U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 13:32

tuzlak1987 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa tada nisu bili u formi (doduše Radovac nije ni sada). Dado je prekucao i Lijež, onakvu trku (što baš ti napisa da je bio problem) u životu nisam vidio od jednog igrača iz naše lige, pa momak trči k'o navijen 90.minuta. Jelišić je odigrao dobro protiv Amerike što sam gledao.

Ovo nije najbolji mogući spisak, ni blizu ;)

@Ajax

Ma sredina sa Dadom i Radovcem bi bila isto beton, ovako sam Hadžiahmetović šta će uraditi sa ovim panjevima je upitno.
Znaci tebi su Dado i Radovac bolji od ovih ostalih veznjaka na spisku? U velikoj si zabludi ...

Redom Milosevic, Jelisic, Modic, Hajradinovic, a Predragovic sigurno od Radovca su bolji.. Jelisic je to vec davno potvrdio kada su dobijali pozive

Niti Hadziahmetovic nije na vecem nivou od njih dva ali ima veci potencijal za buducnost.
Kao prvo Milošević, Jelišić i Hajradinović nisu ista pozicija kao Radovac i Dado i nisu relevantni, kao drugo prva dva igraju još uvijek na juniorskom nivou a treći kao tu je u seniorima al' slaba mu je minutaža.

Eh sad ide ono glavno, Modić i Predragović bolji igrači od Radovca i Dade, na osnovu čega majke ti? :urnebes: :urnebes:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 avg 2015, 13:32

slika

Napokon rekao bi, doslo je vrijeme za novi oficijalni mec mladih reprezentancija. Spisak, kao spisak, za utakmicu protiv reprezentacije Kazakstanskog kalibra moze proci. Medjutim nazalost jos jednom se pokazuje da se od ove generacije ne trebaju ocekivati veci rezultati. Iskljucivo zbog (ne)kvalitete iste generacije. To se narucito bazira na defanzivnu liniju, koja je malo receno kriticna. Ali eto, krenimo redom...

Golmani:
Piric je sasvim korektnu tu. Brani za Slobodu koja igra vrlo dobro ove sezone a clan je mlade repke vec od proslog ciklusa. Karacic je takodjer prvi golman Zrinjskog od skora, ako sam dobro primjetio. Vrlo dobro za njega i pohvale Marinovicu sto je ukazao povjerenje tako mladom igracu. Moze on postati vrlo dobar golman u buducnosti. Ja bi mozda volio da vidim Kjosevskog jer taj momak po meni ima sve pre dispozicije da postane vrhunski golman. Branio je vrlo dobru u Sirokom i protiv Veleza. Od iduce sezone sigurno prvi golman Zelje. Ocjena: 3/5.

Odbrana:
Kada imate spisak defanzivaca i ocekujete samo od tog jednog da nesto napravi u svojoj karijeri onda je to ociti dokaz o kakvom se limitiranom skupu igraca radi. Nazalost kvalitet same odbrane nije na nekom zavidnom nivou. Da ne kazem vrlo los. Da li je to sada iskljucivo do Nestorovica jer nije htjeo ili nije mogao da nadje druge igrace ili je tako da nemamo u ovoj generaciji bolje, to je stvar za sebe i ne poznajem situaciju pa djabe bi nagadjao. Ali stvar je takva, da je ovo vrlo, vrlo, vrlo tanko. Spomenuo sam na pocetku da ocekujem samo od jednog igraca da napravi karijeru dobru i postane A-reprezentativac a to je Memija. Nema potrebe za razloge. Svi koji imalo prate omladinski fudbal BiH i Premijer Ligu znaju o cemu pricam. Mihojevicu dajem male sanse. Merajic je tu iskljucivo jer nemamo drugog lijevog beka, kao i Gojkovic, koji je bio katastrofalan u svojim prvim utakmicama za mladu repku. Miletic uopste ne dobija priliku za igru u prosjecnom hrvatskom klubu. Ocjena: 1/5.

Vezni red:
Nesto svjeziji vjetar reklo bi se, na odnosu na defanzivce, medjutim ima tu nekoliko igraca koji bi se lahko mogli naci na spisku umjesto nekih trenutnih. Kao prvo drago mi je da vecina igraca sa proslog spiska nisu tu jer, em ne igraju u svojim klubovima, em nisu kvalitetom zasluzili poziv. Sto se tice ovog spiska, meni su visak Popovic i Predragovic. S druge strane drago mi je da Nestorovic i dalje vjeruje mladom Hadziahmetovicu. Mali ce akoBogda da bude novi Misimovic u buducnosti. Takodjer Modic je se vratio i to je dobro. Novi dvojac ne poznajem i necu pre vise trositi rijeci na njih. Na njima je da pokazu ko su i sta su. Bajric mi je totalno ne poznat a vidim da se nije ni naigrao u drugom timu Kaiserslauterna, do sada. Jedina zamjerka bi mozda bila ta sto nema Rahmanovica jer je vrlo korektno radio svoj posao na proslom okupljanju. Takodjer ni Radovca nema, a kako sam mogao jucer procitati, mali je se u kratko vrijeme dosta ufurao? Onda je bolje da ne igra ovaj mec. Da se spusti na zemlju. Sadikovic nazalost nema dozvole igranja zbog crvenog kartona u Norveskoj, ali ove partije sto pruza u dosadasnjem dijelu sezone je za svaku pohvalu! Hajradinovic se mora podignuti. Partija u Norveskoj je bila vrlo losa, a ocekuje se od njega da bude jedan od boljih ove repke. Ocjena: 3/5.

Napad:
Pa sama cinjenica da je ovaj trojac poceo igrati lopte u nasoj zemlji a da se danas nalaze u tri (vrlo) respektabilna kluba u Evropi i da ce dvojica od ovih tri se naci na spisku A-reprezentacije posle ovog meca, govori o kakvim se igracima radi. Drago mi je da imamo potencijala u napadu jer nam definitivno ne cvjetaju ruze na toj poziciji za sada. I vrlo fin gest i sve cestitke Mesi koji polahko pokusava vec uvoditi ove momke u A-repku. Prevljak ako nastavi sa golovima i dobrim igrama za Salzburg naci ce se takodjer vrlo brzo u seniorima. Otprilike sve se zna kad su ova tri momka u pitanju. Raduje me dosta i ta cinjenica da oni igraju u svojim klubovima. Bajic je standardan i odigrao je sve i jednu minutu ako se ne varam za Konyu. Hodzic prvi strijelac HNL a Prevljak je poceo tresti mreze i u austrijskom sampionatu. Samo naprijed momci! Bice interesantno vidjeti kako ce Nestorovic ovo poklopiti jer mislim da ce jedan od njih biti visak uvjek i da ce forum zato da gori (ha ha ha) svaku utakmicu mlade repke. Ali, ako nista drugo, vrlo je lijepo imati taj "problem" kad je u pitanju odabir igraca za prvu postavu. Ocjena: 4/5.

Sve u svemu, ocekuje nas sigurno teska utakmica. Kazakstanski fudbal se iz godine u godinu dize. Para se ima za bacati i uslovi su fantasticni. Njihovi klubovi sve bolje partije pruzaju u Evropi, i kako stvari stoje posle nekoliko bliskih slucajeva od ove sezone ce imati i klub u Ligi Prvaka. Njihova mlada repka sigurno dolazi u Sarajevo po minimalno bod. Nemojte se zavaravati da nas se boje i da se se predati. Ocekujem tvrd mec, i na kraju akoBogda nasu pobjedu. Ipak mislim da smo bolji i nadam se da ce nas "trio fantastico" napokon pokazati svoju klasu i u reprezentativnom dresu.

Igraj Bosno, igraj i pobjedi! :bih: :bih: :bih:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 24 avg 2015, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:33

Jbg vas dva ocito navijate za Zelju i Sarajevo pa tako pricate...

Dosta je bilo i guranja iz te dvije ekipe... Da je spisak kako treba bio 2 Sarajelija Merajic i Memija ne bi bili na njemu nakon onakvih blamaza od igraca. Znaci odigrali su 3-4 katastrofa utakmice u U-21

Ista prica bude i za onog Kjosevskog iako su Piric i Karacic izmislili za njega fudbal
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 avg 2015, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 24 avg 2015, 13:33

FaraonTM je napisao/la:Pa tada nisu bili u formi (doduše Radovac nije ni sada). Dado je prekucao i Lijež, onakvu trku (što baš ti napisa da je bio problem) u životu nisam vidio od jednog igrača iz naše lige, pa momak trči k'o navijen 90.minuta. Jelišić je odigrao dobro protiv Amerike što sam gledao.

Ovo nije najbolji mogući spisak, ni blizu ;)

@Ajax

Ma sredina sa Dadom i Radovcem bi bila isto beton, ovako sam Hadžiahmetović šta će uraditi sa ovim panjevima je upitno.
Znaci tebi su Dado i Radovac bolji od ovih ostalih veznjaka na spisku? U velikoj si zabludi ...

Redom Milosevic, Jelisic, Modic, Hajradinovic, a Predragovic sigurno od Radovca su bolji.. Jelisic je to vec davno potvrdio kada su dobijali pozive

Niti Hadziahmetovic nije na vecem nivou od njih dva ali ima veci potencijal za buducnost.
Igraci koji igraju za druge timove ili neke juniorske omladinske timove velikih ekipa nikad ne mogu biti ispred igraca koji su standardni poput Sadikovica i Radovca vec sezonama u seniorskom fudbalu pa makar to bio i BH fudbal. Evo odma cu ti reci taj Modic nista od tog lika nema napuhali ga jer je bio u Milanu samo zbog imena Milan a svi znamo da taj Milan ima katastrofalne omladinske kategorije koje izbacuju uglavnom flopove ja se kladim da bi najbolji juniori Zeljeznicara razvalili svoje vrsnjake iz Milana.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:35

Ma pricajte sta hocete, ja znam kako je npr odigrao taj Jelisic iz Bayerna. A kako su Dado i Radovac odigrali ..

I Jelisic bi rasturao u ekipama nivoa Sarajevo i Zelje jer je bas tim talentom i dospjeo u Bayern..

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:36

tuzlak1987 je napisao/la:Jbg vas dva ocito navijate za Zelju i Sarajevo pa tako pricate...

Dosta je bilo i guranja iz te dvije ekipe... Da je spisak kako treba bio 2 Sarajelija Merajic i Memija ne bi bili na njemu nakon onakvih blamaza od igraca. Znaci odigrali su 3-4 katastrofa utakmice u U-21

Ista prica bude i za onog Kjosevskog iako su Piric i Karacic izmislili za njega fudbal
toliko o tebi :clap:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:38

Pa jesil ti gledao uopste utakmice? Da li si vidio kako je lose Memija odigrao?

Jos ovaj prije govori Memija potencijal za A repku... Sve je to guranje svojih nazalost. Ko prati PL znati ce daje jedan Aleksandar Subic izmislio fudbal za Memiju..

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:40

tuzlak1987 je napisao/la:Pa jesil ti gledao uopste utakmice? Da li si vidio kako je lose Memija odigrao?

Jos ovaj prije govori Memija potencijal za A repku... Sve je to guranje svojih nazalost. Ko prati PL znati ce daje jedan Aleksandar Subic izmislio fudbal za Memiju..
pa druze kakve veze ima subic sa memijom, objasni molim te

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 avg 2015, 13:41

tuzlak1987 je napisao/la:Pa jesil ti gledao uopste utakmice? Da li si vidio kako je lose Memija odigrao?

Ohladi covjece?

Memija je kvalitet, potencijal i sigurno ako nastavlja se razvijati kako treba u SKORIJOJ buducnosti A-reprezenativac. Nemam nikake sumnje da ce dobiti poziv. Iskljucivo jer NEMAMO desnog beka. Sada, da li ti njega volio ili ne je druga stvar. :) Dilavera je pojeo u dvomecu, a taj isti Dilaver se do jucer prozivao na ovom forumu. Posle Zelje ni rijeci o njemu. Neznam koliko pratis moje postove, ali da pratis znao bi kad je repka u pitanju ne gledam ko gdje igra, kako se ko zove, vec gledam iskljucivo kvalitet i sta ja mislim moze proci. To je moje mislenje i ti se ne trebas sloziti sa time. Isto kao sto mnogi se ne slazu sa tvojom konstatacijom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:43

giannini je napisao/la:

Ima itekako, to samo oslikava da igraci koje gurate u repku nisu dominantni niti u ovakvoj PL ... U PL postoji boljih bekova od njega, on jos nije prevazisao ovu ligu, a kamoli nesto vise

Uostalom imamo oci, gledati cemo ove utakmice sad pa cemo da procjenimo. Po meni je bio jedan od losijih igraca proslih 3-4 utakmice..

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:46

giannini je napisao/la:

Ima itekako, to samo oslikava da igraci koje gurate u repku nisu dominantni niti u ovakvoj PL ... U PL postoji boljih bekova od njega, on jos nije prevazisao ovu ligu, a kamoli nesto vise

Uostalom imamo oci, gledati cemo ove utakmice sad pa cemo da procjenimo. Po meni je bio jedan od losijih igraca proslih 3-4 utakmice..
majstore, pricamo o mladoj reprezentaciji, za koju subic ne moze igrati, nit igra na istoj strani kao memija, sta je stobom :crazy:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:48

Joj al izvlacis iz konteksta... Poenta svega je da momak niti u ovoj slaboj ligi nije ODLICAN spram ostalih. A vi bi ga u a reprezentaciju gurali...

De malo pogledajte mladu kad pa pricajte, momak ispada kao i voza. A vi ovdje pljujete na Jelisica koji je pored Hodzica bio najbolji igrac proslih utakmica

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 avg 2015, 13:48

Porediti igraca koji je tri godine stariji (!!), koji uopste nema pravo igranja za mladu repku, koji je kapiten svog kluba itd. itd. sa momkom koji je tek prosle sezone poceo da igra seniorski fudbal i koji je tek napunio 19 godina je vrlo, vrlo apsurdno. :) Good job!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:49

al tek sto je ahmetovic bolji od njega :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2015, 13:50

Ko je spomeno Ahmetovica bgt... Et koji ste pacenici. Gurajte ga koliko hocete ali momak nije za vise od lige Kazahstana i tih

Benjamin Colic vol 2

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:52

ma sala mala, sto se ljutis :lol:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 avg 2015, 13:54

tuzlak1987 je napisao/la:Ko je spomeno Ahmetovica bgt... Et koji ste pacenici. Gurajte ga koliko hocete ali momak nije za vise od lige Kazahstana i tih

Benjamin Colic vol 2
Pacenik je onaj koji misli da je njegovo misljenje najbolje. Da je uvjek u pravu. Da sve i jedan drugi insan uvjek ima pogresno, i sto nece da postuje tudje mislenje i sta drugi kaze, i ako se ne slaze snjim. Eh to je pacenik druze moj. To je pacenik... :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 avg 2015, 13:57

tuzlak1987 je napisao/la:Jbg vas dva ocito navijate za Zelju i Sarajevo pa tako pricate...

Ne brate moj, upravo suprotno. Ti ne voliš grad Sarajevo i sve što ima veze sa njim. Čuj ne bi Memiju zvao :rol: , pa kladim se da je Memija Alexis Sanchez na krilnoj poziciji za tog Miloševića, iako se momak u zadnje vrijeme forsira na beku što će mislim uroditi plodom nakon ove sezone.

Što se tiče golmana, naravno da Kjosevski neće biti ispred ove dvojice jer Kjosevski ne brani skoro nikako dok su ova dvojica standardni golmani u svojim klubovima.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 avg 2015, 13:59

Deni je strasan igrac, nemoj zuriti s takvim procjenama, a nema ni potrebe, ima mjesta i za Memiju i za njega a i za Jelisica koji je definitivno majstor
Zadnja izmjena: giannini, dana/u 24 avg 2015, 14:01, ukupno mijenjano 2 puta.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2015, 13:59

tuzlak1987 je napisao/la:Ma pricajte sta hocete, ja znam kako je npr odigrao taj Jelisic iz Bayerna. A kako su Dado i Radovac odigrali ..

I Jelisic bi rasturao u ekipama nivoa Sarajevo i Zelje jer je bas tim talentom i dospjeo u Bayern..
Kompleksas idi se lijeci, Memija je pokazao u euro tekmama kakav je igrac.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Coolpanda24, Proximic i 49 gostiju.