Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 585

AsharaK
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la AsharaK » 22 avg 2015, 00:32

Haha, pa ne mogu da vjerujem da je sistem odbrane na PESu bolje. Pa uzmes Ronalda okrenes se prrma golu i puknes sa 40 metara i zabijes gol. Sistem igranja odbrane?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 avg 2015, 00:38

Iskreno, ne znam kako iko moze igrati PES 2015. Fifa na stranu, nisam je ni igrao, ali 2015 je sranje obicno na koje se ne isplati trositi zivce.

Me razumijem kako je Konami pravio bolje fudbalske igre prije 10 godina nego danas.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 avg 2015, 00:45

AsharaK je napisao/la:Haha, pa ne mogu da vjerujem da je sistem odbrane na PESu bolje. Pa uzmes Ronalda okrenes se prrma golu i puknes sa 40 metara i zabijes gol. Sistem igranja odbrane?
Na kojem PESu to?
Mozda je to moglo na 2010.,ili 2011. kada ima crveno raspolozenje,ali ja sam uvijek igrao s PESEdit patch,tako da ni na tim nije bilo moguce,jer uvijek su pravili realnije ocjene.

Mislim na situacije jedan na jedan,gotovo nemoguce uzeti loptu.Ovaj "tactical defending" su bas zakomplikovali do bola.
#miasanmia

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 22 avg 2015, 00:52

Pričaš nebuloze švajni,Fifa je dvije klase iznad Pesa trenutno. Dobro ti momak kaze,kakav sisteme odbrane jbt,pa lakse driblat sa jednim igracem na Pesu nego na FiFi 20 puta,jos se teze odbraniti kada te protivnik stisne. Pes od sestice nema dobrog izdanja,dok je Fifa od 12 ke preuzela dominaciju.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 avg 2015, 01:26

Jednostavno, može pričati ko šta hoće, ali momci koji igraju fifu, sigurno znaju više od onih koji igraju pes, i bolje se razumiju u te vrste igre. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 avg 2015, 01:34

PES 6, PE 10, PES 13 su mi valjali, ostalo ništa. Mada, i ona devetka je nekako mogla.

PES je postao tako nekako neigriv. Previše se fura neka realnost, pa akcije se pozivaju. Nestalo je one spontanosti. Naravno, to prolazi kod kritičara, ali kod običnih igrača nije više to to. FIFA ima sve, hrpu ligi, licence, zabavu, dobar gameplay i onu lucidnost koja ipak razdvaja igru od stvarnosti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 22 avg 2015, 02:02

Ja nisam toliko igrao verzija FIFA (čini mi se da sam ih dvije igrao 10 i 13 mislim) I PES (njiha sam nekoliko nastavaka,i tu 6-icu famoznu sto su mnogi ocijenili kao najbolju) da bi znao najbolje ocijeniti koja je bolja igra. Al ono na šta sam pao, da se tako izrazim, je baš ta brojnost liga u FIFE, to mi se nekako najviše svidjelo, pa bi zbog toga FIFI dao jedan plus više u odnosu na PES. A što me uvijek nerviralo kod PESa je nedostatak Bundeslige, a možda što je za pohvalu u PESu je što su dali ispravne nazive za Ligu Prvaka i eu.ligu... A to gdje je bolja odbrana, napad, kontrola igraca itd itd,,to ne bih komenatrisao,,znam samo da na svakoj igri igram na najtezem levelu, pa mi je teško kako god..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

schweinsteiger
Kontakt:

Re: RE: Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la schweinsteiger » 22 avg 2015, 02:13

KopLfc je napisao/la:Pričaš nebuloze švajni,Fifa je dvije klase iznad Pesa trenutno. Dobro ti momak kaze,kakav sisteme odbrane jbt,pa lakse driblat sa jednim igracem na Pesu nego na FiFi 20 puta,jos se teze odbraniti kada te protivnik stisne. Pes od sestice nema dobrog izdanja,dok je Fifa od 12 ke preuzela dominaciju.
Ja s Robbenom na legendary prodjem cijelu odbranu Barce i Reala na FIFAi 15 i to samo sto skrecem lijevo-desno koristeci L1,oduzmu mi loptu tek kad me udvoje,na PESu mogu proci jednog jedan na jedan,drugog nema sanse.
Drugo,jedan na jedan na PESu kada se ja branim nema sanse da me neko prodje,mislim da predribla,drugo je ako ima nekome dodati.

Kada uzmem igrati PESa nakon FIFAe,igracima kao da je neko skinuo tegove s nogu :D

A mozda obojica igramo previse jednu igru i odmah ti gameplay kd druge ne stima. :)
AsharaK je napisao/la:Jednostavno, može pričati ko šta hoće, ali momci koji igraju fifu, sigurno znaju više od onih koji igraju pes, i bolje se razumiju u te vrste igre. :)
Eto,nek si mi rekao da se ne razumijem u nesto sto igram godinama.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 22 avg 2015, 02:16

Ma ne igram brate često ,kuci nikad,ponekad u igraonama ili kod jarana kad odem :D.Ovo govorim kao veliki fan Pesa jer sam ga igrao do 13 ke (osmica mi je bila najgora u tom razdoblju),ali poslije toga mi se jednostavno nije svidio.
Ali haj o ukusima ne treba raspravljati.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

Benop
Kontakt:

Post Postao/la Benop » 22 avg 2015, 02:58

Nisam imao priliku prije postaviti ovaj trailer ovdje (izašao prošli mjesec). Međutim, vidim da postoji jedna fina baza onih koji prate gaming novosti.
Naime, radim na sopstvenoj igri koja je pogonjena sa Unreal Enginom 4. Radi se o igri gdje će u fokusu biti riješavanje zagonetki i istraživanje, a u zavisnosti od investicija "scale" same igre se možda poveća. Što se tiče same priče, ona će pokrivati i pratiti Slavensku mitologiju. Do prije par sedmica sve je bilo isključivo urađeno i dizajnirano od strane mene, međutim sada se par prijatelja uključilo u razvoj. Pored njih, doveo sam i par veoma dobrih artista koji će pomoći u radu. Web stranica je u izradi, a novi trailer izlazi sljedeći mjesec.
Podijelit ću vam više informacije i još koju noviju sliku sutra.

[youtube][/youtube]

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la JoseMourinho » 22 avg 2015, 03:13

Donnie Darko je napisao/la:Iskreno, ne znam kako iko moze igrati PES 2015. Fifa na stranu, nisam je ni igrao, ali 2015 je sranje obicno na koje se ne isplati trositi zivce.

Me razumijem kako je Konami pravio bolje fudbalske igre prije 10 godina nego danas.
Bgm meni je obrnuto, PES 2015 predobar, ima tu par sitnica koje mi smetaju, ali igra sama predobra :D

Ma sve zavisi kako kome sta odgovara, ni meni FIFA nešto nije posebno al jbg nekom odgovara :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 avg 2015, 10:52

Zagor je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja igram PES 6 online, ovo kao što igra @arelinho, FIFU 14, ne mogu FIFU 15 pokrenuti, grafička slaba. I, naravno, NBA 2k15, sve napravio, novi roster ali ne znam koš pogodit, isključio onaj shotmeter pa sad malo nešto i pogodim.

Kontam sad kupovat laptop, trebat će mi i za školu ali koristit će se i za igre. :D
Kontam sad kupovat laptop, trebat će mi i za igre ali koristit će se i za školu. :D
misliš ovako :angel:
Hahha baš tako. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 avg 2015, 01:19

Benop je napisao/la:Nisam imao priliku prije postaviti ovaj trailer ovdje (izašao prošli mjesec). Međutim, vidim da postoji jedna fina baza onih koji prate gaming novosti.
Naime, radim na sopstvenoj igri koja je pogonjena sa Unreal Enginom 4. Radi se o igri gdje će u fokusu biti riješavanje zagonetki i istraživanje, a u zavisnosti od investicija "scale" same igre se možda poveća. Što se tiče same priče, ona će pokrivati i pratiti Slavensku mitologiju. Do prije par sedmica sve je bilo isključivo urađeno i dizajnirano od strane mene, međutim sada se par prijatelja uključilo u razvoj. Pored njih, doveo sam i par veoma dobrih artista koji će pomoći u radu. Web stranica je u izradi, a novi trailer izlazi sljedeći mjesec.

[youtube][/youtube]
Odlicno izgleda :thumbup:
#miasanmia

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 23 avg 2015, 07:31

Ne znam sta bih vam reko za Pes i Fifu. To je kao Pepsi i Cola. Fifina prednost je licence i nista vise, po meni. A Pes mi je bolji zbog gameplaya, tezi je, zahtjevniji, fulas zicer itd, nema golova petom sa vrha 16erca itd.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 23 avg 2015, 11:16

PES mi ide na **** zbog licenci. Yebo igru ako ja uzmem nasu repku meni Dzamqa i Mikinoric igraju. Pa engleska liga sjebana, bundesliga fali ko oko u glavi. Nervira me ima dosta fejlova, greske u sudjenju, ne znam da li su namjerno ubacene ili je neki bug.. Od pesova jedino mogu igrati 2006 i 2013. Donekle i 11 al nema patch normalan da skines.
FIFA mi se svidja. Igrao sam FIFU97, 98, 99, 04, 07, 09, 12 i 14. Jedino PES6 se moze mjerit sa ovim FIFAma ostalo NE.
To je naravno moje misljenje, svako ima svoj neki kriterij

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 23 avg 2015, 11:40

Ja il sam navikao na Pes il fakat, al meni na Fifi kretnja igraca vadi zivce. Dok vode lopte, sutaju itd. Onda ona ramena u igraca ko da su dresovi od NFL-a.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 avg 2015, 13:56

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 23 avg 2015, 17:27

schweinsteiger je napisao/la:
Benop je napisao/la:Nisam imao priliku prije postaviti ovaj trailer ovdje (izašao prošli mjesec). Međutim, vidim da postoji jedna fina baza onih koji prate gaming novosti.

[youtube][/youtube]
Odlicno izgleda :thumbup:
predobro , nek bude sve sa hajrom :kralj:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 avg 2015, 18:19

Možda je do toga što sam ja navikao na FIFU, ali meni je FIFA 14 koja mi zadnja može od serija fifa avion za sve i jedan PES. Od kretnje igrača, šuteva, realnosti, zabave, menija, modova... Career mode je recimo za mene izmislio svijet za master ligu... Igram ovih dana PES 15-ku u iščekivanju modingway peča za FIFU 14, i imam utisak da puno lakše postižem golove udarcima sa distance ili iz nekih poluprilika nego iz nekih zicera koje fulam konstantno. Također, redovno imam rezultate tipa 4-4 na kraju utakmice, ako je to realno onda ga hebi... I oko onih formacija kad smo u posjedu i kad nismo u posjedu se slomih, puno mi je bolje to odrađeno na FIFI, staviš formaciju koju voliš i deri a ne da izmišljam ja nekakve transformacije iz odbrane u napad i obrnuto na igrici, sve moraš igračima nacrtati :mrgreen:
1946

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 avg 2015, 18:22

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
Mirza zavrsio na posteru :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: J1897 i 27 gostiju.