Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

amerosm
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2009, 22:39

Evo kako se po wikipedi tacno zove stadion gdje cemo igrati 28. marta, mislim puni naziv.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cristal_Arena

Pogotovo je smjesna 4 rijec. :D :D :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 03 feb 2009, 22:49

Prvi dio posta nije sadrzao ni jednu jedinu rijec koja bi spadala po ovu temu! csh

Belgija-Bosna i Hercegovina 1:4...

ako Bog da...(mada skoro NIKADA ne prognoziram,ovaj put to cinim,,imam jednostavno predosjecaj da cemo "pojesti"Belgijance.....mada su i oni sada JAKI,p jos i taj Brazilac sto je dobio njihovo drzavljanstvo...ali SAMO da nasi momci ostanu HLADNIH GLAVA na sve "provokativne odluke sudaca!(da nam ne daj Boze ne iskljuce kojeg igraca a sto ce garant jedva cekati).
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

ciko
Kontakt:

Post Postao/la ciko » 03 feb 2009, 23:01

Veci dio ovog posta takodje
csh
BiH i Moze Dobiti Tekmu ali Daleko Smo od Cilja..Nazalost....
Sretno Svima

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 03 feb 2009, 23:05

dobricina je napisao/la:a sta ce mo navijati kad nam budu trpali u mrezu, uzvikivat ce mo belgija da se ne sramotimo, pravit ce mo se da nismo bosanci na stadionu
Ako je tebe stid sto si bosanac, nas ostali nije, i kada bi gubili 5 razlike ja bi navijao za svoju BiH i nikada se toga nebi stidio sto sam bosanac, a ako Bog da mi ce mo pobijediti i uzdignuti glava ih opet docekati uZenici i uzeti im 6 bodova akoBog da iz te dvije utakmice.
Ispade po tvome da smo mi nejaki a Belgija ko neka vele sila, e varas se momcino
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2009, 01:16

Evo gledao sam trenutni roster Belgijske reprezentacije (izvor transfermarkt.de). Mislim da ce Belgijanci sljedcu postavu suprostaviti nasim ratnicima.

-------------------------------------------------------------Stijnen-----------------------------------------------------------------

Vertonghen---------------------------------Van Buyten-------------Vermaelen--------------------------------------van Damme

----------------------------------------------Fellaini------------------Kompany-----------------------------------------------------

--------------------------------Defour-----------------------------------------------------Martens---------------------------------

-----------------------------------------------Sonck---------------------Camargo---------------------------------------------------

U slucaju da bude ova postava Beligje (ovo je najce sto sada imaju) mozemo dobiti ako Ciro postavi taktiku sa dva razbijaca igre, mislim da bi Rahimic i Muratovic trebali zatovriti kretanje Defoura i Martensa, i to je 70 % posla, jer kako sam gledao Belgijanci nemaju neke igrace koji mogu ici po bokovima i praviti probleme nasoj odbrani, osim van de Boorea. Pored toga sto bi Muratovic i Rahimic trebali zatvoriti Defoura i Martensa, trebali bi ispred njih igrati Misimovic, Pjanic, da se Fellaini drzi sto dalje od naseg gola, odnosno da ga spomenuti dvojac zaposljava. Isto moramo znati da sa centar-sutevima po bokovima necemo nista postici jer su tu visoki stoperi i to je njima lagan zadatak, znaci kad smo u posjedu treba igrati fudbal od noge do noge i traziti priliku, a ne pokusavati centar-sutevima u 16-rac. Posebno sto bi mi trebali izbjegavati jesu koreneri i slobodni udarci jer su tu Belgijanci najopsaniji, mislim onda da si im oduzeo srce njihove igre. Spahic ne bi trebao imati problema sa Sonckom, samo za ovog Brazilca neznam kakav je igrac i sta moze, mozda bi bilo dobro da Ciro pozove Nadarevica da on cuva Soncka, a da Spaha preuzme ovog Brazilca.
Za ovaj gore navedeni sastav suprostavio bi sljedeci nas sastav.

------------------------------------------------------------Hasagic-----------------------------------------------------------------

------------------------------------------Damijanovic--- Spahic----Nadarevic---------------------------------------------------

Berberovic------------------------------Muratovic-------------------Rahimic------------------------------------------Salihovic

------------------------------------------Misimovic-------------------Pjanic/Ibricic-----------------------------------------------

------------------------------------------------------------ Dzeko--------------------------------------------------------------------

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2009, 01:29

Igra ti pored Fellaini-ja kao zadnjeg veznog, to igra sada u Manchester City-ju i igrao je kada sam gledao snimak utakmice protiv Turske u Istanbulu.
Zadnja izmjena: csh, dana/u 04 feb 2009, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: nema potrebe da se u nedogled citirate!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 feb 2009, 01:39

To me cudi jel bi Kompany trebao igrati kao stoper zajedno sa Van Buytenom. :|

U svakom slucaju, ako ovo bude sastav Belgije onda mi sigurno trebamo traziti 3 boda.

ciko
Kontakt:

Post Postao/la ciko » 04 feb 2009, 01:47

Upozorenje jos jedan post,koji nema veze sa temom,jos jedan ovakav i bit ces sankcionisan! csh

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 04 feb 2009, 02:49

ma ja mislim da se mi i ne bi trebali plaho nadati u uspijeh.za belgiju nas pripremaju rijecani,pa onda vidi sudije,a na kraju krajeva ja mislim da nisu ni nasi igraci vise motivisani tako.pa evo malo-malo citamo kako se nasi igraci zgrazavaju na ova desavanja u reprezentaciji...

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 feb 2009, 02:50

Odluceno je da ce revans utakmica BIH-Belgija u Zenici suditi slovak Vladimir Hrinak. On je sudio 2005. godine kada smo izgubili 4-1 u Briselu i mogu vam reci da je dosta smotan. Njega se treba cuvati.

kokoroko
Kontakt:

Post Postao/la kokoroko » 04 feb 2009, 09:35

Slazem se 100% s ovim. Medutim gdje je Vincent Kompany u sastavu Belgije.[/quote]

Tako odbrana Belgije nikad nece igrat kako trenutno stvari stoje ovako bi trebalo da igra

Van Borre --------Vertonghen------Kompany-----Vermaelen

Kompany igra u reprezentaciju stalno Stoper kao i sad u Manchester City vidim i da nema Witsel u sastavu ;) Defour igra veznog igraca zato igra Fellaini iza spica kao 10ka

danas ce belgija dati sastav igraca protiv Slovenije pa cemo videt koga ce pozvati sve !

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 04 feb 2009, 09:47

sve buduci treneri hehe
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

Eno_ba
Kontakt:

Post Postao/la Eno_ba » 04 feb 2009, 16:17

Pozdrav svima. Imao bi jedno pitanje ako ko zna, ne znam dali je ovd mjesto ali nadam se da ne smeta, jer je vezano za BE-BiH:) citam sledece:

Ne znam zašto se dobilo samo pet posto ulaznica, ako se svugdje dobije 10 posto, zakinuli su nas ponovo. Hajde to i nije toliko bitno možda se nešto i promijenilo. Suština je što tih 1.060 ulaznica ne može dobiti nijedan navijač u dijaspori, a svi znamo kakvu su podršku pružali na utakmicama u Briselu i drugim gradovima širom Evrope. Nisu samo Fanaticosi bh. dijaspora, a u Savezu se zahtjeva da se predaju dokumenti u Savez, što znači da bh. dijaspora uopšte neće prisustvovati utakmici u Genku.

Dali zna neko da li je to istina?? Jel to znaci da svi mi moramo kupovati karte za tribine koje su za navijace Belgije?? Mislim ako ne mogu se nabaviti za BiH Tribine. dali ce onda i BHfanaticosi i ostali nasi sto smo vani biti na drugim tribinama? itd
Molio bi nekog ako zna malo sire oko toga da javi. ako ne moze ovd dalje onda moze i na Privatnoj poruki :)
Hvala

I btw. mislim da mozemo dobiti belgijance. i vani i kod kuce.. :-) Vani sa dobrom podrskom i dobro ulaganje a kod kuce ne smije da bude ikakvo pitanje ko je bolji ;)

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 05 feb 2009, 13:00

Cinjenica da se revans utakmica igra u Zenici je jedan veliki motiv za nas tim. :D

kokoroko
Kontakt:

Post Postao/la kokoroko » 05 feb 2009, 14:05

Evo sastav Belgije Protiv Slovenije ovaj sastav ce i verovatno biti protiv Bosne trebalo bi da jos 2-3 igraca odpadnu

De 25-koppige selectie:

Doelmannen:
Silvio Proto (Germinal Beerschot)
Stijn Stijnen (Club Brugge)
Brian Vandenbussche (Heerenveen)

Verdedigers:
Vincent Kompany (Manchester City)
Daniel Van Buyten (Bayern München)
Timmy Simons (PSV)
Filip Daems (Mönchengladbach)
Gil Swerts (AZ)
Anthony Vanden Borre (Genoa)
Thomas Vermaelen (Ajax)

Middenvelders:
Axel Witsel (Standard)
Marouane Fellaini (Everton)
Steven Defour (Standard)
Jan Vertonghen (Ajax)
Eden Hazard (Lille)
Guillaume Gillet (Anderlecht)
Maarten Martens (AZ)
Faris Haroun (Germinal Beerschot)

Aanvallers:
Stein Huysegems (RC Genk)
Tom De Mul (RC Genk(Sevilla))
Kevin Mirallas (Saint-Etienne)
Moussa Dembélé (AZ)
Igor De Camargo (Standard)
Wesley Sonck (Club Brugge)
Tom De Sutter (Anderlecht)

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 05 feb 2009, 18:38

Ostalo je jos malo vremenaa

idemo akobogda po pobjedu
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 feb 2009, 18:41

kokoroko je napisao/la:Evo sastav Belgije Protiv Slovenije ovaj sastav ce i verovatno biti protiv Bosne trebalo bi da jos 2-3 igraca odpadnu

De 25-koppige selectie:

Doelmannen:
Silvio Proto (Germinal Beerschot)
Stijn Stijnen (Club Brugge)
Brian Vandenbussche (Heerenveen)

Verdedigers:
Vincent Kompany (Manchester City)
Daniel Van Buyten (Bayern München)

Timmy Simons (PSV)
Filip Daems (Mönchengladbach)
Gil Swerts (AZ)
Anthony Vanden Borre (Genoa)
Thomas Vermaelen (Ajax)

Middenvelders:
Axel Witsel (Standard)
Marouane Fellaini (Everton)
Steven Defour (Standard)
Jan Vertonghen (Ajax)
Eden Hazard (Lille)
Guillaume Gillet (Anderlecht)
Maarten Martens (AZ)
Faris Haroun (Germinal Beerschot)

Aanvallers:
Stein Huysegems (RC Genk)
Tom De Mul (RC Genk(Sevilla))
Kevin Mirallas (Saint-Etienne)
Moussa Dembélé (AZ)
Igor De Camargo (Standard)
Wesley Sonck (Club Brugge)
Tom De Sutter (Anderlecht)
ovi boldirani su im najbolji igraci posebno treba obratiti paznju na miralasa i dembelea,mirallas im igra ofanzivno desno krilo,s druge strane je fellani a u centru napada je dembele,sjajno izgledaju u ofanzivi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 05 feb 2009, 18:48

ma sve buduci treneri
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 feb 2009, 22:19

stvarno volim Ovu nasu BiH iako postoji samo na papiru nema veze.nikako da nas krene u fudbalu i sumjnam da ce nas i sad krenit.puno se mi nadamo i onda smo bili jaki pa nas isprasise 4:1 iskreno bi volio da im uzezmo makar 4 boda al vrlo tesko ionako nemamo odbrane a jos ciro ako se odluci zatvori ko protiv turske onda mozemo ostatak kvalifikacija revijalno igrat.end
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 05 feb 2009, 22:58

pobijeda i samo pobijeda, i u Belgiji i u BiH, ostali rezultati i nema nas u JAR.
i ne pomisljam da bi mogli izgubiti i remizirati, mozda sam veliki optimista ali sam to sa pravom jer vjerujem u nase momke, koji izgaraju na terenu, samo da jos bude Jahic, Milenkovic, Papac, Stilic
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.