FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muhamedhulk » 23 avg 2015, 23:03

Nezz sta je sa Mehdijem? Svako malo povreda.. :/ Znam da nije do promjene formacije i sl. kao sto neko potencira..jer je i u Ita igrao u formaciji sa 3 stopera, pa mu to i nije neka novina igrati. Ovo oko Comana je dobro, treba nam jos jedan krilni igrac. I da dovedu jos jednog napadaca, i to je to. Valjda necemo ostati na Lewi i Mülleru samo...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 avg 2015, 23:14

muhamedhulk je napisao/la:Nezz sta je sa Mehdijem? Svako malo povreda.. :/ Znam da nije do promjene formacije i sl. kao sto neko potencira..jer je i u Ita igrao u formaciji sa 3 stopera, pa mu to i nije neka novina igrati.
igrao je on i nikad se nije povrijedio tačno je, samo što kod nas formacija sa 3 odbrambena nije nikad zapravo formacija sa 3 štopera; najčešće viđamo Boatenga i Benatiu sa Alabom, koji naravno nije bek i onda kad Alaba ode naprijed moraju da pokrivaju štopersku i bekovsku poziciju, pogotov na desnom beku vidimo ta njihova izlijetanja, a eto jučer kad se Benatia povrijedio viđali smo odbranu i sa jednim štoperom i što reče Klare fizički su razapeti i nisu u mogućnosti da pokrivaju svoju poziciju i još jednu viška.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 avg 2015, 23:14

Cuardado u Juventus, Coman u Bayern.Gledao sam ga, ima tah x faktor u njemu.Potencijala ima da bude najbolji, od njega zavisi u kom smjeru ce mu ici karijera.Nelogican potez Juventusa, prodati najtalentovanijeg igraca je greska.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 avg 2015, 23:25

Coman naš... Ko ga je gledao zna kakav je talenat u pitanju, odličan transfer,igracina u najavi.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2015, 23:29

anelbavarac je napisao/la:Coman naš... Ko ga je gledao zna kakav je talenat u pitanju, odličan transfer,igracina u najavi.
Nije jos gotovo. Juve razmislja o ponudi. Rtl je javio da je gotovo a on nije pouzdan izvor takvih informacija. Bild ili DiMarzio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2015, 23:36

Skeptičan sam oko ovih "talenata" jedino je Hojbjerg pokazao da ima štofa za ozbiljnu karijeru ostali tanko.Ovaj Coman 19 g a plaćamo ga 18 mil za ovo se kupuju gotovi igrači, da se ne ponovi slučaj Breno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2015, 23:42

Saurman je napisao/la:Skeptičan sam oko ovih "talenata" jedino je Hojbjerg pokazao da ima štofa za ozbiljnu karijeru ostali tanko.Ovaj Coman 19 g a plaćamo ga 18 mil za ovo se kupuju gotovi igrači, da se ne ponovi slučaj Breno.
Breno je flopo zbog vegla a to je nesto sto nismo mogli predvidjeti. Ovaj vjerujem nije ta sorta i vjerujem da mu je stalo do karijere (mislim na to da nije tipa Baloteli).

Ipak ima reference da igra u Juventusu sto nije mala stvar.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 avg 2015, 23:42

Saurman je napisao/la:Skeptičan sam oko ovih "talenata" jedino je Hojbjerg pokazao da ima štofa za ozbiljnu karijeru ostali tanko.Ovaj Coman 19 g a plaćamo ga 18 mil za ovo se kupuju gotovi igrači, da se ne ponovi slučaj Breno.
možda ga je Allegri danas stavio u prvu postavu da mu nabije cijenu :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2015, 23:43

Ma dobro, ali veliki je on talenat. A više dobrog gotovog igrača skoro da i ne možeš dobiti za 18 miliona, ko kad su cijene otišle do vraga...

A najnovija informacija vezana za Riberyja je da će u predstojećoj sedmici ići na nove kontrole, ali da za sad situacija ne izgleda optimistično. Naime Ribery i dalje osjeća bolove u koljenu i nikako da dođe kod njega do pravog napretka. To javlja kicker.

Za.ebano ovo baš s Ribaćem, pravo si komplikuje ovo oko njegove povrede, nadat se da ipak mu ne dođe nastavak karijere u pitanje.

A Benatia definitivno neće biti spreman za Leverkusen, ali bi trebao biti na raspolaganju nakon reprezentativne pauze.

Spominje se ponovo i eventualni odlazak Dantea za kojeg interes pokazuje Leverkusen, koji je već i napravio konkretnije pokušaje kako bi doveo Brazilca, a špekuliše se da je zainteresovan i Gladbach. Dantea je navodno povrijedilo to što je Rafinha , a ne on ušao u igru, nakon povrede Benatije. Tako da iako je do sada želio svakako ostati u našim redovima, sada ipak ne isključuje niti jednu mogućnost.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2015, 23:49

To oko Riberya nije dobro nikako, mene jeza uzme kad pomislim da bi on mogao okončati karijeru ovako rano.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2015, 23:50

effe_sa je napisao/la:Dantea je navodno povrijedilo to što je Rafinha , a ne on ušao u igru, nakon povrede Benatije. Tako da iako je do sada želio svakako ostati u našim redovima, sada ipak ne isključuje niti jednu mogućnost.
Dante ako na osnovu prosle sezone i na osnovu tri godine nije shvatio zasto ne igra i zasto je Rafinja vazan kod Pepa onda se i ne cudim zasto ne igra.

Oko Riberija je postalo ozbiljno cini mi se. Sve se nesto suti, daju se nade, Robben se solidarise... Nikako mi ne mirise na dobro. Takodje slucaj oko Martineza mi ne mirise na dobro. Ako ko zna kakav je status kod njeg nek napise. Slicno nesto kao Svajni prosle godine, nije igrao 3-4 mjeseca a nisam imao pojma, konkretno, zbog cega.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 avg 2015, 23:50

Stari,proslo je vrijeme kad se za 18 mill mogao kupiti gotov igrac. Doslo je takvo vrijeme da se treba slaviti, kad se dovede neko kao Costa ili Depay za 30 ak mill.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2015, 23:53

majestic24 je napisao/la:

Stari,proslo je vrijeme kad se za 18 mill mogao kupiti gotov igrac. Doslo je takvo vrijeme da se treba slaviti, kad se dovede neko kao Costa ili Depay za 30 ak mill.
Znam da je tržište otišlo u neku stvar zbog pojedinih klubova što preplaćuju igrače, pa tako sad haman djete ne možeš dovesti ispod 20 mil.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 avg 2015, 23:57

Saurman je napisao/la:To oko Riberya nije dobro nikako, mene jeza uzme kad pomislim da bi on mogao okončati karijeru ovako rano.
Ma borit će se Ribery do kraja.... Samo ovaj put situacija je baš komplikovana...
Barem je srećom osvojio sve (između ostalog) i Ligu prvaka, pa nema taj pritisak da će ga na kraju smatrati nedorečenim velikim igračem.... ;)

A npr. oko Martineza je situacija komplikovana, već zbog same činjenice što zapravo nema niti jedan relevantan izvor iz kojeg se konkretno može saznati šta je zapravo s njim. Čovjek se oporavio pred kraj prošle sezone, imao kraće nastupe, pa u pripremama radio, da bi Pep samo na jednoj presici rekao kao Martinez teško da će biti spreman prije septembra/oktobra. Samo ključno pitanje je, šta mu je? :? O konkretnoj povredi tokom ljeta nije bilo riječi....Tako da je tu situacija baš konfuzna...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 avg 2015, 23:57

coelho41 je napisao/la:
možda ga je Allegri danas stavio u prvu postavu da mu nabije cijenu :mrgreen:
Počeo je meč superkupa, a i ovaj tako da s tim nema veze. Često se u italijanskim medijima spočitava kako Juve ne vjeruje mladim igračima, a onda kada se prosječna starost ekipe spusti na 25-26 godina, kada u ekipi igra blizu 10 igrača rođenih poslije 91 godine, onda im ni to ne valja.

Coman je talenat, a profil je takav da može biti interesantan Bayernu jer je po vokaciji krilo iako je jako mlad i po meni to nije njegova definitivna pozicija, više će postati druga špica ili iza 2 napadača gdje je odigrao i najbolje za nas do sada. Ima maksimalno 2-3 kvalitetna meča odigrana do sada, govorim o predstavi na terenu, sve ostalo je bilo premalo za ocijeniti, a znao je ništa ne uraditi u nekim mečevima, kao u meču kontra Lazia u tom superkupu.

Nevjerovatno brz igrač, vjerovatno jedan od najbržih u Evropi, nevjerovatnog prvog koraka i okreta, ali mnogo zelen i naivan, sumnjam da će Juventus da ga proda, iako je 20M koje kruže okolo lijepa svota za nekoga ko nije još ništa pokazao. Ja ga ne bih dao zbog potencijala koji ima, a koji je veliki, mada u situaciji kada ti treba odmah kvalitetan igrač, a mi ga ne možemo čekati, bih ga dao kako bih došao do Draxlera i sličnih koji mogu dati odmah kvalitet više. Ipak mislim da nema ništa od toga i da će na posudbu zadnjeg dana prelaznog roka.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 24 avg 2015, 00:02

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:To oko Riberya nije dobro nikako, mene jeza uzme kad pomislim da bi on mogao okončati karijeru ovako rano.
Ma borit će se Ribery do kraja.... Samo ovaj put situacija je baš komplikovana...
Barem je srećom osvojio sve (između ostalog) i Ligu prvaka, pa nema taj pritisak da će ga na kraju smatrati nedorečenim velikim igračem.... ;)

A npr. oko Martineza je situacija komplikovana, već zbog same činjenice što zapravo nema niti jedan relevantan izvor iz kojeg se konkretno može saznati šta je zapravo s njim. Čovjek se oporavio pred kraj prošle sezone, imao kraće nastupe, pa u pripremama radio, da bi Pep samo na jednoj presici rekao kao Martinez teško da će biti spreman prije septembra/oktobra. Samo ključno pitanje je, šta mu je? :? O konkretnoj povredi tokom ljeta nije bilo riječi....Tako da je tu situacija baš konfuzna...
Hmm... Hajd za Riberija se zna ali ovaj nista. Da nije sta popustio u glavi, to zna bit gadno poslije velikih povreda?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 avg 2015, 00:02

Saurman je napisao/la:
Znam da je tržište otišlo u neku stvar zbog pojedinih klubova što preplaćuju igrače, pa tako sad haman djete ne možeš dovesti ispod 20 mil.
Mislim da će fudbalsko tržište ovako ludovat, ludovat, dok samo jednom ne dođe do neke prelomne tačke, nešto će da pukne ili će nastati neki kolaps ili nešto slično....Koliko god neki imali velike izvore novca, pa sada i engleski klubovi od tv prava posebno, opet ako novac nekontrolisano trošiš i pogotovo ako se previše opustiš i razmećeš dođe do nekog preloma. Dovoljna je jedna osrednja finansijska kriza i neka ona pogodi bar malo određene ključne tačke i eto belaja. Tako da vječno neće ni ovo potrajat. Sve ima svoj početak i svoj kraj.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2015, 00:06

effe_sa je napisao/la:

Ja oko Martineza ne znam šta da mislim, jel' on obnovio onu povredu koljena ili je nešto drugo u pitanju.? Dva igrača iz šampionske ekipe su baš u konfuznoj situaciji oko povreda.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 avg 2015, 00:27

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Mislim da će fudbalsko tržište ovako ludovat, ludovat, dok samo jednom ne dođe do neke prelomne tačke, nešto će da pukne ili će nastati neki kolaps ili nešto slično....Koliko god neki imali velike izvore novca, pa sada i engleski klubovi od tv prava posebno, opet ako novac nekontrolisano trošiš i pogotovo ako se previše opustiš i razmećeš dođe do nekog preloma. Dovoljna je jedna osrednja finansijska kriza i neka ona pogodi bar malo određene ključne tačke i eto belaja. Tako da vječno neće ni ovo potrajat. Sve ima svoj početak i svoj kraj.... :)
ovo danas nije normalno kad pogledaš koji se novci obrću u tzv. nogometnoj industriji, države upadaju u krizu a za pojedine evropske klubove krize nema, plate igrača su iznimno visoke plus sponzorski ugovori, baš jedna razvijena "fabrika novca"
cijene će u jednom trenutku na cjelokupnom tržištu morat pasti što kaže effe, ali nadam se da neće utjecat na kvalitet nogometa, jer ja volim fudbal tj nogomet, ali ako padnu cijene nekako mi je logično da kvalitet pada jer danas se kod nekih igrača gubi strast za nogometom pojede ih novac

jedina dobra stvar jeste što ako dođe do krize i kolapsa u nogometnoj industriji naš Bayern će ostati pri vrhu jer je ubjedljivo najstabilniji evropski klub, pa ako dođe nekad do eventualnog pada cijena igrača i kvaliteta nogometa naš Bayern bi trebao da hara u tim trenucima, dok ostali timovi grcaju u dugovima :lol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 24 avg 2015, 00:39

coelho41 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
ovo danas nije normalno kad pogledaš koji se novci obrću u tzv. nogometnoj industriji, države upadaju u krizu a za pojedine evropske klubove krize nema, plate igrača su iznimno visoke plus sponzorski ugovori, baš jedna razvijena "fabrika novca"
cijene će u jednom trenutku na cjelokupnom tržištu morat pasti što kaže effe, ali nadam se da neće utjecat na kvalitet nogometa, jer ja volim fudbal tj nogomet, ali ako padnu cijene nekako mi je logično da kvalitet pada jer danas se kod nekih igrača gubi strast za nogometom pojede ih novac

jedina dobra stvar jeste što ako dođe do krize i kolapsa u nogometnoj industriji naš Bayern će ostati pri vrhu jer je ubjedljivo najstabilniji evropski klub, pa ako dođe nekad do eventualnog pada cijena igrača i kvaliteta nogometa naš Bayern bi trebao da hara u tim trenucima, dok ostali timovi grcaju u dugovima :lol:
Bojim se ako dodje do globalne katastrofe (uslovno receno) nece je ni Bayern biti postedjen. Opet ce se naci neki mehanizam ili nesto da se i Bayern, ako bude mimo ostalih, pridruzi vecini, a u svakom slucaju imace prednost pa kakvu takvu.

Globalne promjene i katastrofe (uopce gledano) ne donose nikome dobro. Niko nece biti sacuvan posljedica tih promjena i desavanja pa tako ni Bayern. Tako da se ne nadaj niti prizeljkuj takav scenario. Bayern mora biti jak sad i sada djeloati i ne cekati nesto sto ce fudbalski svijet okrenuti naopacke (ako nesto okrene fudbal naopacke okrenut ce i nas svakodnevni zivot tako da nam nece tada bas stati do Bayerna).

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.