U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
1.Vidi se da ne pratis Ordagica, momak igra mozda i defanzivnije od Sadikovica. Cista CM pozicija i povuceni playmaker i nisu uopste bitni golovi kod njega i asistencije vec predasistencije..
2.Amer nije dosao u Zelju jer je Zeljo ponudio slabije uslove i ovdje je blize kuci. Gredic mu je ponudio jedno i kada je ovaj dosao da potpise na stol mu je stavio drugi losiji ugovor tj pokusao ga zafrkati, a bio je prva Odoviceva zelja, a sada ko nije dobar hahah
3. Kakvi su sve dobijali pozive u repku samo jer su takvi po nacionalnosti ili rodjeni u nekom mjestu ili iz nekog kluba, a Amer nije dobio nikada
4. Vidi se da ne pratis bas Slobodu, Zeba je u Ordagicevoj sjeni ovih prvih 5 kola.. momak je odigrao svih 5 utakmica na nivou
5. Mi igraca ne mozemo progurati jer vi sve drzite u svojim rukama, nas igrac da bude pozvan prije vaseg mora biti duplo bolji..
2.Amer nije dosao u Zelju jer je Zeljo ponudio slabije uslove i ovdje je blize kuci. Gredic mu je ponudio jedno i kada je ovaj dosao da potpise na stol mu je stavio drugi losiji ugovor tj pokusao ga zafrkati, a bio je prva Odoviceva zelja, a sada ko nije dobar hahah
3. Kakvi su sve dobijali pozive u repku samo jer su takvi po nacionalnosti ili rodjeni u nekom mjestu ili iz nekog kluba, a Amer nije dobio nikada
4. Vidi se da ne pratis bas Slobodu, Zeba je u Ordagicevoj sjeni ovih prvih 5 kola.. momak je odigrao svih 5 utakmica na nivou
5. Mi igraca ne mozemo progurati jer vi sve drzite u svojim rukama, nas igrac da bude pozvan prije vaseg mora biti duplo bolji..
Znači nikad neće biti pozvan, jer nema pozicije gdje Sloboda ima igrača duplo boljeg. Ne znam dal' ima boljeg uopšte, a kamoli duplo.
DRUG NEBI TI PUNCA
1. Ako je CM defanzivniji od DM, onda si upravu.
2. Da je bio Odoviceva zelja jeste, ali te price ponudjeno jedno pa drugo su mahalske, prije bih rekao da se prepao konkurencije
3. To pitaj selektore U 21 repke, ne znam da je neki Zeljin trener vodio tu repku ako ne racunam Nikica koji je tada vodio Modricu i forsirao malog Jelica, tako da je ta prica bezveze, onako prava kompleksaska bez argumenata. Amer ocito nije odskakao da dobije poziv
4. Ovdje si u pravu, Slobodu nisam pratio detaljno u ovih 5 kola, ali da se nesto taj Ordagic spominje ne spominje jer je daleko od prve violine kluba sa Tusnja ili bar jednog od boljih igraca.
5. Vi nemate sta progurati u tome je fol i taj mali Ordagic nije vase dijete, decko je poceo u Gradini pa presao u Gradačac pa ste ga vi doveli, vasa skola koja je bila jedna od jacih u drzavi je pala za neku stvar i toga se trebate stiditi, jedino sto vrijedi a izaslo je od vas u zadnjih par godina su Jasmin Mešanovic i Renato Gojkovic, koji su dospjeli do U21. Dok mi prodajemo igrace u Tursku za milionske trasnfere vas u tom segmentu nema nigdje. Tako je Bajic sa 20 godina prekucao ligu i postao prvi strijelac kao najmladji ikada, Hodzic sa 16 godina potpise za Liverpul i zavrsi u Dinamu, dodaj tu Gojaka, Hajradinovica, Memiju, Amira, Dzenisa pa evo sada Kjosevskog koji ce biti strasan golman, zatim Zolotica, a o A reprezentativcima da ne pricam Dzeko, Zuka, Cocalic, Visca kojeg smo mi afirmisali kao i Kvesica.
2. Da je bio Odoviceva zelja jeste, ali te price ponudjeno jedno pa drugo su mahalske, prije bih rekao da se prepao konkurencije
3. To pitaj selektore U 21 repke, ne znam da je neki Zeljin trener vodio tu repku ako ne racunam Nikica koji je tada vodio Modricu i forsirao malog Jelica, tako da je ta prica bezveze, onako prava kompleksaska bez argumenata. Amer ocito nije odskakao da dobije poziv
4. Ovdje si u pravu, Slobodu nisam pratio detaljno u ovih 5 kola, ali da se nesto taj Ordagic spominje ne spominje jer je daleko od prve violine kluba sa Tusnja ili bar jednog od boljih igraca.
5. Vi nemate sta progurati u tome je fol i taj mali Ordagic nije vase dijete, decko je poceo u Gradini pa presao u Gradačac pa ste ga vi doveli, vasa skola koja je bila jedna od jacih u drzavi je pala za neku stvar i toga se trebate stiditi, jedino sto vrijedi a izaslo je od vas u zadnjih par godina su Jasmin Mešanovic i Renato Gojkovic, koji su dospjeli do U21. Dok mi prodajemo igrace u Tursku za milionske trasnfere vas u tom segmentu nema nigdje. Tako je Bajic sa 20 godina prekucao ligu i postao prvi strijelac kao najmladji ikada, Hodzic sa 16 godina potpise za Liverpul i zavrsi u Dinamu, dodaj tu Gojaka, Hajradinovica, Memiju, Amira, Dzenisa pa evo sada Kjosevskog koji ce biti strasan golman, zatim Zolotica, a o A reprezentativcima da ne pricam Dzeko, Zuka, Cocalic, Visca kojeg smo mi afirmisali kao i Kvesica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- tuzlak1987
- Kontakt:
Splet gluposti opet od plavih i na kraju ja kompleksas..
Neki dan je igrao za Vicenzu i to dobro. Bio je drugi najbolje ocjenjeni igrac svoga tima. Odakle ti da ce na klupu Ajaxe? Mislim na Modica.Ajax je napisao/la:Pa Modic koji ce najvjerovatniji biti na klupi Vicenze da igra prije ovih nekih igraca stvarno van pameti. Nema par utakmica u nogama da je nesto pokazao. Uopste nije takav talenat kao sto neki novinari pisu a posebno ne na seniorskom nivou jer mu fali snage. Ma bez komentara ovo je smijesno stvarno.FaraonTM je napisao/la:Dado prekucao Europa ligu ove godine, Radovac igra na seniorskom nivou već odavno i kad hoće stvarno može. Njih dvojica su bolji od ovog svakog veznjaka ovdje, osim Hadžiahmetovića koji je zvijer. Yebali ih više ovi "talenti". Gledam, ove sezone ovaj nekakav Bajrić nije uopšte u rosteru Kaiserslauterna, Jelisić mislim da ni ne igra u Bayerna koliko sam negdje nekad pročitao a i da igra naravno da to nije ni blizu seniorskog nivoa. Milošević isto tako...
Dobar napad, solidna sredina terena bez pravog zadnjeg veznog i losa odbrana. Nema se ovdje puno sta nadati. Nema teorije da su ovo svi najbolji igraci domaci + dijaspora. Osim toga ne radi se dovoljno da se nagovori mlade igrace drugih selekcija da zaigraju za U21.
Kad je to bilo neki dan ?? U ove dvije utakmice kupa nije odigrao ni minuta. U drugoj utakmici nije ga bilo ni na klupi. Mozda jedino da je odigrao malo u ovim prijateljskim to neznam jer nema nigdje sastava. Neznam odakle tebi toliki optimizam oko ovog igraca. Covjek nije toliko kvalitetan ima puno boljih. Uostalom vidjet ces koliko ce odigrati za taj klub sada.dubrovnik je napisao/la:Neki dan je igrao za Vicenzu i to dobro. Bio je drugi najbolje ocjenjeni igrac svoga tima. Odakle ti da ce na klupu Ajaxe? Mislim na Modica.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Malo mi je smjesno da sa bajic i hodzic prikljucuju a timu poslje Belgije a Prevlhak ne.
I ja mislim da je ovo sto je Muslin rekao i to sigurno nije kuroazija najveci kompliment koji je dobio BIH nogomet zadnjih godina. Svi znaju kako Belgijanci rade sa mladim a on onako neuvijeno pohvali Zeljove juniore. Na tome ja gradim nadu za bolje sutra domaceg nogometa.bhsport je napisao/la:Za poziciju koju igrau, a Amer igra ofanzivnije od Dade veoma su vazne asistencije i golovi, samo je razlika sto jedan igra sa Memijom, Amirom, Bajicem a drugi sa likovima koji su dvije stepencije ispod istih, sto je bila poenta ove diskusije, uzmi jos i to da je Dado 2 godine mladji igrac.
Uostalom Amer je kao i Govedarica imao priliku doci u Zelju ali se prepao konkurencije i otisao gdje ce sigurno igrati.
Amera treba pratiti ovu sezonu kako ce se pokazati u Slobodi, gdje ce biti u Zebinoj sjeni, ali ce i moci nesto nauciti od njega, pa vidjeti gdje ce se i kako eventualno prodati, jer Dado je zabijao u ovim Miki Maus kvalifikacijama za UEL, dok ovog drugog na tom polju jos uvijek nema.
Dakle, manje price a vise rada, ulazite u svoj omladinski pogon, pa proizvedite neki kvalitet koji je ekvivalent Dadi pa mozemo pricati o pozivu u repku, jer kako rece i sam trener Standarda Muslin, takve mlade igrace Standard nema i to je priznanje za rad i trud jer mi smo u par godina izbacili okosnicu U21 repke, kao i ostalih omladinskih repki.
Mislim da je bila pripremna protiv Chieva neposredno nakon dolaska. Nisam vise siguran ali sam negdje procitao da je odlicno odigrao. Optimizam gradim na Inzagijevom optimizmu po pitanju ovog igracaAjax je napisao/la:Kad je to bilo neki dan ?? U ove dvije utakmice kupa nije odigrao ni minuta. U drugoj utakmici nije ga bilo ni na klupi. Mozda jedino da je odigrao malo u ovim prijateljskim to neznam jer nema nigdje sastava. Neznam odakle tebi toliki optimizam oko ovog igraca. Covjek nije toliko kvalitetan ima puno boljih. Uostalom vidjet ces koliko ce odigrati za taj klub sada.dubrovnik je napisao/la:Neki dan je igrao za Vicenzu i to dobro. Bio je drugi najbolje ocjenjeni igrac svoga tima. Odakle ti da ce na klupu Ajaxe? Mislim na Modica.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mene zaboli sta je ko rekao, ja vidim kakvi su rezultati od pamtivjeka u U21 i opet se isto radi, sistem nije promijenjen, a par ekipa od svojih igraca pravi zvjezdice iako su ti igraci u odnosu na svoje vrsnjake iz drugih drzava patuljci mali..
Ova reprezentacija sluzi za par ekipa i managera da dizu cijenu svojim igracima
Ova reprezentacija sluzi za par ekipa i managera da dizu cijenu svojim igracima

Tanko je to sve pusti sta novine pisu. Vidjet ces za par mjeseci uostalom. A ako kojim slucajem bude jedan od 15 igraca svog kluba ja cu se prvi izviniti i priznat gresku.dubrovnik je napisao/la:Nisam vise siguran ali sam negdje procitao da je odlicno odigrao. Optimizam gradim na Inzagijevom optimizmu po pitanju ovog igraca
-
- Kontakt:
Bi rasturao bi ko sto je omladinac Manchester Uniteda Neil Wood rasturao u Zelji...Od tih igraca velikih klubova u omladinskim kategorijama u domianntnoj vecini nikad nista nije bilo prenapuhani imenom kluba u kojem igraju. Za mlade reprezentacije BiH je jako bitno da vecinu igraca cine igraci iz domaceg prvenstva, ne kazem ja treba traziti pojacanja i vani ali ne svakog hebenog koji zaigra, od vitalnog znacaja za nas fudbal je da se sto vise forsiraju igraci iz domaceg prenstva jer samo tako ce napredovati i liga i oni.tuzlak1987 je napisao/la:Ma pricajte sta hocete, ja znam kako je npr odigrao taj Jelisic iz Bayerna. A kako su Dado i Radovac odigrali ..
I Jelisic bi rasturao u ekipama nivoa Sarajevo i Zelje jer je bas tim talentom i dospjeo u Bayern..
Ma od tog Modica nece biti nista slobodno me citirajte, volio bi da se zahebem ali sve upucuje na to...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
-
To je problem koji ce nas pratiti sve dok ne podignemo kvalitet lige.
Mlade selekcije su poligon za plasman igraca iz BHPL, po klupskoj i menadzerskoj liniji i tu se radi sve ono sto se vise ne moze raditi u A selekciji. U jednu ruku je i noramalan takav pristup, sve mlade selekcije na svijetu su ogledalo domace skole i lige. Nazalost i rezultati su ogledalo.
Price, te rekao Muslin, te rekao onaj, te svake godine po 5 interplanetarnih talenata...mozemo macku o rep objesiti. Rezultati i proizvod lige govore suprotno.
OK je diskutovati o kvalitetu pojedinaca ili domacih skola, u okviru BHPL, ali na europskoj sceni , ti igraci su neozbiljni.
Mlade selekcije su poligon za plasman igraca iz BHPL, po klupskoj i menadzerskoj liniji i tu se radi sve ono sto se vise ne moze raditi u A selekciji. U jednu ruku je i noramalan takav pristup, sve mlade selekcije na svijetu su ogledalo domace skole i lige. Nazalost i rezultati su ogledalo.
Price, te rekao Muslin, te rekao onaj, te svake godine po 5 interplanetarnih talenata...mozemo macku o rep objesiti. Rezultati i proizvod lige govore suprotno.
OK je diskutovati o kvalitetu pojedinaca ili domacih skola, u okviru BHPL, ali na europskoj sceni , ti igraci su neozbiljni.
- tuzlak1987
- Kontakt:
E ja bih pristao na to kada bi se pozivali pravi igraci iz nase lige.. Mi moramo traziti iz dijaspore igrace.. Nemamo sistem, nije samo pozvati i to je to. Jedna Hrvatska ima sistem i zato su u ekipi sada samo dva dijasporca pozvana, a beton su..BigBigBang je napisao/la:Bi rasturao bi ko sto je omladinac Manchester Uniteda Neil Wood rasturao u Zelji...Od tih igraca velikih klubova u omladinskim kategorijama u domianntnoj vecini nikad nista nije bilo prenapuhani imenom kluba u kojem igraju. Za mlade reprezentacije BiH je jako bitno da vecinu igraca cine igraci iz domaceg prvenstva, ne kazem ja treba traziti pojacanja i vani ali ne svakog hebenog koji zaigra, od vitalnog znacaja za nas fudbal je da se sto vise forsiraju igraci iz domaceg prenstva jer samo tako ce napredovati i liga i oni.tuzlak1987 je napisao/la:Ma pricajte sta hocete, ja znam kako je npr odigrao taj Jelisic iz Bayerna. A kako su Dado i Radovac odigrali ..
I Jelisic bi rasturao u ekipama nivoa Sarajevo i Zelje jer je bas tim talentom i dospjeo u Bayern..
Ma od tog Modica nece biti nista slobodno me citirajte, volio bi da se zahebem ali sve upucuje na to...
Ko misli da ce Memija biti neki vrhunski bek za buducnost vara se.. Ili takve kombinacije, bolje biti realan nego zivjeti u zabludi jer je liga takmicarski losa. Nasa jedina sansa bez sistema koji nemamo je da se nadamo da ce opet neki dijasporci da zasijaju..
Pa kako ćemo imati sistem kad ga pojedinci ruše i omalovažavaju napore pojedinih klubova da prave igrače za ovu državu dok ti pojedinci kupuju sa strane i seru o političkim igrama koje dolaze iz Sarajeva.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja samo sumnjam u kvalitet nekih tih igraca..
Nadam se da ce Dinamo izaci nasoj reprezentaciji u susret i forsirati Hodzica, to bi nas moglo izvaditi jer prave fine transfere pa mozda ode momak u ligu petice..
Uglavnom narode uzivajte u Dzeki i Pjanicu dok ih ima xd
Nadam se da ce Dinamo izaci nasoj reprezentaciji u susret i forsirati Hodzica, to bi nas moglo izvaditi jer prave fine transfere pa mozda ode momak u ligu petice..
Uglavnom narode uzivajte u Dzeki i Pjanicu dok ih ima xd
koji totuzlak1987 je napisao/la:E ja bih pristao na to kada bi se pozivali pravi igraci iz nase lige.. Mi moramo traziti iz dijaspore igrace.. Nemamo sistem, nije samo pozvati i to je to. Jedna Hrvatska ima sistem i zato su u ekipi sada samo dva dijasporca pozvana, a beton su..BigBigBang je napisao/la:Bi rasturao bi ko sto je omladinac Manchester Uniteda Neil Wood rasturao u Zelji...Od tih igraca velikih klubova u omladinskim kategorijama u domianntnoj vecini nikad nista nije bilo prenapuhani imenom kluba u kojem igraju. Za mlade reprezentacije BiH je jako bitno da vecinu igraca cine igraci iz domaceg prvenstva, ne kazem ja treba traziti pojacanja i vani ali ne svakog hebenog koji zaigra, od vitalnog znacaja za nas fudbal je da se sto vise forsiraju igraci iz domaceg prenstva jer samo tako ce napredovati i liga i oni.tuzlak1987 je napisao/la:Ma pricajte sta hocete, ja znam kako je npr odigrao taj Jelisic iz Bayerna. A kako su Dado i Radovac odigrali ..
Ko misli da ce Memija biti neki vrhunski bek za buducnost vara se.. Ili takve kombinacije, bolje biti realan nego zivjeti u zabludi jer je liga takmicarski losa. Nasa jedina sansa bez sistema koji nemamo je da se nadamo da ce opet neki dijasporci da zasijaju..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Evo npr druze ovaj Marin Popovic, ograniceno tele. Samo zna trcat.. Pa sta je ovaj gledao trener niti PL izgleda nije pratio Celik..
Sigurno ima neko bolji od njega, ako nema zovi dijasporu..
-
Nemamo mi sta ocekivati od mladih selekcija. Lijepo je pratiti, nadati se iznenadjenju i to je to.
Za 20 godina, imali smo dva dobra momenta, u oba je okosnica reprezentacije bila dijaspora.
Za 20 godina, imali smo dva dobra momenta, u oba je okosnica reprezentacije bila dijaspora.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 24 avg 2015, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.
nisam te to pitao nego da nabrojis te prave igrace iz ligetuzlak1987 je napisao/la:Evo npr druze ovaj Marin Popovic, ograniceno tele. Samo zna trcat.. Pa sta je ovaj gledao trener niti PL izgleda nije pratio Celik..
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, bhfanatic14, Goalgetter, HariTz i 31 gost.