oni igraju non stop(iako im liga po protokolu ima 38 kola kao i svaka druga izuzmemo li Bundesligu, a u ligi se zadnje kolo igra u 3 dana kao i u svakoj drugoj).

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 avg 2015, 01:17

Rajaz je napisao/la:
KopLfc je napisao/la:Super zanimljiva Primera nastavlja sa dominacijom i danas,golovi pljuste na sve strane.
Prošle sezone

Prosjek golova po utakmici:

1. Bundesliga - 2.80
2. Primera - 2.62
3. Seria A - 2.59
4. NBA - 2.55

Dakle i mrtva Seria A je imala bolji prosjek golova prošle sezone.
Nema razloga da ne mislimo da će Primera i ove godine dobrano prešišati ABA ligu budući da Ronaldo i Messi sami zabiju ko'lko i haman pola EPL-a :kafa:
Ovo je cudno - da je Bundes ispred po prosjecnom broju golova :shock: mislim, svaka im cast :thumbup: ....ali Primera je uvijek bila najefikasnija liga na svijetu.
Ako joj se može prigovoriti za neke druge aspekte (suđenje, TV prava, organizacija lige itd) - onda bar se po pitanju postignutih golova nikad ništa loše nije moglo reci....trpanja je uvijek bilo i bice.
Ako hoces da gledaš golove - onda gledaš Primeru, staro pravilo...neces gledati Seriju A zbog golova :mrgreen:

i je li ovo moguce da je NBA iza talijana po prosjeku :crazy:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 avg 2015, 01:34

JoeBleck je napisao/la: Mene samo interesuje kada se vec hvataju pojma zanimljivosti lige , molim jednu osobu da mi konkretno objasni sta je u EPLu zanimljivo i po cemu se ta zanimljivost u toj ligi istice od drugih ?
Ma nema nista zanimljivo. Svi su ludi pa im placaju astronomske cifre za tv prava. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 avg 2015, 01:35

JoeBleck je napisao/la:na stadionu sjedi 60% arapa koji su do juce mislili za fudbal da je trka konja.
Što se tiče EPL i nisu puno pogriješili. Tu je to.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 avg 2015, 11:23

Greivis je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la: Mene samo interesuje kada se vec hvataju pojma zanimljivosti lige , molim jednu osobu da mi konkretno objasni sta je u EPLu zanimljivo i po cemu se ta zanimljivost u toj ligi istice od drugih ?
Ma nema nista zanimljivo. Svi su ludi pa im placaju astronomske cifre za tv prava. :kafa:
Ocekivano najbolji argument fanova EPLa.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Lige petice

Post Postao/la JoseMourinho » 24 avg 2015, 11:24

JoeBleck je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Jbg kvalitet se plaća :kafa:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 24 avg 2015, 11:54

"Zanimljivo" je uvelike uvjetovano kvalitetom marketinga koja promovira to "zanimljivo." Englezi su na temelju Prema iz ere kad je bio nesumnjivi vrh od svoje lige stvorili brand i zato je Prem kod mnogih još uvijek sinonim ne samo za zanimljivu ligu, već i za najkvalitetniju.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 avg 2015, 12:32

Englezi napreduju u svim aspektima, osim u jednom - najbitnijem, a to je modernizacija stila igranja i taktike. ;) Zanimljiv ali kvalitetom jako los fudbal, sto se najbolje vidi u Evropi.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 24 avg 2015, 12:50

mandraX je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:na stadionu sjedi 60% arapa koji su do juce mislili za fudbal da je trka konja.
:rol: :rol: :rol:

Dobar prc. :clap:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2015, 13:00

Englezi su realno sve lošiji i lošiji iz godine u godinu iako ulažu velike svote.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 avg 2015, 13:19

JoeBleck je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Samo si ti pametan. Ostali budale. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 avg 2015, 13:53

mandraX je napisao/la:
:urnebes:

Close enough

@Dzervis - Eo vodimo diskusiju i trenutno si od aktivnih na ovoj temi jedini koji tvrdi da je EPL kvalitetom iznad Primere.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 26 avg 2015, 01:16

Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia

:eh:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2015, 01:22

slika

Evo i ovdje ova slika.
Engleska, Italija, Njemacka, Francuska = socijalizam. "Raspodjelimo pare ravnopravno. Zivio drug Tito" :D
Spanija = truli kapitalizam. "Daj bogatima sve a ostali neka se zadovolje mrvicama. Zivjeli 1% najbogatijih na svijetu " :D

Ali ozbiljno, Serie A generise vise para od TV prava nego spanska liga? Nisam znao, ali je zanimljivo. ;)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2015, 01:24

calcio je napisao/la:Ali ozbiljno, Serie A generise vise para od TV prava nego spanska liga? Nisam znao, ali je zanimljivo. ;)
Generisala* tada, jer se vidi iz koje je sezone slika.

Španci ubjedljivo najbolji i sa ovakvom raspodjelom, zamisli tek kad naredne sezone bude mnogo pravedniji omjer. :kafa: Plus će konačno cifra biti mnogo veća, jer će se prava prodavati kolektivno, a ne pojedinačno kao do sada. Pa imaš situaciji da Real i Barca uzmu maksimum, a jedan Levante uzme koliko uzme (nije jel ni čudno).
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 26 avg 2015, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2015, 01:24

calcio je napisao/la:slika

Evo i ovdje ova slika.
Engleska, Italija, Njemacka, Francuska = socijalizam. "Raspodjelimo pare ravnopravno. Zivio drug Tito" :D
Spanija = truli kapitalizam. "Daj bogatima sve a ostali neka se zadovolje mrvicama. Zivjeli 1% najbogatijih na svijetu " :D

Ali ozbiljno, Serie A generise vise para od TV prava nego spanska liga? Nisam znao, ali je zanimljivo. ;)
promjenjeno je to covjece božiji u Španiji - više ne važi ta raspodjela....vidiš li koju godinu postavljaš :?:

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 26 avg 2015, 01:26

Da,promijenjeno je,ali ne znam kakva je sad situacija u Španiji,moze li neko postaviti taj podatak ?
710 Apperances
186 Goals

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.